Filmi i Fundit 10.000BC
Trailer Park of Terror.
Film terheqes.
![]()
"Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."
ABSOLUTE nese mundesh ti rregulloj ato gabimet e mia por tjeter her "mos " me asi fjal qysh me ke shkru , se prap te pershendes njejt e din ti
LIVERPOOL
you`ll never walk alone
Changeling ...(me ne fund, Jolie luan ne nje film te hajrit dhe...e qan fare)
Ky ishte nje film tjeter, qe ja vlente te shihej, klas(a bit sad though)
Me kishte marr malli te shikoja filma te tille. U mbushem me vrasje, aliene, vampira e fundra botesh. Cinema is back...
The Devil's Curse
Film shume i mire,te mban te ngecur me nje psikologji deri diku te vertete.Jua rekomandoj.
![]()
"Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."
i fundit qe ekam par , eshte hera e tret.
![]()
Filmi Milk konsiderohet si njëri ndër filmat që ndryshon nga filmat e tjerë në SHBA sidomos në aspektin regjisorial. Ai është i nominuar në tetë kategori për çmimin Oskar, në mesin e të cilëve edhe për filmin më të mirë. Ai flet për një këshilltar komunal homoseksual që luhet nga aktori Sean Penn që po ashtu është i nominuar për çmimin “aktori më i mirë”
Sean Penn dhe Gus Van Sant kanë një propozim për ne: një bioepik që i dedikohet si kujtim aktivistit të San Franciskos dhe Këshilltarit të qytetit Harvey Milk, që është i pari njeri homoseksual që është zgjedhur në një post publik në një zyre në Kaliforni, i cili ishte vrarë nga këshilltari i tij i mëparshëm në vitin 1978.
Tema mund të bëj shitje të biletave paksa me hile për publikun, por koha kur ka ardhur filmi është e duhur – ai u shfaq një javë më vonë kur në Kaliforni u votua për të drejtën që të martohen homoseksualët, një trashëgimi që Milk e kishte synuar për një kohë të gjatë.
“Milk” është një film i fuqishëm që do të trazon më shumë se duhet zemrat dhe ndjenjat e njerëzve.
Një kasetë e incizuar prej Milk, “ishte e rastit”, për skenaristin Dustin Lance Black, për të shkruar strukturën e skenarit, për të na dhënë një tregim tragjik duke lejuar kështu të na tregoj ai vet tregimin e tij personal.
Në këtë tregim, jeta e tij fillon në moshën 40 vjeçare – kur ai merr Scott-in (James Franco), në të cilin bie në dashuri por të cilin e braktis më vonë. Është viti 1970, dhe San Francisko ka vijat e saj. Kamera e tij e vënë në dyqanin “Castro” shpejt bëhet një pikë kryesor për komunitetin e homoseksualëve, dhe jo shumë larg Milk bënë disa veprime jo të suksesshme në punën e tij të këshilltarit komunal.
Zgjedhjet komunale mund të shihen në kapakun e vogël të birrës, por janë persekutimet ndaj “gay”-ve, që e shtynë Milk-un të merret me këtë punë. Lëvizjet për të drejtat e homoseksualëve janë në një gjendje të mjerueshme, sugjeron filmi, duke treguar se sa janë homoseksualët të lirë me vetveten.
Përderisa Milk, përpiqet të shpjegoj për kolegun e tij heteroseksual, Dan White (Josh Brolin), kjo nuk ka të bëj me principet për jetët e njerëzve – tre nga të dashurit e tij kërcënohen me vdekje. Njëri nga ata, Jack Lira (Diego Luna), kalon nëpër këtë. Politika nuk mund të jetë shumë personale në këtë rast. Ironikisht, ai që duket më se shumti normal - është ai që shkakton më se shumti kokëçarje tek të tjerët.
Këtu kemi një ironi tjetër: Që ai të fitoj një validitet dhe njohje nga votat e popullit. Milk duhet shpërndaj uniforma hipi dhe pantallona për kuaj, dhe të vendos një kapelë. Duke bërë të njëjtën llogari, regjisori Gus Van Sant shkurton dhe bën disa eksperimente filmike që shihen edhe në "Elephant" dhe "Paranoid Park", ku personazhi arrestohet për shkak të përvojave të tija të margjinalizuara që e bëjnë këtë film bashkëkohore. Me një fjalë ai ka ardhur në kohën e duhur në celuloidin e kinemasë.
Strategjia e këtij filmi është zëri, ekzekutimi, dhe ekzekutimi i përsosur i instrumenteve. Van Sant kap kohën dhe vendin me precizitet të rezervuar, kombinon me mbresa raportet raportet gazetareske.
Penn është studiues dhe mendimtar, i pasionuar dhe simpatik në rolin e Milk. Është lehtë të shikohet si ai fiton aq shumë mbështetje – dhe si ecë në drejtim të detyrave të tij dhe nuk lënë shumë kohë për jetën e tij private. Kur Penn qesh, gjithmonë kemi një dhimbje që e ndjejmë – thuajse kemi një drithërim në zemër – por ai buzëqesh shumë në film.
“Milk” mund të duket paksa i homogjenizuar për disa shije. Sikurse në filmin "Philadelphia" "Brokeback Mountain", kemi një agjendë të tij shumë të avancuar.
Por, ky nuk është një film që trajton një problem. Në besimin e tij për “ndryshim” nuk ka ndonjë efekt retorik, por gjatë gjithë sloganit të fushatës elektorale, përpjekjet, inspirimin, përfshirjen dhe traditën, traditën e vjetër të politikës se keqe, për të cilin “Milk”, thotë se është ajo më të cilën po arrin Amerika. Në këtë aspekt, kjo paraqet aspiratat më të mira të një vendi – dhe kjo paraqitet shumë mirë në film.
I don't like to fuss or fight, just tryin' to live life right ! Florim Qerimi
Nje film shume interesant...!!!
Ua rekomandoj...!!!
.
I don't like to fuss or fight, just tryin' to live life right ! Florim Qerimi
Release Date:18 February 2005 (Canada) more
Genre:Action | Fantasy | Horror | Thriller more
Taglineell wants him. Heaven won't take him. Earth needs him. more
Plotased on the DC/Vertigo comic book Hellblazer and written by Kevin Brodbin, Mark Bomback and Frank Capello, Constantine tells the story of irreverent supernatural detective John Constantine (Keanu Reeves), who has literally been to hell and back.
![]()
WoRlD WiDe AlBaNiAn PrIdE
§e©u®it¥ §©ript ²°°9
CONSTANTINE
![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga YoUGoTNoGaMe : 10-02-2009 më 18:32
WoRlD WiDe AlBaNiAn PrIdE
§e©u®it¥ §©ript ²°°9
Krijoni Kontakt