Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878

C#: Memory (Beta)

pershendetje,

duke experimentu ne C# e krijova kete loje memory, gjate programimit hasa ne disa probleme duke i vleresu fushat e krijuara ne menyre dinamike pas dy klikimeve te njepasnjeshme qe i ben perdoruesi gjate nje tentimi per te zbuluar dy fusha te njejta, kur klikohej fusha e dyte atehere metoda e ardhshme kryhej aq shpejte saqe nuk mun te verehej foto ne fushen e dyte, vetem me nje timer ia arrita te ngadalesoj procesin, duke e aktivizu timerin me nje interval prej nje sekonde pas klikimit te fushes se dyte.

Tani pyetja ime eshte se, a ekziston nje mundesi tjeter te kryhet procesi i vleresimit te fushave dhe ngadalsimi i paraqitjes se fushes se dyte pa perdorur timerin?

krijimi dinamik i fushave:
    Kodi:
            private void btnAdd(int i, int locX, int locY, int bWidth, int bHeight)
            {
                Button myButton1 = new Button();
                myButton1.Name = i + "$" + fotoArr[i].ToString();
                myButton1.MouseEnter += new System.EventHandler(this.btn_MouseEnter);
                myButton1.MouseLeave += new System.EventHandler(this.btn_MouseLeave);
                myButton1.Click += new System.EventHandler(this.btn_Click);
                this.Controls.Add(myButton1);
            }

vleresimi i klikimeve dhe aktivizimi i timerit me interval te caktuar:
    Kodi:
            private void btn_Click(object sender, System.EventArgs e)
            {
                if (klik1 == true & klik2 == false)
                {
                    klik2 = true;
                    currentButton1 = (Button)sender;
                    timer1.Enabled = true;
                }
                if (klik1 == false & klik2 == false)
                {
                    klik1 = true;
                    currentButton = (Button)sender;
                }
                tries++;
            }

ja edhe shembulli:
    http://rapidshare.com/files/133943835/Memory.zip.html

duke i ndryshu ikonat por duke mos i dryshu emrat e ikonave ne skedarin Grafikat mund te perdoren edhe ikona tjere.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-04-2005
    Vendndodhja
    Ku te me zėj nata
    Postime
    14
    Nuk kam shume njohuri per eventet dhe nuk mund te ndihmoj per ate qe po kerkon por vura re se tek rreshtat e meposhtem me duket se je nxituar pak

if (klik1 == true & klik2 == false) eshte

if ( (klik1 == true) && (klik2 == false) ) besoj se duhet

i/e regjistruar Maska e PantherTouch
    Anėtarėsuar
    12-02-2004
    Postime
    31
    if(klik1 && !klik2)

Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    pershendetje dhe falemnderit per afishimet,

@diagaci

kur e pashe afishimin tend u cudita pse funksiononte kodi im korrekt me vetem nje '&', ne MSDN lexova se dyja menyrat funksionojne:

if(klik1 & !klik2) //ketu procesohen te dyja variablat, kurse
    if(klik1 && !klik2) //ketu procesohet variabla e pare, dhe vetem nese variabla e pare i ploteson kushtet atehere procesohet edhe variabla e dyte, shkurtese logjike.
    Edhe mua ma merr mendja se ka te beje me Eventet brenda nje klase por une nuk e dij se si ta bej nje event kur dy katroret jane klasa, ndoshta do te ishte nje event i nje klase qe permban dy klasa, dhe pyet eventet e tyre. Ndoshta po e komplikoj edhe panevoje ku ta di.

@PantherTouch

falminderit, me duhet te mesohem ne keto shprehjet e shkurtera por une fillimisht u mora me Basic keshtu qe me shume e perceptoj ne kod shprehjen if(klick1 = false) sesa if(!klick1), sidomos atehere kur kam te caj koken, shpresoj se do te ndryshoje me kohen.

une eksperimentova edhe pak me shume me kete loje, dhe po e vendosi nje link per shkarkim, nese keni ndonje verejtje apo koment mos ngurroni:

http://rapidshare.com/files/140367338/Memorja.zip.html

tek menyja opcionet mund te personalizohet me shume loja, sepse kur aplikacioni starton shume gjana fillojne rastesisht(random).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hot_prinz : 26-08-2008 mė 18:57 Arsyeja: korigjime

Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    ndryshova edhe njehere arkivin, shtova manifest e disa pjese tjera, shpresoj se do te funksionoje:

http://rapidshare.com/files/140384639/Memorja.zip.html

i/e regjistruar Maska e PantherTouch
    Anėtarėsuar
    12-02-2004
    Postime
    31
    falminderit, me duhet te mesohem ne keto shprehjet e shkurtera por une fillimisht u mora me Basic keshtu qe me shume e perceptoj ne kod shprehjen if(klick1 = false) sesa if(!klick1), sidomos atehere kur kam te caj koken, shpresoj se do te ndryshoje me kohen.
    pa merak,
    S'eshte gje e madhe, por kur aplikon per pune dhe po ra rasti te besh dicka te tille te konsiderojne pa experience. Sepse kjo konsiderohet menyra natyrale e te shprehurit.

Pra ...
    (DO_IKIM ESHTE FALSE) --> (NUK DO_IKIM)
    ne gjuhen natyrore ne shprehemi gjithmone ne kete menyre dhe ne programim mundohemi ti afrohemi sa me shume e mundur te njejtes menyre.

Gjithashtu -- & -- eshte bit and operator
    Arsyeja pse procesohen te dyja variablat eshte sepse "bit and" ben operacione bit by bit dhe duke qene se ti ke dy boolean atehere {0&0->1, 0(1)&1(0)->0, 1&1->1} dhe rezultati eshte i njejte si "and (&&)" por qellimi i perdorimit te ketyre operatoreve eshte i ndryshem.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-04-2005
    Vendndodhja
    Ku te me zėj nata
    Postime
    14
    hot_prinz, do desha te dija se me cfare po programon? Visual Studio 2005 apo 2008?
    Une e provova lojen tende, urime.
    Por nje perdorues kompjuteri qe nuk ka te instaluara ne kompjuterin e tij framework 3.5 apo 3.0 a mund ta hapi lojen tende?
    Ne se do te beje nje setup.exe per nje perdoreues i cili nuk ka framworket e mesiperm atehere pesha e tij do te shkonte ne rreth 200 MB. Cfore do te beje per kete rast? (te besh nje setup.exe me peshe te vogel qe te hapet ne te gjithe llojet e kompjuterave)

Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    tung diagaci,
    une perdori momentalisht Visual Studio 2008.

Me vjen mire qe te paska pelqye, po mua nuk po me pelqen dizajni i grafikave edhe pse me se shumti kohe po hupi ne to.

Nuk e dij kush mundet me e hap lojen, une e kam provu ne 3 kompjutera, desktop(shtepi) me VS2008, desktop(ne pune) dhe ne llaptop(shtepi), aty po funksionon!

Me te vertete nuk e di cka me te thane per Setup, sa punoj ne VS.NET vetem i kopjoj .exe + skedat qe nevojiten per ate program, po pritoj me kriju setup dhe me i fut frameworkat ne to, mendoj se secili kompjuter ne te cilin eshte instaluar Windows XP duhet te kete nje .NET Framework.

Do te ishte mire nese dikush lajmrohet qe nuk mundet me e hape kete loje, me e pa se ne cfare systemesh dhe cfare .NET framework nuk punon.

Programues
    Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Postime
    31
    Citim Postuar mė parė nga hot_prinz Lexo Postimin
    mendoj se secili kompjuter ne te cilin eshte instaluar Windows XP duhet te kete nje .NET Framework.
    Pershendetje hot_prinz
    Pak me vonesė e pash kete temė, mire.

Sė pari Windows XP nuk e ka te integruar asnjė version te .NET Kornizės (.NET Framework)

p.sh Une punoj me VS 2008 dhe programet krijuara me vs2008 i pėrkasin .NET Framework 3.5 (me mundesi ndryshimi edhe 2.0 dhe 3.0).

Windows Vista e ka te integruar versionin 3.0 te .NET Framework mirepo me duket se i pėrkrah edhe versionet me te vjetra si 2.0 , 1.1 , 1.0 mirepo jo edhe 3.5!

Versionin 3.5 duhet me instalu, nuk e di nese Service Pack 1 i VISTA e ka te integruar.

Kaq. Sukses
    live your day
    ---------------------
    CodeProject Article

Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    esatiu,

eshte e vertete ajo qe thua rreth integrimit te .NET Network, per Vista nuk kam njohuri sepse perdori vetem XP per momentin.

Sa i perket fjalise se cituar, nuk e paskam formuluar si duhet, vetem at moment pata menduar se shumica e systemeve qe perdorin XP duhet te kene nje .NET Framework, jo permes integrimit pergjate instalimit, por gradualisht pergjate instalimit te programeve tjera te cilave poashtu u nevojitet .NET Framework-u.

Sidoqofte, ke te drejte se per nje program te krijuar ner .NET Framework, duhet te mos mendohet se cdo system mund te kete nje .NET Framework, por permes nje programi setup te iniciohet instalimi apo aktualizimi i .NET Framework-ut per te procesuar ne ate system. Une nuk iniciova ndonje programi setup sepse thjesht me mungone koha.

Sa u perket versioneve te .NET Framework, nuk jam i sigurte por me duket se edhe nese nje program krijohet me VS 2008 por nuk perdore me shume se funksionet e .NET Framework 1.0 atehere mjafton qe systemi te kete .NET Framework 1.0 per te startuar programin.

falemnderit.

Tema tė Ngjashme

1. imprisoned memory
    Nga liliella nė forumin Krijime nė gjuhė tė huaja
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-07-2002, 15:04
  2. A memory
    Nga Albioni nė forumin Krijime nė gjuhė tė huaja
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 01-07-2002, 21:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •