Menyra me mire per ta hedhur poshte nej argument eshte ta ekzagjerosh ate. ne fakt, une doja te thoja falemderit qe me dhe mundesi te bej replike tipike personale
Ne note me serioze, thelbi i asaj qe shkrova nuk ishte kapja ne argument. Ne fakt, argumenti eshte plotesisht i drejte kur eshte me mase. Por ne disa shkrime te autoreve te ndryshem shikoj tendencen per te pagezuar arsyen njerezore si sunduesit te gjithesise. Une bera komentin e thjeshte, qe jo c'do gje qe duket e parsyeshme eshte e tille, sikurse jo cdo gje qe duket e arsyeshme eshte detyrimisht. Arsyeja (ndonese me shume se cdo tipar tjeter njerezor) eshte matesi me i sakte i realitetit, ka lapsuse po aq te medha te cilat kushtezohen nga faktore qe kam cituar me lart.
Sigurisht nuk po diskutojme arsyen universale, te cilen asnje njeri i gjalle nuk e posedon dhe as nuk mundet, kurre.
Shkurt, logjika duhet nderthurur me shqisat e tjera si dhe me moral (njerezor dhe jo social) te balancuar njerezor qe te punoje sa me sakte. Ja pse Kanuni nuk mund te jete thjesht produkt vetem i racionalitetit.
Krijoni Kontakt