Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    i/e regjistruar Maska e interX
    Anëtarësuar
    26-11-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    143

Një tjetër pinguin!

Pershendetje...
    Fillmisht ju pergezoj per kete forum! Dhe pergezime per ju qe jeni kaq te pergatitur dhe qe i vini ne ndihme atyre qe kane nevoje!
    jam perdoruese e Windows dhe dua te njihem me sistemin e shumefolur Linux. E di qe fillimi do te jete i veshtire...por po shpresoj se do te me ndihmoni ju kur te kem probleme! A do ta beni?
    Kam lexuar rreth 70 te temave, dhe nje pjese te mire te tyre nuk i kam kuptuar fare. por do ti kuptoj ne te ardhmen! Kam besim!
    Jam studente ne inxhinierine informatike dhe Sistemi Linux zhvillohet si lende ne vitin e trete. deri tani per mua eshte i panjohur. dua te njihem perpara se te me njohi shkolla me te.
    Shpresoj ne ndihmen tuaj!
    ps: ju kam kopjuar pak me ate x (interx) nga mbrapa me falni eee

i/e regjistruar Maska e BHGod
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    447
    Mirë se erdhe në forum, interX,

Te pergezoj per zgjedhjen e shkolles! Ne kete forum ke pjesemarres te afte per te ndihmuar me çfaredolloj pyetjeje qe mund te kesh, ndaj mos hezito kur nuk je e qarte me sistemin operativ te ri per ty.

Ditën e mirë

Po ixhinjeria elektronike ka Linux?
    Keyboard not found .... press any key to continue!

Anëtarësuar
    26-11-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    143
    BhGod faleminderit per mikpritjen dhe per gjendshmerine! Nje here per nje here po mundohem te shkarkoj ndonje live Cd, ta shoh nja dy dite ate pastaj do ta instaloj ne Pc time. E di qe do te me lodhi pak ne fillim por do te me pelqej padyshim me vone
    DIMITRI ZHUKA- nuk jam e sigurt nese ka apo jo Inxhinieria Elektronike Linux. Ne kemi disa lende te perbashketa por nuk besoj ta kemi Linux-in. Megjithate do te pyes miqte e mi tek elektronika dhe do te kthej pergjigje te sakte! Gjith te mirat

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anëtarësuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456
    Mirë se erdhe.

Sot do kopjosh por nesër do na mësosh...

Suksese.
    Jeta ime, mban emrin e saj..

i/e regjistruar Maska e King_Arthur
    Anëtarësuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    Detroit U.S.A por me zemer dhe shpirt ne elbasanin tim.
    Postime
    2,411
    mire se erdhe dhe mendoj se do gjesh pergjigje per pyetjet e tua .

Thumbs up

Citim Postuar më parë nga interX Lexo Postimin
    ps: ju kam kopjuar pak me ate x (interx) nga mbrapa me falni eee
    Përshëndetje,

Edhe unë para disa viteve fillova me një X në fund!
    ...Tashmë 4 vite jam përdorues vetëm i Linux-it. Jam shumë i kënaqur me këtë sistem operativ; gjithnjë e në rritje.
    Besoj se edhe ti do të kalosh shumë mirë me këtë sistem operativ.
    Për fillim të kisha preferuar Ubuntu Linux. Mund ta përdorësh si Live CD, e më pas edhe ta instalosh në pllakën(diskun) e ngurtë.
    Prof.Ukshin Hoti - Filozofia politike e çështjes shqiptare

Anëtarësuar
    26-11-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    143
    Cay More flm per mikpritjen dhe pse jemi pak kundershtar!
    King Arthur...flm...ndodhi ashtu si mendoja... i gjeta dyert e hapura nga ju
    AltiX ne fakt te kisha ty ndermend kur shkruajta ate ps: ne fund. kam lexuar me shume se gjysmat e temave dhe pergjigjet natyrisht. Faleminderit edhe ty per pergjigjen. Do ta instaloj patjeter Linux-in. kam kohe qe pres ta bej kete, tani jam impenjuar seriozisht. por fillmisht po lexoj pak ne lidhje me te. Nje gje nuk di akoma (me duket se eshte ne nje teme do ta gjej). si do ja bej me driverat e zerit, videos, internetin etj .
    faleminderit te gjithve per mikpritjen! Jeni nje shembull qe dua te ndjek, pasi dua te behem e zonja si ju.

i/e regjistruar Maska e nince_tutes
    Anëtarësuar
    17-12-2007
    Postime
    216
    Dita dites po shtohemi.
    Une e kam filluar me Ubuntu Linux 7.1. Madje kam porositur disa here disqe tek faqja e tyre dhe mi kane derguar me poste.

Un jam per inxhinieri elektronike, sapo mbarova 3+2, dhe ne nuk beme Linux n shkolle. Ndoshta n keta brezat q po vijne mund t behet.

T rekomandoj t'ja fillosh me Live cd, pa e instaluar n pc tende sepse mund t t sjelle veshtiresi ne particionimet me sistemin Windows XP, (Un momentalisht PC e shtepise e kam me 4 sisteme operative, 2 windows xp, 1 ubuntu dhe 1 Open Exchange, kta 2 t fundit distributor t linux).

Por me ideale do t ishte t experimentoje me Virtual Machine, dhe aty te instalosh Linux, t pakten per nja 1 jave sa t familjarizohesh me menune e tij. Un kam video tutoriale per perdorim Ubuntu, ndoshta mund t t ndihmojn

Eshte bukur t shkeputesh nga Rendi-Skllavopronar i Windowsit, por problemi m i madh q mund t hasesh ti eshte sa t gjesh t njejtat tools-e, programe q perdor n windows ti gjesh per platformen Linux.

Madje, mund t instalosh edhe Wine, qe eshte nje simulues per programet e windowsit(Pra, luan programet e windowsit q nga linuxi).

GJITHE T MIRAT

Anëtarësuar
    26-11-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    143
    nicnce tutes flm per pergjigjen. nuk kam ndermend te kaloj totalisht ne linux per momentin (edhe pse qefi ma ka!) por i kam dy laptop (1 xp dhe 1 vista) dhe nje desk top ndaj ate desktopit ja kam taks Linux-in. do ti hedh vetem linux, nuk do i hedh sisteme te tjera. por per momentin kam problem lidhjen e internetin pasi punoj me wirelss. po mundohem sonte te shkarkoj live cd shpresoj te arri ta mar!
    Te pergezoj per degen dhe per dipllomimin.
    sa per videot nese jane ato te you tobe mund ti mar atje. nese jane te tjera do ti pranoja me qef mund te maresh adresen time te yahoo per email: Moderatori: ju lutem mos publikoni e-mailet personale.
    Faleminderit!
    Ndryshuar për herë të fundit nga BHGod : 09-10-2008 më 15:58 Arsyeja: :)gabim ne shkrim

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sabit Idrizi
    Nga shigjeta në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 137
    Postimi i Fundit: 22-06-2022, 01:35
  2. Veprat dhe cilesite e besimtarit te vertete te Zotit
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-07-2012, 10:39
  3. Cili eshte qendrimi i muslimaneve ndaj apostasise (blasfemis)!
    Nga Gostivari_usa në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 84
    Postimi i Fundit: 09-02-2009, 08:38
  4. Mbi priftërinë
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  5. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •