Close
Faqja 8 prej 19 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 183
    Gjithcka e mire ka Fund!! Maska e Warning
    Anëtarësuar
    21-09-2008
    Vendndodhja
    Prishtine!!
    Postime
    504
    Po shikoni ketu ne kosovaret nuk jemi te gjithe kokebosha as koketrash sic na pandeheni ju.Une ketu jetoj mirepo nuk kam degjuar njeri qe e don enver hoxhen as qe e duan nje regjim te tille,nese dikush e din mir historin se cfare ka qene enver hoxha ateher nuk ma ha mendja qe e do njeri, po ai ka qene njeriu me i lig siq kan qene hitleri stalin ectj qe i vret nejerezit e vet mbrapa shpines. Mirepo edhe ketu ka komunista nen hije sic ka dhe tek ju,por jane te paket e nuk mund te beje asgje

Me vjen shume keq qe ende ka njerez te tille qe na bejne ne kosovarve te dukemi te trash e kokebosh para te tjereve
    !Gjeja me e mire dhe me e keqe e njeriut eshte gjuha!

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,779
    [QUOTE=RaPSouL;2049847]PRISHTINE-Kanë startuar aktivite tet për 100-vjetorin e udhëheqësit komunist, Enver Hoxha. Kështu, dje në Prishtinë është organizuar një tubim nga shoqata politike "Afrim Zhitja", me emrin "Enver Hoxha dhe Kosova". Sot në Ferizaj organizohet një konferencë me titull "Enver Hoxha, burri më i madh i kombit". Por siç na tregon kryetari i Partisë Komuniste Shqiptare, Hysni Milloshi, "në gjithë qytetet e Shqipërisë dhe degët e Partisë Komuniste po zhvillohen aktivitete të ndryshme. Aktivitete po organizohen edhe në Danimarkë në datat 15-16, një konferencë për jetën dhe veprën e Enver Hoxhës si person i madh i lëvizjes komuniste, apo seminare në Spanjë, Francë, Gjermani, etj". Në datën 12 tetor, në orën 10, në Gjirokastër do të organizohet një miting i madh ku do marrin pjesë komunistët e qytetit, po edhe nga Përmeti, Tepelena, Saranda, etj. Ndërsa në datën 15 tetor do të ketë në Tiranë, në Muzeun Kombëtar një konferencë, ku do të vijnë komunistë nga gjithë Shqipëria, Kosova dhe ku do të marrin pjesë partitë komuniste nga Greqia, Belgjika, Franca, Italia, Ekuadori e Republika Domenikane.

PO MILLOSHEVICIN KUR DO TA FESTONI,DA DIM TA FESTOJM DHE NE,TE BEJME NJE FEST TE MADHE PER SHQIPERIN,JU FESTONI ENVERIN NE TE FESTOJM MILLOSHEVICIN,SE KUMUNIST KAN QENE TE DY,E DUKE FESTUAR EDHE TE LOZIM,KUSH KA VRAR ME TEPER SHQIPTAR KUSH KA BURGOSUR ME TEPER.
    MBASI TI FESTONI TE DY BASHK,MOS U BENI MERAK SE KRIMINEL BOTA KA SA TE DUASH,MJAFON QE TE KENI QEF PER TE FESTUAR.
    PO E MBYLL DUKE JU URUAR FESTEN,E ME SHPRES QE TJU VI NDONJE DIT NDONJE SI ENVERI,QE TA KUPTONI SA BUKUR FESTOHET MBI TE VDEKURIT.MOS U BENI MERAK SE KUSH E KERKON E GJEN.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    @ Warning

Ç'lidhje kanë ato që thua "Ne kosovarët nuk jemi kokëbosha e kokëtrashë"?! Këto janë krahinarizmat idiote që ajo parti, e lavdishme në ndyrësi, i ngriti në sistem.

Ka në Shqipëri akoma më shumë bastardë të farës së fundërrinave, asaj bolshevike. Demokracia e ka vështirë ta qërojë nga rrënjët (të njomët bashke me të thatët).
    Prektora

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Oj Shqipëri, e mjerra Shqipëri...

Janë katastrofale në përfundimet e fundit që kam ardhur reth pikpamjeve për Enver Hoxhën nga disa anëtarë të forumit, katastrofa dora vet!
    Sui generis

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga Flora82 Lexo Postimin
    Daja Lugat po urte e bute po blune bre , kjo korba po na ndan ju kosovaret e ti si kingj rrine , une kur komentoja diqka per shqiptaret e shqipris thoje ska ndarje dhe u versulshe si bishe , e ktu nuk ta qete mu versul se hmmm e din ti tuten ne hak

Flora e dashur kritika eshte kritike.Nese nuk e ke kuptuar se cfare i kam shkruar asaje,atehere lexoje edhe njehere.Pra nuk kam ndejur si kingj,si thua ti por i kam treguar se me qendrimin e saje eshte komplet ne anen e gabuar.Dhe kritika ime ndaj postimit te saje qendron pikerisht ne faktin e ndarjes qe ajo bene.
    Pra nuk e kuptoj armiqsine tende ndaj meje.Ne fillim me etiketon si lugat,ne fund si bishe.Shume interesant ky krahasim qe me bene.
    Une ende jam duke pritur ne reagimin e saures.Dhe nese ajo qendron ne pozicionet e veta te meparshme,atehere do te shohesh se kritika ime ndaj saje do te jete me e ashper,sikur atehere ndaj teje kur sulmoje shqiptaret e Shqiperise si komunitet.
    Pra,kritiken cdo kujt siq e meriton.

..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    vajzen e gjeneral petrit dumes e vrau me tritol banda hakmarrja tek trotuari i vefes..
    banda hakmarrja sot gezon azil politik ne bruksel..
    turp i madh..

akoma ina rama nuk kujtohet per keta serial killera..
    edvini u ka dhene troje ndertimi ne qender te tiranes.. vampireve altin arap e orik shyt.. ..kurse gjika i vlores u ka dhene troje ne bregdet.. ku kjo bande ka ndertuar hotele bordelo e restaurante..

ec mafi ..se fush me lule e ke..
    Emri i Petrit Dumes eshte futur shume pak ne historine shqiptare per te mos thene aspak.Per mua ai ke qene legjendar ne fushen ushtarake.Nje thesar per Shqiperine,qe rregjimi me ato tentativat e supozuara per sabotim e hoqi qafe.
    Nuk ka asnje objekt me emrin e Petrit Dumes,as nje rruge asgje, sepse te pakten e meriton nje rruge me emrin e tij.Personalisht me njerezit qe kam folur dhe qe e kane njohur nga afer,kane nje respekt te papare per figuren e tij.

Citim Postuar më parë nga RaPSouL Lexo Postimin
    Oj Shqipëri, e mjerra Shqipëri...

Janë katastrofale në përfundimet e fundit që kam ardhur reth pikpamjeve për Enver Hoxhën nga disa anëtarë të forumit, katastrofa dora vet!
    O Kushtrim me mire ta kishe zhvendosur kete teme tek Problematika Shqiptare.

Kush eshte duke bere tifozllek per enver pashain e Gjirokastres me seli ne Tirane ka dy te meta;
    1- o nuk di fare se per ç'fare flitet, ose
    2- jane nostalgjike qe thjeshte per te kundreshtuar udheheqesit mafjoze te ketyre 20-vjetese, evokojne djallin te dale nga sketerra,keshtu injorojne edhe logjiken e tyre...

i/e regjistruar Maska e saura
    Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Citim Postuar më parë nga Daja-GONI Lexo Postimin
    Flora e dashur kritika eshte kritike.Nese nuk e ke kuptuar se cfare i kam shkruar asaje,atehere lexoje edhe njehere.Pra nuk kam ndejur si kingj,si thua ti por i kam treguar se me qendrimin e saje eshte komplet ne anen e gabuar.Dhe kritika ime ndaj postimit te saje qendron pikerisht ne faktin e ndarjes qe ajo bene.
    Pra nuk e kuptoj armiqsine tende ndaj meje.Ne fillim me etiketon si lugat,ne fund si bishe.Shume interesant ky krahasim qe me bene.
    Une ende jam duke pritur ne reagimin e saures.Dhe nese ajo qendron ne pozicionet e veta te meparshme,atehere do te shohesh se kritika ime ndaj saje do te jete me e ashper,sikur atehere ndaj teje kur sulmoje shqiptaret e Shqiperise si komunitet.
    Pra,kritiken cdo kujt siq e meriton.
    Mund te ma shpjegoni pak se si jane pozicionet e mija te meparshme ,une jam kunder injoranteve kudo qe ndodhen,Ne shqiper ,kosove ,maqedoni etj.Sa per mendimin tim per çeshtjet kombetara lexoi te gjitha shkrimet e mija ,ti kuptosh.(jo si flora qe eshte analfabete,nuk pretendoj qe te kuptoj).
    Une dua te shoh tek ç'do njeri vlera liberale dhe humane,dhe per kete mundohem ne shkrimet e mia ,por kur disa injorante me ofendojne ,do ti demaskoj me gjithe fuqin time,deri sa mos te na shkruajne me budalleqe.

i/e regjistruar Maska e saura
    Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Citim Postuar më parë nga Apollyon Lexo Postimin
    Mu ngriten nervat nga rrac qelbta, qe kerkokan Enverin me ngulm.

bahhh ca nervash
    Ke shume te drejte Apollon por mos shkatro nervat,kur nuk kuptojne ça ti besh,po te pakten mos ti bejne reklame anakronizmit te tyre.

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    GJIROKASTËR- Megjithëse e planifikuar prej disa kohësh, ceremonia e 100-vjetorit të Enver Hoxhës në qytetin e tij Gjirokastër është zhvilluar jashtë shtëpisë së lindjes. Djali i tij, Ilir Hoxha, me bashkëshorten dhe të gjithë pjesëmarrësit nuk janë lejuar të hyjnë në godinën që tashmë është muze etnografik, edhe pse leja për ta përdorur për një ditë për ceremoni private ishte dhënë nga kryebashkiaku Flamur Bime rreth një muaj më parë.

Ndërsa është detyruar që përkujtimin e babait të tij ta zhvillojë përpara shtëpisë bashkë me dhjetëra të ardhur jo vetëm nga qytetet shqiptare, Ilir Hoxha ka shprehur keqardhjen për këtë vendim. Në një intervistë për “Shekulli”-n ai rrëfen adhurimin për babanë dhe veprën e tij, ardhjen dhe pamundësinë e kryerjes së ceremonisë ashtu si ishte menduar, mesazhet e ardhura në këtë 100-vjetor nga të gjitha anët e kombit etj.

Jeni rikthyer në Gjirokastër. Çfarë simbolizon ardhja e sotme?

- Unë vij shpesh në qytetin e lindjes së babait tim, qytet që ai e deshi shumë. Por sot është një ditë e veçantë, pasi kam një detyrim ndaj qytetarëve të Gjirokastrës dhe jam këtu për ta përmbushur atë.

Ceremonia po organizohet në ambientet e jashtme, dhe jo siç ishte planifikuar. Përse?

- Kisha dëshirë që në këtë 100-vjetor, në shtëpinë ku u lind im atë, të takoja gjirokastritët, t’iu jepja një gotë raki e një karamele dhe të bisedoja me ta. Kjo ishte dëshira ime, dhe ndaj u drejtova dhe mora edhe lejen. Por sot nuk na kanë lejuar, e kanë quajtur këtë ceremoni si dhunim të institucioneve. Por familja e Enver Hoxhës asnjëherë nuk dhunon, ajo vetëm respekton.

Ndiheni i fyer nga ky fakt?

- Jo aspak. Thjesht më vjen keq.

Ju dhe bashkëshortja juaj jeni të vetmit të ardhur nga familja Hoxha në ceremoninë e organizuar. Po përsa u përket anëtarëve të tjerë?

- Unë jam këtu si përfaqësues i familjes së Enver Hoxhës.

Kohët e fundit daljet tuaja dhe të disa anëtarëve të tjerë të familjes suaj kanë qenë të shpeshta. Janë të rastësishme?

- Ne gjithmonë kështu kemi qenë aktivë, dhe jo vetëm në media. Por kur ky shtet na pengon, ne bëjmë thjesht detyrën tonë. Ky është fakti për të cilin mediat na fokusojnë shpesh.

Sot, në këtë ceremoni, ka të ardhur edhe nga viset e tjera jashtë Shqipërisë. Si e vlerësoni këtë fakt?

- Enver Hoxha është një figurë jo vetëm e Shqipërisë, por e të gjithë kombit shqiptar. Para disa ditësh isha në Kosovë në një ceremoni shumë të bukur kushtuar babait tim, ku u ngritën lart vlerat e këtij njeriu që ka bërë shumë për shqiptarët jashtë territorit administrativ, për minoritetet, kosovarët, çamët. Jo vetëm ka punuar, por ka pasur strategji dhe platforma të sakta për këto çështje. Vlerësime kanë ardhur nga të gjitha anët e botës: nga Amerika, Kanadaja, Zvicra, Italia etj. Na kanë mbërritur mesazhe që, përveç vlerësimit, kërkojnë që të vihet një kurorë nga ata në pamundësi për të qenë të pranishëm. Natyrisht, i vlerësoj shumë të gjitha këto fakte.

Gjatë këtyre viteve të fundit, figura e Enver Hoxhës është sulmuar shumë. Ju si djali i tij ndiheni në njëfarë mënyre të persekutuar?

- Jo. Unë natyrisht që jam në krahun e babait tim dhe do ta mbroj atë dhe kujtimin e tij në çdo moment e çdo situatë, pavarësisht gjithçkaje që mund të thonë apo deklarojnë. Por, vepra e e babait tim vazhdon të jetë e dukshme.

Cili është kujtimi më i bukur që keni me babanë tuaj?

- Kujtimet e bukura janë të shumta dhe nuk mund të veçoj asnjërën prej tyre. Ai ka qenë një prind i shkëlqyer e më tej një gjysh po aq i përkryer. Na ka mësuar të duam atdheun, popullin, të gjithë shqiptarët.

Enver Hoxha përkujtohet i ndarë

Komunistët e kanë përkujtuar të ndarë udhëheqësin e tyre Enver Hoxha. Ndërsa anëtarët e Partisë Komuniste Shqiptare kanë festuar më datën 12 tetor, dita e diel u ka takuar anëtarëve të Partisë së Punës së Shqipërisë, ndërmjet të cilëve edhe djali i madh, Ilir Hoxha me bashkëshorten Teuta. Adhuruesit e Hoxhës kanë ardhur në qytetin e tij të lindjes jo vetëm nga qytete shqiptare, por edhe nga Kosova e Greqia.

Adhuruesit

Kolonel Rexhep Krasniqi së bashku me dy miq të tij kanë mbërritur nga Prizreni enkas për ceremoninë përkujtimore. “Sot ndihem jashtëzakonisht i lumtur që ndodhem përpara shtëpisë ku u lind shoku Enver. E kisha parë në fotografi dhe filmime, dhe sot po e shoh nga afër. Kam marrë pjesë edhe në ceremoninë për 95-vjetorin e lindjes. Ne jemi rritur me shokun Enver dhe me Shqipërinë, dhe e duam atë. E duam se për herë të parë në historinë shqiptare një personalitet punoi për të gjithë kombin. Por jemi edhe të indinjuar që gjithë ata breza qëu rritën dhe u edukuan në atë sistem e injorojnë”,- shprehet Rexhep Krasniqi.

Nusja lexon letrën përshëndetëse të Nexhmies

Ceremonia përpara shtëpisë së lindjes së Enver Hoxhës ka vijuar me fjalimet e mbajtura, ku është cilësuar si profet dhe gjeni. Nuk ka munguar as përshëndetja e Nexhmie Hoxhës, të cilën në pamundësi të ardhjes e ka lexuar nusja e familjes, Teuta. “Hapja e ceremonive në 100-vjetorin e lindjes së Enverit i përket padyshim Gjirokastrës, në rrugët e së cilës brodhi si fëmijë i gëzuar e më vonë u ul në bankat e shkollës. Gjirokastra e pa djalin e saj komandant të partizanëve, kryetar të PKSH-së e më vonë të PPSH-së, arkitekt të ndërtimit të Shqipërisë e diplomat”,- thuhej në këtë përshëndetje.

Përhapja

“Rroftë Enveri” edhe në Librazhd

Në qytetin e Librazhdit, ashtu si dhe në Gjirokastër, janë shkruar parulla të shumta me bojë të kuqe në përkujtim të 100-vjetorit të lindjes së Enver Hoxhës. Shumë prej tyre janë stampuar në fasadën e rrugës që del nga qyteti në drejtim të Elbasanit, pranë ish-bazës së armatës, e cila u shkatërrua në vitin 1997. M.B.

Kush ishte Enver Hoxha

Enver Hoxha ishte diktatori i Shqipërisë për 45 vjet, nga mbarimi i Luftës së Dytë Botërore deri në vdekje (1985), në cilësinë e Sekretarit të Parë të Partisë së Punës (Partia Komuniste). Ka mbajtur postin e ministrit të Mbrojtjes në vitet 1944-1953, të ministrit të Punëve të Jashtme në vitet 1946-1953 dhe të Kryeministrit në vitet 1946 - 1954. Sapo mori pushtetin, Enver Hoxha u përqendrua në një politikë të edukimit të popullatës, por duke mos lejuar asnjë veprim sadoqoftë të vogël opozitar. Qëndrimi i Hoxhës për opozitë ishte i prerë, gjë që çoi në eliminimin e më shumë se 600 udhëheqësve politikë.

Qeveria e tij gjatë sundimit 40-vjeçar burgosi, ekzekutoi ose shpërnguli mijëra udhëheqës, popull të thjeshtë, udhëheqës lokalë për çështje jomadhore, predikues fetarë myslimanë dhe të krishterë, katundarë, të cilët kundërshtuan kolektivizimin dhe bashkëpartiakë “jobesnikë”. Gjatë kohë së sundimit të Enver Hoxhës dhe Partisë së Punës të gjitha objektet fetare u ndaluan për përdorim, ku shumica e këtyre objekteve, që ishin madhore u shndërruan në objekte kulturore dhe një numër i madh i tyre u shkatërruan.

Me ndalimin e përdorimit të objekteve fetare, Hoxha ndaloi edhe përdorimin e besimit si të tillë, deri në atë shkallë sa ndaloi dhe përdorimin e emrave fetarë për emërtimin e fëmijëve. Ky qëndrim shkaktoi dhe protestë literale nga ana e udhëheqësve fetarë të të gjitha besimeve fetare në Shqipëri, qëndrim të cilin e pësuan me burgime të gjata. (Marrë nga Wikipedia)
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Faqja 8 prej 19 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Tito dhe shqiptaret e Kosoves ?
    Nga Petrit_AK47 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 13-07-2011, 18:43
  2. 200 të shumëkërkuarit shqiptarë në të gjithë Botën
    Nga Albo në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-02-2011, 10:52
  3. Ramiz Alia pritet në Kosovë si kryetar shteti
    Nga vagabondo_nyc në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 124
    Postimi i Fundit: 23-01-2010, 14:21
  4. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •