Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 46 prej 46
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    sapo me pelqe kur po shoh qe feja po ec perpara, edrejta dote dal ne shesh

Besimtar Musliman Maska e Drini_i_Zi
    Anëtarësuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    Citim Postuar më parë nga injejti Lexo Postimin
    sapo me pelqe kur po shoh qe feja po ec perpara, edrejta dote dal ne shesh
    e drejta ka dal ne shesh prej qindra vitesh , por ate smund te gjith ta dallojn si te drejt , Islami akoma esht ne perhapjen e tij , pastaj do te vij nje koh kur e njejta do te ndodh edhe me muslimanet , do te mbyllen xhamite , e do te ngelin shum pak nga besimtaret , e keshtu do te vij Kiameti , ne duhet te marrim msim prej te krishtereve , se si sduhet te veprohet dhe se si duhet te parandalohet kjo qe ka ndodh me to , e nuk esht puna per tu gezuar asesi , sepse kjo ka te beje edhe me ne , esht mir qe Islami ka hy ne Europ dhe do tu ndihmojn shum njerzve andej , por duhet shum me shum pun , qe te konvertuarit te shkojn ne shifra me te medha . Esht tmerr si kisha ka humb ndikimin e vet mbi popullaten , si spo arrijn tju ndihmojn nevojtareve , po cka tju bejsh qe jan leshu pas pareve , i kan ber kishat si kompani perfitimesh e abuzimesh. Si munden qe te lejojn shitjen e kishave ne kto permasa , si mund nje vend i bekuar , i krijuar per lutje te behet vend per biznes ose vend per zbavitje ??

i/e regjistruar Maska e Jeto_Jeten
    Anëtarësuar
    05-11-2002
    Vendndodhja
    "20 mije lega nen det" ...duke eksploruar...
    Postime
    342
    Citim Postuar më parë nga Drini_i_Zi Lexo Postimin
    Europa , kontinent per cilin po qe se pyet njerzit ,se te cilit besim jan banoret e saj , gjith do te thon esht kontinent me perberje me te madhe te krishtere dhe keshtu esht , por numri i praktikanteve te krishterimit esht duke ren vit pas viti , sa qe ne disa shtete , tani me muslimanet jan ber ata qe vizitojn me se shpeshti faltoret e tyre edhe pse numerikisht jan shum me pak.
    qe do me thon kan mbet akoma ke ura me drasa
    He who learns but does not think, is lost! He who thinks but does not learn is in great danger.

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    ja ti po , qe e gjeneralizove cdo gje qe ndodhka ne gjermani me 3-4 sentenca.
    pastaj kur perdor ate fjalen emigrant, ti si e quan veten tende ne gjermani?
    si autokton?

lol
    Une kam tjeter status : jo emigrant,por student lol

Ti leme shkate menjane,eshte e pamundur ta permbledhesh me 3-4 fjali ate qe ndodh ne Gjermani!Ato ishin vec disa nga shembujt dhe fenomenet me te shpeshta.Nqs e lexon me kujdes postimin tim epiteti "emigrant" eshte perdorur thjesht si percaktor dhe plotesues,ne kete rast per ata femije qe vijne nga familje emigrantesh por jane rritur ketu.Me vjen keq por nje mase e madhe e opinionit publik gjerman e kerkojne zanafillen e dobesimit te sistemit arsimor dhe kriminalitetin mes te rinjve pikerisht te keta femije.S'dua te zgjatem me tej se ky fenomen kerkon nje analize,e cila do te na largonte nga tema.Kjo ishte sa per sqarim!
    Elegance is an attitude.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Drini_i_Zi Lexo Postimin
    Ne Britani te madhe nga viti 1960 jan mbyllur 7000 kisha krishtere , ndersa parashifet qe ne 15 vitet e ardhshme te mbyllen edhe 4000 te tjera.

Ndersa ne vitin 1960 ne Britani kishte 7 xhami , tani ka prej 1600-1800 xhami.

Kisha metodiste ne vitin 1932 kishte 14.000 kisha , tani ka vetem 6000

Ata qe po hapin kisha te reja jan komunitetet e krishtera Afrikane ose nga komunitetet tjera te krishtera.

Ne Gjermani gjysma e kishave do te mbyllen ne vitet qe vijn.
    Citim Postuar më parë nga Michaux Lexo Postimin
    Ky është realiteti! Kush mund ta mohojë?
    Po ku eshte nevoja per te mohuar kete realitet? A qenka sekret se Krishterimi ka qindra vite qe debohet nga jeta publike perendimore duke i leshuar rrugen arsyes se njeriut? Kush eshte ai qe s´e ditka se perpos per nje pjese te afrikaneve dhe disa popujve tjere qe akoma s´kane kaluar Mesjeten, religjioni eshte nje nder "vrimat e fundit te kavallit"? Per mua s´eshte sekret. Ashtu sic s´eshte sekret se mbyllja e Kishave ne Perendim eshte vetem shprehje e vullnetit te njeriut per te mposhtur me ne fund varesine e vetfajesuar ndaj religjionit. Keshtu qe Islami s´ka cka "t´i mprehi dhembet" nga kjo zbrapthje e Krishterimit nga jeta publike ne Perendim. Sepse Islami i matur me arsyen e intelektualit perendimor eshte me i padeshiruar se cdo religjion tjeter ne bote. Kete e tregojne normat shoqerore perendimore, prej atyre kushtetutore, neper ato politike e deri tek ato socialo-morale. S´ka norme te rendesishme kushtetutore ne cilendo shoqeri perendimore qe s´paraqet nje shperfillje rrenjesore te Islamit. Keshtu qe mbyllja e kishave nuk mund te shihet si nje kthim i Perendimit ndaj Islamit.

Pastaj nuk e di si e definoni ju besimin ne nje Zot. Perse me u deshka mua si shqiptar te mohoj kete realitet? A nuk mund te besoni se ka njerez, qe nuk e bazojne besimin e tyre ndaj nje Zoti ne statistikat numerore? A qenka e mundshme te me shtohet mua besimi ne Allahun per shkak se Europa po i largohet Krishtit? Sipas motos: po beson bota, hajt se po besoj edhe une. Keshtu besoni ju? Hm.

Per mua me i rendesishem eshte realiteti, se Islamit si ne eliten intelektuale ashtu edhe ne masen e gjere te shoqerise shqiptare perkunder dhunes shekullore te tij per perhapje, kurre s´iu dha nje vend tjeter pos ai i nje religjioni ardhacak.
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 21-10-2008 më 16:49

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2008
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    111
    [QUOTE=injejti;2058351]sapo me pelqe kur po shoh qe feja po ec perpara, edrejta dote dal ne shesh[/QUOT

Ke harruar te shtosh ,,edhe atyre qe nuk ju pelqen"sepse ka disa te humbur qe nuk ju pelqen.

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema të Ngjashme

1. Lajmërime të ndryshme për studentët Shqiptarë:
    Nga forever në forumin Mentori akademik
    Përgjigje: 99
    Postimi i Fundit: 14-05-2011, 04:34
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-03-2007, 09:06
  3. Grekët: Shqiptarja mos prekë flamurin
    Nga zeus në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 26-10-2005, 22:49
  4. Janullatos: Nuk ka përparim me djegien e kishave dhe xhamive
    Nga Jesushaus në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 157
    Postimi i Fundit: 08-04-2004, 07:40
  5. Marrdheniet Europiano-Amerikane. Konflikt apo Bashkepunim?
    Nga huggos në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 148
    Postimi i Fundit: 23-12-2003, 19:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •