Bashkesia Islame e Maqedonis leshon ne perdorim 7 xhami te reja.
BFI Rrit Ritmin e Veprimtaris
Shtatë xhami dhe një Paralele brenda një muaji. Me këtë rritëm të ndërtimit të xhamive dhe objekteve arsimore, BFI dëshmon se është e prirë për investimin në një ardhmëri të garantuar për Islamin.
Se Bashkësia fetare Islame në Republikën e Maqedonisë tërë kapacitetin dhe veprimtarinë e saj e ka fokusuar që sa më mirë ta organizon jetën fetare në RM, dëshmon edhe fakti se për një muaj, janë lëshuar në përdorim 7 xhami dhe një Paralele për Vajza. Me ndërtimin dhe hapjen e këtyre xhamive, BFI edhe një herë dëshmon për seriozitetin dhe dedikimin që ti çojë punët përpara në hap me kohën.
PËRSHEVCI ME XHAMI TË RE
Fillimisht më datë 26 korrik, në fshatin Përshevc të Tetovës, u bë hapja solemne e Xhamisë së Re të këtij fshati. Të ftuar nderi në këtë manifestim ishte delegacioni i BFIM-së, në krye me Reis ul Ulema, H. Sulejman ef. Rexhepi me kabinetin e tij dhe drejtorë të institucioneve të Rijasetit, Sekretari i Përgjithshëm i BFIM-së, H. Afrim ef.Tairi, myftitë e muftinive të Kërçovës, H. Murat Useini, të Gostivarit - H. Shaqir Fetahu, iDibrës- Mr, Ruzhdi Lata, etj.
Të pranishmit fillimisht i përshëndeti Myftiu i Tetovës H. Alifikri ef. Esati, i cili foli për rëndësinë dhe historikun e kësaj xhamie. Më pas, përfaqësuesit e Bashkësisë lokale, dhe Këshillit për ndërtimin e xhamisë, i falënderuan të gjithë ata që kanë dhënë kontributin e tyre për ndërtimin e këtij tempulli fetar islam. Në veçanti falënderimi iu adresua bashkatdhetarëve në botën e jashtme, së bashku me bashkëfshatarët e tyre në Përshevc. Për rëndësinë e ngritjes së tempujve të tillë dhe për ruajtjen e Islamit në këto troje, foli Kryetari i BFIM-së H. Sulejman ef. Rexhepi i cili ndër tjerash tha se "Qytetit të Tetovës në përgjithësi, i është shtuar një ndër xhamitë më të bukura në rajonin e Pollogut". Kreu i BFIM-së gjithashtu një theks të veçantë i dha rëndësisë për ruajtjen, zhvillimin dhe kultivimin e fesë islame në këtë rajon. Duke iu drejtuar të pranishmëve, Reis ul Ulema, Sulejman ef.
Rexhepi, theksoi se objektet fetare janë dëshmi e besimit të paluhatshëm. "Me objekte të këtilla fetare, ne e dëshmojmë besimin e paluhatshëm tek Allahu i Plotfuqishëm. Ky besim na bën të besojmë në garancinë për një ardhmëri të bardhë për Islamin. Ndërsa sa u përket njerëzve që anë kontribuar në ndërtimin e këtij tempulli të shenjtë, Allahu i Plotfuqishëm do ti shpërblejë nga thesari i tij i pashtershëm, të gjithë ata që në një farë mënyre, apo në një tjetër, kanë dhënë kontribut në ndërtimin e këtij tempulli", deklaroi H. Sulejman ef. Rexhepi. Me rastin e ceremonisë së inaugurimit të xhamisë së re në fshatin Përshevc, Sekretari i Përgjithshëm i BFIM-së, H. Afrim ef. Tairi, deklamoi vargje Kuranore, ndërsa duanë solemne të hapjes së xhamisë, e bëri Myftiu i Shtipit H. Isa ef. Ismaili. Pas mbarimit të ceremonisë, për të gjithë mysafirët u shtrua një drekë nëpër restorante të ndryshme të Përshevcit, me çrast edhe një herë u dëshmua mikpritja dhe zemërgjerësia e banorëve të këtij fshati.
http://www.bim.org.mk/index.php?opti...d=403&Itemid=1
Krijoni Kontakt