Close
Faqja 7 prej 10 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 99
    Perjashtuar Maska e Ura e Cekajve
    Anëtarësuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Për: Perse emrat Murat, Mehmet, jane me te perdorura se emri Gjergj te Shqipetaret?

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Per Kavaje e Elbasan ndoshta ke te drejte ,skam njohuri por per Prizren ,Vushtri e Gjilan ,aty ku jane me te perqendruar te ashtuquajturit "turq" te garantoj se ne gjakun e tyre ska anje pike gjaku turk ,jane thjesht shqiptar "gabel" pa kurrefare dinjteti Shumica u "turqizuan" pasi u shperngulen ne qytet ,donin te beheshin "qytetar" te shkretit !
    O Shahine,
    mos fillojm tani sè sa gjak shiptari kan shiptarèt è sotèm sè èshtè dèbat i humbur.
    Tèma ishtè sè pèrsè èmri Gjergj, èmri i hèroit ton kombètar, nuk èshtè shum i pèrhapur tèl shiptarèt nè krahasim mè èmrat Murat apo Mehmet, tè cilèt jan èmrat è kyrèkriminèlavè osman, tè cilèt na pushtuan dhè shkatrruan dhè dogjèn kto trojè.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Për: Perse emrat Murat, Mehmet, jane me te perdorura se emri Gjergj te Shqipetaret?

Citim Postuar më parë nga Ura e Cekajve Lexo Postimin
    O Shahine,
    mos fillojm tani sè sa gjak shiptari kan shiptarèt è sotèm sè èshtè dèbat i humbur.
    Tèma ishtè sè pèrsè èmri Gjergj, èmri i hèroit ton kombètar, nuk èshtè shum i pèrhapur tèl shiptarèt nè krahasim mè èmrat Murat apo Mehmet, tè cilèt jan èmrat è kyrèkriminèlavè osman, tè cilèt na pushtuan dhè shkatrruan dhè dogjèn kto trojè.
    Cka eshte Shahine ti "taleban" sllavo-grekofil?
    Eshte bere ky diskutim disa here ,mendoj se nuk ia vlen te ushqejme apetitit tend te semure ,as mos mendo se je me i/e mire se keta mjekrroshat islamik ,thjesht, rruge te ndryshme ,*** i njejt!
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

Anëtarësuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Cka eshte Shahine ti "taleban" sllavo-grekofil?
    Eshte bere ky diskutim disa here ,mendoj se nuk ia vlen te ushqejme apetitit tend te semure ,as mos mendo se je me i/e mire se keta mjekrroshat islamik ,thjesht, rruge te ndryshme ,*** i njejt!
    po ti lèxon komèntèt è mia?!!
    Nuk kam hap kèt tèm pèr pun gjaku apo rracash siç po komènton ti!!!
    Po flisja thjèsht pèr èmrat è shiptarvè.

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Tradita turko islamikè nuk èshtè traditè shiptarè, èshtè traditè turko islamikè.
    Mir de,nuk eshte.Mirepo kur perdor termin tradite dmth trashigimi kulturore qe percillet brez pas brezi.Dhe keto emra qe viejne nga arapet-turqit madje edhe emra persian plotesojne kushtin qe te quhen tradite.Sepse percillen gjenerate mbas gjenerate tani me 6 shekuj,apo jo ? Flasim per emrat.
    Te dish qe keto emra te motivuar nga feja islame dhe turqit jane ne zhdukje e siper te NE (ne Maqedoni,ndersa ne Kosove me siguri edhe me shume).S`ka filozofi ketu shume,jane vendosur emra si Muhamed (profet i muslimaneve),Ali (dhenderi i Muhamedit),Fatime (vajza e Muhamedit ... ps: sipas nje hulumtimi emri me i perhapur femeror ne Kosove eshte pikerisht Fatime !!!),Hatixhe (gruaja e Muhamedit),Omer,Osman,Bilall (gjenerata e pare e Muhamedit),emra qe ne vehte permbajne termin allah - Abdullah,emra qe viejne nga turqit, ...emra qe sdihet nga viejne .
    Mirepo,nese je shqiptar (qe dyshoj) dhe nese ke qendruar mes shqiptareve te Maqedonise apo Kosoves do te shohesh laramani te madhe emrash - milion Teuta,Bardhylla,Genca,Ilira,Agrona etj (nga periudha Ilire)...milon Kastriota,Donika,Gjergja (valle nga respekti per familjen e Skenderbeut) ... milion emra qe formohen nga gjuha shqipe etj.Keto emra me siguri nuk kane qene para 100 vitesh,por kryesore fenomeni eshte pozitiv.
    Dhe cka ?
    Pèrpara èmravè tè krishtèrè, shiptarèt kishin po ato èmra! Kostandini, pèrandori romak nga ilirikumi. émra si Mark, Pal, Gjergj apo Gjon!! é shpjègova mè sipèr, èmra tè cilèt thuèn si tè krishtèr vijnè nga bota paganè!!
    Dy-tre emra i kishin para krishterimit dhe i mbajten,por keto Gjergja,Gjona i has gjithkund te bota e krishter me pak ndryshime... dhe si munde te kete nje popull vetem 3-4 emra ,ku jane emrat e tjere ?
    Po edhe te shqiptaret musliman ka sa te duash emra qe viejne nga paganizmi,nga periudha Ilire ... Nuk spjegove gje per prejarrdhjen e emrave Gjergj dhe Gjon ... ndersa emrat Mark,Pal nuk e di,por me duken emra klasik katolikesh dhe keto dy emra (bashke me Konstandinin) nuk vendosen te shqiptaret e besimit islam ne asnje rast.

Lol,cka je kapur me keta emra ! lere ti vendosin njerezit si te duan,edhe pse Une jam per emra te periudhes Ilire,pagane dhe emra qe formohen nga gjuha shqipe ndersa duhet flakur emrat e shenjtoreve te kulteve abrahamike - te gjithe pa perjashtim, ortodokso,katoliko,islamiko ... Vetem Shqip !
    Ndryshuar për herë të fundit nga semiku : 14-07-2014 më 22:05
    Rri qetë dhe fol Shqip !

Anëtarësuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Citim Postuar më parë nga semiku Lexo Postimin
    Mir de,nuk eshte.Mirepo kur perdor termin tradite dmth trashigimi kulturore qe percillet brez pas brezi.Dhe keto emra qe viejne nga arapet-turqit madje edhe emra persian plotesojne kushtin qe te quhen tradite.Sepse percillen gjenerate mbas gjenerate tani me 6 shekuj,apo jo ? Flasim per emrat.
    Te dish qe keto emra te motivuar nga feja islame dhe turqit jane ne zhdukje e siper te NE (ne Maqedoni,ndersa ne Kosove me siguri edhe me shume).S`ka filozofi ketu shume,jane vendosur emra si Muhamed (profet i muslimaneve),Ali (dhenderi i Muhamedit),Fatime (vajza e Muhamedit ... ps: sipas nje hulumtimi emri me i perhapur femeror ne Kosove eshte pikerisht Fatime !!!),Hatixhe (gruaja e Muhamedit),Omer,Osman,Bilall (gjenerata e pare e Muhamedit),emra qe ne vehte permbajne termin allah - Abdullah,emra qe viejne nga turqit, ...emra qe sdihet nga viejne .
    Mirepo,nese je shqiptar (qe dyshoj) dhe nese ke qendruar mes shqiptareve te Maqedonise apo Kosoves do te shohesh laramani te madhe emrash - milion Teuta,Bardhylla,Genca,Ilira,Agrona etj (nga periudha Ilire)...milon Kastriota,Donika,Gjergja (valle nga respekti per familjen e Skenderbeut) ... milion emra qe formohen nga gjuha shqipe etj.Keto emra me siguri nuk kane qene para 100 vitesh,por kryesore fenomeni eshte pozitiv.
    Dhe cka ?

Dy-tre emra i kishin para krishterimit dhe i mbajten,por keto Gjergja,Gjona i has gjithkund te bota e krishter me pak ndryshime... dhe si munde te kete nje popull vetem 3-4 emra ,ku jane emrat e tjere ?
    Po edhe te shqiptaret musliman ka sa te duash emra qe viejne nga paganizmi,nga periudha Ilire ... Nuk spjegove gje per prejarrdhjen e emrave Gjergj dhe Gjon ... ndersa emrat Mark,Pal nuk e di,por me duken emra klasik katolikesh dhe keto dy emra (bashke me Konstandinin) nuk vendosen te shqiptaret e besimit islam ne asnje rast.

Lol,cka je kapur me keta emra ! lere ti vendosin njerezit si te duan,edhe pse Une jam per emra te periudhes Ilire,pagane dhe emra qe formohen nga gjuha shqipe ndersa duhet flakur emrat e shenjtoreve te kulteve abrahamike - te gjithe pa perjashtim, ortodokso,katoliko,islamiko ... Vetem Shqip !
    Dyshon sè jam shiptar?
    Mè sa di unè gjithè familja imè janè tè krishtèrè nga tè gjitha anèt. Njèrèn dègè tè famlijès è kam vèrtètu prèjardhjèn è saj shiptarè 100% pèr shumè brèza. pjèsa tjètèr, sipas hulumtivè, mè rèzulton pèrzièrjè shiptarè, rumunè, bullgarè, pra 100% autoktonè nè ballkan. ashtu siç kan jètuar shiptarèt è vjètèr, tè pèrzièr mè sllav dhè rumun.
    Popujt nè èvrop shum pak èmra kan pèrdorur, po ashtu dhè shiptarèt. shumica è kishavè kishin èmèrtimèt è katèr a pès shènjtorèsh. Shèn Mèri, shèn Gjèrgj, Shèn Koll, Shèn Prèmtè dhè Shèn Gjin. Kudo tè shkosh nèpèr katunè shiptarè, shumica è kishavè kèto èmra kan. èdhè nè èvrop shum pak èmra pèrdorin, mjafton tè lèxosh historinè. èdhè histpria shiptarè katèr pè s èmra hasèn pèrpara pushtimit osman. Kryèson èmri Gjergj, Gjon dhè Gjin.
    èmri Pal dhè Mark janè mè origjinè latinè.
    Mark kalidhjè mè Marsin zotin è luftèt tè mitologjisè Latinè. Siç è kam thèn èdhè nè komèntèt mè sipèr, nè antikitèt nuk kishtè shtètè apo kombè, tè gjithè popullsit tè njè kulturè tè caktuar pèrdornin tè njèjtèt èmra, dhè nuk bènin pèrjashtim Ilirèt mè èmra si Kostandin apo Mark. kto èmra pèrdor èdhè èuropa sot tè pèrshtatur sipas gjuhès sè cdo populli.

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Nuk mund ta besoj se si mbrren duke duke thënë Unë jam i Krishterë apo unë jam Mysliman .. e duke e ditur që mbrojtja e kësaj teze të çon automatikisht te fillimet e hershme kur çdo gjë nisi nga Inçesti !!

Nejse, lum si ju
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

Dyshon sè jam shiptar?
    Mè sa di unè gjithè familja imè janè tè krishtèrè nga tè gjitha anèt. Njèrèn dègè tè famlijès è kam vèrtètu prèjardhjèn è saj shiptarè 100% pèr shumè brèza. pjèsa tjètèr, sipas hulumtivè, mè rèzulton pèrzièrjè shiptarè, rumunè, bullgarè, pra 100% autoktonè nè ballkan. ashtu siç kan jètuar shiptarèt è vjètèr, tè pèrzièr mè sllav dhè rumun.
    Popujt nè èvrop shum pak èmra kan pèrdorur, po ashtu dhè shiptarèt. shumica è kishavè kishin èmèrtimèt è katèr a pès shènjtorèsh. Shèn Mèri, shèn Gjèrgj, Shèn Koll, Shèn Prèmtè dhè Shèn Gjin. Kudo tè shkosh nèpèr katunè shiptarè, shumica è kishavè kèto èmra kan. èdhè nè èvrop shum pak èmra pèrdorin, mjafton tè lèxosh historinè. èdhè histpria shiptarè katèr pè s èmra hasèn pèrpara pushtimit osman. Kryèson èmri Gjergj, Gjon dhè Gjin.
    èmri Pal dhè Mark janè mè origjinè latinè.
    Mark kalidhjè mè Marsin zotin è luftèt tè mitologjisè Latinè. Siç è kam thèn èdhè nè komèntèt mè sipèr, nè antikitèt nuk kishtè shtètè apo kombè, tè gjithè popullsit tè njè kulturè tè caktuar pèrdornin tè njèjtèt èmra, dhè nuk bènin pèrjashtim Ilirèt mè èmra si Kostandin apo Mark. kto èmra pèrdor èdhè èuropa sot tè pèrshtatur sipas gjuhès sè cdo populli.
    krenar qe je i krishter? urime Dedë

Anëtarësuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    krenar qe je i krishter? urime Dedë
    pohimi i origjinès timè tè krishtèr shèrbèntè, nè kèt rast ,pèr tè trèguar origjinèn timè shqiptarè.

Citim Postuar më parë nga Do Not Tread On Lexo Postimin

Nuk e dija kete! Vertet kjo eshte origjina e emrit "Mareglen"?
    Eshte Marenglen, tre shkronjat e para te secilit

Anëtarësuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Pèrsè ky fènomèn nuk ndodh mè kombèt è tjèra? Nè asnjè komb tè Ballkanit nuk ndodh qè tè pèrdorèn èmrat è pushtuèsvè osman, pèrvèç boshnjakèvè tè cilèt pèrkufizoènso komb mysliman.
    Problèmi èshtè sè boshnjakèt krènohèn mè traditèn osmanè nè ballkan, kursè nè krènohèmi mè luftèn anti osmanè qè bènè shiptarèt nè shèk. XV, por pèrfunduam tè pèrdorim èmrat è pushtuèsvè dhè lam èmrat tanè si Gjergj apo Gjon!
    Si ndodhi kjo gjè?

Faqja 7 prej 10 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •