*
Shiko ketu, shoku Spiro!
Ate te cilen je duke e kerkuar nga muslimanet eshte e kunderta. Prapseprap, jane muslimanet ata te cilet nuk e kane te ndaluar ta lexojne (e as ta besojne) Biblen. Kurse, sic po e deshmon edhe ti me shkresat e tua, ti nuk guxon, nuk e ke te lejuar ta besosh Kur'anin. Prandaj dhe po i dredhon fjalet vend e pa vend.
Ate cfare ti je duke kerkuar e ke ne 2:135
*
klipp&klar
El Bekare 135. Ata (ithtarėt e librit) thanė: Bėhuni jehudi ose tė krishterė, e gjeni rrugėn e drejtė! Thuaj: jo, (asnjėrėn) por fenė e drejtė tė Ibrahimit qė ai nuk ishte nga idhujtarėt.
Shiko une kam te drejte te diskutoje dhe te pyes per aq kohe sa e drejta e fjales lejohet dhe jemi te lire. Dhe me sa di une e drejta e fjales lejohet kurdohere pavaresisht persekutimeve.
Ky ajet nuk thote gjekundi se ungjilli u ndryshua apo qe te krishteret e ndryshuan ungjillin. Jam shume serioz ne kete ceshtje. Kurįni nuk eshte vetem libri juaj ai mund te lexohet nga gjithkush.
41. O i Dėrguari i Allahut! Mos u brengos pėr ata qė zhyten shpejt nė mosbesim, qofshin nga ata qė me gojėn e tyre thonė: Besojmė, ndėrkohė qė zemrat e tyre nuk besojnė apo prej hebrenjve, tė cilėt trillimet i dėgjojnė shumė, (madje) dėgjojnė edhe ata qė skanė ardhur te ti. Ata i ndryshojnė vendet e fjalėve (nė tekstet e shenjta) dhe thonė: Nėse (shpallja) ju ėshtė dhėnė kėshtu, pranojeni e, nėse nuk ju ėshtė dhėnė kėshtu, atėherė, ruhuni e mos e pranoni. Kur Allahu dėshiron ta lėrė dikė nė humbje, ti nuk mund tė bėsh asgjė pėr ta penguar Atė. Kėta janė tė asaj dore tė cilėt Allahu nuk dėshiron tua pastrojė zemrat. Pėr ata, nė kėtė jetė ka poshtėrim, kurse nė jetėn tjetėr ka ndėshkim tė rėndė.
113. Hebrenjtė thonė: Tė krishterėt nuk kanė kurrfarė udhėrrėfimi ku tė mbėshteten! Edhe tė krishterėt thonė: Hebrenjtė nuk kanė kurrfarė urdhėrrėfimi ku tė mbėshteten! Ndėrkohė, tė dyja palėt lexojnė tė njėjtin Libėr. Po kėshtu, edhe ata qė nuk dinė, thonė tė njėjtat fjalė. Allahu do ti gjykojė kundėrshtitė e tyre nė Ditėn e Kiametit.
14. Ne kemi marrė besėlidhje edhe prej atyre qė thanė: Jemi tė krishterė, por edhe ata kanė harruar njė pjesė tė mirė nga ato qė janė kėshilluar prandaj ua shtiem armiqėsinė dhe urrejtjen midis tyre deri nė Ditėn e Kiametit. Allahu do ti lajmėrojė ata pėr veprat qė kanė bėrė.
140. A po thoni se Ibrahimi, Ismaili, Ishaku, Jakubi dhe Esbatėt kanė qenė ēifutė (me fe), ose tė krishterė? Thuaju: A e dini mė mirė ju apo Allahu? Kush ėshtė mė keqbėrės se ai qė fsheh tė vėrtetėn e ardhur prej Allahut? Por Allahu nuk ėshtė i pavėmendshėm ndaj veprave qė punoni ju.
15. O ithtarėt e Librit! Juve ju erdhi i Dėrguari Ynė, i cili ju shpjegon gjėra nga ato qė i keni fshehur ju prej Librave (Teuratit dhe Ungjillit) dhe ju fal shumė. Juve ju erdhi prej Allahut dritė (i Dėrguari) dhe Libėr i qartė (Kurani),
Konstandin Spiro po deshe ka edhe me shume vargje qe flasin per kete ēeshtje.Nqs ti mgjthmend,do ishe i interesuar sinqerisht....???
Krijoni Kontakt