Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 3
    i/e regjistruar Maska e nince_tutes
    Anëtarësuar
    17-12-2007
    Postime
    216

Access: Si të zbres sasinë e produktit kur bëj një shitje?

Pershendetje. Kam krijuar nje databaze ne access me keto tabela:

Klient, Porosi, Flete-Porosi, Produkt dhe Kategori.

Tek tabela Produkt kam keto fields: id_produkt, Emer_Produkt, Cmim_produkt, Sasia_Ne_Magazine.

tek tabela Flete_Porosi kam keto fields: id_porosi, q lidhet me tabelen Porosi, id_produkt, q lidhet me tabelen Produkt dhe Sasia_Ne_Porosi.

Ajo qe un dua eshte qe kur te kryej nje porosi, mbasi kam zgjedhur klientin tek forma,
    dhe kur te zgjedh ne subformen e saj emrin e Artikujve te me shfaqen ne nje kolone ngjitur me emrin e artikullit dhe sasia e ketij aritukulli qe eshte ne magazine,

dhe mbas kesaj, ne momentin qe kjo porosi te ruhet, dua qe kur te shoh formularin e aritukujve, automatikisht te jete bere zbritja e tyre ne varesi te sasise qe kam vene ne fature.

Problemi im tjeter eshte qe, si t'ja bej per te shtuar sasine e produktit ne magazine? a mos duhet te krijoj dhe nje formular tjeter qe te quaj psh frm_Furnizim?

Kam besim tek ju cuna.
    Ndryshuar për herë të fundit nga edspace : 16-05-2008 më 00:14

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-05-2008
    Vendndodhja
    Middle East
    Postime
    243
    nince,

Per Mendimin tim do te ishte me mir qe te krijosh tri tabela.
    p.sh Malli_Hyrje(qe do kete fushen Sasia), Malli_Dalje(qe do kete Fushen sasia) dhe Malli_Balanci (qe do kete fushen sasia)

pastaj tek Malli_balanci te besh nje Query (Pyetes) ku ti kerkon ketu qe te llogaritet [Sasia.tblMalli_hyrje]-[Sasia.tblMallidalje],

Kjo do te ishte me mir sepse mbeten edhe gjurmet per qdo mall qe ka hyr dhe qe ka dal....

Po shpresoj qe sado pak te kam ndihmuar...

Me respekt Albani

IT Maska e Toni07213
    Anëtarësuar
    26-06-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    69
    P.SH e ke Tabelen Artikujt, ArtikujtHyrje, ArtikujtDalje, eformon nje UpdateQuery i cili e permban tabelen Artikujt edhe tabelen ArtikujtDalje (sqarim: te tabela ArtikujtDalje e formon nje fushe Psh. DaljaPerpunuar me Yes/No dhe ne dalje te artikullit kjo fushe Yes/No jete e pa prekur dmth No) kalojm te UpdateQuery: 1. ne fushen e pare e fut fushen Sasia nga tabela Artikujt, ne Update ToArtikujt!Sasia-ArtikujtDalje.Sasia). 2. ne fushen e dyte e fut DaljaPerpunuar nga tabela ArtikujtDalje, ne Update To: Yes, Criteria: No. Dmth e minuson vete sasine e artikulli e cila e permbush kushtin No. Njejte ehde te hyrja vepron vetem te Update ToArtikujt!Sasia+ArtikujtDalje.Sasia). Kusht ehste qe keto tabela te kene qelsin primar te lidhur mes vete.
    Mendja nuk shpenzohet, prandaj mendoni para se te flisni.

Tema të Ngjashme

1. Access - Aritmetikë në MS Access
    Nga Okki në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-03-2006, 10:39
  2. Projekti amerikan për Lindjen e Mesme të Madhe
    Nga ORIONI në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 26-01-2005, 11:20
  3. Dosja e korrupsionit shteteror
    Nga Anton në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 91
    Postimi i Fundit: 25-01-2004, 03:30
  4. Access - Dua te fus foto nga nje dosje ne Access
    Nga Delil në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-08-2003, 07:44
  5. Access - Si ta kthej programin per Linux
    Nga Pogradecari në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 19-06-2003, 03:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •