Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 24
    i/e regjistruar Maska e nince_tutes
    Anëtarësuar
    17-12-2007
    Postime
    216
    Klodi, e pashe kodin tend, por mu duk i veshtire per tu kuptuar, pasi dhe varialat i ke lene t shkurter dhe jo t qarte.

do na ndihmoje te jepje me shume komente per cdo rresht te programit por dhe per makron q ke pedorur (sic e ke permendur ti qe do ti fshije me pas te gjitha tabelat dhe dhe queryit).

ne pritje

i/e larguar Maska e klodj
    Anëtarësuar
    10-02-2008
    Vendndodhja
    Gjirokaster
    Postime
    92
    Epo eshte pak e ngateruar sado ta shpjegoj me fjale. Por mundohu qe programi te kerkoje nje file te cilin e ke vendosur ti dhe vetem ti e di se ku ndodhet.
    Ne momentin qe fili eshte aty cdo gje eshte ne rregull.

Ndersa makroja perdor funksionin DeleteObject. Duhet te besh disa prova sepse une jam pak remuje ne programim edhe per efekt qe dikush tjeter te mos kuptoje cfare kam bere. Dhe me e keqja eshte se kete program e kam bere para nje viti dhe duke mos patur shume shitje (dihet tregu ne shqiperi) do me duhet ca kohe qe ta rikthej ne kujtese, jo proceduren se ate besoj se e kuptove disi, por kodin sepse kam vendosur edhe ne dritaret e tjera te programit disa te tilla dhe me pak fjale dritarja e pare theret nje dritare tjeter (qe mos konfondoje perdoruesin) dhe ajo ne prapaskene dhe ne pak sekonda kerkon fajllin dhe rregjistron nje rekord ne nje tabele te cilen me pas e shikon procedura IF... dhe nqs gjithcka eshte Ok vazhdon. Ne te kundert theret proceduren e fshirjes nga makroja (me DeleteObject )

Duhet te ushtrohesh shume qe ta arrish kete gje. Dhe te siguroj qe eshte me mire se seriali i hard diskut sepse sipas paragjykimit te dikujt me lart qe tha qe cdo program thyhet i bie qe edhe per serialin te kete nje hile. Kurse ne kete rruge do te duhej nje menyre tjeter dhe ekspertet per ta thyer mund te jene shume te pakte dhe vetem nje here te hapet programi ne nje kompjuter tjeter cdo gje shuhet. Prandaj nuk ka shans te dyte.

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    klodj,

edhe une mendoj se menyra jote eshte efikase, perderisa je ne kontakt te ngushte me klintet dhe ke mundesine te hudhesh at file ne system pa u diktuar, poashtu duhet perserite metoden nese klienti rastesisht formaton kompjuterin.

Tani mu kujtua se nje siguri te tille perdor edhe nje program i firmes Ulead per krijimin/authoring e DVD-ve, te cilat ne autostart kerkojne nje file te fshehur ne system.

i/e regjistruar Maska e nince_tutes
    Anëtarësuar
    17-12-2007
    Postime
    216
    Klojd, une e kuptova filozofine tende q n fillim, problemi im ishte se ne fillim nuk po e merrja dot vesh kodin.

Por, pasi kerkova dhe vet n google gjeta menyra q t kerkoj pikerisht per nje file t vendosur n nje folder t caktuar n kompjuter, dhe n rastin kur nuk ekziston, atehere databaza nuk hapet.

Madje, n menyre q t rritet dhe m shume siguria, kam vendosur t krijoj 5 file t ndryshem ne 5 vendodhje t ndryshme neper kompjuter, dhe mjafton q t pakten njeri t mos ekzistoj prej tyre n kompjuterin ku mund t riperdoret, atehere databaza nuk hapet me.

Problemi q vazhdon t ngrihet eshte:

1. Ne rast se ai e perdor n 1 pc tjeter dhe nuk do i gjej normalisht filet e fshehur q do i vendosim ne neper pc, atehere ti bej te gjithe delete databazes.

2. a eshte e sigurt se ai nuk mund tja riperdore dot kodin e databazes. pra si ta mbrosh kodin q do kerkoje per filet e fshehur n kompjuter, ne menyre q kur dikush t provoje ti bej import databazes, kodi t mos shifet.

3. Besoj se duhet dhene vetem n formatin mde, ose ne access 2007 accde.

Flm, tema vazhdon t jete interesante dhe shume e hapur.

N pritje.

thanx

Anëtarësuar
    10-02-2008
    Vendndodhja
    Gjirokaster
    Postime
    92
    Atehere e zeme se ke nje program db1 ne desktop:

Pasi te hapesh programin dhe te hysh te Kodi duhet te hapesh menune Tools dhe pastaj db1 properties ose "emri i programit" properties.
    Aty kliko te Protection dhe kliko opsionin qe askush te mos shohe kodin dhe vendos edhe paswword.

Tani besoj je gati per tu hedhur ne treg..

Ne Macro perdor funksionin DeleteObject ne aq rreshta sa tabela apo query do te shuash duke shkruar psh: DeleteObject(Tabela1) etj...

Pra e vetmja menyre qe dikush te thyeje programin tend eshte te hyje ne kod te cilin ti e mbrove me pasword dhe e dyta te kuptoje cfare ke bere. Kjo eshte aresyeja pse une jam pak remujaxhi ne programim. Por ne kuptimin e mire te fjales.

Te pershendes

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Per mendimin tim une nuk te sygjeroj fshirjen e databases pasi nese ben fshirjen e tij do te thote qe fshin cdo informacjon qe ai klient ka futur ne database. Nese ai klint nje dite vendos te mare te tere databasen ta hedhe ne laptopin e tij per te punuar ne shtepi ate dite e hap databasen me laptop ne shtepi ca ndodh I gjith informacjoni I tij eshte I humbur. Ti si programues nuk mund te besh ate gje pasi pasi klienti ka blere programin eshte prona e tij edhe ti nuk mund te shkakosh humbje te informacjonit te klientit. Ti mund te fshish makro ose forma ose query po jo tabelat edhe informacjonin e klientit. Nese do te besh del te tere databases vendos nje rutine qe te beje backup informacjonin ne nje vend tjeter para se ta besh delete duke I dhene mundesi per ty te vesh te maresh e ca lek me shume per te rikthyer informacjonin e humbur Shumica e programeve qe kompania qe une punoj perdor nje menyre te tille. Gjate procesit te instalimit ne krijojme disa vlera nga gjenerime te hardware id psh nga mac adrese, hdd serial id, numri I userave, gjithashut edhe nga nje "dongle" nje usb flash drive qe ka nje id unike nga fabrika ku ne injoktojme edhe informacjone te kompanise tone ne eprom bios te usb flash. Keto informacjone I hedhin ne nje tabele ne MSSQL database. Gjeja e pare qe programi kontrollon eshte qe shikon nese kjo dongle ekziston si paisje ne kompjuter apo jo nese kjo ekziston krhason vlerat e eprom me ate cfare kemi vene ne ne database pastaj kerkon nese mac id edhe hardware id jane te njejte duke perdorur te njejten procedure qe ne kemi perdorur per gjenerimin e kesaj vlere edhe e kemi vene ne database. Pastaj shef nese ka ndonje user tjeter te lidhur me databasen edhe nese po kontrollon se sa usera kane te drejte te perdorin kete program. Nese keto kontrolle japin $false ose $null programi theret nje rutine qe kill procesin e programit edhe te nxjer nje msgbox me arsyen pse nuk mund te perdoresh kete program. Kjo eshte teoria e mbrojtjes qe ata perdorin me avantazhin qe programi duhet me patjeter te instalohet nga teknike te kompanise duke shtuar edhe perfitime me vete ku nese klienti do te ndryshoje apo te upgrade duhet te paguaje per kete gje perfitim monetar I kompanise.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Anëtarësuar
    10-02-2008
    Vendndodhja
    Gjirokaster
    Postime
    92
    Po kjo eshte super e drejte. Kerkoj ndjese qe thash DeleteObject(Tabela1) sepse duhej te thosha DeleteObject(Query1) ose gjithcka qe nuk permban informacione.
    Eshte shume e drejte por ngaqe kam kohe qe nuk jam marre me programin sepse tani punoj per kompanine TPKSolutions.com dhe jam me shume si konsulent dhe agjent shitjesh, kam rene ne ujdi me veten per dicka, se mire per programe te vogla si ajo qe kam bere une Exchange 2007 per pikat ku kembehet valuta, por per programe te rendesishme financiare psh duhet t'ua leme vendin eksperteve dhe firmave serioze te cilat i kane dhene fund nje here e pergjithmone accessit. Aresyeja eshte sepse accessi mban info deri ne 1GB kurse SQL psh mund te mbaje 250 Gb ne mos gaboj dhe ka dhe shume avantazhe qe mbase kjo teme nuk eshte e pershtatshme. Por dua te them qe nqs duam te avancojme duhet te studiojme teknologjite me te fundit dhe jo te zeme nje qoshe me programet e accessit.
    Dhe nuk kane shume perfitime. Une deri tani kam shitur me pak nga c'fare kam shpenzuar. Sepse vetem koha qe kam harxhuar nuk llogaritet.
    Ndaj duhet mbyllur kapitulli i accessit qe ne klasat fillore. Edhe jo te vemi ne shkolle te larte e te mesojme MS Dos apo Qbasic. Keto jane turpera...

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Ajo eshte e drjete e jo vetem kapaciteti I vogel qe lejon aksesi por edhe vete engine qe perdor aksesi per databese eshte shume e limituar te ralla jane ato kompani qe mund te perdorin akses pothuajse nuk ekzistojne fare sikunderse edhe foxpro. Kompania e fundit qe kam pare te perdore foxpro ka qene city bank edhe kjo per arsye se programi qe ata perdornin ne ate kohe nuk developeshe me pasi kompania e prodhimit kish dale jashte bisnesit. Qe ata te kalonin ne swift edhe payplus usa programe qe kompania ku une punoj I prodhon u deshen mijra ore per konvertimin e keti database nga foxpro ne SQL. Nese qe mos dalim nga tema access te limiton shume ne mbrojtjen e programit. Menyra me e mire qe une mendoj per kete mbrojtje eshte ajo qe kete ne amerike quhet "dongle" qe me pare ka qene nje LPT konektor me EPROM te rishkrueshem edhe keto kohet e fundit USB Flash disk qe kane EPROM te rishkrueshem. Ne kete menyre nuk mundesh te kopjosh ose te perdoresh programin pa patur kete paisje te lidhur me kompjuterin. Ato kompani qe akoma perodrin access si mini db per info kete menyre perdorin.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Anëtarësuar
    10-02-2008
    Vendndodhja
    Gjirokaster
    Postime
    92
    Ardi i vleresoj shume pergjigjet e tua dhe nuk e di nqs mund te me ndihmosh per nje problem qe kam ne lidhje me postimin para ketij per printimin e faturave te vogla me printer termik.
    Deri tani nuk eshte pergjigjur askush dhe ndoshta mund te ma dergosh me e-mail.
    Adresa ime eshte: Moderatori: Mos publikoni ne forum e-mailin personal; perdorni mesazhet private.

Do te isha shume mirnjohes nqs do mund te me ndohmoje sado pak.
    Ndryshuar për herë të fundit nga BHGod : 17-10-2008 më 19:05 Arsyeja: Për e-mailin.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-02-2007
    Postime
    3
    klodje. a kishe mujt me dhan ni shembull bi ban ni form ne access e me shkrujt qat kod
    se une e provova por nuk pom ban
    nese mundesh me kriju ni form per shpejti e e me dergu .

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Access - Aritmetikë në MS Access
    Nga Okki në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-03-2006, 10:39
  2. Projekti amerikan për Lindjen e Mesme të Madhe
    Nga ORIONI në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 26-01-2005, 11:20
  3. Nga Access në MySQL, fjalëkalimet, printimet
    Nga alditirona në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 06-01-2005, 05:53
  4. Access - Dua te fus foto nga nje dosje ne Access
    Nga Delil në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-08-2003, 07:44
  5. Access - Si ta kthej programin per Linux
    Nga Pogradecari në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 19-06-2003, 03:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •