Close
Faqja 7 prej 22 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 214
    Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Për: Replika dhe Përgjigje për myslimanët dhe ateistët për pyetjet e tyre

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Besimi ne Krishtin nuk ka te beje asgje me paganizmin.

Kryqezimi i Jezusit nuk ka te beje me 'teologjine', idhujt dhe ritet pagane te romakeve. Ti, Albo, Semiku, Nuh Musa nuk keni hyre ne forum qe te debatoni, por te spekuloni pa kurrfare mbeshtetje me argumente.

P.s.
    30 mije veta ne stadion thirrin per vrasje ne mase me 'Vdekje shqiptareve', Albo thote : 'te krishtere keta jane', dhe ate ortodokse dhe 'dh' te forte, lol?!
    Eshte bukur e dokumentuar VUAJTJA DHE TORTURA E KRISHTEREVE TE PARE qe e kan hjek nga romaket !!!....nga DAJAKU do besosh se edhe thiu fluturon....ata qe nuk besuan, i quajme sot martire/shehid dhe e kemi nje kalendare te mbushur plot me emrat e tyre, e nuk ka faqe muri neper kisha pa ikonat e tyre....

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e lace
    Anëtarësuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Kurani i ka mbi 6000 ajete, dhe ka mijera hadithe..........kurse gjithe "brumosja" ne lidhje me islamin lidhet per 20 ajete dhe 20 hadithe....

Kur nje njeri e "studjon" kuranin, dhe i ngel meraku vetem ne ato vlerat negative qe mendon se i ka gjet aty, atehere nuk ka se si mos te te quaj njeri te jonsinqerte !!!, ngase mungon ne terressi objektiviteti ne kete mesele. Pse atehere nuk u lidhe per ajetet me konotacione pozitive, aty ku folet per urtesi, per paqe, per dashuri ???, islami ka nje reference te shkelqyeshme per bashkejetesen e popujve dhe feve te ndryshme mbi rruzull, deshmon se ka gjet formule te sjelle ne ujdi njerez me mendime e qendrime te llojllojshme.......me siguri se do ti gjejshe 20 ajete qe folin per kete qe permenda dhe po aq hadithe poashtu !!!

tung
    Kjo eshte pergjigja per te gjitha pyetjet qe une kam bere ? Kete e quan pergjigje ti : po qafiret ku e late ju me bashkejetesen qe po thua ,c'fare thote kurani per qafiret? kete quan bashkejetese popujsh? /// eshte fat per ne ne shqiperi qe kemi nje harmoni fetare edhe per kete i them falemindeit Zotit.

nuhu musa Nqs se ke ndonje pergjigje per pyetjet qe une kam bere me siper ne shkrimet qe une kam paraqitur je i lutur ti paraqesesh ,por me baza ashtu sikurse une i kam ngritur me baza.
    Per sa i perket objektivit, Objektivi ime eshte qe te kuptoj sa me mire Kuranin Ky eshte objektivi i cili nga ana juaj merret si i pa sinqerte
    Mos u Beni te gjithe Mesuesa se per kete do te gjukoheni ashper !!!

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Besimi ne Krishtin nuk ka te beje asgje me paganizmin.

Kryqezimi i Jezusit nuk ka te beje me 'teologjine', idhujt dhe ritet pagane te romakeve. Ti, Albo, Semiku, Nuh Musa nuk keni hyre ne forum qe te debatoni, por te spekuloni pa kurrfare mbeshtetje me argumente.

P.s.
    30 mije veta ne stadion thirrin per vrasje ne mase me 'Vdekje shqiptareve', Albo thote : 'te krishtere keta jane', dhe ate ortodokse dhe 'dh' te forte, lol?!
    Debatet behen me njerez te mencur o mesia ku nga dialogu edhe perfiton dicka. Debati me ty eshte lodhje nervash dhe me pas edhe humbje kohe sepse intelekti yt sot e 8 vjet ne forum ka mbetur ne vend numero ''intifada versioni 4.0''

Hajde per respekt po ti kushtoj disa minuta me shpresen se do me kthesh pergjigje nje per nje nga ngjasimet e meposhtme te doktrines se krishtere me ate pagane.

1. Lindja e Krishtit Ne Romen e lashte data 25 dhjetor ishte ditelindja e perendise pagane romake Mitra . Diku ne shekullin e 5-te per here te pare u diskutua mbi daten e sakte te lindjes se Jezusit dhe me ne fund ishte perandori ai qe vendosi qe data 25 dhjetor po ashtu te pranohej si dite e lindjes se Krishtit. (Pse duhet qe te krishteret te festojne 25 dhjetorin si ditelindje te krishtit kur ajo ne fakt eshte ditelindja e perendeshes romake Mitra? )

2. Bijte e zotit. Mjafton te lexosh legjendat dhe mitet greke e romake pagane dhe lexon se si Dionisi dhe Herakliu ishin bijte e Zeusit nga nenat e vdekshme. (Si ka mundesi qe eshte e njejta me historine e Jezusit ? Rastesi edhe kjo ?)

3. Isis E Ema e Zotit? Isis ishte perendeshe Egjyptiane ku adhurimi ndaj saj ishte i perhapur dhe ne boten e lashte perendimore . Isis ishte e njohur si “Nena e Madhe”, “Virgjeresha e Pamekate”,“Zonja Jone” dhe “Nena e Zotit.” ( E njejta me besimin qe te krishteret i bejne Maries. Edhe kjo rastesi ?)
    Ndryshuar për herë të fundit nga angmokio : 21-10-2014 më 10:33
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Anëtarësuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Per Lindjen e Jezusit Jane rreth 48 profeci po paraqes disa :
    Lindur nga fara e gruas (dmth lindje e mbinatyrshme) Zanafilla 3:15 Galatasve 4:4
    2. Lindur nga një virgjëreshë Isaia 7:14 Mateu 1:18-25
    3. Lindur nga gjeanologjia e Abrahamit Zanafilla 22:18 Mateu 1:1
    4. Lindur nga gjeanologjia e Isakut Zanafilla 21:12 Luka 3:23,34
    5. Lindur nga gjeanologjia e Jakobit Numrat 24:17 Luka 3:34
    6. Lindur nga gjeanologjia e Davidit Jeremia 23:5 Luka 3:31
    7. Lindur nga gjeanologjia e Jeseut Isaia 11:1 Luka 3:32
    8. Nga fisi i Judës Zanafilla 49:10 Zbulesa 5:5
    9. Lindur in Betlehem Mikea 5:2 Mateu 2:1-6
    10. Herodi vret fëmijët nën 2 vjeç Jeremia 31:15 Mateu 2:16-18
    11. Ai ekzistonte para krijimit Mikea 5:2 1 Pjetrit 1:20
    12. Ai do të quhej Zot Psalmi 110:1 Veprat 2:36
    13. Ai do të quhet Emanuel (Perëndia me ne) Isaia 7:14 Mateu 1:22-23
    14. I quajtur Profet LiP 18:18-19 Veprat 3:18-25
    15. I quajtur Gjykatës Isaia 33:22 Gjoni 5:22-23
    16. I quajtur mbret Psalmi 2:6 Gjoni 18:33-

Muhamedi - si e pergenjshtron veteveten

natyrën kompromentuese të Muhamedit për të fituar popullaritetin e njerëzve gjendet tek Sura 16:101:

Kur një ajet e zavendësojmë me një tjetër - e All-llahu di më së miri se çka shpall - ata thonë: "Ti (Muhammed) je vetëm trillues" Jo, por shumica e tyre nuk dinë.
    Pra duket qartë që ata njerëz që kishin tru dhe vunë re çfarë po bënte Muhamedi, e quajtën atë trillues, sepse ai e dridhte fjalën si të donte, dhe këtu thotë, që Allahu thjesht e zëvendëson një varg me një tjetër, kur të dojë ai, që kundërshton qartë atë që Allahu thotë tek Sura 2:106:

Ne nuk abrogojmë (pezullojmë) asnjë nga argumentet tona, apo ta hedhim në harresë e të mos sjellim edhe më të dobishëm se ai, ose të ngjashëm me te. A nuk e ke ditur se All-llahu është i plotfuqishëm për çdo send?

[B] Muhamedit i ka shpetuar ky varg pasi e ka pare te nevojshem ngushellimin duke i thene njerezve se ska pas Pejkamber tjeter me par

angmoiko bej nje kontroll te ketyre

Adhurimi i idhujve në Arabi në atë kohë përfshinte edhe adhurimin e të ashtëquajturve “bijave të Allahut”, të quajtura al-Lat, al-Uzza dhe Manat. Kurani në fillim urdhëronte adhurimin e “bijave të Allahut” tek Sura 53:19-20, më vonë Muhamedi ndërroi mendje duke thënë që ai kishte qënë nën frymëzimin e djallit që të shkruante vargje të tilla. Këto vargje quhen gjithashtu “vargje satanike”, pasi vetë Muhamedi pranoi që ishte ndikuar nga djalli që të shkruante ato vargje, por sipas tij kjo nuk kishte ndikim në pjesën tjetër të Kuranit, pasi Allahu i shfaqi atij të vërtetën, dhe ato vargje nuk u përfshinë në Kuran.

Arsyeja pse Muhamedi e bëri këtë kompromis ishte thjesht sepse ai kërkonte miratimin e të gjithë grupeve të ndryshme fetare, sidomos prej arabëve që adhuronin “Bijat e Allah-ut”.

Dy pasazhe në Kuran i referohen kësaj ngjarje dhe së fundi refuzimit që Muhamedi i bëri këtyre vargjeve. Së pari Sura 17:73-75 ku Allahu i thotë Muhamedit:

Në të vërtetë ata (idhujtarët) gati arritën të sprovojnë ty nga ajo që Ne ta shpallëm, e të trillosh tjetër nga çka të shpallëm, e atëherë do të zinin ty mik. Dhe sikur Ne të mos të kishim forcuar ty, ti gati anove diçka pak te ta. E atëherë Ne do ta shijonim mundimin dyfish të kësaj jete dhe dyfish të jetës tjetër, e pastaj ti nuk do të gjeje mbrojtës kundër nesh.
    Pasazhi tjeter është ngushëllim nga Allahu për Muhamedin në lidhje me atë ngjarje. Sura 22:52:

Ne nuk dërguam para teje asnjë të dërguar (me shpallje) dhe asnjë pejgamber (të dërguar si vazhdues i shpalljes së mëparshme), e që, kur ai (i dërguari) dëshiroi diç, të mos iu pat hedhur në atë dëshirën e tij djalli, e All-llahu asgjëson atë që hedh djalli, dhe All-llahu fuqizon argumentet e Veta. All-llahu është shumë i dijshëm dhe me urtësi të madhe rregullon çështjet.

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga lace Lexo Postimin

Adhurimi i idhujve në Arabi në atë kohë përfshinte edhe adhurimin e të ashtëquajturve “bijave të Allahut”, të quajtura al-Lat, al-Uzza dhe Manat. Kurani në fillim urdhëronte adhurimin e “bijave të Allahut” tek Sura 53:19-20, më vonë Muhamedi ndërroi mendje duke thënë që ai kishte qënë nën frymëzimin e djallit që të shkruante vargje të tilla. Këto vargje quhen gjithashtu “vargje satanike”, pasi vetë Muhamedi pranoi që ishte ndikuar nga djalli që të shkruante ato vargje, por sipas tij kjo nuk kishte ndikim në pjesën tjetër të Kuranit, pasi Allahu i shfaqi atij të vërtetën, dhe ato vargje nuk u përfshinë në Kuran.
    Une kam 3 vjet ne forum dhe sinqerisht ta thashe dhe me pare nuk kam pare ndonje te krishtere te ndershem ne kete forum qe ti pergjigjet pyetjeve por perhere i devijojne ato me djallezi. Te njejten gje ben dhe ti , me ke sjelle disa numra nga bibla qe as e kam idene se pse mi ke sjelle nderkohe qe pyetja ime ishte ne lidhje me daten e lindjes dhe jo mbi lindjen e tij.

Gjithsesi , te kalojme tek pyetja qe ke bere me siper. Ja ku i ke ajetet kuranore qe ke spekulluar me siper.

18. Ai (Muhamedi) vërtet, pa disa nga shenjat më të mëdha të Zotit të vet
    19. E ju, a e shihni Latin dhe Uzanë?
    20. Dhe atë të tretin e të fundin, Menatin (a kanë fuqi si Zoti i Muhamedit, e ju i konsideroni zota)!
    21. A mendoni se meshkujt janë tuajat, e të Atij femrat?
    22. Atëherë ajo është një ndarje e padrejtë!
    23. Ata (që i adhuroni ju) nuk janë tjetër, vetëm se emra që ju dhe prindërit tuaj i emërtuat; All-llahu nuk zbriti për ta ndonjë fakt. Po ata (idhujtarët), nuk ndjekin tjetër vetëm se paragjykime dhe çka duan vetë, megjithqë prej Zotit të tyre u pat ardhur udhëzimi.
    24. A mos do t'i takojë njeriut ajo që ai dëshiron (Jo)?
    25. E dihet se vetëm All-llahut i takon (sundimi) bota tjetër dhe kjo botë.

Bija te allahut nuk i quan kurani por i quanin mosbesimtaret e Mekes. Kaq i paafte je sa mos e kesh kuptuar kaq gje? Pastaj cili prift ta ka mbushur mendjen se Muhamedi ka qene nen frymezimin e djallit? Nga i solle keto? Ndonje reference?

Anëtarësuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Shiko me siper edhe me kthe pergjigje lexo njehere surete qe ta kuptosh me mire ti edhe jo une se i kam lexuar /per ndershmeri ,,,, me duket se spo duket ndershmeria

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Shiko me siper edhe me kthe pergjigje lexo njehere surete qe ta kuptosh me mire ti edhe jo une se i kam lexuar /per ndershmeri ,,,, me duket se spo duket ndershmeria
    Ore boll na bere si Dan Brown tere mistere e enigma. Fol ore troc.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Kjo eshte pergjigja per te gjitha pyetjet qe une kam bere ? Kete e quan pergjigje ti : po qafiret ku e late ju me bashkejetesen qe po thua ,c'fare thote kurani per qafiret? kete quan bashkejetese popujsh? /// eshte fat per ne ne shqiperi qe kemi nje harmoni fetare edhe per kete i them falemindeit Zotit.

nuhu musa Nqs se ke ndonje pergjigje per pyetjet qe une kam bere me siper ne shkrimet qe une kam paraqitur je i lutur ti paraqesesh ,por me baza ashtu sikurse une i kam ngritur me baza.
    Per sa i perket objektivit, Objektivi ime eshte qe te kuptoj sa me mire Kuranin Ky eshte objektivi i cili nga ana juaj merret si i pa sinqerte
    Nese ke ndonje pyetje konkrete, qe te paska mbet pa sqaruar gjate "studimit" te kuranit, urdhero, do mundohena te ta sqarojme....perndryshe nuk shoh pyetje konkrete, por vetem pergjithesime !!!

Kurani per qafirat thote: ATA PUNEN E TYRE.....JU PUNEN E JUAJ....eshte ajet kuranore, dhe eshte implementuar ne realitet saktesisht ashtu sic eshte kuptuar, muslimanet nuk jane mare me "qafirat", por i kane lane te bejne cka te ju doje xhani.....per kete edhe ke ne krejt shoqerite muslimane, tash e 1400 vjet, edhe qafira ne mesine e tyre.....

Per ta kuptuar pra kuranin sa me mire, atehere ja ku e ke hapin e pare, kurani THOT: "ju qafira e keni fene e juaj, dhe mbanja fene e juaj"......"ju musliman e keni fene e juaj, dhe ju mbanja fene e juaj, kurse me qafirat mos mireni ne asnje forme qe te jav ndryshoni atyre qendrimin qe edhe ata te behen musliman si ju, AJO NUK ESHTE PUNE E JUAJA....."

E kuptove kete ???, kurani i urdheron muslimanet, qe ne asnje menyre mos te jav IMPONOJN jomuslimaneve fene islame !!!, pra, ne islam, sipas KURANIT, nuk ka mundesi te kete DHUNE TE ARSYETUAR ndaj jomuslimaneve per ceshtjen e BESIMIT !!!

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Ndoshta eshte jashte teme por eshte kah me shqeteson dicka ne lidhje me "humanitetin" musliman ..pse ende skeni fillu me "i im filan fisteki" isupportkurdishkobane ..naj keni pas lodh b.o.th.e.n neper FB me "supportgaza" ,cka eshte puna tani ,pse kjo heshtje ?
    Adna ,ku je moj ti ..edhe kurdet jane njerez dhe musliman apo ju "humanitetin' e keni me raste te caktuara!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga ane : 22-10-2014 më 09:46
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

Anëtarësuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Nuhu musa Keto jane peytjet e mia:

perse ne kuran flitet me se shumti per Tevratin dhe jo per inxhilin? per inxhilin flitet vetem pake dhe ne mnyre siperfaqesore ,perse nuk merreshin shembuj nga theniet e jezusit por merreshin shembuj nga tevrati? per nuk jane theksuar mrekullite qe ka bere jezusi edhe qe ndodhen ne inxhil ,por permenden ato te tevratit? Apo mos ndoshta Muhamedi kishte hallin atributeve? O Zoteri me thuaj nje Mrekulli te muhamedit me plote kuptim mrekulli ... c'fare thote kurani per keto mrekullit thote keshtu : e kur thone se perse nuk i eshte dhene muhamedit ndonje mrekulli praktike nga zoti i tije ? por ti thuaj Kini durim se edhe une kam durim ///// dhe diku tjeter kur shtrohet nje pyetje e tille ,ai thote i eshte Mrekulli Kurani por ju jeni te verbuar e nuk e shikoni. pra kete quani argument ju? Kush profet i ka kerkuar ndihmen zotit per mrekulli praktike Zoti ja ka dhen ,dhe kete se mohon askushi Ato qe Muhamedi per per argumenta ne kuran si ibrahimi,josifi,davudi, etj, Ato kane ekzistuar rreth 5 shekuj me pare ,,,, dhe me qene realist Muhamedi e pati nje poet te zgjuar . Per c'fare mrekullie e ka fjalen ketu ato mrekulli edhe ato shkrime kane pasur 5 shekuj me pare te ardhura dhe jo i zbriti muhamedi.

Pse nuk eshte permendur asnje nga mrekullite qe ka bere Jezusi por pervecse menyres se si lindi dhe se c'fare iu dha pse nuk e ka perfshire Jezusin dhe bemat e tija ne kuran Muhamedi? pse shfajesohet muhamedi duke thene se une vetem Qortues, Pse kur Muhamedit i kerkohej mrekulli praktike ai justifikohej duke then si kam permendur me siper : e duke qene profet i fundit muhamedi po ti kerkonte ndonje mrekulli Praktike Zotit ,Zoti patjeter ne menyre te sigurt qe do ja jepte: por siduket nuk ndodhi keshtu ai justifikohej bukur madje duke u bere bezdi duke perseritur shpesh te njejtat argumenta: dhe duke u shpaallur emrin e vete,si pershembull Sa here permenden keto fjale : Ne ta dhame Kuranin ty o Muhamed, ne te Dhame pejkamberllekun o Muhamed,ne te derguam ty o Muhamed ,por ti thuaj o Muhamed,. Nqs se vertet Muhamedi do ishte Profet i Zotit ,, ai gjimone ka qene ne prove nga Njerezit per te bere Mrekullira Praktike ,dhe cdo profet i ka kerkuar ndihmen Zotit kur jane ndier ne nje pozicjon te tille , dhe lind pyetja pse muhamedi si kerkoi zotit Mrekulli praktike ashtu sikurse Musai i kerkoi Zotit? pse nuk beri ai mrekulli praktike ashtu sikurse Jezusi ? Perse Diten e fundit do te Zbrese Jezusi dhe nuk do te Zbrese Muhamedi? Perse Muhamedi nuk permend ne kuran Mrekullite qe Jezusi beri kur ngjalli te vdekurit ? si ka mundesi qe Zoti sja Zbriti ne kuran nje Ajet per Jezusin si Argument sespe jezusi ishte kaq i fuqishem dhe dha prova bindesi Pasi Ngjalli edhe te vdekurit? Si ka mundesi te gjitha keto koecidenca? ////

Faqja 7 prej 22 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •