Close

Rezultati i Sondazhit: Praktikimi i fesë në gjuhën amtare, si mendoni ju?

Votues
69. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Jam pro praktikimit të fesë në gjuhën amtare

51 73.91%
  • Jam kunder praktikimit të fesë në gjuhën amtare

18 26.09%
Faqja 4 prej 10 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 95
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    A ka ndonje ajet kuranor qe i detyron njerezit te bejne namaz vetem ne gjuhen arabe?! Me sa di une jo. Dhe nese s'ka, do te thote qe ky rregull nuk eshte vene nga i madhi ZOT, por nga njerezit. Gjerat qe vihen nga njerezit ndryshohen, nuk jane te shenjta.
    ju kisha preferu te faleni ne shqip e pastaj e gjen vet se ku asht problemi.

jam kunder praktikimit te fese,ne asnje lloj gjuhe te mos behet,mjaft me indoktrinimin e njerzve,njeriu ka te tjera probleme,feja nuk zgjidh asgje,eshte nje opium.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2008
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    111
    Citim Postuar më parë nga crazy_diamond Lexo Postimin
    jam kunder praktikimit te fese,ne asnje lloj gjuhe te mos behet,mjaft me indoktrinimin e njerzve,njeriu ka te tjera probleme,feja nuk zgjidh asgje,eshte nje opium.
    Tema nuk eshte se a duhet te praktikohet feja,por ne cilen gjuhe te praktikohet.
    Edhe pse dukeni te jeni ateist ma merr mendja se besoni ne dicka .

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga white-knight Lexo Postimin
    C me kujtove nje liber te Joseph Swire Albania Rise of a Kingdom botim i 1928 por edhe ribotim ne shqip i 2008.Aty ai shkruan Greket i benin thirrje ortodoksve shqiptare qe mos luteshin ne shqip sepse ishte nje gjuhe e pakuptueshme per Krishtin
    Kete po jua bejne edhe juve sot o te shkrete por s po e kuptoni fare.
    pse lexoke libra ti?
    hmmm interesting.

paske gjet autor per te lexuar ne fakt.

lol

..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Po normalisht qe lexoj jo vetem Kuranin ne arabisht sic bejne disa

Voleur du coeur.. Maska e Roi
    Anëtarësuar
    10-06-2004
    Vendndodhja
    Ne vendin tim....
    Postime
    2,303
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    ne gjuhen arabe ka per te ndejt edhe pse shumica ben gam gam ketu. kur nuk mundi ataturku monstra me e ndryshuar ate gje , kujtoni se do e beni ju tralalate e forumit me opinionet e juaja?---lol......keep dreaming.

namazi ne gjuhen arabe e leximi i kuranit ne po te njejten gjuhe , e ben besimtarin te afrueshem ndaj kesaj gjuhe dhe kurioz per ta mesuar ate.
    ne myslimanet nuk mund te behemi si kristianet qe e aplikuan kete gje , e sot gjen c'do kristian qe i interpreton verset biblike sipas konceptimit te tij ne gjuhen e tij. dy gabime fatale ne te njejten kohe. versi i shenjte i behet interpretimi nga nje dijetar gjuhetar dhe ne gjuhen orrigjinale te tij. perkthimet vetem sa i perafersohen kuptimit ,por kurre nuk i jep perkthim te plote.
    O njeri Ne nuk mendojm se do mund te ndryshojm gje pore ne shprehim mendimet tona mua nuk mundet as Ataturki As dreqi te me fus te lutem ne tjera gjuhe.
    Namazi eshte i shejt ate duhet ende te bejme ne Arabisht pasi nuk ka nje perkthys te mire apo nuk dojn nuk e di une.
    Por desh ate them ataturku ka qen para 500 viteve e ne jemi tash...
    Fal po munde, mos ndrysho por ruaje tenden...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Ato fe qe nuk perdorin shqipen ne ritet e tyre ne shqiperi duhen nxjerre jashte ligjit. Eshte instinkti dhe reagimi me elementar i nje kombi per te mbrojtur identitetin e vet shpirteror. Tradita fetare e shqiptarit nuk mund te jete ajo e faljes ne nje gjuhe te huaj. Nqs zoti i ketyre besimtareve shqiptare nuk kupton SHQIP, atehere ai nuk Zot i shqiptareve.

Te gjitha xhamite nga te cilat degjohen falje arabisht duhen shkaterruar me themel. Asnje liber kuranor arabisht nuk duhet te lejohet te shitet. Shkollat islame duhen mbyllur sepse predikojne invazionin kulturor te shqiptareve prej kultures arabe. Sepse predikojne traditat e sjelljes arabe mbi ato shqiptare, pra predikojne nje ambient anti-kultures kombetare.

Zhdukni Islamin, Shpetoni Shqiperine.

Arabishtja ka 1.400.000 fjalë, kurse shqipja e të tjerat kanë: 40.000 fjalë!

Në të parën lutem më mirë, kam më shum fjalë ta lavdëroj Zotin, ta madhëroj Atë, t'i lutem Atij, ndaj unë namazin e fali me këtë gjuhë, mirëpo të njëjtën gjuhë e përdori edhe për lutje.

Nuk është e barabartë një gjuhë e cila ka rregulla drejtëshkrimi e gramatikë më shumë se 2 mijë vite (PËRSËRIS: dy mijë vjet) me një gjuhë, të cilën pavarësisht se e duam shumë, para 30 vjetëve bëri ligjin e drejtëshkrimit, gjegjësisht në 72', pra dy mijë vjet dhe 30 vjet, shqyrtoni!

Michaux!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Michaux : 18-10-2008 më 06:43

.. Maska e km92
    Anëtarësuar
    24-08-2005
    Vendndodhja
    Kumanovë
    Postime
    4,210
    Dini te lexoni ju? Titulli i temes eshte tjeter nga biseda juaj, ska lidhje sa fjal ka nje gjuhe, dhe sa ka shqipja. Per temen se besoj se do te ndryshohet gjuha e praktikimit te fese, kane kaluar shum shum gjenerata dhe i kane kryer detyrat e tyre me ate gjuhe te cilen eshte paraqitur se pari here ajo fe, e kam fjalen per islamin vetem ne namaz perdoret gjuha arabe, nuk eshte veshtire per ta mesuar, nuk duhet shum te dish, dhe tjetren lutjet etj i ben ne gjuhen tende, ska lidhje kjo.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Po nuk ma merr mendja qe te gjithe besimtaret muslimane dine arabisht, atehere cfare lutje eshte ajo qe nuk e kupton as vete dhe ne anen tjeter nje gjuhe qe nuk e kupton ma merr mendja qe mund te besh gabim edhe gjate te folurit - dmth nuk e artikulon mire... Prandaj, me mire me pak fjale shqip dhe qe kane kuptim e shqiptim me te qarte, se sa shume fjale - qe nuk e din sa a je duke i thene me saktesi.

Faqja 4 prej 10 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 1013
    Postimi i Fundit: 30-06-2011, 13:05
  2. Dështimi i gjuhës standarde shqipe te gegët!
    Nga Davius në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 460
    Postimi i Fundit: 31-01-2010, 20:27
  3. A Mund Te Zgjerohet Baza Dialektore E Shqipes Standard?
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-11-2006, 17:04
  4. Baza dialektore e gjuhës standarde
    Nga Albo në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 31-07-2006, 05:20
  5. A ekzistojne tabu ne shoqerine tone sa i perket gjuhes shqipe?
    Nga AsgjëSikurDielli në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-11-2002, 11:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •