Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 57
    i/e larguar Maska e Traboini
    Anėtarėsuar
    09-12-2003
    Vendndodhja
    East of Las Vegas-West of Atlantic City
    Postime
    389
    Citim Postuar mė parė nga Jack Watson Lexo Postimin
    Nė kohėn kur ka kryer veprimtarin at Shtejfėn Gjeēovi s'ka ekzistu fare termi kosovar .
    Dakort! Por si vend ka egzistuar, e Gjecovi ishte nga kjo ane...

Citim Postuar mė parė nga Traboini Lexo Postimin
    ... Kish nacionale shqiptare do te ishte nje hap madheshtor ...

Jam i sigurt se ka edhe musliman qe do benin U-turn nga islami.
    I nderuar, por kur thua Autoqefale, ē'fare nenkupton ti?
    Mua me rezulton qe, ka nje Kishe te tille...
    Dikush mund edhe te pohoje qe, pak me anomali, per aresyen e vetme qe kryesohet nga nje jo-shqiptar, por qe eshte nje Kishe e tille! NACIONALE.

Persa i perket pikes se dyte qe ke shtruar, nuk eshte ky qellimi.
    Pershendetje.

Lieutenant Maska e tom pullings
    Anėtarėsuar
    20-05-2004
    Vendndodhja
    H.M.S. Surprise
    Postime
    152
    Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Katoliēizmi, persa i perket atyre qe thame me lart, jane ne pozicion te kundert dhe dominat. Por ne shekujt qe pasuan ndarjen e madhe, zhvillimi i papatit, qe kulminoi ne dogmen e Vatikanit, i ka dhene katolicizmit nje natyre dhe strukture monolite, ku si rrejedhoje njihet si nje kriter i perjeteshem i se vertetes ku, ne fakt, ata perfaqesohen me nje elasticitet te madh doktrinor dhe liturgjik. Roma fton te gjithe kristianet te pranojne kete kriter ne vetvete, duke i dhene edhe me shume konsiderate se vet dogmave. Ata mendojne qe, per te qene ne nje linje me kohet moderne, mund te interpretojne ose me mire te pershtasin dogma ose rregullat qe me kalimin e kohes, mund edhe te ndryshojne. Mendojne gjithashtu qe, vendimeve te Koncilit Vatikan te 1870, ku pagabueshmeria dhe ndryshime doktrinore te asaj kohe, mund ti dali nje zgjidhje, pra te kompletohet.

Kisha eshte Nje edhe pa qene te bashkuar te gjithe te krishteret, pasi me Zotin nuk ka dallavere ose kompromise , nuk eshte ne doren tone, njeriu vet largohet dhe gjithashtu vete afrohet ne Kishe!
    Perendia vepron.
    Per ato gjykime rreth Kishes Katolike nuk mund te jem dakord, thjesht sepse nuk jane te verteta.
    Si mund te thuash ti qe katoliket kerkojne medoemos te jene ne linje me kohet moderne kur armiku i pare i ē'do relativizmi eshte Papa? Eshte i sotem lajmi qe Kisha i kerkon Obamas te mos lejoje eksperimentimin me qeliza staminale. Jam krenar qe jam katolik, sidomos per faktin qe ne kete bote kur ky gjysem zezak na del si Mesia Shpetimtar, si flladi i fresket i nje te ardhmeje shpreseplote, Kisha Katolike mbetet e patundur ne principet e saj, edhe duke rrezikuar opinion te keq.
    Elasticiteti doktrinor mund edhe te jete shume i forte ne disa mendimtare katolike, por Kisha eshte e patundshme.
    Plot me keqardhje jam i detyruar te pranoj qe ne Koncilin Vatikan II riti i ri i meshes latine eshte me te vertete filo-protestant dhe shume larg tradites. Por mos harro qe ky Pape po mundohet te ktheje gjerat ashtu si ishin, duke filluar nga riti i meshes. E vertete qe njerezit e Kishes ndonjehere gabojne, por jo Kisha...

Se fundi jam shume dakord me ty kur thua qe ajo eshte nje edhe pa qene te bashkuar te krishteret. Kisha eshte nje sepse Krishti eshte nje. Me mbush me shprese ky qendrimi yt.
    IGNOSCE MI DOMINE, QUIA DALMATA SUM!

Per ato gjykime rreth Kishes Katolike nuk mund te jem dakord, thjesht sepse nuk jane te verteta.
    Kush nuk eshte i vertete, modernizimi qe per hater te ketij ndryshimi edhe mund te devijosh?
    Po " filioque ", "Pagabueshmeria", "primati", Indulgjencat, ndryshimet ne doktrine....???
    armiku i pare i ē'do relativizmi eshte Papa?
    Po kete lajm e kam prure une, po ti hedhesh nje sy postimeve te reja...
    Kisha Katolike mbetet e patundur ne principet e saj, edhe duke rrezikuar opinion te keq.
    Kisha Katolike, ka shume principe dhe realitete..., por qe me kalimin e kohes edhe i ndryshon.
    Psh. nje princip ishte edhe ndeshkimi i heretikeve me ane te " inkuizicionit ", turra e druve , te thote gje? Po " ajo shpikja e " Purgatorit ", u desh nje Dante dhe shpejt u pelqeu teologeve katolike.
    Jam krenar qe jam katolik, sidomos per faktin qe ne kete bote kur ky gjysem zezak na del si Mesia Shpetimtar
    Kete mos e kishe thene fare, do te beje mire. Pasi gjysma e katolikeve ne bote jane me ngjyre te zeze, ēereku jane metise dhe variante te tjera...!
    Por Krishti erdhi per te gjtihe more djale. Te bardhe e te zinj...
    Por mos harro qe ky Pape po mundohet te ktheje gjerat ashtu si ishin
    Per kete papen e fundit, rrespekti im eshte i detyrueshem..., por mbi te gjitha eshte nje teolog i madh, vleresoj nderhyrjet e guximshme te tij, por qe ti thua se do te ndryshoje..., ē'fare ? Ato gjera qe te tjere pape i kane vendosur? Nuk bie nje ēike ne kundershtim me Vatikani I ? Ku ēdo fjale e thene nga papa eshte Ligj dhe mbi te gjitha i pagabueshem...?
    E vertete qe njerezit e Kishes ndonjehere gabojne, por jo Kisha...
    Kane shekuj qe e thone orthodokset, ose ajo qe njihet Kisha e Lindjes, por qe ata nga Perendimi nuk ka se si e pranojne, pasi do tu duhej te hedhin poshte nje nga dogmat me per zemer...
    Me mbush me shprese ky qendrimi yt.
    Mua gjithashtu!
    Krishti paste meshire per shpirterat tona.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-10-2006
    Postime
    163
    te nderuar,
    mjaft me keta diskutime!
    Ortodokse, protestant, katolike, duke e degjuar Krishtin nje here, le te gjynjezohen se bashku, per te perkujtuar Fjalet e Jezusit, per ta persjatur ne mendjen e tyre se bashku dhe per ta vene ne pratike. Dhe ngadalngadale do te ribahkohen te gjitha Kisha e do te keni nje Kishe, Kishen per te cilen Krishti e derdhi gjakun e vet.

Me simpati: crici_01

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-10-2006
    Postime
    163
    Se fundi jam shume dakord me ty kur thua qe ajo eshte nje edhe pa qene te bashkuar te krishteret. Kisha eshte nje sepse Krishti eshte nje. Me mbush me shprese ky qendrimi yt.

Nese jeni te krishtere duhet ta dini se Krishti eshte Zot, gjithpushtetshen, e qe Shpirti i Tij eshte Zot...e ai ka themeluar nje kishe qe eshte nje popull, nje familje, meshtari mbretwror, fis...Atehere , nuk ju kuptoj, pse, me arsyetime juaj, pengoni edhe Ate qe te realizoje kete unitet. Ortodokse, protestante, katolike, jeni ne kete nje shkandull.

Por gjithmone me simpati: crici_01

Zoti eshte me ne Maska e xemanuel
    Anėtarėsuar
    08-04-2008
    Vendndodhja
    kosove
    Postime
    137
    Citim Postuar mė parė nga tom pullings Lexo Postimin
    Por megjithate qendon ndarja e tyre nese vete Jezusi i lau kembet e dishepujve te tyre dhe tha keshtu ju duhet ti lani kembet e njeri tjetrit une mendoj se eshte e veshtire qe keto dy fryma politike te behen nje , kisha dashur shume qe krishteret e gjith botes te behen nje mua me se shumti me ka quditur fakti qe edhe ortodokset mes vete kan shume doktrina gjithashtu edhe katoliket nese e shpurim kete fryme politike qe vjen nga djalli ateher te gjithe krishteret behen nje vetem me gjakun e cmuar te Jezus Krishtit AMEN

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-10-2006
    Postime
    163
    Quhen krishtere, por nuk duhan njeri-tjetrin sikurse Krishti ia ka urdheruar atyre. Dhe ata qe nuk i duhan armiqte e tyre, ata qe nuk duhan jane ne vdekjen.
    Krishti nuk ia kerkon atyre nje besim te mjegulluar ne nje "krisht" te mjegulluar, te bere sipas trillimeve te njerezve, por nje besim qe vepron nepermjet dashurise, qe shfaqet ne shenja qe e deshmojne nje unitet mendjesh, mendimesh, zemrash...
    Uniteti apo bashkimi i kishave nuk do te jete fare fryti i nje angazhimit politik.

Me simpati: crici_01

Zoti eshte me ne Maska e xemanuel
    Anėtarėsuar
    08-04-2008
    Vendndodhja
    kosove
    Postime
    137
    te besosh ne Jezus Krishtin nuk do te thot fe e as qe je fetar apo politikan ndersa nese beson ne Jezus Krishtin nepermjet fese ateher je larg Atij por duhet qe njeriu te ket mardhenje me Jezusin

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Une kete teme e hapa per bashkim shpirteror se te gjithe nje jemi e jo per percarje
    Bashkohem me idene e crici 01

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gonxhe Bojaxhiu - Nėnė Tereza
    Nga Brari nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 15:05
  2. Historia e Kishes Katolike shqiptare ne Kosove
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-06-2006, 16:43
  3. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44
  4. Historia E Shqiptareve, Nga Iliret E Lashte, Ne Eren E Islamit
    Nga ORIONI nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-06-2005, 13:02
  5. Cili ėshtė synimi i AKSH-sė?
    Nga Faik nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •