Close
Faqja 8 prej 22 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 214
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Për: Replika dhe Përgjigje për myslimanët dhe ateistët për pyetjet e tyre

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Debatet behen me njerez te mencur o mesia ku nga dialogu edhe perfiton dicka. Debati me ty eshte lodhje nervash dhe me pas edhe humbje kohe sepse intelekti yt sot e 8 vjet ne forum ka mbetur ne vend numero ''intifada versioni 4.0''

Hajde per respekt po ti kushtoj disa minuta me shpresen se do me kthesh pergjigje nje per nje nga ngjasimet e meposhtme te doktrines se krishtere me ate pagane.
    Eshte verzioni qe ka funksionuar me se miri. Shaka kjo.

1. Lindja e Krishtit Ne Romen e lashte data 25 dhjetor ishte ditelindja e perendise pagane romake Mitra . Diku ne shekullin e 5-te per here te pare u diskutua mbi daten e sakte te lindjes se Jezusit dhe me ne fund ishte perandori ai qe vendosi qe data 25 dhjetor po ashtu te pranohej si dite e lindjes se Krishtit. (Pse duhet qe te krishteret te festojne 25 dhjetorin si ditelindje te krishtit kur ajo ne fakt eshte ditelindja e perendeshes romake Mitra? )
    Ti nuk e di se Ungjilli asku nuk thote se Jezusi u lind me 25 Dhjetor?! Lexo per teologjine pagane, jam shume me i informuar rreth idhujve pagane se ti, te garantoj per kete. Ato s'jane 'perendi' por idhuj te shpikur nga njerezit. Eshte sikur une tani ta bej nje skulpture e ta emertoj 'Angkmokio' e te them 'Ky eshte zot'.

2. Bijte e zotit. Mjafton te lexosh legjendat dhe mitet greke e romake pagane dhe lexon se si Dionisi dhe Herakliu ishin bijte e Zeusit nga nenat e vdekshme. (Si ka mundesi qe eshte e njejta me historine e Jezusit ? Rastesi edhe kjo ?)
    Ska te beje asgje me Biblen.

3. Isis E Ema e Zotit? Isis ishte perendeshe Egjyptiane ku adhurimi ndaj saj ishte i perhapur dhe ne boten e lashte perendimore . Isis ishte e njohur si “Nena e Madhe”, “Virgjeresha e Pamekate”,“Zonja Jone” dhe “Nena e Zotit.” ( E njejta me besimin qe te krishteret i bejne Maries. Edhe kjo rastesi ?)
    Paganizmi nuk te njeh mekat apo jo mekat. Nje pagan mund te beje orgji me 30 njerez dhe perseri ne besimin e tij nuk i llogaritet mekat, pasi idhujt pagane nuk jane krijuar per te nxitur moral, por per te nxitur amoralitet.
    Kjo qe thua eshte e pa vertete. Maria ne Bibel nuk pershkruhet si e pa mekat por si mekatare. Sjam anetaresuar te debatoj cfare beson Albo, por cfare thote Bibla. Tung

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334

Edhe Pope Francis e pranon evolucionin dhe teorine e big-bang lol
    http://www.independent.co.uk/news/wo...d-9822514.html

C'mendim keni o i ndrituri Mesia for gone? ti qe i quan keto dyja si teorite me absurde ne historine e njerezimit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fishtani1 : 29-10-2014 më 10:21

Ky Pape, ne krahasim me te tjeret, eshte me politikan. Pasqyron ato qe i dine te gjithe me ngjyrat e fese. Bing bang dhe evolucioni jane pjese e shkences, bazuar ne zbulime, pavarsisht se mund t'i jete dashur kohe t'i bej keto gjetje. Papa duke bere kete gje, do te afroj me shume njerezit tek feja.
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

i/e regjistruar Maska e lace
    Anëtarësuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Nqs se Papa ka pranuar Teorin e evulicjonit dhe Bing-Bang atehere ai ka lene nam Boteror, ne baze te besimit ne Zot ai zoteria nuk gjen kurr fare argumenti ne Biel qe ta vertetoje nje gje te tille ,e ma pas Ai Papa kalon ne nje cmenduri ne sy te gjithe Botes , Une skam degjuar gje qe Papa e e ka pranuar kete teori qe mbetet thjshte teori,por nqs ai e ka pranuar atehere ai eshte Anti krisht
    Mos u Beni te gjithe Mesuesa se per kete do te gjukoheni ashper !!!

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga lace Lexo Postimin
    Nuhu musa Keto jane peytjet e mia:

perse ne kuran flitet me se shumti per Tevratin dhe jo per inxhilin? per inxhilin flitet vetem pake dhe ne mnyre siperfaqesore ,perse nuk merreshin shembuj nga theniet e jezusit por merreshin shembuj nga tevrati? per nuk jane theksuar mrekullite qe ka bere jezusi edhe qe ndodhen ne inxhil ,por permenden ato te tevratit? Apo mos ndoshta Muhamedi kishte hallin atributeve? O Zoteri me thuaj nje Mrekulli te muhamedit me plote kuptim mrekulli ... c'fare thote kurani per keto mrekullit thote keshtu : e kur thone se perse nuk i eshte dhene muhamedit ndonje mrekulli praktike nga zoti i tije ? por ti thuaj Kini durim se edhe une kam durim ///// dhe diku tjeter kur shtrohet nje pyetje e tille ,ai thote i eshte Mrekulli Kurani por ju jeni te verbuar e nuk e shikoni. pra kete quani argument ju? Kush profet i ka kerkuar ndihmen zotit per mrekulli praktike Zoti ja ka dhen ,dhe kete se mohon askushi Ato qe Muhamedi per per argumenta ne kuran si ibrahimi,josifi,davudi, etj, Ato kane ekzistuar rreth 5 shekuj me pare ,,,, dhe me qene realist Muhamedi e pati nje poet te zgjuar . Per c'fare mrekullie e ka fjalen ketu ato mrekulli edhe ato shkrime kane pasur 5 shekuj me pare te ardhura dhe jo i zbriti muhamedi.
    ???

Cfare pyetje jane keto ???, keto nuk e prekin substancen e asnje feje po qe se deshiron te thellohesh ne to, por jane me se shumti motive dhe arsye per ta argumentuar qendrimin tend. Ti nuk kerkon pergjigje, ti kerkon verifikime !

Islami nuk ka kembengule asnjehere se eshte dicka e re, dicka unike, por ne te kunderten, i ka konfirmuar fete e meparshme, duke keshilluar mbi devijimet ne to, dhe pikerisht referimet qe i behen te kaluares kane te bejne me ate se fete brenda kohes jane devijuar. Shpeh here per kete kurani ju drejtohet njerezve se "a nuk mesoni nga ato qe ju kane ndodhur popujve me heret ???". Mrekulli ne islam NUK KA !!!, islami eshte fee racionale !

Citim Postuar më parë nga lace Lexo Postimin
    Pse nuk eshte permendur asnje nga mrekullite qe ka bere Jezusi por pervecse menyres se si lindi dhe se c'fare iu dha pse nuk e ka perfshire Jezusin dhe bemat e tija ne kuran Muhamedi? pse shfajesohet muhamedi duke thene se une vetem Qortues, Pse kur Muhamedit i kerkohej mrekulli praktike ai justifikohej duke then si kam permendur me siper : e duke qene profet i fundit muhamedi po ti kerkonte ndonje mrekulli Praktike Zotit ,Zoti patjeter ne menyre te sigurt qe do ja jepte: por siduket nuk ndodhi keshtu ai justifikohej bukur madje duke u bere bezdi duke perseritur shpesh te njejtat argumenta: dhe duke u shpaallur emrin e vete,si pershembull Sa here permenden keto fjale : Ne ta dhame Kuranin ty o Muhamed, ne te Dhame pejkamberllekun o Muhamed,ne te derguam ty o Muhamed ,por ti thuaj o Muhamed,. Nqs se vertet Muhamedi do ishte Profet i Zotit ,, ai gjimone ka qene ne prove nga Njerezit per te bere Mrekullira Praktike ,dhe cdo profet i ka kerkuar ndihmen Zotit kur jane ndier ne nje pozicjon te tille , dhe lind pyetja pse muhamedi si kerkoi zotit Mrekulli praktike ashtu sikurse Musai i kerkoi Zotit? pse nuk beri ai mrekulli praktike ashtu sikurse Jezusi ? Perse Diten e fundit do te Zbrese Jezusi dhe nuk do te Zbrese Muhamedi? Perse Muhamedi nuk permend ne kuran Mrekullite qe Jezusi beri kur ngjalli te vdekurit ? si ka mundesi qe Zoti sja Zbriti ne kuran nje Ajet per Jezusin si Argument sespe jezusi ishte kaq i fuqishem dhe dha prova bindesi Pasi Ngjalli edhe te vdekurit? Si ka mundesi te gjitha keto koecidenca? ////
    Sepse islami eshte fe racionale, nuk meret me mrekulli, qe njerezit veshtire e kane t'ju besojne, po qe se nuk jane vet deshmitare okulare, e ku me ne kohen tone, ku edhe po ta shihnin mrekulline, nuk do ta besonin !!!, islami nuk miret me kete, ngase per vete e mer epitetin e UNIVERZALITETIT ne kohe dhe vend, si i tille, kuptohet se nuk mund te fokuzohet ne detaje, e keshtu ta hendikeponte vetveten !, si fe racionale miret edhe me vlera racionale.

Tung
    albanish by nature

Anëtarësuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ???

Cfare pyetje jane keto ???, keto nuk e prekin substancen e asnje feje po qe se deshiron te thellohesh ne to, por jane me se shumti motive dhe arsye per ta argumentuar qendrimin tend. Ti nuk kerkon pergjigje, ti kerkon verifikime !

Islami nuk ka kembengule asnjehere se eshte dicka e re, dicka unike, por ne te kunderten, i ka konfirmuar fete e meparshme, duke keshilluar mbi devijimet ne to, dhe pikerisht referimet qe i behen te kaluares kane te bejne me ate se fete brenda kohes jane devijuar. Shpeh here per kete kurani ju drejtohet njerezve se "a nuk mesoni nga ato qe ju kane ndodhur popujve me heret ???". Mrekulli ne islam NUK KA !!!, islami eshte fee racionale !

Sepse islami eshte fe racionale, nuk meret me mrekulli, qe njerezit veshtire e kane t'ju besojne, po qe se nuk jane vet deshmitare okulare, e ku me ne kohen tone, ku edhe po ta shihnin mrekulline, nuk do ta besonin !!!, islami nuk miret me kete, ngase per vete e mer epitetin e UNIVERZALITETIT ne kohe dhe vend, si i tille, kuptohet se nuk mund te fokuzohet ne detaje, e keshtu ta hendikeponte vetveten !, si fe racionale miret edhe me vlera racionale.

Tung
    Perfundimisht tani me sqarove ,shume Faleminderit .megjithese smu duken pergjigje ,gjithesesi Faleminderit e rendesishme eshte qe si une edhe ti te jemi te sqaruar me veteveten por siduket eshte e pa mundur kjo gje //// Kalovsh mire dhe shresoj qe brumosjet qe kemi ne ne vet vete te jene korrekte
    Paqe Vella Nuh

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga Mexhid Yvejsi Lexo Postimin
    Muslimanët, jo Kolombo, zbuluan Amerikën

Kryetari i Turqisë, Rexhep Tajip Erdogan tha të shtunën se Amerikën e zbuluan nga muslimanët në shekullin e XII-të, gati tre shekuj para se Kristofor Kolombos.
    ”Kontaktet midis Amerikën Latine dhe Islamit datojnë në shekullin e XII-të. Muslimanët zbuluan Amerikën në vitin 1178, jo Kristofor Kolombo”, tha kryetari në një fjalim televiziv gjatë një takimi në Samitin e Stambollit të Udhëheqësve Musliman nga Amerika Latine.
    More hajvan Mexhid Yvejsi, edhe ti si Erdogani deshironi qe shqiptarit te ia zevendesoni trurin me trurin e hajvanit. Eshte cudi se ju sikur 'besimtaret e majmunit' i shtremberoni faktet dhe argumentat edhe kur ato nuk jane ne anen tuaj. Kurre sdo te beheni njerez, saqe cdo dite po bindemi te heqim dore nga ju.

8. Anetarët më poshtë kanë falenderuar mesia4ever për postimin:

lace (21-11-2014)

Anëtarësuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Shikoni C'fare argumentash Perdore NJe Forum Islamik,Prtendim Koti se Muhamedi permendet ne Bibel :

Ne librin Habakuk 3:3 “Zoti (te perzgjedhurin) do ta sjelli nga Teman, dhe te vetmin nga mali Paran. Fama e tij, ka arritur parajsen dhe bota lutet per te’.

A mund tju bej nje pyetje se ku ndodhet mali Paran? Mali Paran ndodhet ne Arabi, kjo vertetohet nepermjet versetit te Zanafilles 21 :21 ku tregohet se Ismaili dhe pasardhesit e tij u vendosen ne malin Paran. Po keshtu edhe tek libri i Numrave 10 :12 eshte e shkruar se Mali Paran ndodhet ne Arabi. Pra edhe Dhjata e re ka parafolur per ardhjen e nje profeti nga Arabia dhe i vetmi profet qe bota njeh dhe qe eshte nga arabia eshte Muhamedi a.s. Atij i zbriti shpallja ne shpellen Hira qe ndodhet ne malin Paran.

Po keshtu edhe tek Isaia 21 :7 «dhe ai pa dy kalores, pa nje drejtues mbi gomar dhe nje drejtues mbi deve”. Nese sipas gjonit 12 :14 drejtuesi i gomarit na qenka Jezusi po drejtuesi i devese kush ishte?

Po keshtu edhe tek Isai 21:9 lexojme se nje kalores i rrezon idhujt e Babilonise dhe se e merr ate, i vetmi qe ka arritur te bej kete gje eshte Muahmedi a.s, po keshtu te vazhdojme me Isaian 21 :13 i cili thote qartasi «Nje profet mbi Arabi….. ».

Ne baze te (Scofied Study Bible New King James Version , kap. 1 fq 792) fjala Burden shpjegohet keshtu “…gjithashtu ajo tregon nje prfofeci qe perdoret shpesh ne profecite e shkruara per nje mesazher hyjnor te gjykimit” madje tek Isaia 21 ;14-15 ose Isaia 21 ;16-17 permenden edhe emrat e femijve te Ismaelit Kedare dhe Teman.

Ja C'fare argumentash perdorin keta edhe marrin vetem ato qe duan ata nga Sidomos Me Profecite e Profetit Isaia dhe ky Zoteria Islamik qe ka bere Keto Zbulime Ose Kerkime Rezultojne te Kota Sespe eshte i Nnjeti Profet Isaia tek i cili jane marre argumentat qe thote : Isaia 9: 6 Sepse na ka lindur një fëmijë, na është dhënë një bir dhe mbi supet e tij do të jetë sundimi princëror. Ai do të thirret Këshilltar i Mrekullueshëm, Perëndi i Fuqishëm, Atë i Përjetshëm, Princ i Paqes.

Tani Myslimanet,Islamiket Nqs se kane Marre Argumentat Nga Profeti Isaia ,Duhet ta kishin Marre edhe kete Argument Se Flitet Qarte Per Jezusin / Keshtu qe te nderuar Zoterinj Islamik ,nuk Gjindet Gjilpera Ne Kashte ,Se Zoti I Bibles Thote : Kush eshte si Mua ,le te me thote ato qe ndodhen ,dhe ato qe do te ndodhin / e ndersa Ne Kuran ska asnje Profeci specifike qe te vertetoje Vertetesin dhe Shkelqimin e tije / Perfundimisht eshte perpjekje e deshtuar per keta zoterinjte , / Me Argumenta te tille qe shtrojne Myslimanet per lajmerimin e Bibles per ardhjen E Muhamedit ,mund te mashtrojne vetem ata qe skane njohuri dhe qe jetojne ne erresire. Keto quhen perpjekje te deshtuara

Anëtarësuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Lightbulb Për: Replika dhe Përgjigje për myslimanët dhe ateistët për pyetjet e tyre

dhe Pse Ky Zoteria se ka cituar edhe Vargun 9:6 nga isaia ?

I Sugjeroj Te gjitheve se perpara se te krijojne nje besim duhet te bejn verifikime ,jo pa ndjeni por me fakte dhe argumenta ,dhe jo me thenie .....Univerzale,Racionale e ku di une se C'fare tjeter thone

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Debatet behen me njerez te mencur o mesia ku nga dialogu edhe perfiton dicka. Debati me ty eshte lodhje nervash dhe me pas edhe humbje kohe sepse intelekti yt sot e 8 vjet ne forum ka mbetur ne vend numero ''intifada versioni 4.0''
    Po lutem qe nja 10 serbe dhe nja 20 greker te konvertohen ne Islam pastaj do te vie midis Tiranes e do t'u them shqiptareve atje: 'Mos pranoni Islamin pasi eshte fe e shkieve'. Apo edhe 'Mos pranoni Islamin sepse eshte fe e grekeve'.

12. Anetarët më poshtë kanë falenderuar mesia4ever për postimin:

Pentakosti (26-12-2014)

Faqja 8 prej 22 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •