Kisha nje pyetje...
Per ç'fare sherben "VIA RAID Tool" ?
E ka nje miku im te instaluar ne pc. dhe i del kjo pamje ne ekran:
"Nostand-alone disk and No usable disk array attached, please check if any disk array is broken"
Kisha nje pyetje...
Per ç'fare sherben "VIA RAID Tool" ?
E ka nje miku im te instaluar ne pc. dhe i del kjo pamje ne ekran:
"Nostand-alone disk and No usable disk array attached, please check if any disk array is broken"
Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri
Ju lutem shkruani ne shqip, ose mundohuni te perktheni informacionet qe doni te jepni.
Ndryshuar për herë të fundit nga BHGod : 18-08-2008 më 16:04
VIA eshte nje kompani qe prodhon Chips qarqe karta PCI etj etj per kompjutera, Zakonisht me te perhapurat tani shef nVidia, ATI, SIS, INTEL, VIA Chip set qe do te thote qe shumica e chipeve apo qarqeve ne konpjuterin tend eshte prodhuar nga kjo kompani. Cfare eshte VIA RAID? Pra via eshte kompania qe e ka prodhuar ndersa RAID "Redundant Array of Independent Disks" eshte nje sistem konfigurimi i disqeve te shumte si nje disk i vetem ku futen RAID0,1,3,5,7,10 si me te njojturit. Tani cfare po ndodh eshte se ky shoku jot ka RAID controller te aktivizuar ne BIOS po nuk po gjen disqet per ta konfiguruar Array RAID pra duhet te hysh ne fillim me CTRL+H zakonisht ose te thote ne POST "Press .... To enter VIA RAID Tool" Shko aty e caktivizo RAID Array Gjithashtu shko ne BIOS edhe caktivizo RAID Configuration. Thuaj Modelin e MoBo te te jap detaje me te mira
Ardi
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
Faleminderit Ardi, shpjegimi eshte shume i qarte.
Neser do ta shoh mbase e çaktivizoj,po hasa ndonje veshtiresi do t'u pyes prape.
Rrjeti-gjithashtu faleminderit per mundimin, megjithese s'di anglisht.
Gjithe te mirat.
Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri
Me fal se nuk e thashe me pare nese ky kompjuter ka array te configuruar edhe ka punuar me perpara e tani ka demtuar nje nga disqet e nuk punon atehere ka pune te tjera duhet te ndrosh hdd difektoz edhe te rindertosh array po shife ne fillim nese te ndihmon ajo cka thashe me pare
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
Pershendetje Staf pike se pari falenderoj gjithe ata te cilet munduan te me ndihmojne ne lidhje me kartelen grafike te cilen pata bere si kerkes dhe me ne fund kuptova te gjitha.
Kam nje pyetje: Kur kam hyre ne BIOS kam verejtur se te aktivizimi i driverave te SATA gjenden keto opsione RAID dhe IDE. Kur me pat ardh pc-ja ime ka ardh me aktivizim te RAID por pasi qe kam qitur Windows XP-ne nuk me ka lejuar qe te aktivizoj RAID dhe me eshte dashur qe te qes ne IDE.
Kisha pas deshirë te me tregoj dikush me gjeresisht se cili eshte me i mrie dhe me efikasi pra RAID apo IDE qe te dy jane SATA grupin.
Pres nga ju te me tregoni saktesisht ne lidhje me kete rast
Per SATA, une mendoj me mire RAID!
Flm. E verejta se RAID eshte me i shpejt se IDE dmth gjate punimit te kompjuterit po ne cd-ne origjinale te XP-se qe e kam nuk po ma lejon te futem ne RAID sigurisht qe ka ndonje file apo driver te cilin duhet instaluar per te kaluar ne RAID a kish mujt dikush te me ndihmoj nese mundet manualisht t'ia vendosi ato drivera dhe ku ti fus ne windows pra qe e kam te instaluar.
Pres pergjigje te shpejt nga ju
Me respekt!....
duhesh ta kesh Windows XP per sata drivers
Sata - Raid>...
"Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."
Krijoni Kontakt