Rregullat dhe sa zbatohet sistemi i Bolonjes ne Shqiperi
Pro apo kundra ?
Rregullat dhe sa zbatohet sistemi i Bolonjes ne Shqiperi
Pro apo kundra ?
Ere mire mire
Jam paksa pesimiste rreth kesaj teme. Duhen kurikula te reja, auditore , profesore te afte. Nuk i kemi kushtet e pershtatshme per aplikimin e ketij sistemi. Nuk kemi as njohurite e duhura rreth ketij sistemi, menyres se vleresimit.....
Une kam dy vjete qe jam me kete sistem dhe se kam mare vesh se cfare ehste ose se nga vjen te pakten :P
Ere mire mire
Jam nje student ne universitetin e Bolognes.
Kush na e shpjegon si funksionon per ju ky sistem se kete vit sistemi i universitetit ketu ndryshoi prap!!!
Duhet te rritet niveli i kerkeses e i mesimdhenies. Te ndryshosh sistemin me ate nivel qe kemi ne do te thote te besh nje vrime ne uje.
Bologna eshte universiteti me i mire ne Itali po ne klasifikimin boteror qendron shume larg. Pse te mos marrim eksperience nga universitete te tjera europiane!?
Tung.
une do them thjesht njr dicka sistemi i bolognes eshte nje sistem i cili perdor me shume kreditet sesa nr e lendeve qe duhet te marresh per te kaluar vitin. viti i pare e ka 30 kredite per te kaluar ne vit te dyte kurse nga viti i dyte per ne vit te trete te duhen 45 kredite nga viti i pare dhe 30 kredite nga viti i dyte.
ky sistem ne shqiperi eshte futur eksperimental eshte kerkuar nag italia dhe universiteti do te merrte diku te 10.000 euro per nje student qe do ishte me sistemin e bolognes dhe keta te tanet i futen te gjithe studentet ne sistem bologne.
nejse e bukura eshte se si thuhej do njihej diploma kudo qe perdorej sistemi i bolognes.
me sa kam degjuar dhe italia qe ishte ajo qe e shpiku kete sistem filloi qe ta heqi, per arsye se vetem 20% e studenteve po e mbaronin universitetin per tre vjet per shkak te ngarkeses se madhe,
pra u cilesua sistem i deshtuar nga krijuesit e tij ne vazhdojme ta zbatojma akoma.
Always forgive your enemies, nothing annoys them so much.
Oscar Wilde.
Krijoni Kontakt