Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 31
    Respekti Mbi Tė Gjitha! Maska e [E-TROPOJANI]
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Tropojė
    Postime
    113

Ekziston Dashuria e "Vertete,Reale"?

Ekziston Dashuria e "Vertete,Reale"ashti sic e duam neve?

Se shume prej nesh jane tradhetuar,edhe nuk kane gjetur akoma njeriun e duhur apo njeriun e zemres se tyre.

Se ne jeten reale dashuria zgjat "Disa vjet"mbas anej fillon e shuhet.

Une per veten time mendoj qe Dashuri reale s'ka,pasi ajo dashuri qe njeriu ndjen per dike tjeter ifllon e shuhet,e sidomos kur je me te.Ajo fillon e behet Bajat,si buka qe hajme cdo dite.Kshu mendoj une.JUVE?
    JeTa EshTe E BuKuR.....ShiJoJe..!

JaM TrOpOjAn.....DeMoKrAt i FlAkTe..!

i/e regjistruar Maska e Alma07
    Anėtarėsuar
    20-05-2007
    Vendndodhja
    ktu ku nuk duhet
    Postime
    282
    Nuk jam dakotd me ty ,dashuria ne qofte se eshte e vertete eshte reale ,e jeton me personin qe do ,se per ndryshe cfare dashurie eshte ?
    Jemi ne qe duam ta shuajme dashurine sepse jemi egoista ,qe te dyja palet ,meshkujt e femrat ,kerkojme eksperianza te reja ne vazhdim ,e kto eksperienza ne qofte se kerkohen nga te dyja anet kjo dashuri nuk mund te shuhet kurre perkundrazi jetohet cdo dite si dita e pare kur lidhet ajo dhe eshte reale ne te gjitha fushat ......
    ne dashuri ka disa rregulla qe duhen respektuar ,dhe kto rregulla jemi te detyruar qe nga te dyja anet ti zbatojme ne menyren me natyrale qe eshte e mundur ......
    e cdo gje ja lem edhe kohes ,sepse eshte ajo qe na i verteton gjerat ,njeriu edhe ndryshon gjate ecjes ne jete ,sepse rritet pak me shume ,studion ,meson shume gjera qe ne jeten reale eshte krejt ndryshe nga ajo qe kerkojme o enderrojme....
    Pershendetje TROPOJAN .....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Dashuria nuk ekziston.

lepurushe Maska e bebushja
    Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Dashuria nuk ekziston.
    mos e kishe fjalen per "te perjetshmen"?
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    E ka thene nga ana shkencore xfiles kete gje .

i/e larguar Maska e Gloria83
    Anėtarėsuar
    24-09-2005
    Vendndodhja
    Askund
    Postime
    184

Unhappy

Citim Postuar mė parė nga [E-TROPOJANI] Lexo Postimin
    Ekziston Dashuria e "Vertete,Reale"ashti sic e duam neve?

Se shume prej nesh jane tradhetuar,edhe nuk kane gjetur akoma njeriun e duhur apo njeriun e zemres se tyre.

Une per veten time mendoj qe Dashuri reale s'ka,pasi ajo dashuri qe njeriu ndjen per dike tjeter ifllon e shuhet,e sidomos kur je me te.Ajo fillon e behet Bajat,si buka qe hajme cdo dite.Kshu mendoj une.JUVE?
    Dashuria e vertete Reale ! Besoj se Ekziston ne nje raport te vogel 1 me 10 000 ose me shume. Sot dashuria bastardohet nga interesi , dhe eshte veshtire te gjesh njerez te sinqerte apo te dish qe te duan vertete . Fallsiteti vesh petkat e dashurise, dhe eshte mese normale qe nuk ke si mund te thuash qe ekziston Dashuria . Fakti qe dy njerez jane bashke dhe i rezistojne kohes apo probleme qe i shfaqen sdo te thote qe eshte dashuri e vertete reale. Sot ne dashuri zgjedh me te miren e mundshme , dhe kjo mund te quhet dashuri ?Sinqerisht se besoj , per mua te dashurosh do te thote te mos shohesh cfare te ofron ai njeri , te mos mundohesh ta ndryshosh ate njeri , por ta adhurosh per menyren se si eshte , ta duash dite e per dite me shume , pa u ndikuar nga ambjenti qe te rrethon , apo nga njerezit.Pa u menduar per te ardhmen kur po jeton te sotmen , te jetosh e lire me njeriun qe do pa u ndier rrobereshe e parase apo kushteve ne te cilat ndodhet, dhe ndoshta dhe ti ndodhesh. Jemi rritur me shprehjen "buke e kripe e zemer bardhe " pak a shume dashuria eshte e tille , qe nuk te ofron luks , gjera te shtrenja apo komoditet , ama te ofron ate per te cilen te gjithe vuajme sot Lumturine . Veshtire te gjesh nje dashuri te vertete reale ne ditet e sotme , dhe jemi pikerisht ne te gjithe fajtore per kete gje. Kjo Eshte ajo qe une Mendoj.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga bebushja Lexo Postimin
    mos e kishe fjalen per "te perjetshmen"?
    per te dyja llojet, si t eperjetshme si te perkohshme. Ekziston vetem fiksimi dhe instikti i te dashurit dike dhe arsyet jane thjesht gjenetike edhe pse nuk e kuptojme.
    Citim Postuar mė parė nga alnosa Lexo Postimin
    E ka thene nga ana shkencore xfiles kete gje .
    Tamam nga ana shkencore .

Jo se une nuk kam humbur koken si budalla kohe me pare, jo se nuk do provoj me "dashuri" per dike, dmth ate gjene qe te ben te rrahi zemra fort, mirpo realisht eshte vetem nje iluzion i perkohshem. Ajo qe te dukej ca vite me pare si gjeja me e rendesishme ne jeten tende kthehet ne asgje, kur dikur mendoje se nuk do jetoje dot pa te, me vone qesh me veten. Ajo qe me pare te dukej yll, me vone behet e rendomte.

E kam shpjeguar ne ca tema te tjera kete punen e dashurise, po nuk kam kohe tani ti gjej dhe te sjell linkun.
    Nje gje eshte e sigurte, dashuria eshte nje iluzion i bukur, por qe mbetet iluzion.

… ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anėtarėsuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Ekziston Dashuria e "Vertete,Reale"ashtu sic e duam neve?
    Gjithesecili ne boten e vet "te endrrave" deshiron idealen, por ne vetedije eshte i sigurte se nuk mund ta gjeje tek askush.Sikur gjithēka te ishte ashtu siē ne e duan shume shpejt do na merziste e ndoshta do kerkonin akoma me shume e me shume , por duke e ditur qe kemi te bejme me njeres dhe jo me robote, kjo eshte relativisht e pamundur.

Mbyllja ne vetevete eshte "arme" per tu mbrojtur nga vuajtja e perseritur.Jo te gjithe njerezit jane njesoj, e si pasoje e kesaj situata te ndryshme i perjetojne me menyra te ndryshme.Fakti qe keta persona nuk lirojne zemren nga hidherimi per te mundur te jene serisht te lumtur, eshte problem i vetedijes se tyre, por qe me kohen kjo kalohet, ndoshta nuk mund te kerkojne vete nje tjeter ndjenje, por ajo mund t'i trokase e te thyeje akujt e krijuar.

Dashuria zgjat aq sa gjithesecili deshiron ta zgjase.Mund te shuhet pasioni, por jo ndjenja.Ne fund te fundit njeriu ben zgjedhje ne jete e per te cilat duhet te jete i bindur dhe koshient, jo per disa jave/muaj/vite por pse jo per me shume.Koncepti i nje jete ne familje,ku dashuria zevendeson dashurite ... sepse nuk mendoj te kete lumturi me te madhe sesa familja.

Perderisa je njeri, dmth qe ke ndjenja dhe emocione.Nqs keto te veniten gjej arsyen dhe pse-ne.Mos u perpiq ta gjesh tek ai/ajo por ne vetvete.
    Jeta keshtu eshte e ndertuar, si ne brezare kohore, gjithesecili ka rendesine dhe bukurine e tij.Por pa i dhuruar jetes kenaqesine e te dashurit dhe te te ndjeres i dashuruar ,atehere nuk ke jetuar asgje veēse nje monotoni totale. Gjerat me te vogla,detajet, qe mund te shperfillen krijojne ate ndjenje qe shpesh te ben te qesh e shpesh te ben te qash. I lumtur eshte kush arrin ta kuptoje dhe jo ta shperfilli ne indiference !!!
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    per te dyja llojet, si t eperjetshme si te perkohshme. Ekziston vetem fiksimi dhe instikti i te dashurit dike dhe arsyet jane thjesht gjenetike edhe pse nuk e kuptojme.

Tamam nga ana shkencore .

Jo se une nuk kam humbur koken si budalla kohe me pare, jo se nuk do provoj me "dashuri" per dike, dmth ate gjene qe te ben te rrahi zemra fort, mirpo realisht eshte vetem nje iluzion i perkohshem. Ajo qe te dukej ca vite me pare si gjeja me e rendesishme ne jeten tende kthehet ne asgje, kur dikur mendoje se nuk do jetoje dot pa te, me vone qesh me veten. Ajo qe me pare te dukej yll, me vone behet e rendomte.

E kam shpjeguar ne ca tema te tjera kete punen e dashurise, po nuk kam kohe tani ti gjej dhe te sjell linkun.
    Nje gje eshte e sigurte, dashuria eshte nje iluzion i bukur, por qe mbetet iluzion.

Aq mire e ke thene sa nuk kam cfare te shkruaj me.
    Edhe pse me pelqen te debatoj pakez me ty , nuk ka vend ku mund te te kundershtoj. Ke dhene nje perkufizim super te sakte!!!
    "The key to happiness is having dreams... The key to success is making dreams come true."

Cun Fantastik Maska e Tribal_heart
    Anėtarėsuar
    23-08-2007
    Vendndodhja
    Anej dhe Knej
    Postime
    63
    Ekziston qe cke me te njeri pa dashuri eshte si ai peshku pa uje ti mund te thash qe ajo venitet me kalimin e kohes e ke gabim ajo shtohet me kalimin e keohes behet me e forte sepse sa me shume kohe kalon aq me shume meson per ate qe ke perkrahu aq me shume mendon aq me shume vepron edhe me shume e don . tani ti mbase je zhgenjyer nga aventurat e adoleshences per kete jam dakort .

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 17-09-2014, 19:58
  2. Cilat jane meritat kombetare te Nene Terezes?
    Nga altruisti_ek84 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 26-12-2010, 15:49
  3. Majakovski U Vetvra Nga Dashuria
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-05-2005, 23:22
  4. Lumi i zjarrtė
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-02-2005, 08:04
  5. Dashuria Romanca Dhe Shen Valentini
    Nga Klevis2000 nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 15-02-2005, 12:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •