KOLOSIT EPOKAL SHQIPTAR, ENVER HOXHA – DINJITETSHËM IU FESTUA 100-VJETORI I LINDJES, NË PRISHTINË
Shkruan: Tafil DURAKU
Nën moton ENVER HOXHA PËR KOSOVËN, organizuar nga Klubi Politik AFRIM ZHITIA, në Sallën e Kuqe të Pallatit të Risnisë dhe Sporteve, e cila ishte e mbushur cep më cep, në Prishtinë, më datën 10. 10. 2008, duke filluar në orën 18:00-20:15’, dinjitetshëm u shënua ditëlindja e 100 e burrështetasit më të madh shqiptar të të gjitha kohëve, Kryetarit dhe xhaxhit ENVER HOXHA. Në manifestim morën pjesë Ramiz Alia, vazhdues i përgjegjshëm dhe i denjë i politikës shqiptare dhe pasues i drejtpërdrejtë i Kryetarit Enver Hoxha, Ilir Hoxha, biri i Madh i Xhaxhi Enverit, me bashkëshorten, prindërit e Dëshmorit të Kombit, Afrim Zhitia, si dhe personalitete të shumta të jetës kulturore e politike të shqiptarëve të Kosovës.
Në sallën e mbushur përplot, dominoi fotografia e Xhaxhi Enverit, siç e quanim gjithmonë ne shqiptarët e trojeve të pushtuara Etnike shqiptare, me lulet që Ai ia kthente rinisë studentore të shqiptarëve të Kosovës, prej nga i kishte marrë motikohë... Në një atmosferë tamam festive dhe dinjitoze, vëllezërore dhe shqiptare, të pranishmit, sipas rendit, i përshëndeti, me fjalën e tij, kryetari i Klubit Politik “Afrim Zhitia”, z. Ismet Sylejmani. Pas tij folën edhe Hydajet Hyseni, deputet i shqiptarëve të Kosovës, Ramiz Alia, Kryetar i SHQIPËRISË, si dhe Ilir Hoxha, i cili, i falënderoi dhe i përshëndeti të pranishmit, në emrin e tij personal, të familjes Hoxha dhe në emër të bashkëshortes së Enver Hoxhës, Nexhmie Hoxha, letrën përshëndetëse dhe falënderuese të së cilës e lexoi me emocione dhe frymëzim.
Emocionet shqiptare hetoheshin kudo në sallë. Po, është e udhës dhe koha e fundit të pyesim: Cili është ai i verbër shqiptar që mund ta mendonte, a paramendonte, se pa luftën e lavdishme të UÇK-së shqiptare, themelues dhe mbështetës i të cilës ushtri liritare qe vetë Enver Hoxha, i cili e mbajti gjallë shqiptarizmën, kudo, në trojet e pushtuara Etnike shqiptare nga fqinjët dinakë, sidomos, në trojet e pushtuara Etnike shqiptare nga Jugosllavia. Ushtarakët e Xhaxhi Enverit janë ata që qëndruan dinjitetshëm në ballë të luftës dhe krah vellëzerve të tyre shqiptarë, nga Kosova, sepse, ashtu i kishte kalitur e porositur Xhaxhi ENVER HOXHA, të cilët rrokën armët për ta liruar e bashkuar Atdheun e Kombin, për çka edhe dhanë betimin ushtarët e të lavdishmes UÇK... Ja, teksti i betimit : ..."Si pjesëtar i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, betohem se do të luftoj për çlirimin e tokave të pushtuara të Shqipërisë dhe bashkimin e tyre, do të jem përherë besnik, luftëtar i denjë i lirisë, vigjilent, guximtar dhe i disiplinuar, i gatshëm që në çdo kohë, pa kursyer as jetën, të luftoj për t'i mbrojtur interesat e shenjta të Atdheut. Nëse shkel këtë betim, le të ndëshkohem me ligjet më të ashpra të luftës dhe nëse tradhtoj, qoftë i humbur gjaku im. Betohem!" ...
Po, ç‘po ndodhë, sot, me ketë betim të shenjtë e të shtrenjtë? Pse po nëpërkëmbet gjaku i dëshmorëve të Lirisë e të Shqipërisë, kështu e kësisoji? Kush dhe cili është ai që po i paraprin kësaj nëpërkëmbëjeje dhe këtij poshtërimi kaq të madh e kaq antishqiptar?...
Në sallë, u pa qartë, mungonin strukturat “patriotike” të “shqiptaro”-titistëve të kuqë udbasho-kosistë jugosllavë, të cilët, nuk kishin harruar t’i dërgojnë (për ta vëzhguar kremten madhore të shqiptarëve) mërcenarët e tyre “shqiptarë” dhe vazhduesit e denjë të tyre, për qëllime që dihen. Por, ja, qe, kremtimi jubilar i 100-vjetorit të lindjes së Kolosit Shqiptar të të gjitha kohëve, ENVER HOXHËS, filloi e përfundoi dinjitetshëm, siç u ka hije shqiptarëve-shqiptarë.
Atë që nuk duhet ta harrojmë ta themi këtu, është fakti se Xhaxhit ENVER HOXHA, sot, i mveshen të pabëra dhe të paqena, sipas orekseve antishqiptare dhe antiSHQIPËRI, të shumë “miqve” tanë, prirë prej kuislingëve dhe renegatëve “shqiptaro”-titistë e udbasho-kosistë të tipave sinanhasanianë dhe shumë më të rafinuar se ai, sot. Por, atë që (rastësisht) dëgjuam nga një televizon privat i njëfarë Migjen Kelmendit, TV RROKUM, madje, me orë të tëra, ku, shihej qartë se ishte organizuar një harbutëri (hajkë) e paparë, sa antienveriste, poaqë edhe antishqiptare, një si temë dite, me pyetjen e bërë kalkërisht: A duhet Enver Hoxha me u festue?, ku, pa ujë në sy, sulmohej dhe fyhej publikisht figura më markante e popullit shqiptar të të gjitha kohëve, figura e Enver Hoxhës, si dhe pjesëmarrësit e folësit në atë manifestim kombëtar, duke filluar prej deputetit shqiptar në Kuvendin e Kosovës, Hydajet Hyseni, etj, si dhe figura e Kryekuvendarit aktual të Kosovës, Jakup Krasniqi... Themi kështu, sepse, nga folësit e shumtë që lajmëroheshin në atë emision, shihej qartë se ata (ato), në të shumtën e rasteve, ishin njerëz familjarë që, madje, e njihnin edhe udhëheqësin e emisionit “shumë të qëlluar” dhe antishqiptar të TV RROKUM-it..
Por, është koha ta themi, po ashtu, shkoqur, se Enver Hoxha, duke qenë një nacionalist i madh dhe i përbetuar, ka qenë, po ashtu, edhe një internacionalist i madh dhe i përbetuar, Njeri me qëllim fisnik, që t’u ndihmoj popujve të vegjël dhe të shtypur, duke lidhur aleanca edhe me ata që nuk duhej lidhur, por, atë e bënte me mendjehollësi të paparë ndër shqiptarët, duke mos kursyer asgjë nga vetja që t’i ndihmoj popullit shqiptar dhe atdheut të tij të shumëcopëtuar – SHQIPËRISË. Është koha ta themi, sot, se Enver Hoxha, kurrë nuk ka qenë antiamerikanë, siç i mvishet me paskrupullsi, por, ja, qe, rrethanat i bënin të mëdhenjtë, të cilët donin ta hiqnin nga skena politike shqiptare, me grushtshtetet që i organizoheshin jo rrallë me ndihmën e “patriotëve” më të mëdhenj “shqiptarë”... Kjo dëshmon se Enver Hoxha ka dashur dhe ka çmuar shumë të gjithë popujt e botës, të vegjël e të mëdhenj, po, JO, kurrnjëherë, falangat politike dhe ushtarake në krye të tyre, sidomos, ata që ishin, janë dhe do të jenë kundër Shqipërisë-SHQIPËRI, kundër popullit shqiptar dhe interesave të tij, në veçanti. Ky qëndrim burrëror e kombëtar i Enver Hoxhës, e bën atë edhe më të madh për popullin shqiptar dhe për popujt e tjerë të shtypur, por, edhe për të gjithë popujt liridashës të botës demokratike e përparimtare, prandaj, sharjet që vinë nga kuzhinat e rafinuara të Beogradit, Moskës, Athinës etj., në Prishtinë, Tiranë, Podgoricë, Tetovë, Preshevë e gjetkë, shpejt do mbytën në humnerën e turpit që po orvaten ta bëjnë kundër Shqipërisë-SHQIPËRI, kundër popullit shqiptar dhe interesave të tij kombëtare, si dhe kundër Strumbullarit Kombëtar Shqiptar, Xhaxhit ENVER HOXHA.
... Por, ajo që duhet ta themi këtu dhe me rastin e festimit të përvjetorit të 100 të lindjes së kolosit dhe burrështetasit më të madh shqiptar të të gjitha kohëve, shqiptare e ndërkombëtare, është se Ai erdhi në Prishtinë si Komandant i të gjithë shqiptarëve dhe si krahu i djathtë i Komandantit Simbol Kombëtar të UÇK-së, ADEM JASHARI.
Në përmbyllje të këtij opinioni, duhet ta themi edhe këtë: ENVER HOXHA, NË SHEKULLIN E LINDJES DHE TË RRITËS – VERTIKALISHT, ERDHI DHE QËNDRON NË PRISHTINË, edhe po plasën si kokrra e kripës “shqiptaro”-titistët udbasho-kosistë dhe mërcenarët e tyre...
Kryetari, burrështetasi dhe Shqiptari Enver Hoxha, kryediplomati i Shqipërisë dhe i të gjithë shqiptarëve, përjetësisht, ishte dhe mbeti shqiptar, dhe, atë, Shqiptari më i madh SHQIPTAR, dhe, si i tillë u kujtua në 100-Vjetorin e lindjes, në Prishtinën shqiptare të ademjasharëve, sepse, të tillë e bën dhe e mbanë shpirti i Tij Revolucionar... Emri dhe vepra e Tij do të rrojë gjithmonë, në piedestalin e Shqipërisë –SHQIPËRI.
BUROJË, 11. 10. 2008
(Autori është poet dhe publicist i pavarur shqiptar)
Krijoni Kontakt