A eshte e vertet se po i harrojme shum heronj sepse ata nuk ishin mysliman dhe luftuan kunder turkut,
A eshte e vertet se po i harrojme shum heronj sepse ata nuk ishin mysliman dhe luftuan kunder turkut,
Pikerisht keshtu eshte detiad!
Ne kemi ngarkesa ideologjike prej te cilave eshte veshtire te qlirohemi, mirepo ka disa shenja pozitive dikund dikund.
Edhe une kam ni per nje guri qe eshte gjetur ne Tushile, guri i madh
thojn ka qen dhe ne te ka shkru emri i Millosh Kopiliqit, i shkruajtur me shpate??
Gurin e kan gjetur 2 shqiptar (tash nuk jan gjall ata), saktesisht nuk e di vitin veq ate e kan gjetur "ma merr mendja" dikur mes viteve 1930 - dhe mas larti deri ne vitin 1970??!!
Por ate guri e kan marr shkit, menjeher pasi qe kan ni per te!
Dhe thojn qe dikush nga fshati Obri, e ka marr me kerr e me ki/kali?
dmth ate e kan detyruar shkit per me e qit ne kerr!!
nje agj i imi me ka tregu para 2 vjete, do mundohem te marr me shum informata
lidhur me kete dhe gjera tjera qe gjenden ne Rezalle!
si psh. nje kishė e vjeter, ne drejtim kah tushila qe shkon venin te cilin e thirrum "Pode", pastaj ka varreza shum te vjetra, qe nuk i man ne mend as babe e as babegjysh se qe sa vite jan ato varreza, por i kam ni tu than qe "Kolera" i ka mbyt ata??? dhe e di qe atyne varrezave ju thojm: "Vorret e magjupve" dhe jan edhe disa varreza te tjera te cilave iu thojm: "Vorret e truqeve"
Pastaj eshte nje vend tjeter te cilin e quajm"Toplik"
me shkoj mendja te bashkluftetari i Milloshit.
Milan Toplica! Qe mos ka lidhje me kete diqka?
por prap nuk besoj per kete, vetem me shkoj mendja!
Vetem 22v i kam dhe jetoj ne gurbet dhe nuk kam kry shkoll te historis, por sipas gojdhenave po foli, dhe per Millosh Kopiliqin qysh fmi qe kam qen
kam ni tu than qe ai ka qen Shqiptar!
Dhe kam ni qe Milloshi edhe kalin e paska pasur te mbrojtur "me hekur apo qka ka mujt me qen ateher"?, dhe turqit nuk kan mujt me e rrxu kalin, derisa nje plake iu ka then qe te mundohen te gjunjt me e rrok kalin, sepse aty nuk ka mbrojtse.. dhe ateher Turqit ja paskan qit shpatat (ose qka kan pas tjeter) te gjunjt dhe e paskan rrxu kalin e Milloshit!!
As per kete nuk ju garantoj qe eshte e sakt, por edhe kesi v erzioni kam ni!
dhe e kam ni edhe ate qe plaka ju ka then qe ner "musteqe e ka qelsin" e teshave??
Me shume niher pe niher nuk mundem me ju tregu, por do mundohem te marr me shum informata!
Faleminderit!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rezalla : 10-06-2009 mė 10:58
Pershendetje Rezall,
Me erdh mire qe na u inkuadru dikush nga Drenica dhe ate nga fshati i Syl Rezalles qe kendohet ne kenge.
Duke e pas parasysh qe edhe historia gojore eshte e dores se pare athere kur mungojn burimet e shkruara, ky ishte nje informacion mjaft i mire.
UDBA ka bere shkaterrime te medha sa i perket lokaliteteve arkeologjike dhe objekteve, ose i ka thyer, shkaterruar ose i kan vjedhur ne serbi duke iua humbur gjurmet.
Mirepo te shpresojm qe paslufta do ti qet gjerat ne siperfaqe
Mirembetsh
Pershendetje Kronikė,
dhe mirese ke ardhur ne kete oden shqiptare :
ma nuk kena met lshue, kena met majt lidh derisa te gjejmi rrugen se e kemi humbur, pa ndihmen tuaj se besoj se do ia dalim ne krye.
Ketu posht po e vendosi harten e fshatrave perrrethe kopiliqit, desha te beje njehere nje emertim me te saket, prandaj ju regjistrone kete hart ne kompjuter dhe rrethekoi me te kuqe ne Paint te gjitha keto vende ara e kisha dhe mundesisht si tha edhe Rezalal vendin se ku eshte gjetur ajo pllaka ne Tushilė keshtuqe e kemi nje dosje me te saket rrethe ketyre fshatrave.
ju falemnderit
P.S. se nuk jam aqe i sigurt se sa ja kam qellua apo jo ketyre fshatrave..ju me ndihmoni !
![]()
Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
Posa te kemi gjetur emrat e sakta nga njerzit qe e njohin kete terren ne kemi mundesi te bejmi nje dosje te tere per kete rrethe ku ne kete menyre besoj se do ti nxisim arkeologet tan ne terren.
Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
Ėshtė per te ardhur keqe qe ne kete kohen moderne mos te jemi ne gjendje te perpilojm as nje dosje per kete fshatė, e pabesueshme eshte se kur shtyp ne google kete emer, le qe nuk ka thumba po as njė shenj nuk tregon, sikur te kishin sabotuar serbet mirepo me duket se faji eshte te ne qe askush nuk u mundua ne asnje enciklopedi as se paku nje foto te vendoste ne panoramio apo kudo ne google qe pastaj google do e gjente mirepo asgje kundi ska per kete fshtt.
Pra vllezer te nderuar; ju lutemi, te na dergoni foto te ketij fshati, po edhe prej celularit te jete vetem dergojeni ketu te perpilojmi nje dosje per Kopiliqin.
Tani une po e vendosi nje dosje me emrin "kopiliqi i eperm" ku pastaj iu kisha lutur antarve te shkojne ne google te bejne kerkim me kete emer dhe ta shperndajn kete dosje, ky eshte vetem fillimi per tu munduar ta krijojmi nje dosje per ēdo fshat te drenices e pastaj ai qe ka kohe le ta beje secila komune nga nje dosje ne vete sa luajn shah apo pijne ēaja tan diten apo chatojn me mire te mirren me diēka qe ia vlene..;
Ketu eshte linku;
http://bbs.keyhole.com/ubb/ubbthread...5.46359923.kmz
Si shembull..
![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 10-06-2009 mė 18:22
Krijoni Kontakt