Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 28 prej 28
    i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar mė parė nga DriniM Lexo Postimin
    Ti Llapēe ,mund tia hapish nėnės tate -..... temėn ,nėse vėrtet e njeh se kėnd ke nėnė .
    Se ,siē duket nga sjellja jote ,ti je njė nga ata tė ishujve/ēerdheve tė fėmijėve .

Se mu, mundesh veē me mė hėngėr nė mėjth .

Dhe e pėrsėris qė Moderatorėt ta heqin kėtė temė pėr kėtė shtazė me fizionomi njeriu nga ky nėnforum .
    Ky fjalori ytė, ngjanė nė shtazė apo nė fjalorė Njeriu' Unė them nė fjalorė jeriu sepse ka shtazė qė janė mė tė menēura sė paku!

Manitu Maska e kiniku
    Anėtarėsuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos tė na vijė cudi se cdo frymor nga vete natyra priret tė kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar mė parė nga Brari Lexo Postimin
    te dy folen shume per luften..
    te dy e kishin qejf gjermanine..
    Goditje taman ne qender!!!
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Mire ėshte puna mire Maska e PLAKU
    Anėtarėsuar
    19-05-2002
    Postime
    2,443
    Ashet be mire qe sashet vazhedu bisedimi rrethe kesaj teme te keti rezili kuqalosh ibrahim kelemendit.
    Keto sherrat e beterrat qe sju vjen mire kur dikush ua nxjerr te palarat ne shesh.
    Ne jan per tu krahasua me derrat ose me gjan ma te ndyte qe ekeziton ndokun ne kete planet,jan kuqaloshet dullist.
    E ka nji halle edhe i nerumi DriniM qe u shpreh nate menyre dhe kerkoj qe mos tju lejohet ibreteve llomit envero-nanoist te qesin krye me marrezit e tyne.
    brari nerum me fjale pake ka thene shume per kete krye horr te horrave tjere si llapi e sherrave tjer enveristo proletar.
    Ky far rezili I.B. i ka hy ne boregj shume kuj,sidomos emigracionit vjeter qe i ndiqete UDB-Sigurimi tito-enverist, ky horr i horrave ka ofendua figura kombetare nacionalist qe jan deshmue ne lufete kunder velleznive tyne serbo shkie.
    Detyre e keti I.B ka qen ne vitet 1980-ta me ndjek veprimetaret e organizatave nacionaliste Ballit Kombetar dhe Lidhejes ll-te Prizerenit, me shpif me perqa me shti sherr ne mest shqyptareve,me vazhedua vella verasjen aty ku e lan enveri me shkiet e fadilit. Mbase viteve 80-dheta mbasi ju shpuredh socializmi proletar mu nga temeli mu aty ku e kan burimin ne kremlin, ky fare rezili ashete qe organizonete djem te ri te levizjes ne demostarta kunder rreximit murit Berlinit!
    Ky rezil ka marr meqaf shume shok te vete basheke punetor te organizatave si filiala te ppshe-es lprkista e markesista krejte ato qe kishte arrit tua shpelante trunin me ane te propogandes mashtruese enveriste,ne nji emnyre a ne tjeter e pesuan si ashete me keq nga ky i pa ftyre e pa shpiret.
    Ky lloj fytyre e shemtume ka edhe pake fate, ka muned te ndez zjarin dhe feshehi doren ku do, me kujtohet si sot ne vitet 80-ta ku pishpiriku ftyr perzhit aredhi ne Amerik me emision te kamuflua, vetem per te mbjelle zi nder shqypetaret.
    Ka shkonete perhapete fjale ,psh, nuk duhet te dalim ne demostrata me flamurin pa Yll, nuk duhet te perkrahen trathetaret Ballista e Legalista, si sot e kam ne kujtes ku ofendoj shume atedhetar e figura te asaj kohe qe kishen dhen shume per qeshtjen kombetare, kur e ofendoj pr.Luan Gashin ner sy, fati e ka ndjek kete horre te poshter enevro-miladino-mugosh, fati e ka ndjek qelbanikun e pa asenje far ndjenje ase njerzore e le me kombetare, aty perpak ka shpetue, tju falet te njeteve atyne burrave,qe ky i pa ftyre e pa asenji fare ndjenje kishe marr detyr nga padronet e ti per ti meposhet e poshetrue , tua din per nder burrave si Luan Gashi,Mustaf Henci e shume burra nacionalist qe dinjen si ti qetesojn gjanat per hire te qeshtjes madhore kombetare, per ndryshe atehere en ate kohe kur ka ofendua pr.Luan Gashin ate dite po te mos ishte po ky Luan Gash, ky qelbesin do te pastrohej, fale urtesis e atedhedashuris te burrave uret qe per argument kishen aresyen; mos ua venoni veshin se me qellim i ka shti anemiku jon keto per me gjakos kombin ton.ky horr ase sot nuk perton te hedhe balet mbi ato burra! dije o horr i horrave se cdoher ne jesh ne shenjester. Nji dite ka me te aredhe per te dhen llogari per te gjitha marrezit tua e te shokeve tu.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga PLAKU : 14-04-2009 mė 00:10

Mire ėshte puna mire Maska e PLAKU
    Anėtarėsuar
    19-05-2002
    Postime
    2,443
    Ky fetyr shperfillun di shume per verasjet tinezare qe pasuan mbas viteve 90-ta
    Ishte nji nder iniciatoret dhe perhapkes ,shpifjes ndaj Doktor Rugoves dhe Berishes.
    Ky ashete nji nder tinezaret qe nxiti dhe iu priu me zell rrebelizimin ne shqypeni me 1997.
    Ky horr ka dite si te hudhe lameshin e sherrit e te fesheh doren, cdoher ka pas mbas sigurimin famekeq, ky ashete miladini i mbase luftes ll-te.
    Ky ashete nji nder felliqesinat qe barete fitilin e zjar vensit te vella verasjes ne mest shqypetareve.

i/e regjistruar Maska e &Mitrovicalia&
    Anėtarėsuar
    19-05-2009
    Postime
    339
    Postuar mė parė nga DriniM
    Ti Llapēe ,mund tia hapish nėnės tate -..... temėn ,nėse vėrtet e njeh se kėnd ke nėnė .
    Se ,siē duket nga sjellja jote ,ti je njė nga ata tė ishujve/ēerdheve tė fėmijėve .

DriniM...une aspak ne huj se kam Llapin vec kete ti qka i shkrove atij deshmon se ti nuk paske aspak kultur njerezore e mos te flasim per dic tjeter...duhet turp me te ardhe DriniM

i/e regjistruar Maska e firaku
    Anėtarėsuar
    03-04-2008
    Vendndodhja
    Nen qiell
    Postime
    660
    [QUOTE]
    Citim Postuar mė parė nga DriniM Lexo Postimin

Kush te ka edukuar te shprehesh me kete fjalor shtazarak.
    Nese nuk din te komunikosh dhe te shprehesh mendimin tend per tema te caktuara ne kete Forum ndryshe ateher te pakten mos i fut hundet neper tema veq sa per te fyer dikend.

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    LIBRI “ATENTATET” I IBRAHIM KELMENDIT SI ROMANI I NASHO JORGAQIT “MĖRGATA E QYQEVE”
    Lexoni ne formatin PDF
    Nga Xhafer Leci

Derisa popujt e zhvilluar po udhėtojnė me anije kozmike nė planetėt e largėta si Marsi, duke kėrkuar atje jetė pėr pushime verore, apo pėr tė gjetur miniera tė cilat mund t’i shėrbejnė njerėzimit nė tokė, ku aktualisht jetojnė mbi 6 miliardė njerėz, ne shqiptarėt akoma planifikojmė se kė duhet vrarė, njollosė, me fyer, denigruar, poshtėruar si dhe kė duhet akuzuar vėnd e pa vėnd, etj.

Romani I. K qė pėrpiqet tė sjellė fakte historike, jo qė ėshtė i vonė, por siē duket shumė i njė anshėm, prandaj po shkruaj rreth tij pėr sa kam qenė nė rrjedhė dhe aq sa posedoj tė dhėna gojore dhe tė shkruara, me shpresė se protagonistėt qė janė apostrofuar nė kėtė “roman historik” do japin argumentet e tyre.

Jemi popull i vogėl dhe i ēuditshėm!

Fillimisht, pėrshėndes familjet: Gėrvalla, Zeka, Ibrahimi dhe Hadri; bėhuni tė fortė dhe ndjehuni krenarė qė rritėt patriotė dhe atdhetarė tė cilėt u flijuan pėr lirinė e vendit tė vetė. Duke bėrė kėtė shkrim mospajtues, me shumė gjėra qė ka shkruar autori i librit “Atentatet”, qė nė fillim kėrkoj ndjesė nėse eventualisht do mund tė mė ketė dalur nga mendja ndonjė fjalė qė mund t’i prekė ndjenjat e ndonjėrit nga lexuesit.

Prej dėshmorėve qė dhanė kėto 4 familje, njė numėr i madh mėrgimtarėsh i ka njohur, Jusufin, Bardhin, Kadriun, Vehbiun dhe Enverin. Veprat e tyre kombėtare dhe patriotike janė shumė tė mėdha, prandaj edhe respekti im ndaj tyre ėshtė i madh.

Gjithashtu, edhe pėr aq sa kam njohuri t’i hedh poshtė para opinionit disa tė pavėrteta qė nė librin e tij “Atentatet” i ka sjellė Ibrahim Kelmendi, sidomos pėr t’i mbrojtur ata qė nė kėtė libėr fyhen dhe denigrohen pa fakte, vetėm se mendonin ndryshe nga autori i kėtij libri, ose vetėm pse ishin antikomunist si; Vehbi Ibrahimi, Enver Hadri, Emin Fazlija (alias Emil Kastrioti) etj.

Nuk ėshtė lehtė tė shkruhet dhe flitet pėr vrasjen e kėtyre tre pishtarėve tė lirisė, sidomos pas njė periudhe kaq tė gjatė 25 vjeēare. Me kėtė rast po theksoi: Tė fyesh figurat qė pėr vite tė tėra kujtohen dhe nderohen nga shumica e shqiptarėve pa ofruar argumente historike dhe analitike, jo qė ėshtė e pa pėrgjegjeshme, por vėrtet shtrohet njė pyetje e madhe; nga ky njeri i kishte dhe posedonte gjithė kėto informata dhe nuk i nxori me kohė, me emra para opinionit, por tani i dramatizon nė formė romani!?

Nasho Jorgaqi me romanin e tij “Mėrgata e Qyqeve”, e ka pėrēarė mėrgatėn shqiptare nė Belgjikė deri nė pėrleshje. Edhe libri “Atentatet” i I. Kelmendit mund tė sjellė pėrleshje tė reja nė mes tė shqiptarėve !

Ndoshta nuk mė takon mua tė flas para atyre qė ishin shokė tė afėrt tė Jusufit, Bardhit, Kadriut, Vehbiut dhe Enverit, meqė unė nuk isha aq i afėrt me ta. Ndoshta mund tė kalojnė muaj apo vite derisa tė tjerėt ta thonė mendimin e vet lidhur me kėtė libėr kontraverz, e ndoshta disa nuk i hyjnė kėtij mundi sepse mendojnė se ėshtė ende herėt pėr tė folur pėr shkak tė situatės, siē ėshtė rasti me heshtjen pėr zbulimin e aktorėve tė vrasjeve tjera politike qė kanė ndodhur para, gjatė dhe pas luftės sė fundit nė Kosovė!?

Parimisht, unė nuk pajtohem me ata qė thonė; nuk merrem unė me Ibrahim Kelmendin se nuk ja vlen. Ndoshta ata e dinė mė mirė, me qė edhe janė njohur me tė mė mirė se sa unė.Tė gjithė e dinė kush ėshtė ky person shumė i pėrfolur dhe i dyshimtė. Kėtu ne nuk do tė merremi shumė me I. K., por para sė gjithash me tė pa vėrtetat e tij rreth shumė ngjarjeve qė ai i pėrshkruan nė libėr, sepse ndjej obligim moral dhe kombėtar tė flas dhe shkruaj kur dėshmorėt tanė fyhen pa vend si ; Vehbi Ibrahimi, Enver Hadri etj. Tash ata nuk janė mė gjallė, nuk mund tė flasin, ndaj ne tė gjallėt e kemi obligim tė flasim pėr veprat e tyre, t’i mbrojmė nga shpifjet qė iu mvishen.

A zbulohen vrasjet duke shkruar romane? Jo. Sepse ato mund tė zbulohen duke mbledhur fakte dhe dėshmi tė gjalla nga secili individ qė posedon informata, e pastaj me dėshmitarė tė gjallė tė ngrihet padia tek organet pėrkatėse tė drejtėsisė gjermane kur ėshtė fjala pėr vrasjen e Jusufit, Bardhoshit dhe Kadri Zekės, e jo pėr kėtė akt makabėr tė shkruhen libra tė tipit tė “Agatha Kristit” . Kėtė punė duhet ta bėjnė organet e hetuesisė, pra ne tė gjallėt pėrmes fakteve dhe argumenteve tė kontribuojmė tė zbulohen atentatorėt e kėsaj vrasjeje shekullore. Ata tė cilėt janė tė zhytur nė atė krim i mbuloftė turpi, ndėrsa ata qė kanė spiunuar dhe kanė bėrė pazare me Beogradin kundėr popullit tė vet, duhet tė sillen domosdo para drejtėsisė nė shtetin e Kosovės qė tė marrin dėnimin e merituar.

Nuk kam qenė i kyēur nė organizimet ilegale, nuk i kam takuar asnjė grupi ilegal, kam qenė vetėm pjesėmarrės nė demonstrata. Shumė prej nesh nuk ishim as titoistė e as enveristė, pa ideologji politike donim t`i sherbenim popullit dhe vendit tonė, pėr arritjen e lirisė dhe tė drejtave tona qė na ishin cunguar nga jugosllavėt.

Nė atė kohė i kemi ikur thashethėnave, sepse ishte kohė e vėshtirė. Si veprimtar i asaj kohe, por edhe tani, ndjej obligim moral dhe njerėzor qė tė shkruaj dhe ndihmoj nė pasqyrimin e drejtė tė historisė sonė. Mendoj se kėtė tė drejtė nuk mund tė ma mohojė askush, ngase shpeshherė kam qenė pranė ngjarjeve dhe rrjedhave tė tyre tė cilat kanė ndodhur nė mėrgatėn tonė, kėtu nė Perėndim.

Nėse mund tė mė pėrvidhet ndonjė gabim nė vlerėsime, si ēdo njeriu tjetėr, mund tė jetė pa qėllim. Por unė nuk kam frikė nga e kaluara ime, sepse nuk ndihem i ngarkuar me tė kaluaren time dhe jam i sigurtė se kurrė nuk kam punuar kundėr vendit dhe popullit tim, pėr vendin dhe popullin tim nuk kam kursye asgjė. Sigurisht se njė ditė do tė hapen dosjet dhe pėr secilin do dihet e vėrteta e biografisė dhe punės sė tij, do dihet edhe se kush ka spiunuar kundėr popullit tė vet .

Me sa e kam kuptuar Romanin dhe intervistat e tij nė mediat shqipe, del se I. Kelmendi nuk i ka paraqitur ngjarjet ashtu siē kanė qenė nė realitet, posaēėrisht rreth disa njerėzve tė vrarė nga UDB-ja jugosllave dhe pėr disa tė tjerė qė janė gjallė tė cilėt unė i kam njohur. Kėta tė gjallėt duhet tė flasin vetė. Unė do tė flas pėr dėshmorėt e vrarė, dhe mendoj se kur flitet pėr ata, duhet tė shkruhet drejtė dhe pa anime politike, ose nga pozitat e “superioritetit” patriotik siē flet dhe shkruan pėr kėtė dėshmor, I. K.

Dy fjalė rreth librit “Atentatet”
    Nė fillim ky libėr nuk tė tėrheq pėr ta lexuar deri nė fund, nuk mė dukej interesant tema ku flitet pėr fenė, krishtlindjet, etj. Sepse nė botė ka besimtarė tė feve tė ndryshme, por ka edhe ateistė. Historia deri mė sot nuk njeh asnjė shtet ateist, ani pse E. Hoxha e bėri Shqipėrinė vendin e parė ateist nė botė. Por, ja qė tash pėr fat tė mirė Shqipėria po merr frymė shlirėshėm dhe po e thithė ajrin dhe aromėn e lirisė demokratike .

I. Kelmendi do duhej tė ishte njohės i mirė i ngjarjeve tė periudhės pėr tė cilėn ai shkruan nė librin e tij, sepse ishte edhe pjesmarrės nė disa organizime tė drejtepėrdrejta, tė disa demonstratave dhe protestave nė Perėndim. Sa ka qenė i sinqertė tė paraqesė realitetin dhe tė shkruajė tė vėrtetėn, ėshtė kjo krejt njė ēėshtje tjetėr.

Disa shokė dhe shoqe tė I. K. po shkruajnė nėpėr faqe interneti dhe po i japin atij pėrkrahje tė pa rezervė, pa asnjė vėrejtje edhe kur ėshtė fjala pėr personat qė nuk i kanė njohur personalisht.

Mėnyra e pėrkrahjes sė shoqeve dhe shokeve te I. K. mė duket jo reale e aq mė pak tė interesuar pėr tė vėrteten e asaj periudhe qė tė zbardhet realiteti , por mė shumė apriori kush kundėr kujt po shkruan, me fjalė tjera, simpati personale !

I.Kelmendi e ka botuar librin, por a qėndron e tėra qė ėshtė thėnė nė tė rreth ngjarjeve qė flitet aty, ėshtė ēėshtje tjetėr rreth tė cilės duhet diskutuar shtruar. As kush nuk mund tė pretendojė se e ka tė drejtėn absolute tė fjalės sė fundit rreth ngjarjeve politike dhe historisė sonė, sado qofshin ato tė dhimbshme dhe tragjike. Unė nuk besoj se I. K. mund t’i argumentojė me fakte gjithė ato akuza qė ua mveshė disa ish-shokėve tė tij. Ēuditėrisht mbi gjysma e atyre pėr tė cilėt shkruan i paraqet si tė dyshimtė ose si bashkėpunėtorė tė UDB-sė!? Disa nuk i kam njohur personalisht, por mjafton fakti se ndaj atyre qė unė i kam njohur personalisht, mė del se I. K. ua mvesh disa gjėra tė pa qena.

Si mund tė thotė I.K.se nuk ishte komunist!? Pėrshėndetjet e tij me grusht, flamuri qė mbante ishte me yll, ndėrsa ashtu nuk pėrshėndeteshin ;Vehbi Ibrahimi dhe Emin Fazlija, por as nuk bartnin flamuj komunistėsh etj.

Fjalėt i merr era, ndėrsa shkrimet i ruan letra.
    Pėr mendimin tim tė thuhet pas 25 vitesh se e njoh vrasėsin e Jusuf e Bardhosh Gėrvallės dhe tė Kadri Zekės, ėshtė njė papėrgjegjėsi shumė e madhe. E aq mė keq nėse autori e paska ditur qė nga koha e vrasjes dhe nuk ka folur ose e ka lėnė nė heshtje dhe kur nė vend tė drejtėsisė, I.K. me romanin e tij do tė argumentojė vrasjen e tyre nė rrethanat e asaj kohe, sidomos ato tė asaj nate tė kobshme. Nėse siē thotė I. K. kur u vranė tre dėshmorėt nuk duhej treguar vrasėsit, sepse ishte situata e rėndė, atėherė pse nuk ikej edhe nga konfliktet politike nė vazhdim?! Situatė e rėndė ėshtė edhe sot. Pse pikėrisht tash nė prag tė definimit tė statusit politik tė Kosovės duhet dalė me librin ”Atentatet”? Ibrahim Kelmendi pėr mendimin tim mbanė pėrgjegjėsi tė madhe politike, qė me kohė, menjėherė pas atentatit nuk ka folur aq sa ka ditur para shokėve rreth kėsaj vrasjeje.

Ja si pėrgjigjet I. Kelmendi nė pyetjen e gazetarit tė gazetės “Express” nė intervistėn e bėrė me tė:

Express: Dorasi ka dhėnė njė alibi se ka qenė te motra…, por ju e demaskoni kėtė?

Ibrahim Kelmendinė e kam bėrė kėtė duke u thirrur nė bashkėbisedimet qė kam pasur

me krye-hetuesin, sepse ai thotė qė motra ka qenė shumė mirė e pėrgatitur, e ka mbuluar shumė mirė , por nipat e tij me tė cilėt kam biseduar, ata kanė dėshmuar se daja i tyre s`ka qenė gati pėr dy vjet aty. Fatkeqėsia e tij (krye hetuesit) ėshtė se ligji ia ndalon qė tė miturit tė jenė dėshmitarė nė gjyq..”

Express: Ju e dini se kush ėshtė vrasėsi, ai ėshtė Rezili ,meqė ju e keni pasur mik Jusufin, pse nuk e denonconi rastin, kur tė miturit e motrės sė tij tash janė rritur, ata mund tė flasin nė gjyq. Rezili jeton nė Kosovė nė njė rajon tė caktuar. Cili ėshtė obligimi moral i mikut tė Jusufit i cili ėshtė gjallė?

Ibrahim Kelmendi: Obligimi im moral ėshtė qė tė testoj opinionin, kam tė drejtė unė apo nuk kam tė drejtė tė shkeli mbi amanetin e Jusufit pėr tė bėrė pastaj denoncim konkret ndaj Rezilit…Fund citati

Pasi qė I. Kelmendi nuk e ka definuar kėtė ēėshtje, shtrohet pyetja si quhej kyrehetuesi dhe tė miturit, nipat e R. Salihut, pasi qė kemi tė bėjmė mė dėshmitarėt e tri vrasjeve, emrat e tė cilėve duhet tė bėhen publik?

JUSUF GĖRVALLA: “ NEVE NA VRAU UDB-ja JUGOSLLAVE ”

E dimė se Jusuf Gėrvalla ka thėnė; nėse vrasėsit janė shqiptarė kurrė mos u zbulofshin. Mirėpo, ēdo njeri nėse mendon pak duhet ta dijė se nuk ka logjikė fjala as amaneti i njė tė plagosuri rėndė. Mendoj se pėr raste tė kėtilla siē ishte gjendja e Jusufit i plagosur rėndė, duhet tė flasin ekspertėt si psikologu, psikiatri, kriminalistika e nė veēanti drejtesia!

Dikush mund tė thotė, po ky ėshtė libėr dhe nuk i besohet krejt ēka ėshtė shkruar aty.

Po intervista e I. Kelmendit dhėnė gazetės “Express” ėshtė libėr?

Ibrahim Kelmendi, sikur tė ishte i sinqertė, pasi qenka 100% i sigurtė se Riza Salihu ėshtė atentatori dhe vrasėsi i Jusufit, Bardhoshit dhe Kadriut, atėherė pse nuk e ka treguar deri tash aktorin ?!

Ne duhet pritur edhe mė tej reagimet e familjeve Gėrvalla dhe Zeka, familje kėto qė nuk e kanė fare tė lehtė durimin, kur dihet se nė mendjet e tyre vėrdelliset shumėqka.

Jusufi ka njė vajzė dhe dy djem tė rritur e tė shkolluar, ata deri mė tash po heshtin.

Nuk e di a kanė folė-shkruar apo dhėnė mendimin e tyre ende vėllazėrit e Kadri Zekės?

Po ashtu duhet pritur edhe reagimin e familjeve Ibrahimi e Hadri.

Deri tash nuk kam lexuar nė mjetet e informimit se dikush ka reaguar ndaj fyerjeve qė janė bėrė ndaj dėshmorėve Vehbi Ibrahimit dhe Enver Hadrit, nga enveristi i pa pėrmirsuar I. Kelmendi.

RUAJENI IBRAHIMIN !

Z. Hysen Gėrvalla, vėllai i Jusuf dhe Bardhosh Gėrvallės nė njė prononcim tė tij nė gazetėn “Express” ka kėrkuar nga opinioni qė ta ruajė Ibrahim Kelmendin pėr dėshmi. Ka thėnė se e admiron atė se i ka hyrė njė pune shumė tė madhe, edhe pse vetė Kelmendi ėshtė njeri shumė i pėrfolur. Ibrahim Kelmendi si autor i librit “Atentatet”, sipas familjes Gėrvalla ėshtė njeriu i parė i cili ka drejtuar gisht drejtė njė njeriu tė dyshuar pėr vrasjen e vėllezėrve tė tij tyre dhe thotė se Rezili nuk ėshtė njeriu i vetėm i dyshuar, por janė edhe shumė tė tjerė, ndėr ata, thotė Hyseni, ėshtė edhe vetė Ibrahim Kelmendi si njeri shumė i pėrfolur rreth kėsaj vrasje.

Pėr kėtė, tash pėr tash H. Gėrvalla nuk dyshon nė Kelmendin pėr shkak se ky ka marrė guximin t`i hyjė hetimit dhe zbardhjes sė rastit tė vrasjes sė vėllezėrve tė tij. “Pasi Ibrahim Kelmendi ka thėnė se ka obligim moral pėr zbardhjen e rastit tė vrasjes sė Jusuf Gėrvallės, atėherė unė nuk dyshoj nė tė, edhe pse ėshtė pėrfolur shumė pėr tė”, ka thėnė Gėrvalla. Nė kėtė rast, Hysen Gėrvalla kėrkon nga populli kosovar dhe mbarėshqiptar ta ruajė Ibrahim Kelmendin si dėshmi pėr vrasjen e vėllezėrve tė tij. “Lus popullin shqiptar qė mos ta sakatojė Ibrahim Kelmendin, pasi qė ai po di aq shumė pėr vrasjen e vėllezėrve tė mi”, tha Gėrvalla.

E martė, 13 mars 2007

A ka mundėsi qė I. Kelmendi tė zbulojė vrasėsin dhe t’i besohet nė kėtė “zbulim” kur dihet se policia gjermane ėshtė polici shumė e pėrsosur!?..Natyrisht se edhe policia gjermane mund tė bėjė gabime si ēdo polici tjetėr nė botė, por sė paku nuk ėshtė polici e korruptuar si ato nė vendet ballkanike. Drejtėsia pėrdorė metodat e veta tė punės sipas ligjeve, dhe natyrisht se nuk u beson gjithherė dėshmitarėve, kur mendon se mungojnė faktet.

Siē e dijmė, R. Salihu pas 5-6 muaj u lirua nga organet e policisė gjermane, si i pa fajshėm. Konsulata e Jugosllavisė nė Stuttgart, ka ditur ēdo gjė rreth kėtij atentati, madje konsuli shqiptar i atėhershėm Bashkim Hisari, ka qenė nė konflikt Politik me Bardhosh Gėrvallen. B. Hisari duhet ta thotė tė vėrtetėn, tė cilėn asnjėherė deri mė sot nuk e ka thėnė, ai di shumėēka pėr atentatin, si dhe shqiptarėt qė kanė bashkėpunuar me konsulatėn jugosllave nė Stuttgart .

Ibrahim Kelmendi , diku nė vitet 1977-1980 vinte nė vizitė tek dhėndri i tij, tash i ndjerė Ramush Kastrati nė Plochingen si dhe te Hysen Gega nė Esslingen. Unė, me Hysen Gegen, Beqir e Shaban Eminin Hajrullah Matoshin etj, punonim nė fabrikėn “SEL-Standard Elektrik Lorenz” nė Esslingen. Hyseni dhe Beqiri flinin bashkė nė njė dhomė nė Zeppelin Str.112 , e mė vonė nė nr. 140. Dyshohet se Riza Salihu ishte nė shėrbim tė UDB-sė dhe tė Konsulatės jugosllave nė Stuttgart, e ndoshta edhe nė shėrbim tė Ambasadės shqiptare nė Vjenė. I. Kelmendi, Riza Salihu, Hysen Gega etj, ishin shokė, dhe tė gjithė janė gjallė.

Nė gusht 1978, Shaban Emini pėr pushime verore udhėton nė vendlindje Kumanovė. Shabani kapet dhe kontrolohet nė kufirin jugosllav, nė Jesenice, dhe tek ai gjendet material propagandues; disa broshura dhe libri “Azem Bejta dhe Shote Galica”. Shabanit i konfiskohet pasaporta dhe ai me 1981 dėnohet dhe vuan 2.5 vjet burg. Materialin propogandues Shabani e kishte marrė nga Hysen Gega.

Edhe djalit tė xhaxhait tė Shabanit, Beqirit, i cili kishte udhėtuar vetėm njė ditė pas tij pėr Kumanovė, policia ia kontrolon shtėpinė, por nuk i gjejnė asgjė. Dyshohet se Riza Salihu, mirrte vesh kush kur po udhėton nė vendlindje dhe lajmėronte, por as pėr kėtė nuk ka dėshmi.

Pasi ėshtė burgos Hysen Gega mė 1980, R. Salihu vetėm edhe njė herė ka qenė tek unė, shton Beqiri me 1984 nė tė pame pėr vdekjen e babait tim dhe mė kurrė s’e kam takuar, e as nuk di gjė mė pėr tė, dhe nuk e dija as nga kush e ka marrė vesh se mė kishte vdekur baba! Atėherė edhe banesėn e kisha ndėrruar, banoja nė Werk str. 10 nė Esslingen.

Unė e pyeta Beqir Eminin; si ta merr mendja ty Beqė, pasi e ke njohur bukur mirė R. Salihun a mund tė jetė ky vrasėsi i Jusufit, Bardhit dhe Kadriut? Beqiri tha; ka mundėsi se ka spiunuar, por nuk e besoj t’i ketė vra ai me dorėn e vetė.

I.Kelmendi pėr disa enveristė konsiderohet si patriot i madh, se ka bėrė njė veprimtari patriotike dhe atdhetarėe mbi 30 vjeēare etj. Ndėrsa nga shumica e mėrgimtarėve konsiderohet si njeriu me veprimtari tė dyshimtė?!

Pse tė dyshimtė?

1.-Gjatė varrimit tė tre dėshmorėve mė 5 shkurt 1982 nė Stuttgart, derisa shumė pjesėmarrės nė varrim qanim, nga dhembja shpirtėrore qė ndjenin pėr tre dėshmorėt, Ibrahim Kelmendi , dukej sikur nuk ishte fare i mėrzitur.

Remzi Ademaj pati lexuar njė letėr tė dhimbshme. Remziu tash ėshtė hero i rėnė nė luftėn e fundit nė Kosovė )1998-1999). Foli njė gjerman dhe njė vajzė shqiptare.

Foli edhe Ibrahimi i cili dukej sikur tė kishte zemėr guri, fliste me zė tė madh e tė thekshėm-fuqishėm, sikur tė ishte nė brohoritje

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-11-2007
    Postime
    99
    pershendetje per te gjith lexuesit!
    duke lexuar keto shkrime per i. kelmendin per momentin u ktheve 3. dekada mbrapa.
    duke i lexuar shkrimet prej ma te ndryshemeve, me vehten nganjiher me shkonte per te qeshur, por edhe nganjiher mu ngritete gjaku. kur them qe me shkonte per te qeshur, kisha parasysh thash e thenet qe lfiteshin prej disa grup njezish ne at kohe, ne vitet e 80-dhjeta.
    per ket njeri, ashtu si edhe per shum te tjere lidhet nji periudhe e gjate kohore e kaosit nder shqiptar, por jo vetem edhe kaq. i. kelmendin e njoha dikundi ne vjeshten e vone te vitit 1980-tes, ne rrethana fare te pa lakmueshme, kur them ket pa tjeter me duhet qe te spjegoj rastin. ne oret e hershme te nji dite pune, ne nji stacion hekurudhore ne gjermanine perendimore tek nji shitore ku shitej shtypi i vendit si dhe nderkombetare bleva si zakonisht rilindjen. me pershendete ne gjuhen shqipe nji djalosh ne moshe ma te re se un, me pershendetjen e miremengjesit, ku per momentin edhe shtanga, me qe edhe mu duk si e pa zakonshme ne at ore te hershme te qendroj ndo kush prej bashkekombasve ne at vend... dhe ne at gjendje. kur them ne at gjendje, pa tjeter me duhet qe te spjegoj sa per te kuptuar se ne q`gjendje ishte ne at kohe i. kelmendi. dukej i zverdhur prej lodhje, besa edhe i uritur. verejta qe ky njeri ne ket gjendje qe pa tjeter edhe i duhet ndihem, si zakonisht e pyete... ku edhe mesova gjan dhe gjat prej tije se si ishte mashtruar prej nji bashkeatdhetari ku dhe i kishte dhene adrese te gabuar, por per fat qe emrin dhe mbiemrin ja kishte dhene te vertete ku edhe pas nji kohe mesuam per at njeri qe e kishte genjyar dhe e kishte lane gjate gjith nate te vjeshtes se vone nen qiell te hapur me qe i. kelmendit edhe i kishin munguar te hollat per te u strehuar ndo kundi. pas nji bisede me te, ku edhe pashe qe ishte bere von per pune, lajmerova pune-dhensin ku dhe mora nji dite te lire. keshtu qe me i. kelmendin vendosa qe te shkoj ne banesen time dhe te qlodhet, me qe edhe e kishte nevojen per nji qlodhje. keshtu un e njoha i. kelmendi, ku prej asaj dite dhe deri ne perfundimin e luftes kam pase kontakte te vazhdueshme me te. un me ket dua te them; aq sa un e njohf i. kelmendin ket e them si mbas mendimit tim, qe i. kelmendi ishte nji prej aktivistve ma te mire te asaj periudhe 1980-1999-tes. lexova nji shkrim ku edhe ju them te verteten edhe mu ngrit "gjaku" siq thone kur lexova qe i. kelmendi ka dore ne vrasjen e bashkevendaseve te tije, por jo edhe vendas, por edhe shoke per plot kuptimin e fjales. per ket nuk dua, besa edhe po desha nuk kam koment. por per ata qa dine se qe eshte shoku, miku dhe ma shum se kaq, eshte e veshtire kur ndigjon gjera kaq te pa hijeshme. i. kelmendi ishte shum i afert me ide, veprimtari dhe angazhim te asaj kohe me z. i. gervalla, kadri zeken dhe b. gervallen. ata ishin ma shum se vellezer, ata ishin edhe ma shum se qdo gje. kur them ket kam parasysh qe edhe un kam njerz te tille qe i qmoj shum ma shum se edhe vellezerit e mi, me qe i kam pase shum afer gjate gjith kesaj periudhe. prandaj keto fjale te pa hijeshme mund te dalin vetem prej gojes se tradhetarve, ose prej njerzve qe nuk dijne qe qeshte nji organizim siq qe ishte ai ne ato rrethana dhe ne ato kushte te viteve 1980-1999-tes.
    kisha dhe kam shum per te shkruar per dhe gjate kesai periudhe... ku per mua ishte nji periudhe e lavdise gjithkombetare. kjo periudhe e 1981-tes deri me 1999,tes, ishte rruge e gjate dhe per plot sakrifica, ngushllime, gezime, lodhje e shka mos tjeter. por nji sakrifice qe ja vlefti, nji sakrifice qe u kurorizua me pavaresine e kosoves. si shum te tjere, ashtu edhe i. kelmendi dha dhe beri te pa mundeshmen te mundur... dhe ja qe u arrit ajo qe duhej te arrihej. lavdi te renve dhe ju qofte i lehte dheu qe rane per lirine e kosoves. dhe atyre qe perjetuan lirine, e posaqerisht klases politike qe mos te shkelin mbi vlerat e bashkevendasve te tyre qe vujten thuja 2. dekada te plota vetem per te ja arrite ket dite.
    rrespekt per te gjith juve. burimix.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Realpolitika e Ibrahim Rugovės
    Nga biligoa nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 102
    Postimi i Fundit: 11-04-2023, 07:41
  2. Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 24-01-2010, 21:51
  3. Ekskluzive: Intervistė me poetin dhe publicistin Jeton Kelmendi
    Nga hajla nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 27-10-2008, 18:01
  4. Ndėron jetė presidenti i Kosovės Dr. Ibrahim Rugova
    Nga Veshtrusja nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 220
    Postimi i Fundit: 02-02-2006, 21:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •