Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    KuCoVaR Maska e Olimp
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    QS
    Postime
    484

Sistemi i Bolonjes...

Rregullat dhe sa zbatohet sistemi i Bolonjes ne Shqiperi

Pro apo kundra ?
    Ere mire mire

Pasioni pėr shkencėn Maska e futur
    Anėtarėsuar
    08-10-2008
    Postime
    7
    Jam paksa pesimiste rreth kesaj teme. Duhen kurikula te reja, auditore , profesore te afte. Nuk i kemi kushtet e pershtatshme per aplikimin e ketij sistemi. Nuk kemi as njohurite e duhura rreth ketij sistemi, menyres se vleresimit.....

KuCoVaR Maska e Olimp
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    QS
    Postime
    484
    Une kam dy vjete qe jam me kete sistem dhe se kam mare vesh se cfare ehste ose se nga vjen te pakten :P
    Ere mire mire

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-01-2008
    Postime
    35
    Jam nje student ne universitetin e Bolognes.

Kush na e shpjegon si funksionon per ju ky sistem se kete vit sistemi i universitetit ketu ndryshoi prap!!!

Duhet te rritet niveli i kerkeses e i mesimdhenies. Te ndryshosh sistemin me ate nivel qe kemi ne do te thote te besh nje vrime ne uje.

Bologna eshte universiteti me i mire ne Itali po ne klasifikimin boteror qendron shume larg. Pse te mos marrim eksperience nga universitete te tjera europiane!?

Tung.

WoRkInG Maska e [Neo]
    Anėtarėsuar
    05-10-2008
    Vendndodhja
    A man can be happy with any woman, as long as he does not love her.
    Postime
    247
    une do them thjesht njr dicka sistemi i bolognes eshte nje sistem i cili perdor me shume kreditet sesa nr e lendeve qe duhet te marresh per te kaluar vitin. viti i pare e ka 30 kredite per te kaluar ne vit te dyte kurse nga viti i dyte per ne vit te trete te duhen 45 kredite nga viti i pare dhe 30 kredite nga viti i dyte.
    ky sistem ne shqiperi eshte futur eksperimental eshte kerkuar nag italia dhe universiteti do te merrte diku te 10.000 euro per nje student qe do ishte me sistemin e bolognes dhe keta te tanet i futen te gjithe studentet ne sistem bologne.
    nejse e bukura eshte se si thuhej do njihej diploma kudo qe perdorej sistemi i bolognes.
    me sa kam degjuar dhe italia qe ishte ajo qe e shpiku kete sistem filloi qe ta heqi, per arsye se vetem 20% e studenteve po e mbaronin universitetin per tre vjet per shkak te ngarkeses se madhe,
    pra u cilesua sistem i deshtuar nga krijuesit e tij ne vazhdojme ta zbatojma akoma.
    Always forgive your enemies, nothing annoys them so much.

Oscar Wilde.

KuCoVaR Maska e Olimp
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    QS
    Postime
    484
    Citim Postuar mė parė nga TANI0874 Lexo Postimin
    Jam nje student ne universitetin e Bolognes.

Kush na e shpjegon si funksionon per ju ky sistem se kete vit sistemi i universitetit ketu ndryshoi prap!!!

Duhet te rritet niveli i kerkeses e i mesimdhenies. Te ndryshosh sistemin me ate nivel qe kemi ne do te thote te besh nje vrime ne uje.

Bologna eshte universiteti me i mire ne Itali po ne klasifikimin boteror qendron shume larg. Pse te mos marrim eksperience nga universitete te tjera europiane!?

Tung.
    meqenese ti je ne Universitetin e bolonjes atehere na e shpjego pak kete punen e krediteve ose disa rregulla per stazh etj etj qe mund ti quajme themelore
    Ere mire mire

Tema tė Ngjashme

1. A duhet tė hyje Shqipėria nė BE ?
    Nga Eni nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 707
    Postimi i Fundit: 29-04-2022, 16:05
  2. Sistemi politik i Shqiperise dhe sistemi politik i Kosoves
    Nga Ibrahimfeimi nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-11-2008, 15:13
  3. Kosova, pėr tė dytėn herė jashtė Deklaratės sė Bolonjės
    Nga mani nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-05-2005, 08:16
  4. Arsimi i lartė shqiptar
    Nga liridashes nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 19-03-2005, 18:34
  5. Sistemi Bankar nė Shqipėri
    Nga dodoni nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 07-04-2003, 07:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •