Ndryshuar për herë të fundit nga Dorontina : 23-10-2008 më 08:11
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
Per mu është i thjeshtë kategorizimi në shqiptar ose jo. Individi në kët kategorizim përbëhet nga Natyra dhe Kultura. Natyra është ana e tij biologjike, Kultura janë vetitë e tij të kultivume e të trashëgume. Shqiptar në kët kontekst dmth racë dinarike (ilirike), kulturë burimore dhe arketipe shqiptare (ilire). Nqs s'ka njonin nga elementet është ose jevg biologjik, ose jevg kulturor, ose të dyja bashkë.
Në lidhje me temën ka shumë myslimanë që bredhin nëpër forum që janë jevgj biologjikë e kulturorë bashkë, kanë qit dhe fotot. E vetmja gjë që i bën ata "shqiptarë" është se flasin shqip. Duhet ta kuptojnë se edhe pse i ka rrit sllavi të mendojnë se janë shqiptarë, nuk janë shqiptarë por shqipfolës. Ndaj le të ikin atje nga e kanë origjinën biologjike, ku do t'i përshtatet dhe biologjia dhe ideologjia dhe nuk do jenë tërë kohës në konflikt me vendasin. P.sh. në Azi ose Afrikë të Veriut, sipas rastit. S'ka pse acarojnë veten dhe tjetrin kot më kot në tokë të huaj për ta siç janë trojet shqiptare, duke imponuar vlera aziatike në nivel natyre apo kulture. Ka vend bota për të gjithë, po Shqipëria është e shqiptarëve ashtu si Arabia e arabëve, dhe Turqia e turqve. Kurse këta 'muzhahidina' shqipfolës jo vetëm që s'janë në tokë të vet, por kanë paftyrsinë të dalin dhe të hedhin dhe baltë mbi heroin kombëtar të shqiptarëve.
ku i pe dallimet fetare ti mi qyqe? mëso me lexu shqip se nuk është hera parë që s'merr vesh ça lexo
jo vetëm aq, po problemi i një myslimani të kultivum nga serbi dhe bullgari është tek termi "hero kombëtar" sepse islamizmi nuk njef "hero kombëtar", jon haram kombi dhe heronjt kombëtar për kta kshu thotë feja
ka studime të tëra nga islamikët ku dënojnë çdo gjo ka të bojë me kombin. e keni pa formatin e përbashkët që kanë gjithë klonet e sth pathetic me shokë? nuk ia keni bo naiherë vetes pytjen se pse kta janë të kanalizum në i mnyrë të çuditshme kundër konceptit komb në çdo gjo që shkrujnë. kjo gjo ndodh vetëm në dy raste, ose nqs je komunist ose nqs je islamik (gjo që ska shum dallim gjithsesi)
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
ja nje jevg biologjik dhe kulturor bashke
Postuar më parë nga fisniku-student
[b][i]
Në Kosovën tonë të korruptuar, është ndërtuar një numër jashtëzakonisht i madh i statujave, siç është përmendorja e Gjergj Kastriot Skënderbeut, ku në vend që të ndërtohej xhamia, e cila u rrënua gjatë sistemit komunist, aty u soll “një kali i madh dhe një i vogël” që kurrë nuk kishte ekzistuar.
..........................
Të ndalemi pak të xhamia, e më pas te Gjergji, përse vetëm në ato vende që ka frymuar Islami, të sillet diçka që nuk kishte ekzistuar kurrë, a nuk është ky një trillim për gjeneratat e ardhme?
Krijoni Kontakt