Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 32
    Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anëtarësuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933

ja disa numra per te kuptuar me mir

Po ju vendos disa data dhe numra .per emigrantet ne Itali.
    Mare nga koriera della sera
    Jane 430.000.Emigrant shqiptar ne Itali
    210.000 puntore e pagues te taksave te regullta.
    15.000 Imprenditor(kane hapur nje veprimtari te vogel o te mesme)
    10.000 Student.
    100.000 Jane femij (minoren)te familjeve te reja shqiptare.
    85.000 jane prinder o njerez ne pritje te regolazionit.

Dati te Italianve (per te kuptuar pozicionet e puntorve)
    56 miljon (jasht emigrantet,si kam kalkoluar)
    21 miljon puntor e me veprimtari(kam len jasht emigrantet te te gjith nazionaliteteve
    )
    Puntori shqiptar eshte theksuar ne artikull ka famen e nje puntori(afidabile) te besushem,ben dhe punet e veshtira dhe nuk i trembet punes e veshtirsive te saj,jan shum perfekt ne orar.jane Absolutisht te paret nga emigrantet me familjar(8% medja e familjeve te rregullta me tepr se emigrant e tjere)
    Jane familje te reja nga 18 vjec deri 40.
    ndryshe nga emigrantet apo edhe nazionet e tjera martesa e perzier me Italian eshte tre meshkuj kunder nji femre.
    Theksoj qe ne baze te numrit te emigranteve 50% e shqiptarve punojn e qe kjo eshte me e lart se ajo e Italianve e do jet akoma kur femit tane te lindur ketu do te punesohen duke pare moshen e re te familjeve e prinderve e do jen akoma ne pune.
    Italiant jane nje popull i vjeter ka shum ultra 60 vjecar.
    Pra tani nga ne ku popull Italian ka vetem pozitivitet,edhe perfitim mund te them.
    Perfundoj duke thene qe uroj qe tek statistikat te jemi dhe ne shqiptaret e (91-94)ku tashme kan mare nenshtetesin Italiane(pjesa me e madhe)edhe per faktin qe me shum vite dhe pune ne Itali jane forcuar Ekonomikisht.

Ju pershendes te gjithve
    Ndryshuar për herë të fundit nga altint71 : 13-10-2008 më 06:41 Arsyeja: korigjim

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Citim Postuar më parë nga Aikido Lexo Postimin
    Jane tre etapa qe kan prekur Shqiptaret e emigruar jashte vendit.

1. Viti 1990 iku jashteqitja e vendit, te cilet ishin te paarsimuar, te panjohur me kulturen, njerez te mbyllur dhe pa bote.

2. 1992 iku ajka e vendit, iken njerez qe ishin duke u arsimuar dhe duke luftuar komunizmin. Ky brez i teri ka carr per mire dhe ka aritur majat, qe sot njihen dhe si borgjezet e vegjel Shqiptar.

3. 1997 iken te gjithe personat qe kishin hasmeri dhe kishin frike te rinin. Te cilet i hapen dhe namin e keq Shqiperis pasi ishin mesuar duke vrare, vjedhur dhe bere shantazhe.

Qe nga faza e trete emigrimi per jashte trojeve te Shqiperis u reduktua dhe u be shum e veshtire te ikesh, po thuaj se 80% kan ikur per studime, ose kan kerkuar nga nje person familjar per te bere bashkim familjar. Ku fillon dhe shtrengohet rripi, qe do punosh te mbash familjen dhe ti krijosh nje te ardhme sa me te mire femijeve. U rit dhe niveli i kerkesave per studim ne te gjithe italin, po te shikosh disa statistika sa vjen e me shum shkojne per studime ne itali, pasi gjejne menyren me te mire per tu zhvilluar dhe shkolluar ne nje vend perendimor.

Sa per vendet qe kan marr tani postin e emigranteve te keqinje nuk kam ndonje ide, po keto emra qe u permenden nuk jan me pak se Shqiperia te zhvilluar, po problemi eshte sepse nuk jane vleresuar ne vendet e tyre, dhe kur gjejne deren e hapur thon pse mos te marrim me shum ne pak kohe, dhe normalisht qe do shkojne drejte rruges se krimit.

Shpresoje qe ky imazh te jete ne te gjithe vendet ku ndodhen Shqiptar dhe sa me shum te punojne dhe te zhvillojne kulturen e tyre. Eshte nje plus i madh per te gjithe njerezit jo vetem per ato qe jetojne ne keto vende, pasi neser kur te aplikojme per nje viz apo te kemi dyert e hapura mos te kemi probleme dhe kushtezime sic kan shum vende te tjera te anetaresuara ne BE.

Ne vitin 1990 iken ata qe paten me shume guxim dhe fat.
    Ne 1991 ne eksodin e madh te marsit kishte nga te gjitha shtresat.Studente,punetore,mesues etj.
    Nga viti 1991 nuk ka shume ndryshim me vitin 1992.
    Me anijen Tirana ne marsin e vitit 1991 ka pasur shume studente shkollash,disa qe i njoh studente universiteti,dhe sot disa nga keta jane bere edhe te suksesshem ne shoqerine ku jetojne.Ishim nje brez i ri qe thjesht kerkonim nje jete tjeter,ose me sakte ne rastin tim nje aventure (keshtu e quaj sot).
    Ndonjeri mund ti etiketoje si jashteqitje,si njerez te paditur,por e verteta eshte krejt ndryshe.
    Nuk kishim pare ndonjeher bote me sy,kjo eshte e vertet.Ishim edhe te mbyllur por nuk ishte zgjedhja jone.Kete ne kishin detyruar te benim.

Une kam qene bashke me 50.000 shqiptare te tjere qe zbarkuam mengjesin e 7 marsit 1991 ne Brindisi,dhe eshte nje nga emocionet me te forta qe kam provuar.
    Krenar qe pata fatin te jetoj nje eksperience te tille.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Larguar Forum komunistesh Maska e YlliRiaN
    Anëtarësuar
    08-02-2008
    Postime
    1,221
    Citim Postuar më parë nga Alienated Lexo Postimin
    Me sa pashe ne lajmet e TCH sonte, nje sondazh ne Itali i kishte hequr shqiptaret nga lista e emigranteve "te papelqyeshem" dhe thonin qe shqiptaret kane ndryshuar imazhin e keq. Nuk e di nese e ka pare dikush tjeter kete lajm, por ishte interesant per t'u pare.

Me hapi dy dilema.

1. Me te miren, mos valle shqiptaret ne te vertete jane "pastruar", jane drejtuar ne rruge te mbare, i jane dedikuar punes, shkollimit, kultures (qe ka shume te ngajre te jete).

2. Me pak te miren, mos valle shqiptaret jane zevendesuar nga rumunet, bullgaret, polaket, etj?

Dini gje ju?! Si ua merr mendja?
    Eshte mire nje gje te dihet e me pas te thuhet se nuk eshte e vertet qe shqipetaret jane te keqinje por aty mund te jene nje pakice e cila per interesa te tyre dalin e ta marrin ftyeren e per kete s'duhet te quditemi pasi qe kjo gje eshte dashte te thuhet me heret nga mediat e autoritet Ilatiliane

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    Citim Postuar më parë nga altint71 Lexo Postimin
    10.000 Student.

21 miljon puntor e me veprimtari(kam len jasht emigrantet te te gjith nazionaliteteve
    )
    Puntori shqiptar eshte theksuar ne artikull ka famen e nje puntori(afidabile) te besushem,ben dhe punet e veshtira dhe nuk i trembet punes e veshtirsive te saj,jan shum perfekt ne orar.jane Absolutisht te paret nga emigrantet me familjar(8% medja e familjeve te rregullta me tepr se emigrant e tjere)
    ndryshe nga emigrantet apo edhe nazionet e tjera martesa e perzier me Italian eshte tre meshkuj kunder nji femre.
    Theksoj qe ne baze te numrit te emigranteve 50% e shqiptarve punojn e qe kjo eshte me e lart se ajo e Italianve e do jet akoma kur femit tane te lindur ketu do te punesohen duke pare moshen e re te familjeve e prinderve e do jen akoma ne pune.
    Pra tani nga ne ku popull Italian ka vetem pozitivitet,edhe perfitim mund te them.
    Perfundoj duke thene qe uroj qe tek statistikat te jemi dhe ne shqiptaret e (91-94)ku tashme kan mare nenshtetesin Italiane(pjesa me e madhe)edhe per faktin qe me shum vite dhe pune ne Itali jane forcuar Ekonomikisht.

Ju pershendes te gjithve
    Altini, doja tiu thoja faleminderit per gjithe keto informacione. Tani jam shum me i qarte ne te gjithe historin, pasi po lexoja qe keni vite qe jeni ne Itali dhe i keni perjetuar te gjitha.

Citim Postuar më parë nga leci Lexo Postimin
    Ne vitin 1990 iken ata qe paten me shume guxim dhe fat.
    Ne 1991 ne eksodin e madh te marsit kishte nga te gjitha shtresat.Studente,punetore,mesues etj.
    Nga viti 1991 nuk ka shume ndryshim me vitin 1992.
    Me anijen Tirana ne marsin e vitit 1991 ka pasur shume studente shkollash,disa qe i njoh studente universiteti,dhe sot disa nga keta jane bere edhe te suksesshem ne shoqerine ku jetojne.Ishim nje brez i ri qe thjesht kerkonim nje jete tjeter,ose me sakte ne rastin tim nje aventure (keshtu e quaj sot).
    Ndonjeri mund ti etiketoje si jashteqitje,si njerez te paditur,por e verteta eshte krejt ndryshe.
    Nuk kishim pare ndonjeher bote me sy,kjo eshte e vertet.Ishim edhe te mbyllur por nuk ishte zgjedhja jone.Kete ne kishin detyruar te benim.

Une kam qene bashke me 50.000 shqiptare te tjere qe zbarkuam mengjesin e 7 marsit 1991 ne Brindisi,dhe eshte nje nga emocionet me te forta qe kam provuar.
    Krenar qe pata fatin te jetoj nje eksperience te tille.
    Leci, dhe juve ju them shum faleminderit per plotesimin. Vertet tani e shikoje ne nje prizem tjeter gjerat. Te gjitha ato qe shkruajta me pare nuk jane se une i kam perjetuar dhe i di, thjesht duke degjuar dhe lexuar, pasi dhe vete kam emigruar qe femije per te studiuar jashte vendit tim. Do ju kerkoja dhe njeher ndjese te gjithe atyre anetareve dhe atyre familjareve qe jane ndjer te ofenduar nga nje shkrim qe bera me lart. Po e gjitha ka qene e akumuluar nga te tjeret dhe jo nga une si individ, pasi jame vetem 24 vjec dhe periudha e tranzicionit me ka kapur femije. Ju faleminderit per informacionet e hollesishme dhe teper interesante, nga disa persona qe i kan perjetuar dhe kush e kush i kujton si eksperienc e kush si deshire per te bere nje jete me te mire.

Ju faleminderit te gjitheve.

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Po vallaj po na nderojne "ujku qimen e ndron zanatin se haron".

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    nuk eshte me se shqiptaret nuk jane me te keqinj. nje shqiptar qe ishte kriminel e qe merrej me poshtersira 10/15 vjet me pare, eshte kriminel edhe tani e vazhdon te beje te njejtat gjera e nje shqiptar qe ngrihej qe ne mengjez dhe vente te punonte gjithe diten , vazhdon te ngrihet akoma ne mengjez shpejt e te punoje gjithe diten.
    por tani prioriteti i mediave italiane nuk jane me shqiptaret, sepse nuk jemi me ne ata qe hyjme ne itali me qindra e mijera vete njeheresh sic ndodhte vite me pare dhe atehere per mediat italiane ishte nje rast i mire per te bere politike ne favor te politikaneve, duke prekur njerezirt ne piken e dobet , SIGURINE. tani interesi i mediave eshte ndaj romuneve qe ne itali jane ne nje perqindje me te larte se shqiptaret dhe per egersi nuk na lene gje mangut.
    tani politika ka ndryshuar, akordet mes qeverive kane bere menyren qe populli shqiptar te mos jete me i keq ne syte e italianeve
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga necky Lexo Postimin
    Eshte mire nje gje te dihet e me pas te thuhet se nuk eshte e vertet qe shqipetaret jane te keqinje por aty mund te jene nje pakice e cila per interesa te tyre dalin e ta marrin ftyeren e per kete s'duhet te quditemi pasi qe kjo gje eshte dashte te thuhet me heret nga mediat e autoritet Ilatiliane
    Eshte e vertete se gjithmone eshte nje pakice e keqe, por tek disa popuj (mbase dhe tek italianet) ekziston tendenca per te fajesuar te gjithe pjesetaret e grupit te njejte me fajtorin, dmth shqiptaret ne kete rast do kene vuajtur faje kolektive.

Njoh shume shqiptare te mire ne Itali, dhe gjithnje me ka ardhur keq te lexoja artikuj ose te shihja reportazhe te mediave italiane ku thonin qe shqiptaret jane protagoniste te kronikave te zeza.
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-01-2008
    Postime
    35
    Citim Postuar më parë nga altint71 Lexo Postimin
    10.000 Student.

)

Ju pershendes te gjithve

Miredita.
    Mos ta lexojme gazeten kur na intereson ne.
    E verteta eshte qe ndodhin si me pare, psh dje u vra nje Shqipetar i ndjekur nga policia.
    Por tani qe ju hap rruga Rumuneve, ka mberrit gjith llumi ketu e ja kan kalu edhe Shqipetareve.

P.s. Nga llogaritjet e mija me dilnin 20000 shqipetare qi nuk dihet ça bojne. Mos jane popullata e burgut?

Warranted Maska e Qerim
    Anëtarësuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    tani politika ka ndryshuar, akordet mes qeverive kane bere menyren qe populli shqiptar te mos jete me i keq ne syte e italianeve

Jam shume dakort. Nuk ka te beje me natyren e njerezve. Por me eksportet italiane, kryesisht ushqimore( por edhe veshje) qe jane shtuar shume drejt Shqiperise. Nepermjet supermarketeve si Euromax, Condor dhe shume supermarkete te reja shqiptare qe importojne nga Italia, ushqimet e konservuara apo gjysem te gatshme italiane kane mbytur tregun shqiptar.Kete e shprehu dhe Fini gjate vizites se fundit ne Shqiperi.

Me ane te rruges Durres-Prishtine besoj se italianet do te "pushtojne" edhe tregun kosovar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Qerim : 15-10-2008 më 13:03

Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anëtarësuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933

Shqiptarety qe jan negativ kundrejt nje raliteti!

Citim Postuar më parë nga TANI0874 Lexo Postimin
    Miredita.
    Mos ta lexojme gazeten kur na intereson ne.
    E verteta eshte qe ndodhin si me pare, psh dje u vra nje Shqipetar i ndjekur nga policia.
    Por tani qe ju hap rruga Rumuneve, ka mberrit gjith llumi ketu e ja kan kalu edhe Shqipetareve.

P.s. Nga llogaritjet e mija me dilnin 20000 shqipetare qi nuk dihet ça bojne. Mos jane popullata e burgut?
    Dalin 10.000 me teper ,ate 10.000 nuk i di nga i ke qit,po qe ne burg ka.
    dhe numri i sakt i Emigranteve eshte 420.000
    Ne internet e lexova para ca diteve e cmbaja mend e prura.prura afersisht numrat.
    ne qytetin e veriut qe kam afer pjesa me e madhe qe kan hap veprimtari te vogel jane shqipet,dhe kush ka hap borgj per shpi te pare ne banke jane emigrantet shqiptar ne te gjith Italin.
    nese per ju sjan dati pozitiv kto!!!
    Kush meret me drog e vjedhje jan grupe te organizuara prej kohesh e qe skan te bejn fare me stramgiorancen e Emigranteve shqiptar.
    italia eshte plot me banda e ture etj.
    Me ligjin e ri te berluskonit shum gjera do ndrushojn,si ne zvicer,vodhe o bere dicka tjeter,ne burg e pastaj direkt ne token meme.
    Dje vran nje shqiptar duke thene tek lajmet qe ngaqe u perplas makina zhurma e plasjes se Arbaigut te makines se vjedhur nga shqiptaret i trembi carebinieret e qelluan direkt!!!
    Para du javesh prap shqiptaret ! direkt!1kishin rraf per vdekje disa franceskanper vdekje dhe i kishin vjedhur,buj e madhe ,tani dolen qe ishin Italian.
    Vajzen e rrembyer prej vitesh ne Itali e kishte vjedhur nje shqiptare nje jave perpara e arrestojne e me pas i kerkojne te falur sepse nga DNA doli vajza shqipes.
    Tani qe thojne te verteten ,jo se pranojm ,pse mer zoteri kaq negativ?

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skënderbeu
    Nga Arbushi në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Fenomeni "Abdi Baleta"
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 206
    Postimi i Fundit: 06-09-2009, 09:28
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Çka i ndanë dhe çka i bashkon shqiptarët?
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-04-2006, 18:33
  5. Shqiptarët Popull Solidar
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 29-01-2006, 20:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •