Close
Faqja 6 prej 19 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 183
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga white-knight Lexo Postimin
    Sigurisht qe s ka perparim.Qe nuk eshte eleminuar ka prova te dukshme si psh gjygjet per duhan ne vitet 90 e jo gjygje per genocid masiv.Psh Rumania kur e hodhi Causheskun e pushkatoi me gjygj publik kurse Ramiz Alia shkon e ben qejf ne Dubai
    Ndersa Cekia dhe Gjermania ndaloi pjesemarrjen ne Administrate publike e politike te gjithe atyre qe kishin edhe lidhjen me te vogel me komunizmin, ndaloi deri edhe mesuesit qe kishin dhene mesim marksizem-leninizem..ndersa Shqiperi e Moldavia nuk e bene kete gje--perfundimi, Gjermania e Cekia perparuan, Shqiperia e Moldavia mbeten vendet me te varfra ne Evrope. Populli shqiptare duhet te zgjedhe mes perparimit ose qendrimit vendnumero ne komunizem...

i/e regjistruar Maska e saura
    Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Citim Postuar më parë nga e panjohura Lexo Postimin

,,PRTI ENVER JEMI GADI KURDOHERE"
    Apo nuk ishte ky sllogani i Shqiptarve ne Shqiperi?Pse kaq shum quditeni po ka mbet ndoj krimb qe ende e mban at slogan!
    Skemi nevoj per keto ironi Bydhe,on do ti them ti gjith Kosovareve qe e dun Enverin dhe na provokojne nervat ,edhe ju te mire i keni pas serbet hajt pra drejtesi .

SERBET=ENVER ,kush na lendon eshte i lendim ,prej meje nuk kam me meshire.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Kushtrim ke mundesi tja fshish? nese jo, mos u merr me ate.ka shku per lesh.

..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503

Masakra e Tivarit

Masakra e Tivarit është një masakër që ju bë të rekrutuarve shqiptarë nga Kosova në përfundimin e Luftës së Dytë Botërore në Tivar, Mali i Zi dhe në rrugë për në Tivar. Numri i të vrarëve në këtë masakër varësisht prej burimeve sillet 1700-4300.

Kur nazistë ishin në tërheqje nga territori i ish-Jugosllavisë, frontet u krijuan në Srem të Vojvodinës dhe në atë të Adriatikut në veriperëndim të Jugosllavisë. Shqiptarët u rekrutuan për tu dërguar në luftime në këto fronte ndërsa brigadat Serbe i forcuan pozitat e tyre në territorin e Kosovës. Gjithsejtë 44.523 shqiptarë nga Kosova dhe viset tjera etnike u rekrutuan dhe u dërguan në luftime larg Kosovës për ta zvogëluar rrezikun e çfarëdo rezistence ndaj autoritetit serb/jugosllav që do të vendosej në Kosovë.

Pikë mbledhja e këtyre ushtarëve u caktua Prizreni, deri ku ata u drejtuan nga oficer shqiptarë. Në Prizren të gjithë ushtarët shqiptarët u çarmatosen me arsyetimin se do të lodheshin nga rruga dhe se kur të mbërrinin në front do të pajiseshin me armë moderne angleze. Nga Prizreni shqiptarët u nisën fillimisht për në Mal të Zi të ndarë në tri grupe.

Grupi i parë prej 3,700 vetash u nis më 24 Mars 1945. Grupi i dytë me 4,700 vetë u nis me 26 mars dhe marshoj për katër ditë në vijën Prizren-Zhur-Kukës-Puk-Shkodër-Tivar. Ushtarët gjatë rrugës u rrahën apo në disa raste edhe u vranë kur dilnin nga kolona për ta shuar etjen. Kur kolona mbërriti në Tivar, ndodhi një konflikt në mes katër shqiptarëve dhe rojave, të cilët shtinë dhe vranë dy shqiptarë. Masa e zënë në grackë mes maleve të larta dhe detit u shtri për tokë, ndërkohë që ajo hapësirë ishte vënë në shënjestër të pushkëve dhe mitralozave që ishin vendosur në çdo qoshe të rrugëve, në dritare dhe në tarraca të shtëpive, e në shkëmbinj e kodra përreth.Më pas turma urdhërohet të ngitet dhe drejtohet drejt ndërtesë “Monopoli i duhanit” ku filluan të shtënat. Një raportim drejtuar Misionarit anglez Hadson më 1946 në atë kohë e caktonte numrin e të vrarëve në 1670. Grupi i tretë me 2700 veta u nis me 27 Mars 1945 dhe pas arritjes në Dubrovnik një grup prej 800 vetash u helmua nga një helm i panjohur pas vendosjes në një depo baroti, me pasoja fatale për shumicën.

Mbijetuesit e masakrës besojnë se numri i të vdekurve apo të vrarëve gjatë rrugëtimit për në Frontin e Adriatikut është gjithsejtë 4300 veta. Enver Hoxha më 1955 përmend 1,000 të vdekur “në territorin shqiptar”. Aleksandër Rankoviçi, në kongresin themelues të Partisë Komuniste të Serbisë më 8-12 maj 1945 ka deklaruar se ”udhëheqesit e eshalonit [grupit] e nxiten revoltën midis shqiptarëve”, duke planifikuar të vrisnin “ 40 shqiptarë për një luftarë të vrarë”, duke vazhduar se “udhëheqesit tanë hapën zjarr dhe i vranë 300 shqiptarë”.

p.s Dmth viktimat kane kaluar ne territorin shqiptar nen mbikqyrjen e komunisteve shqiptare me komisar Ramiz Aline ne ate kohe
    TURP plehra komuniste

Ju meritoni
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga saura Lexo Postimin
    Skemi nevoj per keto ironi Bydhe,on do ti them ti gjith Kosovareve qe e dun Enverin dhe na provokojne nervat ,edhe ju te mire i keni pas serbet hajt pra drejtesi .

SERBET=ENVER ,kush na lendon eshte i lendim ,prej meje nuk kam me meshire.
    Po ti moj saura pse nevrikosesh deri ne kete mase?Nuk duhet te biesh ne kete "dere" sa te sulmosh "kosovaret" dhe te na marresh per te tjere,pra ne te njejte jemi.Dhe atehere kurmendon se ke sulmuar shqiptaret e Kosoves deri diku ke sulmuar edhe veten.
    Mos humb nervat me tipa si llapi dhe te tjere qe lartesojne figuren e Enverit,ata aq dine aq flasin.Jane te gjithe politikaj te deshtuar komuniste bolshevik.

Dhe une te garantoj se jan nje grupe shume e vogel pa marre parasyshe se qirren aq shume.Jan vetem nje fundrrine e rezistences se dikurshme qe patem ne Kosove.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Duhet t'ju kujtoj anetareve qe bejne reklamim apo propagande per figuren e Enver Hoxhes apo komunizmit se kjo gje eshte e ndaluar si moralisht ashtu dhe me ligj. Ne Gjermani ndalohet thjesht te permendesh emrin e Hitlerit, ndersa ketu duan te na e ringjallin prape, papapa...

Mission Impossible Maska e sun_shine
    Anëtarësuar
    23-06-2007
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    16
    UNe nuk di qe ka filluar te festoj dikush ne Prishtine per kete edhe pse nga Prishtina po shkruaj.... me vije keq shume nese po... une kam qene disa here ne Shqiperi dhe kam disa te familjes qe kane ikur atje para 50-60 vitesh.... me vije te qaj per ta dhe vuajtjet e tyre qe ende i vuajne.

Mnedoj qe ai duhet te kujtohet vetem si nje lider i kohes se tij dhe qe nuk i ka sherby te mires se popullit atje.
    I don't regret what I said, I only regret what I didn't say.

i/e regjistruar Maska e OO7
    Anëtarësuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Citim Postuar më parë nga RaPSouL Lexo Postimin
    ...... Ndërsa në datën 15 tetor do të ketë në Tiranë, në Muzeun Kombëtar një konferencë, ku do të vijnë komunistë nga gjithë Shqipëria, Kosova dhe ku do të marrin pjesë partitë komuniste nga Greqia, Belgjika, Franca, Italia, Ekuadori e Republika Domenikane.

Sa qeka ngushtu rrethi

V.F.L.P
    Ndryshuar për herë të fundit nga OO7 : 17-10-2008 më 09:00

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    preng.. po ju sillet rrotull litari..
    u mblodhet me festue 100 vjetorin e msusit sepse ashtu bashke merrni zemer.. ju kanibalet qe ndihmuat serbine me masakrue femijet e kosoves.. ju vrasesit e luftareve te uck e farkut.. ju qe ne uck dolet me burgos luftaret e jo me qellue mbi arkanat.. ju qe thirret ne prita te ngjashme si ato te vlor 1942-43 .. dhjetra luftare trima e trimeresha.. ju qe iket ne rogner mbasi u siguruat se popullin e rugoves..pra 2,5 milion shqiptaret e kosoves po i masakron milloshi.. mbasi u bindet se.. rugovistet.. shumica e kosoves..burra gra e femij.. rane ne bajoneten tenkun e mitralozat e shkaut..
    ather e quajtet te kryer detyren e vjeter..me pa kosov te shkretuar pa shqiptar.. e me i raportue kte sukses lokes nexh e baces miz.. e shokit klos.. .

fale imperializmit amerikan.. qe enveri yt desh te na e perjetsoj si armik.. ai popull u kthye ne vatren shekullore.. e ju te turperuar dolet nga vrimat o faqezinj..

mos kujtoni se do mbese pa hetim e gjykim.. vrasja e xhemes..
    presidenti sejdiu e dekoroj nji dit ahmet krasniqin.. qe ju e vrate ne pabesi..

pra nuk e kini te gjate..
    Ndryshuar për herë të fundit nga Brari : 17-10-2008 më 10:21

Paqe me shqiponjat. Maska e Korbi999
    Anëtarësuar
    08-04-2008
    Postime
    355
    Citim Postuar më parë nga RaPSouL Lexo Postimin
    PRISHTINE-Kanë startuar aktivite tet për 100-vjetorin e udhëheqësit komunist, Enver Hoxha. Kështu, dje në Prishtinë është organizuar një tubim nga shoqata politike "Afrim Zhitja", me emrin "Enver Hoxha dhe Kosova". Sot në Ferizaj organizohet një konferencë me titull "Enver Hoxha, burri më i madh i kombit". Por siç na tregon kryetari i Partisë Komuniste Shqiptare, Hysni Milloshi, "në gjithë qytetet e Shqipërisë dhe degët e Partisë Komuniste po zhvillohen aktivitete të ndryshme. Aktivitete po organizohen edhe në Danimarkë në datat 15-16, një konferencë për jetën dhe veprën e Enver Hoxhës si person i madh i lëvizjes komuniste, apo seminare në Spanjë, Francë, Gjermani, etj". Në datën 12 tetor, në orën 10, në Gjirokastër do të organizohet një miting i madh ku do marrin pjesë komunistët e qytetit, po edhe nga Përmeti, Tepelena, Saranda, etj. Ndërsa në datën 15 tetor do të ketë në Tiranë, në Muzeun Kombëtar një konferencë, ku do të vijnë komunistë nga gjithë Shqipëria, Kosova dhe ku do të marrin pjesë partitë komuniste nga Greqia, Belgjika, Franca, Italia, Ekuadori e Republika Domenikane.

(d.b/GazetaShqiptare/BalkanWeb)

Ky eshte me gjithe kuptimin e fjales "LAJM".
    Ka lezet te degjosh, lexosh, shikosh lajme te kesaj kategorie, klikon ne forum dhe te rregullohet dita qe ne mengjez..... .
    Ju q...... c'ju permban fara e fisit, ne kuptimin pozitiv te fjales..... .
    Per ata qe u pelqen ta marin nga prapa, me metoden Enver.
    Salam!
    Bese dhe hakmarrje.

Faqja 6 prej 19 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Tito dhe shqiptaret e Kosoves ?
    Nga Petrit_AK47 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 13-07-2011, 18:43
  2. 200 të shumëkërkuarit shqiptarë në të gjithë Botën
    Nga Albo në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-02-2011, 10:52
  3. Ramiz Alia pritet në Kosovë si kryetar shteti
    Nga vagabondo_nyc në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 124
    Postimi i Fundit: 23-01-2010, 14:21
  4. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •