Close
Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 82
    i/e regjistruar Maska e salihaj
    Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Njėri nip e tjetri mik...!

Citim Postuar mė parė nga Luli X Lexo Postimin
    Qysh mbet tash puna : logjika apo ndjenja?

Ti mos shih kusur o Salih,se vet s`jom marre me kete sport.Ne filozofi vec ni provim e kom pase.Dhe qati mesusit te landes,vec s`ma mbajke,se pa i shpalle dyluftim s`e kisha lane!Keshtu ne ring,n`dashte me doreza,n`dashte pa to.
    Qe thue ti,e pse me i shpalle dyluftim mesuesit?
    Qysh pse?!Kur e pyetshim per ni ceshtje qe spjegohet me dy-tri fjale,ky na spjegonte gjys ore…sa qe harrojshim ku e pat fjalen.

Persa i perkete temes;une mendoj qe ne rend te pare eshte ndjenja.Logjika zor se ka pune ketu njehere.Po qe arrin njeriu ta mban arsyen e s`e humb ndjenjen qe e pat per personin e dashur,
    atehere i ka ra pikes.
    Nipi dhe miku!
    Nipi: dyzetepesė vite profesor i filozofisė me tha:
    -“kam mėsuar dyzetepesė vite nxėnėsit, sipas filozofisė shpjegohet qe ēdo vepėr mbėshtetėt nė tri shtylla, un dy i kam ditė e njė kurrė nuk kam muajt me ja qellu!”
    Unė:
    -“Pse bre nip nuk e ke pyet dajėn tė kishte treguar!”
    Nipi:
    -“Ēfarė din ti! Je ekspert i botės sė gjallė biologjike e do me mė shpjeguar diē pėr filozofi!”
    Unė:
    -"A e dinė formulėn e ujit?"
    Nipi:
    -"po more! H₂O !”
    Unė:
    - "Hidrogjeni ėshtė njė shtyllė, e oksigjeni njė shtyllė!”
    Nipi:
    - "Po kėto janė ato dy shtylla qe i kam marrė si shembull!” Po e treta?
    Unė:
    - "Kush i lidhė kėta dy element kimik?"
    Nipi:
    - "Nuk di fare!!!"
    Unė:
    - "Kėto o lidhė energjia e tyre qe rrjedh nga elektronet! O nipi im!"
    Nipi njė ēerek ore humbi nga vetėdija:
    - "Eu! Dajė! Dyzetepesė vite i kamė marrė nė qafė nxėnėsit e mi!!!"
    Besoni se ky nipi im ka qenė profesori mė rigoroz gjatė dyzetepesė viteve, mė se shumti ka pasur nota tė dobėta. Pėr atė kam thėnė se nxėnėsi ėshtė pasqyrė e diturisė sė profesorit.

patriot Maska e shoku_tanku
    Anėtarėsuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    3,395
    Citim Postuar mė parė nga -BATO- Lexo Postimin
    Dikur mendoja se ndjenja duhet vėnė para logjikės, po koha mė mėsoi qė kjo ėshtė e gabuar dhe kuptova se tė vjetrit kishin tė drejtė nė ato qė thoshin dhe bėnin.

Prandaj duhet vėnė logjika para ndjenjės dhe nuk duhet kėrkuar njeriu ideal.
    Mos kujto se te vjetrit nuk binin pre e asaj dehjes se shkurter,asaj ndjenjes qe nuk pajtohet me llogjiken dhe qe quhet dashuri!Ata e perjetonin kete pathos pasionant ne menyre te fshehte(kryesisht platonike)sepse vete kushtet qe te ofronte koha ishin te tilla.Martesa pastaj duhet pare si dicka e ndare nga kjo ndjenje te cilen po pershkruajme.Madje une besoj se eshte me mire qe kete ndjenje te zjarrte ta perjetojme me nje tjeter person "mundesisht perpara martese sepse pas do te ishte shkaterrimtare per veten dhe per familjen" sesa me njeriun qe do ndajme jeten sepse duke e patur gjithmone prane vetes kete njeri,sa me teper t'i verejme anet e tij njerezore,aq me teper do te zhgenjehemi dhe magjia e atij momenti te zjarrte do shperbehet si te mos kish ekzistuar kurre.

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Miku

Citim Postuar mė parė nga Luli X Lexo Postimin
    Qysh mbet tash puna : logjika apo ndjenja?

Ti mos shih kusur o Salih,se vet s`jom marre me kete sport.Ne filozofi vec ni provim e kom pase.Dhe qati mesusit te landes,vec s`ma mbajke,se pa i shpalle dyluftim s`e kisha lane!Keshtu ne ring,n`dashte me doreza,n`dashte pa to.
    Qe thue ti,e pse me i shpalle dyluftim mesuesit?
    Qysh pse?!Kur e pyetshim per ni ceshtje qe spjegohet me dy-tri fjale,ky na spjegonte gjys ore…sa qe harrojshim ku e pat fjalen.

Persa i perkete temes;une mendoj qe ne rend te pare eshte ndjenja.Logjika zor se ka pune ketu njehere.Po qe arrin njeriu ta mban arsyen e s`e humb ndjenjen qe e pat per personin e dashur,
    atehere i ka ra pikes.
    Miku
    Duke pi kafe nė restorant, miku im, profesor i psikologjisė dyzet vite me pyeti:
    - “Zotėri Salihaj kam dėgjuar se veza e pulės pa i fekonduar me kėndesi (gjeli) nuk hap zog ?!!!”
    Unė qesha dhe i thashė:
    - "Vetėm Jezusi nė kėtė botė ka “dalė pa “kėndes “(gjel)!!!”
    Miku me tha: "qe tani i mbusha tė gjashtėdhjetat , si profesor i filozofisė tė dyzetat e, nuk kam ditė se vetėm vezėt e fekonduar hapin zogj.
    E tani ēfarė tė thuhet pėr logjikė apo ndjenjen, kur kemi profesor tė tillė?!!!”
    - Pėr mua deri sa ekziston materia qe matėt ( e ka masėn e vet), nuk vjen nė konsiderim as logjika e as ndjenja. Sepse edhe ndjenja edhe logjika ėshtė produkt i njė materie, varėsisht pėr ēfarė bėhet fjalė.
    Nė rastin konkret tė temės sė parashtruar: syrin e ngacmon drita (drita pėrmban fotone qe matėn), thyerja e rrezeve tė dritės nga ndonjė vajzė apo djal tė bukur, kthehet nė dritėn e syve – ngacmon syrin (mos tė hyj nė mėnyrė mė profesionale), neuroni i sistemit nervor posedon receptorin e pagabuar siē ėshtė sinapipėsa, sinapsi kapė informatėn (ngacmimin) e pranuar nga rrezet e dritės, pėrmes sinapsės neuroni merr informatėn pėr objektin pėrkatės (nė kėtė rast femra apo mashkulli), informata dėrgohet nė qendrėn nervore, kjo informatė elaborohet, futėt nėpėr nyje nervore tė cilat janė tė destinuara qe ēdo urdhėresė tė qendrės pėrkatėse nervore ta ekzekutonin edhe nė fund vjen akti i pėrfundimtar: “me kapi zemra pėr atė gocė, apo ēun!” Mu bė koka "rrotė" e nuk po dijė ēfarė tė bėjė, se filani apo filania mė ēmendi etj, etj.
    Ky kishte me qenė njė pėrgjigje sado kudo e gjymtė.
    Mirėpo, pėr tu informuar mė mirė dhe mė saktė lexojeni librin e psikologjis, nuk me kujtohet autori, ama aty janė tė gjitha sa u pėrket ngacmimeve psikologjike qe prodhonin ndjenje apo llogjikė.

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Unė si plak!

Citim Postuar mė parė nga shoku_tanku Lexo Postimin
    Mos kujto se te vjetrit nuk binin pre e asaj dehjes se shkurter,asaj ndjenjes qe nuk pajtohet me llogjiken dhe qe quhet dashuri!Ata e perjetonin kete pathos pasionant ne menyre te fshehte(kryesisht platonike)sepse vete kushtet qe te ofronte koha ishin te tilla.Martesa pastaj duhet pare si dicka e ndare nga kjo ndjenje te cilen po pershkruajme.Madje une besoj se eshte me mire qe kete ndjenje te zjarrte ta perjetojme me nje tjeter person "mundesisht perpara martese sepse pas do te ishte shkaterrimtare per veten dhe per familjen" sesa me njeriun qe do ndajme jeten sepse duke e patur gjithmone prane vetes kete njeri,sa me teper t'i verejme anet e tij njerezore,aq me teper do te zhgenjehemi dhe magjia e atij momenti te zjarrte do shperbehet si te mos kish ekzistuar kurre.
    Plotėsisht pajtohem me ty mik i nderuar, pėr atė plaku thotė: "Mos bėrė ēfar ta kana se tė gjenė ēfarė s'ta kana!"

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Sa pesimista o cuna....ajo qe po pershkruani eshte si i thone ne anglisht 'honeymoon phase' apo faza e muajit te mjaltit. Ku cdo gje qe ben, thote i/e dashura te duket e magji. Mbasi te vijne serisht mend nga cmenduria e ndjenjave fillon jeta e perditshme me te gjitha hallet e gezimet qe permban ajo.
    Kur ju thoni qe me mire te martoheni edhe te filloni direkt jeten e perditshme me dike, atehere ne mendimin tim jeni frikacak. Keni frike ti jipni ndjenjat e juaja asajt, keni frike nga fuqia qe mund te kete ajo mbi ju. Shkurt muhabeti doni kontroll ne dashuri, sepse momentin qe i tregoni ndenjat ju humb ky kontroll.
    Nejse, beni si tju vij juve permbare, por s'ka gje me te bukur kur cmendurine e dashurise e ndani me ate person qe do benit bashkshorte e do krijonit familje.

MoDa KaLoN,sTiLi QeNdRoN! Maska e fashion_girl
    Anėtarėsuar
    06-07-2010
    Postime
    2,409
    ke un deri tani ka dominu me shum llogjika se sa ndjenjat!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga shoku_tanku Lexo Postimin
    Nuk thashė qė tė vjetrit nuk e provonin atė ndjenjė, por pikėrisht se e kishin provuar dhe e dinin ē'ishte, i bėnin martesat ashtu si i bėnin.

Nuk pajtohem me mendimet e tua. Dukesh qė e vret mendjen shumė dhe gjen shpėtim te zgjidhje tek tė cilat as vetė nuk je shumė i sigurtė.

Pėrderisa ndjenja qenka njė gjė kalimtare, pse iu dashka kushtuar aq rėndėsi asaj dhe u dashka provuar para martese? Pse, po provove njėherė dashurinė para martese, martesa do tė shkojė mirė? Praktika tregon se marrėdhėniet paramartesore nuk sjellin forcim tė martesės, pėrkundrazi.

Martesa do edukim dhe logjikė, jo ndjenjė, se ndjenja ėshtė diēka kalimtare. Ai qė nuk ėshtė kalimtar, ėshtė seksi. Ndjenja bie, po dėshira pėr seks nuk bie. Gjėrat kryesore qė i duhet njeriut janė: ushqim, seks dhe fėmijė.

ღ Ƴℓℓėʓ ღ Maska e RiGerta
    Anėtarėsuar
    01-11-2010
    Vendndodhja
    Perendim
    Postime
    946
    Nuk shkoj pas zerit te ndjenjes, por bej ate qe me thote llogjika.Ndjenja te fut neper rrugica pa Exit, eshte dicka siperfaqesore dhe e lekundeshme.Llogjika ne te kunderten eshte metoda me e mire per ti vleresuar gjerat dhe per te shmangur gabimet.
    Mɛ мιяɛ тɛ ʝɛм иɛ ɛяяɛƨιяɛ ɛ тɛ и∂ʝɛʝ αяσмɛи ɛ ∂яιтɛƨ, ƨɛƨα тɛ ʝɛм иɛ ∂яιтɛ ɛ тɛ мσƨ ɛ ƨнσн ғαяɛ✿⊱╮

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2004
    Postime
    2,378
    llogjika eshte perpjekja e trurit per te perpunuar ndienjat. mendimet jane ndienja te ndrydhura ne forma llogjike me anen e te cilave mund te ngrihen sisteme perkohesisht te qendrueshme derisa... derisa te vije furtuna tjeter e ti ndryshoje... mendimet jane prej natyre vec shembelltyra te fundme e te paplota te ndienjave... dashuria eshte gjithcka e bukur qe e njohim ose nuk e kemi njohur akoma... materia eshte vec nje shfaqje e fundme dhe e paplote e dashurise...
    imagine there's no countries...
    nje fjale, nje kuptim...
    :))))

Kam pas perdorur dikur ndjenjen..tashme logjika esht ajo qe me udheheq.
    ”Ti, Shqipėri, Mė Jep Nder, Mė Jep Emrin Shqiptar”

Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A eshte e konsumueshme ( hargjueshme) ndjenja
    Nga fisniku-student nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-02-2007, 08:47
  2. Ndjenja, llogjika, opinioni.
    Nga Julius nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 24-01-2006, 15:19
  3. Ndjenja E Fajit
    Nga eris nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-10-2004, 08:25
  4. Njerėz me nevoja neurotike, Interpretimi i ėndrrave dhe ndjenja e inferioritetit
    Nga J@mes nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 07-07-2004, 16:53
  5. Besimi , E Verteta , Llogjika Dhe Fakti.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 23-04-2003, 21:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •