Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 34
    chanel Maska e roksen
    Anëtarësuar
    16-11-2007
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    12

Question Marrja e nënshtetësisë amerikane nëpërmjet gjyshit

mirembrema te gjitheve miq shqiptare qe jetoni ne USA,
    ju lexoj shpesh e kete rradhe vendosa te shkruaj per nje problem qe nuk di nga ta kap.....
    po ju shpjegoj me pak fjale e nese do te keni durimin le lexoni do te me benit nje nder te madh me cdo lloj info qe te me jepni.
    atehere gjyshi i mamase sime ka jetuar per mbi 10 vjet ne amerike me familjen e tij rreth viteve 1909-1910 deri ne 1919-1920. kane qendruar ne chikago e boston. me pas u kthyen ne shqiperi per probleme shendeti me idene per tu rinisur perseri atje sapo te sherohej nga tuberkulozi i vellai. por mbas 1920 ne fillim te luftes boterore u mbyllen kufijte e nuk munden te leviznin dot. gjyshi i mamase trgonte qe kishin marre passaporte amerikane kur ishin aty, por sot ne nuk na ka mbetur asnje dokument amerikan i tyre. ne vitet e totalitarizmit ata i zhduken cdo gje qe i lidhte me ameriken nga frika e persekutimit. flisnin me sh. veshtiresi per ato vite ne amerike dhe te paktat info qe kam jane qe punonin ne fabrike tekstilesh (pelhurash ) o ne boston ose ne chikago. me e keqja eshte qe te gjithe ata sot nuk jane me mes nesh.
    do t'ju isha shume mirenjohese nese me indihmoni me info se kujt duhet ti drejtohem per te marre info per nenshtetesine e tyre . une nuk e di nese mamaja ime perfiton neshtetesine amerikane nese arrijme te vertetojme neshtetesine e gjyshit te saj. kushdo qe ka degjuar apo e ka kaluar nje eksperience te tille i lutem te me percjelle cdo llo info qe te kete.
    shpresoj te kem qene e qarte ne kerkesen time e mbetem ne pritje per cdo llo mbeshtetje qe do te mund te me jepni.
    ju faleminderit.
    sxh

Interesohu neper ambasada, ose konsullata. Ato do te ndihmojne me sakte.

Lux Libera Nos Maska e Shkelqesia_E_Tij
    Anëtarësuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Where ladies pray the God
    Postime
    1,028
    dhe mos harro te maresh nje avokat shume te zote per kete pune

Blossoms of heaven, Ashes of hell...

chanel Maska e roksen
    Anëtarësuar
    16-11-2007
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    12
    faleminderit shume BOKE per sitin qe me ke indikuar. doja vetem te te pyesja a eshte i besueshem apo jo meqe pashe se ishte sherbim me pagese kerkesa e certificatave te nenshtetesise nga naturalizazioni ?
    edhe njehere faleminderit ty dhe gjithe te tjereve qe me kane shkruar.
    sxh

Moderator
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    Siti eshte zyrtar, eshte i qeverise se SHBA. E kane bere sherbimin me pagese, sic duket per shkak te kerkesave te shumta qe mund te kene. E per te eleminuar kerkesat e kota, e bejne me pagese.

Sa per informacion, para se te beni kerkesen, gjeni qe nqs gjyshja/gjyshi jot jote ka lindur pasi i jati i saj eshte bere qytetar amerikan. Nqs ka lindur me perpara eshte e kote cdo perpjekje se nuk e perfiton citizenshipin.

i/e regjistruar Maska e King_Arthur
    Anëtarësuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    Detroit U.S.A por me zemer dhe shpirt ne elbasanin tim.
    Postime
    2,411
    Citim Postuar më parë nga BOKE Lexo Postimin
    Siti eshte zyrtar, eshte i qeverise se SHBA. E kane bere sherbimin me pagese, sic duket per shkak te kerkesave te shumta qe mund te kene. E per te eleminuar kerkesat e kota, e bejne me pagese.

Sa per informacion, para se te beni kerkesen, gjeni qe nqs gjyshja/gjyshi jot jote ka lindur pasi i jati i saj eshte bere qytetar amerikan. Nqs ka lindur me perpara eshte e kote cdo perpjekje se nuk e perfiton citizenshipin.
    po dhe une kete mendim kam

chanel Maska e roksen
    Anëtarësuar
    16-11-2007
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    12
    BOKE une po kerkoj dokumentet e gjyshit te mamase cioe' stergjyshit tim. gjyshja ime ka lindur pas kthimit nga amerika te stergjyshit tim , pasi ai kishte ikur me familjen e tij dhe kur u kthye ne shqiperi rreth moshes 22 vjec eshte martuar dhe me pas ka lindur gjyshja ime , pra vajza e tij. tani une dua te di deri ne cfare brezi eshte e trashegueshme nenshtetesia americane nepermjet naturalizazionit ?
    sxh

Moderator
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    Citim Postuar më parë nga roksen Lexo Postimin
    BOKE une po kerkoj dokumentet e gjyshit te mamase cioe' stergjyshit tim. gjyshja ime ka lindur pas kthimit nga amerika te stergjyshit tim , pasi ai kishte ikur me familjen e tij dhe kur u kthye ne shqiperi rreth moshes 22 vjec eshte martuar dhe me pas ka lindur gjyshja ime , pra vajza e tij. tani une dua te di deri ne cfare brezi eshte e trashegueshme nenshtetesia americane nepermjet naturalizazionit ?
    Nqs gjyshja jote eshte gjalle e shendoshe e merr menjehere nenshtetesine, pasi te vertetohet qe stergjyshi jot ka qene nenshtetas amerikan.

Puna eshte tek mamaja jote, qe ka familje dhe e merr green card mbas disa vitesh.

Beje nje kerkese tek uscis. Nuk humbet gje.

Dmth nenshtetesine e merr vetem gjyshja jote. Ajo ka te drejte. Ajo pastaj, ben letrat qe mamaja jote te marri green card.
    Ndryshuar për herë të fundit nga BOKE : 07-10-2008 më 16:33

jom mo i bukri katunit Maska e TikTak
    Anëtarësuar
    26-04-2005
    Postime
    1,633
    ti daje duhet me dit tamom se care emri ka pat katragjyshi jot ktu ne usa. po tkesh njeri ktu coje me pa arkivat jon free tpakten kshu kon qen kur kerkojsha un pesagjyshin tem hahaha

po gjete ne arkiva certifikate of naturalization je ok. po se gjete prap je ok se do rrish njatje ku je.
    no glove no love

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fragmente nga Shën Grigor Teologu
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:40
  2. Letra e Kishës së Romës drejtuar Kishës së Korinthit
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 16:35
  3. Agim Vuniqi: Faktet e Millosheviçit i injorova para syve te tij
    Nga AVuniqi në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-01-2007, 10:58
  4. Ne Liban
    Nga D@mian në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 670
    Postimi i Fundit: 02-12-2006, 15:33
  5. Politika e SHBA-se karshi Shqiperise
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 26-10-2002, 22:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •