Emri Kico eshte perkatesia e emrit kristo ne gjuhen e vjeter shqipe (arvanitase), keshtu qe Xfiles mos u merzit se ky emer eshte 100% shqiptar, dmth qe e ka ruajtur traditen shqiptarokrishtere dhe ekziston ketu e qindra vjet ne shqiperi, qe nga koha qe jugu i shqiperise pranoj fene ortodokse duke lene paganizmin. Ne greqi me perpara nje emer i tille si Kico, Mico, Koco, Dhimo tregonin ne shumicen e rasteve qe mbartesit e tyre ishin arvanitas (shqiptar). Ps: Kico Xhavella eshte luftetar arvanitas dha nuk permendet asnjehere si Kristo (ne gjuhen greke)
Une besoj se Shqitaret qe kane mbiemra dhe emra te krishtere (Katolik & ortodoks), jane me komod ne vertetimin e kombesis se tyre shqiptare.
Dhe mos me dilni te thoni se ortodokset shqiptare na qenkan me origjine greke, kini parasysh qe shen Pali (Paulo, pavlo, pol) historikisht kaloi me pare ne Shqiperi per te predikuar fene e krishtere dhe me pas ne Greqi.
Shume mire - atehere nuk mbeshteske as kicuan.
Dhe tani, a mund te qetesohem me faktin se e more vesh thelbin e asaj qe kam shkruar?
Apo ke nevoje te ta potencoj edhe njehere se:
-eshte Kicua ai qe gjykon njerezit ne baze te emrit dhe mbiemrit - jo, madje as ne baze te emrit dhe mbiemrit, por ne baze te prapashteses se mbiemrit, dhe se shkrimi im po kundershtonte pikerisht kete logjike primitive sipas se ciles nje shqiptar qe ka mbiemrin me prapashtesen ~iq, (te gjithe shqiptaret e Malit te Zi e kane te tille) qenkan serb, pa perfshire ketu edhe ata qe kane emrin Vuk dhe anasjelltas.
Sepse po e mbeshtete kete logjike te kicuas -atehere ti me gojen tende po i thua vet kicuas -"eshte serb", perkrye asaj qe ai duke rene ne gracken e tij mashtruese po ia thoshte kete vetes pa asnje ndermjetsim.
Shkrimi im ne fakt po mbronte kicuan prej vet-vetes perfshire ketu gjithe ata shqiptar te cilet nuk kan emra, mbiemra, apo prapashtesa te pastra shqipe...
Jemi te qarte me kaq?
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Krijoni Kontakt