Close
Faqja 16 prej 16 FillimFillim ... 6141516
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 155 prej 155
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    problemi esht se, Hadithet qe ke permendur, nuk ke sjelluar argument te sakte, dmth, zingjirin e transmetimit dhe nuk mund t'i marrim per baze.

Tjeter eshte se, problemi yt eshte qe ka mundesi qe hadithet t'i keqkuptosh, dhe t'i perkthesh bukfalisht, pastaj kuptimi i tij del banal, pra ky eshte problem gjithashtu edhe i shume personave, qe i keqkuptojn dhe vin ketu e mbrojn shiizmin, .....
    Do ti sjell hadithat ne vikend se kam ma shume kohe dhe shumica e tyre jane ne sahihet e Buhariut dhe Muslimit . Une nuk bazohem vetem ne fjale te tuat apo fjale te disa shiave dhe dijetarve qe i keni te dyja palet, shkoj vete e gjej hadith dhe i gjej edhe hadithat e tjere dhe keshtu i kuptoj ma mire.

Nuk kam pse ti mbroj une as shiat fanatika as sunnit fanatika (po flas per ata qe besojn verberisht), Kto te dyja palet e paraqesin veten ma te forte se kushdo tjeter dhe simbas tyre nuk kane nevoje per ndihme.

Une veēse po ju kritikoj te dyja paleve e po ju them se keni shume gjera ne librat e juaj qe i quani sahih e qe jane per shporta te mbeturinave.
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga hubejb Lexo Postimin
    Gabim e ke muslimanet te perzier asnjehere nuk jane falur bashk, keto fakte qe i permend jane per faljen e femres ne xhami e jo per faljen se bashku te perzier, i ke ngatru gjerat, te falen grate ne xhami nuk eshte e ndaluar per shkak se Muhammedi alejhisselam ka thene mos i ndaloni grate tuaja prej xhamise.

Ama njejte ka thene edhe namazi i gruas ne shtepi eshte me me vlere se namazi i gruas ne xhami, Muhammedi alejhisselam kur ka thene qe mos ti ndalojme ka pas per qellim te vendoj nje ligj te pa ndryshuar, por me theniet e tjera ka bere perjashtime, sic ka thene hazreti Aisheja pas vdekjes se te tij kur i ka pare grate se cka bejne ne xhamia, ka thene te ishte gjall Muhammedi alejhisselam do i kishte ndaluar nga ardhja e tyre ne xhami.

Kuptove jo nga perzierja e burrave me grate, por per mos ardhjen e tyre ne xhami.
    A je i sigurte per kete qe thua ?!!! A je i sigurte 100% qe muslimanet e pare nuk jane falur burra e nga ne nje vend ?!!
    Pse nuk ben pak kerkime lidhur me kete ceshtje , dhe do te bindesh se une nuk te genjej, kurre nuk kam genjyer ne forum e as ne jete private.
    Une nuk futem ne debat se a eshte mire qe burrat dhe grate te falen bashk ose jo, une vetem te sjell fakte historike te vertetuara dhe sipas te cilave muslimanet e pare jane falur ne menyre te perzier burra e gra ne nje vend.
    Dhe po ashtu te sjell fakte qe kjo ndarje qe ekziston sot gjate namazit, burrat vec e grate vec nuk eshte inicuar prej profetit, por sic ta kam thene me lart prej nje kalifi tjeter qe nese jam i sigurt ka jetuar afer 300 vite pas profetit.
    Kerkon tema te shlyehet , pasi sipas teje neve nuk i bazojme argumentat tona ne fakte, ja urdhero dhe demantoj keto pohime ne baze te dokumentave historike.
    Problemi i juaj eshte se jeni selektiv se cilat dokumenta i besoni dhe cilat i quani fabrikime, eshte interesant se cdo gje qe nuk ju pershtate juve i quani fabrikime.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    A je i sigurte per kete qe thua ?!!! A je i sigurte 100% qe muslimanet e pare nuk jane falur burra e nga ne nje vend ?!!
    Pse nuk ben pak kerkime lidhur me kete ceshtje , dhe do te bindesh se une nuk te genjej, kurre nuk kam genjyer ne forum e as ne jete private.
    Une nuk futem ne debat se a eshte mire qe burrat dhe grate te falen bashk ose jo, une vetem te sjell fakte historike te vertetuara dhe sipas te cilave muslimanet e pare jane falur ne menyre te perzier burra e gra ne nje vend.
    Dhe po ashtu te sjell fakte qe kjo ndarje qe ekziston sot gjate namazit, burrat vec e grate vec nuk eshte inicuar prej profetit, por sic ta kam thene me lart prej nje kalifi tjeter qe nese jam i sigurt ka jetuar afer 300 vite pas profetit.
    Kerkon tema te shlyehet , pasi sipas teje neve nuk i bazojme argumentat tona ne fakte, ja urdhero dhe demantoj keto pohime ne baze te dokumentave historike.
    Problemi i juaj eshte se jeni selektiv se cilat dokumenta i besoni dhe cilat i quani fabrikime, eshte interesant se cdo gje qe nuk ju pershtate juve i quani fabrikime.

GV_USA
    Ti nuk ke as nje argument dhe fakt qe argumenton kete, keshtu qe nuk te lejohet te flasesh rreth kesaj mė!!! Ndersa ne kemi argumente qe ne kohen e Pegamberit a.s namazin burrat e kan fal ne safat e pare, ndersa grat mbrapa tyre, ....
    Une mendova qe ne fillim je duke ber hajgare, por e pash qe njemend e paske pas, dhe qdo her e me shum po me bind se nga tekstet e tua te shumta, qe dihet ku i merr, po me bind qe je per nje qellim ne kete forum......ALlahu e'alem
    Cfar don me than me keto te dhenat e tua, tashme, ke filluar qe edhe pejgamberin a.s ta akuzosh me pune qe Kurr dhe kurr si ka ber, dmth ka ndaluar nga kjo, ka urdheruar qe te ndahemi ne mexhlise (burra nje vend, gra nje vend) kjo vlen edhe per darsma........normal kjo eshte teme e gjere
    Ps; Shume nga tekstet e tua kan qen me tematikė trashanike, por kete te fundit qe e ndegjova, tashme ja ka vue kapakun marrezirave....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arber gerguri : 12-12-2008 mė 15:10

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307
    Gostivari me fal qe te them ama, nuk ke pik fije mend, koken si duket e ke vetem per ti mbajt veshet, ti nuk je normal hiq fare, te muslimanet eshte e njohur dhe per kete gje nuk ka asnje argument me te vogel per kundershtim se ne xhamia eshte i njohur mire saffi i burrave ne fillim pastaj i femijeve e pastaj i grave me ne fund, dhe shum mire dihet se ne xhamine e Muhammedit alejhisselam ekziston dera e grave te cilen e kane shfrytezuar vetem ata.

Keto fakte ti qe i sjell, jane vetem shpifje te amerikaneve te cilat shpifje datimin e kane ne kete shekull.

Sill argument e pastaj fol, morre matrapas, Feja e Allahut nuk eshte loje sic mendon ti, apo mos deshiron qe te luajsh me kete fe. Ama kujdes se te gjithe ata te cilet kane deshiruar te luajne me kete fe kane pesuar shum keq.
    "Arsyeja e mosarsyes qė i bėhet arsyes sime aq shum ma dobėson arsyen sa qė me arsye e vajtoj bukurinė tėnde"

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    Ti nuk ke as nje argument dhe fakt qe argumenton kete, keshtu qe nuk te lejohet te flasesh rreth kesaj mė!!! Ndersa ne kemi argumente qe ne kohen e Pegamberit a.s namazin burrat e kan fal ne safat e pare, ndersa grat mbrapa tyre, ....
    Une mendova qe ne fillim je duke ber hajgare, por e pash qe njemend e paske pas, dhe qdo her e me shum po me bind se nga tekstet e tua te shumta, qe dihet ku i merr, po me bind qe je per nje qellim ne kete forum......ALlahu e'alem
    Cfar don me than me keto te dhenat e tua, tashme, ke filluar qe edhe pejgamberin a.s ta akuzosh me pune qe Kurr dhe kurr si ka ber, dmth ka ndaluar nga kjo, ka urdheruar qe te ndahemi ne mexhlise (burra nje vend, gra nje vend) kjo vlen edhe per darsma........normal kjo eshte teme e gjere
    Ps; Shume nga tekstet e tua kan qen me tematikė trashanike, por kete te fundit qe e ndegjova, tashme ja ka vue kapakun marrezirave....
    Citim Postuar mė parė nga hubejb Lexo Postimin
    Gostivari me fal qe te them ama, nuk ke pik fije mend, koken si duket e ke vetem per ti mbajt veshet, ti nuk je normal hiq fare, te muslimanet eshte e njohur dhe per kete gje nuk ka asnje argument me te vogel per kundershtim se ne xhamia eshte i njohur mire saffi i burrave ne fillim pastaj i femijeve e pastaj i grave me ne fund, dhe shum mire dihet se ne xhamine e Muhammedit alejhisselam ekziston dera e grave te cilen e kane shfrytezuar vetem ata.

Keto fakte ti qe i sjell, jane vetem shpifje te amerikaneve te cilat shpifje datimin e kane ne kete shekull.

Sill argument e pastaj fol, morre matrapas, Feja e Allahut nuk eshte loje sic mendon ti, apo mos deshiron qe te luajsh me kete fe. Ama kujdes se te gjithe ata te cilet kane deshiruar te luajne me kete fe kane pesuar shum keq.
    Degjo juve keni te drejte te kerkoni agrumenta dhe une do tua sjelli ato argumenta, okay.
    Ate qe juve keni problem te kuptoni eshte se une nuk futem ne debat a eshte e drejte qe grate te falen vec ose jo, per mendimin tim biles ne kohet e sotme me mire eshte keshtu si falemi , vec e vec .
    Ate qe une ju them dhe qe juve keni problem ta kuptoni ose nuk doni ta kuptoni eshte se ka burime historike qe tregojne qe ne kohen e profetit grate dhe burrat jane falur bashke! Kaq, po them dhe asgje me shum!
    Juve me akuzoni sikur i them keto fjale, sikur une i kam shkruar keto fjale.
    Ore burra une nuk kam lidhje me personin qe i ka shkruar keto fjale dhe do te ishte shum mire qe te behej fjale per amerikan ose gjerman ose ndonje italian sepse do ti refuzojshim pohimet e tyre shum sepse autoret nuk kane qene musliman.
    Por fatkeqesisht autoret te cilet kane regjistruar keto ngjarje historike jane musliman te cilet kane jetuar ne ate kohe, pra para 1400 viteve.
    Juve kerkoni emra , emra do tju sjell , vetem me jepni pak kohe sa ti gjej burimet historike te cilat dote keni mundesi edhe vet ti lexoni.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Faqja 16 prej 16 FillimFillim ... 6141516

Tema tė Ngjashme

1. a mundet dikush
    Nga _MALSORI_ nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-02-2009, 16:58
  2. Ndihme nese ka dikush qe mund te me ndihmoj ?
    Nga castro.z nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 02-02-2009, 15:29
  3. C'ka eshte Shqiptaria?
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 12:28
  4. Policia alarmohet se dikush po Shante Presidentin
    Nga alumni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 12-07-2002, 19:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •