Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-05-2007
    Postime
    6

Si të lidh dy kompjutera me një router?

Nese mundet dikush hap pas hapi si duhet te konfigurohet ruteri per ti lidhur 2 PC ashtu qe konekcioni te jete ne ruter dhe kompjuteret te kene internet pavarsisht njeri tjetrit!
    Kam lexuar paksa per kete mirepo nese dikujt nuk i vjen merzi, le te tregon procedurat..
    Faleminderit!

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    ca rauter, ca modemi, wireless apo wired?
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Perjashtuar Maska e morrison
    Anëtarësuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    thjesht ruteri duhet te kete me shum se nje dalje per PC ose me adaptor, nga nje dalje te behen 2. PC hyn ne pune vetem nese internetin e ke me puls telefonik, ADSL konfigurohet ne ruter dhe qe te futesh ne ruter duhet te kesh adresen e serverit per marken e ruterit e cila ndodhet ne katallogun e ruterir dhe ne se nuk e ke katallogun, futu ne saitin e markes qe ka ruteri dhe shiko ku produkti ruter aty e ke dhe adresen e cila eshte vetem numra zakonisht.
    Ndryshuar për herë të fundit nga morrison : 05-10-2008 më 22:07

Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678
    po nese routeri kerkon password kush eshte passwordi?
    Nese modemi ka IP statike si i behet?
    Nese routeri ska DHCP ose DHCP eshte e caktivizuar si i behet?
    Nese routeri eshte pa webserver si i behet halli?

Ardi
    N. H. Schwarzkopf

Anëtarësuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Nese ruteri kerkon password duhet te gjesh paswordin.

Ruter pa webserver nuk ka vetem nese eshte ndonje ruter i thjesht fare i cili punon me dial up, IP dhe DHCP rregullohen vetem po te futesh brenda ne ruter nepermjet serverit, te pakten une keshtu bej me ruterin tim. IP statike nuk ta jep ruteri por lidhja qe ti ke.

Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678
    Citim Postuar më parë nga morrison Lexo Postimin
    Nese ruteri kerkon password duhet te gjesh paswordin.

Ruter pa webserver nuk ka vetem nese eshte ndonje ruter i thjesht fare i cili punon me dial up, IP dhe DHCP rregullohen vetem po te futesh brenda ne ruter nepermjet serverit, te pakten une keshtu bej me ruterin tim. IP statike nuk ta jep ruteri por lidhja qe ti ke.
    Po mire ama pse ja fusni kot kur nuk dini. Nuk mund ti thoja une kete gje shume kollaj pyetesit. Ai kerkoi ndihme per konfigurimin e routerit edhe jo router Dial-UP sepse nuk ekziston, ska ekzistuar edhe nuk ka per te ekzistuar ndonjehere router per DIAL-UP.
    Po u pergjigjem vete pyetjeve te bera.
    Linksys= User: Password: admin
    D-Link= User: admin Password: admin ose password
    Belkin= User: admin Password: admin
    ZyXel= User: admin Password: 1234
    TrendNet= User: admin Password:

Pra sic e shef kishte nje arsye pse une e pyeta se cfare lloj marke e ka Routerin.

Shume kompani interneti sidomos ne shqiperi nuk u japin perdoruesve modeme qe e marin ip nga DHCP e kompanise por u japin nje IP statike. Nese nuk e di llojin e modemit edhe keto info statike si psh IP, MASK, GATEWAY, DNS routeri eshte i pa fuqishem te komunikoje me internetin prandaj te rofte qe ke bere konfigurimin.

Vertet IP e DHCP regullohet nga routerin kur ti e konfiguron por ama si do lidhesh me kete router nese nuk e di IP e tij edhe nese ky router nuk te jep nje IP kompjuterit tend. Routeri te jep munesine te krijosh nje network te brendshem pra te behesh nje mini ISP personale. Nese DHCP e routerit nuk ekzsiton ose eshte e caktivizuar atehere duhet te vesh IP statike ne kompjuter te tipit 192.168.x.x qe te jesh ne nje network me Routerin qe te besh komunikimin me kete paisje. Nese nuk i ve ip statike po e mban kompjuterin perseri DHCP kompjuteri mer nje ip 127.0.0.1 ose localhost qe ndryshon nga ip e Routerit prandaj haroje te komunikosh me routerin. Ndryshon IP e dhene nga kompania e ISP qe quhet WAN IP ( Wide Area Network ) me ip e brendshme LAN IP ( Local Area Network)

Ka shume modele Routerash qe kane vetem comand line si psh telnet te aktivizuar edhe duhet te aktivizosh webserver vete. Zyxel eshte nje nga keto kompani TrendNet gjithashtu. prandaj nese nuk e di kete gje mundohu sa te duash me webserver nuk nxjer gjene drite. Disa routera gjithashut marin vetem lidhje te protokollit HTTPS qe ndryshon nga HTTP pra keto gjera duhen ditur.

Shume modeme kane DHCP brenda por duke aktivizuar ose duke vene nje DHCP tjeter ne networkun tend do shkakotje anomali te pa parashikuara ne network. Prandajo duhet ditur modeli i modemit per te parashikuar dicka te tille.

Mire ke bere qe ke ofruar mendimin tend edhe ndihmen por pak me me kujdes heres tjeter nuk duam ti hapim pune me shume personit por duhet ta ndihmojme

Ardi
    N. H. Schwarzkopf

Anëtarësuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    O Ardi po pse merzitesh mor mik? Hahaha. Une e theksoj qarte qe eshte thjesht mendimi im, une nuk jam teknik PC. Te pakten me ruter te markave: PHILIPS, SAGEM, SIEMENS qe kam perdorur futesh brenda nepermjet serverit dhe kete gje e kam bere shpesh per te rregulluar opsionet e lidhjes se internetit. DIsa modem te vjeter qe kishin dale para se te hidhnin ADSL ne treg punonin me dial up, per ta e kisha llafin. Ketu ne greqi kur blen ruter brenda tek katallogun ka edhe adresen e serverit per te kunfiguruar ruterin dhe kaq, sepse supozohet qe te tjerat i ka rregulluar shoqeria qe te dergon internetin. Ku ta di une se ne shqiperi duhet ti besh te gjitha vet. S'besoj se e ngaterrova bashkefolesin me informacione kaq te thjeshta, por jo te pasakta, pavarsisht se ishin te pakta per ta ndihmuar mbase.

Mbec me shendet!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-05-2007
    Postime
    6
    faleminderit per pergjigjet.. un hyj ne ruter brenda dhe lexova dikundi per marken e ruteri dhe nuk kerkonte password per tu futur brenda per ta konfiguruar..

Mirepo problemi qendron se un aty brenda zgjodha PPPO si lidhje te internetit ku kishte edhe disa opcione tjera si IP Dinamike, Statike edhe Dial-up.. me pas e bera DHCP ENABLE mirepo e shoh se diku kam gabuar pasi nuk me hapen faqet.. vetem google.com hapet si faqe..nuk hapen faqe tjera dhe gjithashtu edhe PC tjeter e lidhur nuk mund te qaset ne internet.. kshtuqe nese ma detalisht se cfar duhet bere gjate konfigurimit nese mundet te me tregoni faleminderit qe tani...

Gjitha te mirat !

Tema të Ngjashme

1. Ndarja e internetit me DSL/CABLE në disa kompjutera
    Nga Kleidi në forumin Rrjeti kompjuterik
    Përgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 19-10-2010, 13:03
  2. Kam 6 kompjutera në rrjet, por nuk di si t'i shpërndaj
    Nga Aldi1 në forumin Rrjeti kompjuterik
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 22-04-2010, 06:54
  3. Si te lidhe dy ose me shume kompjutera??
    Nga jonivlore në forumin Rrjeti kompjuterik
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 14:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •