Close
Faqja 8 prej 16 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 155
    ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Nuk eshte cilesi e muslimanit t'i fyej shoket e pejgamberit a.s, ndersa vin ketu disa ne forum dhe quajn vehten te drejt sikur qe e ceku vellau hubejb...

Ti asnjeher smund te jesh i drejt e akuzon Ebu Hurejren pa pik argumenti, ne sheriat dihet qe njeriu qe akuzon te tjetrin pa argument eshte shpifes.
    pra si mund ta quajsh vehten i drejt , kur fyen sahabet e pejgamberit a.s,,, gjithashtu thua je kapur fort per kur 'anin , ndersa gostivari usa eshte mu ai qe kundershton kur'anin....pse ? sepse vallė mos na tha Allahu neve ne kur'an ti fyjm sahabet apo e kunderta, ja nje argument....
    {Muhammedi ėshtė i dėrguar i All-llahut, e ata qė janė me tė (sahabėt) janė tė ashpėr kundėr jobesimtarėve, janė tė mėshirshėm ndėrmjet vete, ti i sheh kah pėrulen (nė rukuė), duke rėnė me fytyrė nė tokė (nė sexhde), e kėrkojnė prej All-llahut qė tė ketė mėshir dhe kėnaqėsinė e Tij ndaj tyre. Nė fytyrat e tyre shihen shenjat e gjurmės sė sexhdes. Pėrshkrimi i cilėsive tė tyre ėshtė nė Tevrat dhe po ky pėrshkrim ėshtė edhe nė Inxhil. Ata janė si njė farė e mbjellė ku mbin filizi i vet, e ai trashet, pėrforcohet dhe qėndron nė trungun e vet, ajo e mahnit mbjellėsin. (All-llahu i shumoi) Pėr t’ua shtuar me ta mllefin jobesimtarėve. All-llahu atyre qė besuan dhe bėnė vepra tė mira u premtoi falje tė mėkateve dhe shpėrblim tė madh}. Fet’h ajeti 29.

pra a nuk po vie gostivari usa ne kundershtim ne kur'an.... jo!!!! prap vazhdon te fyesh, ateher shif nje thenje qfar thot imam Maliku (ALlahu e mshiroft) per fyesit e shokve te pejgamberit a.s :

Transmeton Halali nga Ebi Bekr el Mervizijse ka thenė: Kam ndėgjuar Eba Abdullahin duke thėnė: Imam Maliku thoė: "Ai qė fyen shokėt e Pejgamberit SalAll-llahu Alejhi ve Selem nuk ka hise (pjes) nė Islam." (el-Sunneh li Halal 2/557

nga ajeti qe tham me lart Thotė: Imam Maliku nė njė transmetim qė vie nga ai, ka nxjerr rregullin se Rafidit qė urrejnė shokėt e Pejgamberit SalAll-llahu Alejhi ve Selem janė mosbesimtar, sepse mbajn mllef ndaj sahabėve, e kush mban mllef ndaj sahabėve ai ėshtė mosbesimtarė me argument nga ky ajet, dhe njė palė e dijetarėve janė pėlqyer me Imam Malikun nė kėtė. (shih: Tefsir ibn kethir 4/219).

Kurtubiu thotė: “Sa bukur qė ka thėnė Imam Maliku nė fjalėn e tij, ia ka qėlluar nė komentin e ajetit, sepse ai qė fyen njėrin nga sahabėt, apo dyshon nė transmetimin e tij, ai ka refuzuar urdhėrin e All-llahut dhe ka zhvlerėsuar ligjet e muslimanėve” (shih: Tefsir el-kurtubij 16/297).

perseris, perseris , perseris ,: Nuk eshte cilesi e Muslimanit qe te fyej sahabet Allahu i mshiroft......

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Shejbani pershendetje per ty i nderuar

Edhe une jam i nje mendimi me Gostivar Usa nese Kur'ani eshte fjal e shejt e zotit nuk i duhet edhe nje "ndihme" si hadithi per ta kuptuar .

Ne sa shkolla jan nda muslimanet sot ?
    Edhe secila shkoll ka nje menyre te falmes pak ma ndryshe se te tjerat , tani me thuaj cila prej tyne e ka me te drejt edhe pse ???
    Secila prej tyre pretendon se eshte ne rruge te drejt , edhe me kete kem disa lloje te falmes .
    Zoti ne Kur'an nuk ka dhene nje sqarim si te falemi , po te ndalemi pak ne kuptimin e ajetit se ndoshta nuk eshte me rendesi se si falemi por duhet ti bejm sexhde zotit te madherishem a bjen si senefi , a muxhahedin ska gajle .

Nuk dua te krijoj ndonje gje te re po vetem dua pak te ndalemi edhe te folum shqip edhe ti shohum gjerat jo vetem prej nje kendi , vetem qka te na thojn te tjeret sepse zoti i madh na ka dhen mendjen per me dallu te miren nga e keqja edhe te drejten nga e shtremta .

Kalofshi bukur

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Titi sa munda te kuptoj une ti librin e zotit Kur'anin e quan te manget dhe me kete ja hjek cilesit me te bukura zotit , i gjithdijshem dhe i gjithfuqishem .
    Nese Zoti i madherishem "spaska dite" (tybejstikfar) dit ti sqaroj ajetet e tij si pret ti prej njeriut ti sqaroj at qe zoti spaska dit ta sqaroj .
    Afroni pak gishtin ne koke ooo njerze si mundet zoti i gjithfuqishem te mos di ti sqaroj edhe si pra i beson ti zotit nese ai nuk eshte i gjithdishem edhe i gjithfuqishem .

Te te pyes une diqka tye titi : ti a i beson zotit te gjithfuqishem te gjithdishem , zotit qe din te kalumen , te tashmen dhe te ardhmen ?
    qfar eshte kjo qe ke shkruar ne bold me te zeza, ti akuzon titin ndersa shif se nga kush keron falje, thuaj stagfirullah (te kerkosh falje nga i madhi Allah) e jo tybe istigfar dmth te kerkosh falje nga tyrbet - Allahu na rujt

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    qfar eshte kjo qe ke shkruar ne bold me te zeza, ti akuzon titin ndersa shif se nga kush keron falje, thuaj stagfirullah (te kerkosh falje nga i madhi Allah) e jo tybe istigfar dmth te kerkosh falje nga tyrbet - Allahu na rujt
    arbet kshtu me kan mesu me than edhe kurr skam kshyr a eshte gjeja e duhur , plot kam ndegjuar duke then tybejstikfar
    flm per korrigjim shoki

pershendetje per tye

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-04-2006
    Postime
    18
    Jungjatjeta Xhamia , pėrshėndetje nga Shejbani.

I nderuar Xhamia, fillimisht ju dyshoni nė shenjtėsinė e Kuranitkur thoni ,,Nėse ėshtė,, pastaj nėse dyshoni nė kėtė si mund tė flitet pėr hadithin e Pjegamberit a.s..
    Pasaj ne thamė se edhe hadithi - suneti ėshtė lloj i shpalljes por i pa lexuar, kėshtu njihet nė terminologjinė e shkencės sė Usuli fikhut. Kjo ėshtė shkencė e cila ka rregulla dhe definicione e nuk flitet me hamendje.
    Sa i pėrket shkollave juridike islame, kjo ėshtė njė temė krejtėsisht tjetėr, sepse deri tani nė historinė e islamit asnjė shkollė juridike islame apo ndonjė dijetar ndonjė shkolle juridike nuk jo qė nuk e ka kontestuar ēėshtjen e sunetit -hadithit por as qė e kanė diskutuar kėtė ēėshtje nė kėtė konotacion. Ēėshtja tjetėr ėshtė se tė gjithė dijetarėt islam, absolutisht tė gjithė nė tė gjitha kohrat dhe vendet pavarėsisht nga shkolla juridike apo sekti qė i takon janė unik se Hadithi- suneti i Pejgamberit ėshtė burimi i dytė i legjislacionit Islam.
    Nuk ėshtė e vėrtetė se nuk luan rol formatiteti i kryerjes sė ritit islam, e ndarja e shkollave juridike islame nuk ėshtė pėr shkak tė refuzimit apo pranimit tė hadithit, por pėr shkak tė fuqisė sė tė kuptuarit nga argumenti. Andaj, ju llutem mos hini nė kėto ēėshtje nėse nuk jeni profesional se janė tė thella.
    Imam ebu Hanifja ka thėnė ,, Deti ėshtė i thellė dhe i gjėrė, andaj nuk kalohet me not.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Shejbani Lexo Postimin
    Mirėmbrėma

Tė nderuar anėtar dhe lexues tė forumit, tema Kur,ani dhe suneti ėshtė njė temė e gjėrė dhe nuk mund tė pėrmbledhet nė pka tė shkurta.
    Disa anėtar tė forumit so Gostivari -usa dhe disa tė tjerė tentojnė tėė japin sqarime rreth njė ēėshtje sipas hamendjes sė tyre pa pasur njohuri tė plota.
    Tė nderuar mos harroni njė fakt se edhe Kur,ani edhe suneti janė forma tė shpalljes, e dallimin mes tyre e kuptojnė vetėm studijuest e kėsaj lėmie. Ėshtė shumė e vėrtetė se Hadith apo suneti i Muhamedit a.s. njė ndėr rolet e tij ėshtė sqarues dhe shpjegues i Kuranit. Ja njē shembull. Allahu nė Kuran ka urdhėruar me flajen e namazit, por nuk ka sqaruar nē detaje si duhet falur, kėtė e sqaronė Muhamedi a.s. pėrmes hadithit- sunetit tė tij.
    Zotėriu, Gostivari -usa, tėheq njė paralele krejtėsisht tė pa vėrtetė mes hadithit dhe fjalėve tė Jovanit, Lukės apo kujt do tjetėr. Ky veprim ėshtė i pa tolerueshėm shkencėrisht dhe nuk pėrkon aspak me realitetin.
    Andaj nė ēėshtjet e ndieshme sillni argumente tė qarta.
    Ti nuk je me mendjen se cfar shkruan! Une ju kam thene edhe me para se juve keni dale komplet nga dini e imani.
    Ti more i uruar me krahason punen e Buharit , Muslimit e Davudit , me pune e Allahut!!!!
    A je me mendjen se cfar flet!!!
    Sunneti dhe Kurani paskan qene shpallje qe te dyja ?!!!
    A;;ahu shpalli vetem Kuranin okay. dhe i obligoi muslimanet qe jetonin ne kohen e a.s. Muhamedid qe ti degjonin fjalet e tija.
    Hadithet jane shkruar 250 vite pas vdekjes se profetit, cfar do idiotizem dhe cdo budallallek qe u ka ardhur beduineve ne mendje ne ate kohe ia kane mveshur ato si thenie te profetit.
    Menyra se si pin uje , menyra ( ekstakfurula ) se si e ben nevojen e vogel, menyra se si ben maredhenie seksuale me grate e tija etj etj.
    Pash Allahun si mund ti besojsh keto budallalleqe ?!!!!
    Cfar shoku ( sahab ) i profet ka qene ai qe nuk e ka lene profetin as ne qetesi te urinoj ?!!!
    Cfar shoku ( sahab ) ka qene ai qe ka pergjuar se cfar ben profeti me grate e tija ?!!!!
    Nese ti keto tipa mi quan shoke, une ata tipa i quaj spiune!!!

Nuk diskutohet qe ne Kuran Allahu na urdheron ta degjojme a.s. Muhamedin!!!
    Dhe une jam i pari qe do ta degjoj cdo fjale te tij nese ti ke mundesi qe ngjallish !!!
    Une jam i detyruar qe te besoj profetin, e jo Buhariun, Muslimin e Davudin e Co.
    Nga ana tjeter e di ti qe sipas haditheve ti nuk ke asnje autoritet te me quajsh mua jo besimtare ose njeri qe ndryshon fene, sepse duke u bazuar ne hadithet e tua , atehere ekzistojne tre lloj muslimanesh:
    Musliman si puna jote qe beson ne sunetin e profetit
    Musliman si puna e shijave qe besojne ne familjen e profetit
    dhe musliman si puna ime qe besojne vetem ne Kuran.
    Mos haro se amaneti i fundit sipas haditheve eshte i percjellur ne tre variante.
    Ne njerin thot, kam lene Kuranin dhe familjen , ne tjetrin thot kam lene Kuranin dhe Sunetin dhe ne variantin e fundit , PROFETI THOT QE KA LENE VETEM KURANIN!!!
    Po ti keto nuk i ke lexuar , ty keto fakte vehabistat nuk ti kane treguar.

Sa i perket PARALELESQE BEJ UNE MIDIS HADITHEVE DHE BIBLES, saper informate se si duket as KURAN nuk ke lexuar, kete paralele e ben ALLAHU E JO UNE!!!
    Allahu ne KURAN NA MESONQE NJE LIBER PER TU QUAJTUR SHPALLJE E PERENDISE DUHET TE JETE E PASTER NGA KONTRADITAT!
    ANDAJ ALLAHU NE KURAN TE SPOROVN , TE THOT URDHERO, NESE BESON SE KY LIBER NUK ESHTE NGA ALLAHU, GJEJE NJE KONTRADIT!!!!
    ANDAJ DUKE U BAZUR TEK KJO , PRA TEK FJALET E ALLAHUT E JO TEK FJALET E BUHARIUT, CDO VEPER QEPRETENDON TE JETE SHPALLJE E PERENDISE ( ALLAHUT ) DUHET TE JETE E PASTER NGA GABIMET DHE KONTRADITAT.
    PERDERISA KJO NUK MUND TE THUHET PER HADITHET , ATEHERE DETYRYMISHT NJERI I ZGJUAR LIRISHT VJEN NE PERFUNDIM SE HADITHET NUK JANE SHPALLJE SEPSE VLOOOOOJNE ME KOOOONTRADITAAAAAAA!

Lexo pash Perendine e pastaj eja e fol ketu.

Me Respekt GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Shejbani pershendetje per ty i nderuar

Edhe une jam i nje mendimi me Gostivar Usa nese Kur'ani eshte fjal e shejt e zotit nuk i duhet edhe nje "ndihme" si hadithi per ta kuptuar .

Ne sa shkolla jan nda muslimanet sot ?
    Edhe secila shkoll ka nje menyre te falmes pak ma ndryshe se te tjerat , tani me thuaj cila prej tyne e ka me te drejt edhe pse ???
    Secila prej tyre pretendon se eshte ne rruge te drejt , edhe me kete kem disa lloje te falmes .
    Zoti ne Kur'an nuk ka dhene nje sqarim si te falemi , po te ndalemi pak ne kuptimin e ajetit se ndoshta nuk eshte me rendesi se si falemi por duhet ti bejm sexhde zotit te madherishem a bjen si senefi , a muxhahedin ska gajle .

Nuk dua te krijoj ndonje gje te re po vetem dua pak te ndalemi edhe te folum shqip edhe ti shohum gjerat jo vetem prej nje kendi , vetem qka te na thojn te tjeret sepse zoti i madh na ka dhen mendjen per me dallu te miren nga e keqja edhe te drejten nga e shtremta .

Kalofshi bukur
    Ore xhamija, keta jane kapur per te menyra e faljes qenuk sqarohet ne Kuran dhe tani cdo gje doemosdo duhet ta sqarojne permes haditheve.
    Pik se pari per mendimin tim , nuk ka lidhje aspak se si falesh , kryesore eshte qe lutja te jete e sinqerte dhe me shpirt.
    Nje musliman mund te falet ne menyre tradicionale , tan jeten e tij, por nese besimi i tij eshte i dobet, beson ne Zot me dyshime, dhe dikush tjeter i falet , i lutet Zotit ne menyre te sinqerte cdo dite, por jo ne menyre tradicionale, si mendon ti cilen lutje do ta pranoj Zoti me shum?!!!

Zemra ka rendesi e jo rituali !!!!
    Muslimani duhet te jete musliman me ZEMER e jo PA ZEMER e ME RITUALE!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    Nuk eshte cilesi e muslimanit t'i fyej shoket e pejgamberit a.s, ndersa vin ketu disa ne forum dhe quajn vehten te drejt sikur qe e ceku vellau hubejb...

pra si mund ta quajsh vehten i drejt , kur fyen sahabet e pejgamberit a.s,,, gjithashtu thua je kapur fort per kur 'anin , ndersa gostivari usa eshte mu ai qe kundershton kur'anin....pse ? sepse vallė mos na tha Allahu neve ne kur'an ti fyjm sahabet apo e kunderta, ja nje argument....
    {Muhammedi ėshtė i dėrguar i All-llahut, e ata qė janė me tė (sahabėt) janė tė ashpėr kundėr jobesimtarėve, janė tė mėshirshėm ndėrmjet vete, ti i sheh kah pėrulen (nė rukuė), duke rėnė me fytyrė nė tokė (nė sexhde), e kėrkojnė prej All-llahut qė tė ketė mėshir dhe kėnaqėsinė e Tij ndaj tyre. Nė fytyrat e tyre shihen shenjat e gjurmės sė sexhdes. Pėrshkrimi i cilėsive tė tyre ėshtė nė Tevrat dhe po ky pėrshkrim ėshtė edhe nė Inxhil. Ata janė si njė farė e mbjellė ku mbin filizi i vet, e ai trashet, pėrforcohet dhe qėndron nė trungun e vet, ajo e mahnit mbjellėsin. (All-llahu i shumoi) Pėr t’ua shtuar me ta mllefin jobesimtarėve. All-llahu atyre qė besuan dhe bėnė vepra tė mira u premtoi falje tė mėkateve dhe shpėrblim tė madh}. Fet’h ajeti 29.

pra a nuk po vie gostivari usa ne kundershtim ne kur'an.... jo!!!! prap vazhdon te fyesh, ateher shif nje thenje qfar thot imam Maliku (ALlahu e mshiroft) per fyesit e shokve te pejgamberit a.s :

Transmeton Halali nga Ebi Bekr el Mervizijse ka thenė: Kam ndėgjuar Eba Abdullahin duke thėnė: Imam Maliku thoė: "Ai qė fyen shokėt e Pejgamberit SalAll-llahu Alejhi ve Selem nuk ka hise (pjes) nė Islam." (el-Sunneh li Halal 2/557

nga ajeti qe tham me lart Thotė: Imam Maliku nė njė transmetim qė vie nga ai, ka nxjerr rregullin se Rafidit qė urrejnė shokėt e Pejgamberit SalAll-llahu Alejhi ve Selem janė mosbesimtar, sepse mbajn mllef ndaj sahabėve, e kush mban mllef ndaj sahabėve ai ėshtė mosbesimtarė me argument nga ky ajet, dhe njė palė e dijetarėve janė pėlqyer me Imam Malikun nė kėtė. (shih: Tefsir ibn kethir 4/219).

Kurtubiu thotė: “Sa bukur qė ka thėnė Imam Maliku nė fjalėn e tij, ia ka qėlluar nė komentin e ajetit, sepse ai qė fyen njėrin nga sahabėt, apo dyshon nė transmetimin e tij, ai ka refuzuar urdhėrin e All-llahut dhe ka zhvlerėsuar ligjet e muslimanėve” (shih: Tefsir el-kurtubij 16/297).

perseris, perseris , perseris ,: Nuk eshte cilesi e Muslimanit qe te fyej sahabet Allahu i mshiroft......
    Pik se pari nuk jam une ai qe shaj Ebu Hurejren. Jane sahabet e profetit ata qe shajne Ebu Hurejren!!!
    Eshte Aishja r.a. qe quan Ebu Hurejren genjeshtar , JO UNE!!! Eshte Omeri qe e quan Ebu Hurejren hajdut ( ka vjedhur parat e shtetit kur ka qene si ambasador ne Bahrein ).
    PRA NUK JAM UNE AI QE SHAJ EBU HUREJREN!!! Andaj mos me akuzoni mua per kete pune, une vetem ua sjell se cfar kane thene tjeter per Ebu Hurejren.
    E tani nese juve dyshoni tek fjalet e Omerit ose te Ajshes eshte tjeter ceshtje kjo.

Sa i perket sahabeve, eshte e veretet se sahabet kane qene njerez besnik te profetit dhe se Kurani u jep nje rendesi te vecante sahabeve.
    POR AMA MOS HARO SE KURANI NA MESON SE NE MESIN E SAHABEVE KA PASUR TE INFILTRUAR HIPOKRIT.
    Pra jo te gjithe sahabet kaqene qene SAHABE!!!
    Dikush kete e ka be sa per sy e faqe , e ne zemer ka vdekur si idhujtar, si njeri qe ka pasur inat profetin.
    Andaj duke pasur parasysh se Kurani na meson se ne mesin e sahabeve ka pasur hipokrit te infiltruar , si mund te jemi neve te sigurte se te gjithe sahabet kane qene njerez te besueshem.
    Sipas jush i bie qe te gjithe sahabet kane qene njerez te besueshem!!!!
    KU JANE HIPOKRITET QE PERMENDEN NE KURAN TE INFILTRUAR SI SAHABE ?!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

MusLiman El-Hamduli-Lah
    Anėtarėsuar
    16-10-2007
    Vendndodhja
    Kur'an 19:32 Muhammedi: Me ka bere te miresjellshem ndaj nenes sime, e nuk me ka bere krye larte e as te padegjueshem.||Bible Gjoni 2:4 Jezui iu pergjegj Marise: Grua, se cdo bej une, eshte puna ime jo e puna jote?
    Postime
    111
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ti nuk je me mendjen se cfar shkruan! Une ju kam thene edhe me para se juve keni dale komplet nga dini e imani.
    Ti more i uruar me krahason punen e Buharit , Muslimit e Davudit , me pune e Allahut!!!!
    A je me mendjen se cfar flet!!!
    Sunneti dhe Kurani paskan qene shpallje qe te dyja ?!!!
    A;;ahu shpalli vetem Kuranin okay. dhe i obligoi muslimanet qe jetonin ne kohen e a.s. Muhamedid qe ti degjonin fjalet e tija.
    Hadithet jane shkruar 250 vite pas vdekjes se profetit, cfar do idiotizem dhe cdo budallallek qe u ka ardhur beduineve ne mendje ne ate kohe ia kane mveshur ato si thenie te profetit.
    Menyra se si pin uje , menyra ( ekstakfurula ) se si e ben nevojen e vogel, menyra se si ben maredhenie seksuale me grate e tija etj etj.
    Pash Allahun si mund ti besojsh keto budallalleqe ?!!!!
    Cfar shoku ( sahab ) i profet ka qene ai qe nuk e ka lene profetin as ne qetesi te urinoj ?!!!
    Cfar shoku ( sahab ) ka qene ai qe ka pergjuar se cfar ben profeti me grate e tija ?!!!!
    Nese ti keto tipa mi quan shoke, une ata tipa i quaj spiune!!!

Nuk diskutohet qe ne Kuran Allahu na urdheron ta degjojme a.s. Muhamedin!!!
    Dhe une jam i pari qe do ta degjoj cdo fjale te tij nese ti ke mundesi qe ngjallish !!!
    Une jam i detyruar qe te besoj profetin, e jo Buhariun, Muslimin e Davudin e Co.
    Nga ana tjeter e di ti qe sipas haditheve ti nuk ke asnje autoritet te me quajsh mua jo besimtare ose njeri qe ndryshon fene, sepse duke u bazuar ne hadithet e tua , atehere ekzistojne tre lloj muslimanesh:
    Musliman si puna jote qe beson ne sunetin e profetit
    Musliman si puna e shijave qe besojne ne familjen e profetit
    dhe musliman si puna ime qe besojne vetem ne Kuran.
    Mos haro se amaneti i fundit sipas haditheve eshte i percjellur ne tre variante.
    Ne njerin thot, kam lene Kuranin dhe familjen , ne tjetrin thot kam lene Kuranin dhe Sunetin dhe ne variantin e fundit , PROFETI THOT QE KA LENE VETEM KURANIN!!!
    Po ti keto nuk i ke lexuar , ty keto fakte vehabistat nuk ti kane treguar.

Sa i perket PARALELESQE BEJ UNE MIDIS HADITHEVE DHE BIBLES, saper informate se si duket as KURAN nuk ke lexuar, kete paralele e ben ALLAHU E JO UNE!!!
    Allahu ne KURAN NA MESONQE NJE LIBER PER TU QUAJTUR SHPALLJE E PERENDISE DUHET TE JETE E PASTER NGA KONTRADITAT!
    ANDAJ ALLAHU NE KURAN TE SPOROVN , TE THOT URDHERO, NESE BESON SE KY LIBER NUK ESHTE NGA ALLAHU, GJEJE NJE KONTRADIT!!!!
    ANDAJ DUKE U BAZUR TEK KJO , PRA TEK FJALET E ALLAHUT E JO TEK FJALET E BUHARIUT, CDO VEPER QEPRETENDON TE JETE SHPALLJE E PERENDISE ( ALLAHUT ) DUHET TE JETE E PASTER NGA GABIMET DHE KONTRADITAT.
    PERDERISA KJO NUK MUND TE THUHET PER HADITHET , ATEHERE DETYRYMISHT NJERI I ZGJUAR LIRISHT VJEN NE PERFUNDIM SE HADITHET NUK JANE SHPALLJE SEPSE VLOOOOOJNE ME KOOOONTRADITAAAAAAA!

Lexo pash Perendine e pastaj eja e fol ketu.

Me Respekt GV_USA
    GV_USA un ty te njoh si njeri i menqur ne kete forum, por kete POSTIm qe lexova, me zhgenjeve Totalisht.
    -Nuk eshte me rendesi kur eshte shkruajtur Buhariu, e Muslimi eshte me rendesi se Hadithet qe jane aty a jane te verteta!
    Dietaret e shkences se HAdithit(MUHADITHET) nuk japin mund e pasuri per shkollim kote, keta i kan klasifikur hadithet e dobeta e te verteta, pra ketu ngelet tek njeriu a ti praktikoj a jo. Sic tha edhe vellau me lart, per qeshtjen e namazit(FALE pra ti namazin sic thot Kur'ani) te pershendes
    Jezusi:
    "Unė jam i dėrguar vetėm te delet e humbura tė shtėpisė sė Izraelit."(Mateu15:24)

i/e regjistruar Maska e prizrenasi_30
    Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Selam alejkum vellezer!

Une jam autori i kesaj teme. Po ju them nje gje:
    Ka shume hadithe te perhapura ne vendet islame qe jane kunderthenese si per shembull:
    Njeri hadith thote nuk ben te urinojme ne kembe e tjetri thote ben.
    Pastaj nje hadith qe kam pas rastin ta lexoj thot:
    "Ne diten e gjykimit Allahu xh.sh. do te jua tregoje kemben besimtareve e ata do ta njohin"
    Subhanallah ve Estagfirullah!
    A s'eshte kjo absurde?
    Ka edhe shume hadithe te tjera te pasakta.
    Pra ne kete teme e kam pasur fjalen per hadithet e pasakta e jo per ato qe kane te bejne me Namazin apo me ndonje Farz tjeter te cilat i ka vertetuar edhe dijetari yne i njohur Sheik Albani.
    Ata qe e njohin gjuhen angleze mire i ftoj te vizitojne faqen nga e cila e kam marre kete artikull dhe e kam perkthyer: www.submission.org dhe aty do te gjeni shume te dhena te rendesishme qe udheheqesit tane i mbajne te fshehta. Nje nder ato eshte dialogu i Ajshes r.a. me Ebu Hurerjen r.a. Dhe gjithashtu nje porosi shume interesante qe ja ka dhene Pejgamberi s.a.v.s. Ebu Hurejres ne lidhje me hadithet.

Allahu na i falte gabimet tona dhe na udhezofte gjithmone ne rruge te drejte!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga prizrenasi_30 : 25-11-2008 mė 10:40

Faqja 8 prej 16 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. a mundet dikush
    Nga _MALSORI_ nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-02-2009, 16:58
  2. Ndihme nese ka dikush qe mund te me ndihmoj ?
    Nga castro.z nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 02-02-2009, 15:29
  3. C'ka eshte Shqiptaria?
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 12:28
  4. Policia alarmohet se dikush po Shante Presidentin
    Nga alumni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 12-07-2002, 19:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •