Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 32
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    ????????????????????????????????????????????

Po kjo? Nese te kujtohet Ramiz Alia vendosi ne 1989' qe, te gjithe ata nenshtetas qe kishin familjare jasht atdheut, mund te pajiseshin me pashaporta dhe kush per nevoja mjeksore dhe kush nga deshira e mohuar gjer atehere, mund te shkonte lirisht jasht shtetit-burg shqiptar.
    Mos te duken jashteqitje ata qe kishin preardhje nga jasht, apo mbleseri apo vellezer dhe motra, mos ishin keta llumi i Shqiperise? pre ty!

Pastaj ata trimat qe luftuan komunizmin me 1992' ( kur 2 vjet me pare kish rene ) dhe qe ne te njeten kohe ishin ajka e vendit, kur mberriten ne brigjet e Italise gati nudo? mos valle je nje nga keto ajka edhe ti?
    Si po na i klasifikoke keshtu shqiptaret, ku e lexove,...
    Pika 1 qe ka thene ai eshte e vertete. Nuk eshte 100% e vertete se ka pasur edhe njerez tamam qe kan ik ne 1990, po ama pjesa me e madhe ka qene shtresa me e ulet. Thjesht nga lagja ime ne Tirane maj mend qe iken te gjithe ata qe kishe frik me ju afru afer. Nuk iken ndonji doktorra, profesora apo inxhinjera me me shumice neper anije.

Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Pika 1 qe ka thene ai eshte e vertete. Nuk eshte 100% e vertete se ka pasur edhe njerez tamam qe kan ik ne 1990, po ama pjesa me e madhe ka qene shtresa me e ulet. Thjesht nga lagja ime ne Tirane maj mend qe iken te gjithe ata qe kishe frik me ju afru afer. Nuk iken ndonji doktorra, profesora apo inxhinjera me me shumice neper anije.
    Nuk di se ç'fare kuptove ti me postimin tim, por te perseris edhe nje here qe nuk ishin jashteqitja e shqiptareve qe iken ne 1990'...., ndoshta ajka por jo jashteqitja!
    Nderesa pjesa e dyte e postimit tim, flet ndryshe nga si je pergjigjur ti...

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anëtarësuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    Citim Postuar më parë nga Aikido Lexo Postimin
    Jane tre etapa qe kan prekur Shqiptaret e emigruar jashte vendit.

1. Viti 1990 iku jashteqitja e vendit, te cilet ishin te paarsimuar, te panjohur me kulturen, njerez te mbyllur dhe pa bote.

2. 1992 iku ajka e vendit, iken njerez qe ishin duke u arsimuar dhe duke luftuar komunizmin. Ky brez i teri ka carr per mire dhe ka aritur majat, qe sot njihen dhe si borgjezet e vegjel Shqiptar.

3. 1997 iken te gjithe personat qe kishin hasmeri dhe kishin frike te rinin. Te cilet i hapen dhe namin e keq Shqiperis pasi ishin mesuar duke vrare, vjedhur dhe bere shantazhe.

Qe nga faza e trete emigrimi per jashte trojeve te Shqiperis u reduktua dhe u be shum e veshtire te ikesh, po thuaj se 80% kan ikur per studime, ose kan kerkuar nga nje person familjar per te bere bashkim familjar. Ku fillon dhe shtrengohet rripi, qe do punosh te mbash familjen dhe ti krijosh nje te ardhme sa me te mire femijeve. U rit dhe niveli i kerkesave per studim ne te gjithe italin, po te shikosh disa statistika sa vjen e me shum shkojne per studime ne itali, pasi gjejne menyren me te mire per tu zhvilluar dhe shkolluar ne nje vend perendimor.

Sa per vendet qe kan marr tani postin e emigranteve te keqinje nuk kam ndonje ide, po keto emra qe u permenden nuk jan me pak se Shqiperia te zhvilluar, po problemi eshte sepse nuk jane vleresuar ne vendet e tyre, dhe kur gjejne deren e hapur thon pse mos te marrim me shum ne pak kohe, dhe normalisht qe do shkojne drejte rruges se krimit.

Shpresoje qe ky imazh te jete ne te gjithe vendet ku ndodhen Shqiptar dhe sa me shum te punojne dhe te zhvillojne kulturen e tyre. Eshte nje plus i madh per te gjithe njerezit jo vetem per ato qe jetojne ne keto vende, pasi neser kur te aplikojme per nje viz apo te kemi dyert e hapura mos te kemi probleme dhe kushtezime sic kan shum vende te tjera te anetaresuara ne BE.
    ti me duket se ke nje vit manget ne memorje 91
    jeshét prèmè ne aliarèm
    jeshèm more jeshèm
    po drita skeshèm

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

1. Viti 1990 iku jashteqitja e vendit, te cilet ishin te paarsimuar, te panjohur me kulturen, njerez te mbyllur dhe pa bote.

2. 1992 iku ajka e vendit, iken njerez qe ishin duke u arsimuar dhe duke luftuar komunizmin. Ky brez i teri ka carr per mire dhe ka aritur majat, qe sot njihen dhe si borgjezet e vegjel Shqiptar.

3. 1997 iken te gjithe personat qe kishin hasmeri dhe kishin frike te rinin. Te cilet i hapen dhe namin e keq Shqiperis pasi ishin mesuar duke vrare, vjedhur dhe bere shantazhe.

Qe nga faza e trete emigrimi per jashte trojeve te Shqiperis u reduktua dhe u be shum e veshtire te ikesh, po thuaj se 80% kan ikur per studime, ose kan kerkuar nga nje person familjar per te bere bashkim familjar. Ku fillon dhe shtrengohet rripi, qe do punosh te mbash familjen dhe ti krijosh nje te ardhme sa me te mire femijeve. U rit dhe niveli i kerkesave per studim ne te gjithe italin, po te shikosh disa statistika sa vjen e me shum shkojne per studime ne itali, pasi gjejne menyren me te mire per tu zhvilluar dhe shkolluar ne nje vend perendimor.

Sa per vendet qe kan marr tani postin e emigranteve te keqinje nuk kam ndonje ide, po keto emra qe u permenden nuk jan me pak se Shqiperia te zhvilluar, po problemi eshte sepse nuk jane vleresuar ne vendet e tyre, dhe kur gjejne deren e hapur thon pse mos te marrim me shum ne pak kohe, dhe normalisht qe do shkojne drejte rruges se krimit.

Shpresoje qe ky imazh te jete ne te gjithe vendet ku ndodhen Shqiptar dhe sa me shum te punojne dhe te zhvillojne kulturen e tyre. Eshte nje plus i madh per te gjithe njerezit jo vetem per ato qe jetojne ne keto vende, pasi neser kur te aplikojme per nje viz apo te kemi dyert e hapura mos te kemi probleme dhe kushtezime sic kan shum vende te tjera te anetaresuara ne BE.
    po na nderon edhe Gjelil Gjoni me pjesmarrjen e tij

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Dini gje ju?! Si ua merr mendja?
    Ma merr mendja se po te mos kishte italiane nuk do te kishte
    kliko:
    MAFIE

ke me cazzate per te thene!!!

ps.nga nje emigrant i hershem ne itali.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    Citim Postuar më parë nga xhori Lexo Postimin
    ti me duket se ke nje vit manget ne memorje 91
    Ndoshta ke te drejte, kam qene vetem ne klasen e pare. Periudha e tranzicionit nuk eshte perjetuar nga une. Keto qe i thash i kam te lexuara dhe jo te perjetuara. Nuk i kam thene aspak qe te prek ndonjerin qe ka ikur ne renien e komunizmit.

Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    po na nderon edhe Gjelil Gjoni me pjesmarrjen e tij
    Me falni, nuk ju kuptova ku doni te dilni me kete emer ? Une kam apo nuk kam dy vite plot qe jetoje ne Shqiperi, pasi kam ikur qe 14 vjec me studime ne nje vend ne fund te botes, dhe nuk kam kaluar asnje periudh nga keto qe thash. Thjesht kam lexuar artikuj gazete dhe kam pare emisionin Opinion. Dhe une kam krijuar kete opinion, ndonjeri qe i ka perjetuar keto faza eshte i lutur te me ndihmoje dhe mua te di dicka me shum qe s'kam pasur fatin e mire apo te keq ta perjetoje. Me falni nese ju kam ofenduar po ka qene pa qellim.

Citim Postuar më parë nga crazy_diamond Lexo Postimin
    ke me cazzate per te thene!!!

ps.nga nje emigrant i hershem ne itali.
    Une nuk kam c'te them, e kam shpjeguar dhe me lart se cila ka qene arsyeja qe une kam postuar. Ju me qe jeni nje emigrant i hershem ne Itali, jeni i lutur te na sillni nje informacion me te hollesishem dhe me te gjere, te pakten te dim dhe ne te tjeret cfare ka ndodhur realisht, pasi e perjetuara me te lexuaren apo te degjuaren jane shum larg njera tjetres.

Nuk e kam pasur me qellim te ofendoje njeri, apo te ul ato persona qe kan ikur ne vitet e para. Thjesht nje permbledhje kam bere nga ato qe kam lexuar dhe degjuara, po pa qellim te ofendoje dhe njerez te ndershem dhe njerez te shkolluar.

Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anëtarësuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933

ops

Tungjatjeta arkido.
    duhet dhe pak takt ne te folur: kujdes me ate shprehjen (jashqitje) perse ne forum ketu mund te ofendosh shum persona qekan ikur ne 1990 me ambasadat,
    Ke aruar 1991 tek ku bej edhe pjes.,jo 92.
    Ndryshuar për herë të fundit nga altint71 : 12-10-2008 më 16:54 Arsyeja: Gabim ne shprehje

Citim Postuar më parë nga Alienated Lexo Postimin
    Me sa pashe ne lajmet e TCH sonte, nje sondazh ne Itali i kishte hequr shqiptaret nga lista e emigranteve "te papelqyeshem" dhe thonin qe shqiptaret kane ndryshuar imazhin e keq. Nuk e di nese e ka pare dikush tjeter kete lajm, por ishte interesant per t'u pare.

Me hapi dy dilema.

1. Me te miren, mos valle shqiptaret ne te vertete jane "pastruar", jane drejtuar ne rruge te mbare, i jane dedikuar punes, shkollimit, kultures (qe ka shume te ngajre te jete).

2. Me pak te miren, mos valle shqiptaret jane zevendesuar nga rumunet, bullgaret, polaket, etj?

Ata te kqinjte e Shqiperise qe dikur benin namin rrugve te Italise, kane arritur stadin e "shefit te madh" pra kane arritur te grumbullojne para dhe tani jane futur ne menyre ligjore ne tregun Italian me bizneset e tyre. Dhe perdorin ndonjehere per zara, kta Rumunet e Bullgaret qe tani pasi hyne ne Europe e kane te lehte te shkojne kur te duan ne Itali e ne gjithe Europen. Le ti gezoje Europa keta njerez qe futi ne gjirin e saj.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar më parë nga Alienated Lexo Postimin
    te ngajre te jete).

2. Me pak te miren, mos valle shqiptaret jane zevendesuar nga rumunet, bullgaret, polaket, etj?

ti je tremb se mos na kan zen vendin e garipllukut:P

tani uroj qe tjete supozimi pare qe ke permendur,

per sa i perket ksaj te dytes....edhe mbase ndodh, po sma ngjan shume

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skënderbeu
    Nga Arbushi në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Fenomeni "Abdi Baleta"
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 206
    Postimi i Fundit: 06-09-2009, 09:28
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Çka i ndanë dhe çka i bashkon shqiptarët?
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-04-2006, 18:33
  5. Shqiptarët Popull Solidar
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 29-01-2006, 20:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •