Close
Faqja 11 prej 15 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 146
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Pėr: Edhe nje "shqiptar" humbi jeten nen, Siri pėr "Allahun"

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Nuk the se ē'te dallon ty nga evgjiti tetovar!!!
    Me dallon dinjiteti, i cili nuk me len per "kafshaten e bukes" ta tradhetoje gjyshin e stergjyshin.....jevgjit per pese pare te behen musliman, te krishtere, nese don edhe me te katertat shtrihen per toke dhe bejne figura cirkuzi.....

....ahahahaha....nje fč qe egziston ne token tone prej mese 18 shekujsh, na qenka egzotike per Shqiptaret??!! Tunxh, vertet, ē'te dallon ty nga nje evgjit teovar?!
    Jar, pse mor i ik konfrontimit direkt ???, TI, mos u msheh pas shpinen e tjereve, TI, per TI behet fjale....zakonisht nje konvertit tregon shkalle te larte "devotshmerie"....nese pra "krishterimi" i jot te ka mesuar per "humanizem"....si atehere e pajton kete qe je duke bere ne keto momente me ate qe ne TEORI mua je ka ma meson ketu ???......une duhet me plot bindje te perfundoje, se ti ke mesuar nje krishterizem MILITANT, pasiqe nuk e mbush forumin me urtesi te krishtera, por kerkon panderprere me gjet nje mbipeshe te krishterimit karshi islamit....

Ne fakt keto "budallakia" i meson Islami, e vetmja fč qe te meson edhe se si te lash menderen!!!(fč qe i trajton njerezit si kafshe qe s'jane ne gjendje te jene njerez pa fene!!!)
    Aha, interesant, po nese dikush duhet te ankohet per kete, KUSH atehere pos muslimanit, kujt edhe i adresohet ai mesimi !!!; pse TI te kruhet per prapanicen e muslimanit dhe ate se si e trajton muslimani prapanicen e vet ???...........eshte ose nuk eshte kjo vetemse nje "alibi" per TI, me gjet PAQE per konfuzionin qe e ke ne ndergjegje ???........a nuk te kam thene dhjetra here, se pa islam, ti nuk do te ishe i krishtere ???

A s'e ke emrin "NUH MUSA" ti robi i Allahut??!! A s'eshte me origjine harape emer e mbiemer?!Cila eshte arsyeja per te cilen nuk duhet te mendoj se nuk je harap i ardhur me turkun?!A nuk deshmon per kete edhe dashuria e madhe qe ke per turkun dhe harapin?!
    Gjithe bota e krishtere, cifute dhe muslimane mban emra te ashtuquajtur BIBLIK, thjeshte ja trus nje shifer dhe them 80% e emrave gjetiu, pra 3 mrd. njerez mbajne pak a shume emra biblik.........

une e mbaj emrin e profetit biblik, ne islam te njohur me emrin NUH, shqiperuar Nuhi, ne kulturen e krishtere NOAH, shqiperuar NDUE, pra, per kulturen shqiptare emer i njohur tash e 1800 vjet (apo ???)...njejte edhe pjesa tjeter MUSA....emer i profetit biblik, ne islam te njohur me emrin MUSA, shqiperuar Musa, ne kulturen e krishtere MOSES, shqiperuar MOJSI, pra, per kulturen shqiptare emer i njohur tash e 1800 vjet...

Sa rrendesi ka tash ne kete kontekst ajo qe ti je ka "fillozofon" ???.......kesaj kulture qe une mbaje "shqiptaria" i eshte "imanente", se paku tash e 1800 vjet. Do te kishe te drejte, po qe se ne kulturen e perditshme shqiptare mos te kishte qene kjo qe shkruaj me larte "normale" !, po pikerisht aman TI kete e kerkon, e kerkon qe une nga NUH, te quhem NDUE, e kerkon nga MUSA te quhem MOISIU.....pse mendon, ti Gazmend, asaj kohe, 2002, kur u regjistrova ne kete forum, e zgjodha pikerisht kete nofke ???...........te kujtohet ajo me rrushin dhe koshin ???...per mua SFIDA e shqiptareve nuk eshte bonlleku material, por ajo qe e pa edhe Pashko Vasa.....ajo shpata e damoklit akoma eshte mbi kryt tona....dhe me vjen keq, aman TI te shoh ne anen e atyre qe nuk ja duan popullit tim te miren. Deri me sot jam i bindur se per kete nuk ke vetedije, andaj edhe mirem me ti.

Bukuria eshte ne syte e atij qe shikon!!
    Ty te pelqen turqishta e harapēja, mua me pelqen Shqipja: ky eshte pikerisht ndryshimi midis nje Shqiptari dhe nje pseudo-shqiptari!!
    Ne vend te shembullit "ftohte-akull", te shkon me shume per shtat shembulli "zvarranik-gjak i ftohte".....
    Jaro, keto jane vetem se ILUZIONE.....haroje, benu burr dhe miru me gjera qe kane edhe VLERE per problematiken qe diskutojme. Feja jote NUK ME INTERESSON....per te saten here, mua me interesson koncepti i jot mbi SHQIPTARINE...

Ne fakt, une e perforcova "fetarllekun" tim, Tunxh efendi: Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria!!(Krishterimi eshte feja qe na solli humanizmin, ate qe feja islame e shkel me kembe!!)
    Jo, ti nuk e perforcove, por e rradhite sa per sy e faqe pas nje VLERE qe e nxore perpara ngase te sherbeu per momentin. Te thash, me ILUZIONE une nuk miren, dhe jame thuajse gati "imun" ndaj asaj natyre te diskutimit.

Shume e drejte Tunxh, e ne fakt s'e mesova ne kishe se ka gomere qe enderrojne ne diell, por e mesova kur te njoha ty!!
    Jooo, as ne rruge nuk mesohen.....jooo, gabim e ke, edhe ate, gabim te trash....nuk me habit fakti se e ke humb rrugen ne oborrin tend....keshtu te gjene kur NUK DIN, duhet te ?????...tamam, TE BESOSH.....

Tung
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

[QUOTE=Nuh Musa;3736025]
    Me dallon dinjiteti, i cili nuk me len per "kafshaten e bukes" ta tradhetoje gjyshin e stergjyshin.....jevgjit per pese pare te behen musliman, te krishtere, nese don edhe me te katertat shtrihen per toke dhe bejne figura cirkuzi.....
    ....gjyshi e sterjyshi yt kane qene te krishtere, Tunxh, me kusht qe i te jesh shqiptar.....ku eshte "dinjiteti" yt, Tunxh?!
    Jar, pse mor i ik konfrontimit direkt ???, TI, mos u msheh pas shpinen e tjereve, TI, per TI behet fjale....zakonisht nje konvertit tregon shkalle te larte "devotshmerie"....nese pra "krishterimi" i jot te ka mesuar per "humanizem"....si atehere e pajton kete qe je duke bere ne keto momente me ate qe ne TEORI mua je ka ma meson ketu ???......une duhet me plot bindje te perfundoje, se ti ke mesuar nje krishterizem MILITANT, pasiqe nuk e mbush forumin me urtesi te krishtera, por kerkon panderprere me gjet nje mbipeshe te krishterimit karshi islamit....
    E ku eshte nevoja me gjet nje "mbipeshe" te krishterimit ndaj islamit, kur mjaftoni ju me gomarlleqet e juaja plus nje Kuran plot?! Nje "konvertit" nuk ndryshon fč me ua shit te tjereve, por per arsyet e veta personale, qe ne rastin tim perputhen edhe me ato kombetare, por ky eshte nje detal per pak mendje!!
    Aha, interesant, po nese dikush duhet te ankohet per kete, KUSH atehere pos muslimanit, kujt edhe i adresohet ai mesimi !!!;
    Ke degjuar ndonje qorr te ankohet per erresiren, Tunxh?!

Gjithe bota e krishtere, cifute dhe muslimane mban emra te ashtuquajtur BIBLIK, thjeshte ja trus nje shifer dhe them 80% e emrave gjetiu, pra 3 mrd. njerez mbajne pak a shume emra biblik.........

une e mbaj emrin e profetit biblik, ne islam te njohur me emrin NUH, shqiperuar Nuhi, ne kulturen e krishtere NOAH, shqiperuar NDUE, pra, per kulturen shqiptare emer i njohur tash e 1800 vjet (apo ???)...njejte edhe pjesa tjeter MUSA....emer i profetit biblik, ne islam te njohur me emrin MUSA, shqiperuar Musa, ne kulturen e krishtere MOSES, shqiperuar MOJSI, pra, per kulturen shqiptare emer i njohur tash e 1800 vjet...
    Po pra Tunxh, siē e thua edhe vete, kultura shqiptare ka 1800 vjet.....kush eshte ajo feja "egzotike" qe permende me lart??!!
    ... po pikerisht aman TI kete e kerkon, e kerkon qe une nga NUH, te quhem NDUE, e kerkon nga MUSA te quhem MOISIU.....
    Kete e the ti vete Tunxh, qe "Ndue" e "Moisi" jane shqiptare qe prej 1800 vjetesh!! Tashi, kush eshte evgjiti qe u shit per nje "kafshate buke"?! Stergjyshi yt qe nderroi fe e emer, apo evgjiti qe ate emer ka patur qe kur erdhi me osmanet?!
    pse mendon, ti Gazmend, asaj kohe, 2002, kur u regjistrova ne kete forum, e zgjodha pikerisht kete nofke ???
    Sepse doje te beje "shqiptare" forumistet, duke u dhene emra turqish e harapesh!! Drejt, Tunxh?!....ahahahahahah...hajt, na trego gomarllekun e rradhes tashi!
    ...........te kujtohet ajo me rrushin dhe koshin ???...
    O Tunxh, pas tre vjetesh qe ta shpjegoj perdite, ti akoma nuk e ke kuptuar kete thenje shqiptare te vjeter sa krishterimi ne keto troje!! A ta shpjegoj harapēe qe ta marresh vesh?!
    per mua SFIDA e shqiptareve nuk eshte bonlleku material, por ajo qe e pa edhe Pashko Vasa.....ajo shpata e damoklit akoma eshte mbi kryt tona....dhe me vjen keq, aman TI te shoh ne anen e atyre qe nuk ja duan popullit tim te miren. Deri me sot jam i bindur se per kete nuk ke vetedije, andaj edhe mirem me ti.
    Une ua dua tere popujve te miren, Tunxh, edhe atij tendit, por popullit tim, ia dua pak me shume!!(ti, cilit popull i perket, Tunxh?!)
    Feja jote NUK ME INTERESSON....per te saten here, mua me interesson koncepti i jot mbi SHQIPTARINE...
    E thjesht Tunxh: Shqiptari dashuron shqipen, krenohet me Gjergjat, Lekat e Gonxhet, ruan vlerat qe i kendoi Bajroni, eshte i beses me mikun!!

Cili eshte koncepti yt mbi Shqiptarine, Tunxh??!
    Jarigas

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

[QUOTE=jarigas;3736034]
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ....gjyshi e sterjyshi yt kane qene te krishtere, Tunxh, me kusht qe i te jesh shqiptar.....ku eshte "dinjiteti" yt, Tunxh?!
    E ku eshte nevoja me gjet nje "mbipeshe" te krishterimit ndaj islamit, kur mjaftoni ju me gomarlleqet e juaja plus nje Kuran plot?! Nje "konvertit" nuk ndryshon fč me ua shit te tjereve, por per arsyet e veta personale, qe ne rastin tim perputhen edhe me ato kombetare, por ky eshte nje detal per pak mendje!!
    Ke degjuar ndonje qorr te ankohet per erresiren, Tunxh?!

Po pra Tunxh, siē e thua edhe vete, kultura shqiptare ka 1800 vjet.....kush eshte ajo feja "egzotike" qe permende me lart??!!
    Kete e the ti vete Tunxh, qe "Ndue" e "Moisi" jane shqiptare qe prej 1800 vjetesh!! Tashi, kush eshte evgjiti qe u shit per nje "kafshate buke"?! Stergjyshi yt qe nderroi fe e emer, apo evgjiti qe ate emer ka patur qe kur erdhi me osmanet?!
    Sepse doje te beje "shqiptare" forumistet, duke u dhene emra turqish e harapesh!! Drejt, Tunxh?!....ahahahahahah...hajt, na trego gomarllekun e rradhes tashi!
    O Tunxh, pas tre vjetesh qe ta shpjegoj perdite, ti akoma nuk e ke kuptuar kete thenje shqiptare te vjeter sa krishterimi ne keto troje!! A ta shpjegoj harapēe qe ta marresh vesh?!
    Une ua dua tere popujve te miren, Tunxh, edhe atij tendit, por popullit tim, ia dua pak me shume!!(ti, cilit popull i perket, Tunxh?!)
    E thjesht Tunxh: Shqiptari dashuron shqipen, krenohet me Gjergjat, Lekat e Gonxhet, ruan vlerat qe i kendoi Bajroni, eshte i beses me mikun!!

Cili eshte koncepti yt mbi Shqiptarine, Tunxh??!
    Mire, hidherohesh pastaj kur te quaj gjysmak....nje replike e stermbushur me polemike nder me primitivet. Reakcione infantile, e kah mos te akuzoje se islamin e ke eleksier jete ???

Sipas llogjikes te mbrapsht qe ke gjysherit e te dyve neve paskan tradhetuar, nese don te jesh korrekt dhe fair....por je aq konfuz, saqe e harron kete....

Tungi

Ps:
    Kujdes, tung eshte fjale e huazuar nga kosovarcja....
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Kukuuuuu semiko ta pafsha te keqen...
    Une cdo kujt ja deshiroje te miren.
    sa me ke nervozuar tash, dhembet e mi jame duke i thyer....
    Paj nuk e di,nga ajo qe lexoj nga TI ke nota nostalgjike dhe lavderuese per P.O...me siguri sheh dicka qe NE te tjeret nuk e shohim.
    Do te ishte e mirsearrdhur per te dyja palet,te tregoje cka ka te mire te shtrirja e P.O ne trojet shqiptare ( jo ketu,por ne ndonje teme tjeter).
    Tani paramendoje te kunderten,qe te NE te ishte shtrire Pernadorija Austro-hungareze ... kete fat e paten kroatet,madje pak kohe edhe boshnjaket.Duhej vetem trupat perandorake te kalonin Boka-kotorin dhe ishin ne Shkoder.
    Ke qen ne belvedere ndonje here ???, don te ta beje nje foto sot sa per kujtim ???
    Po leji keto fore,mendon qe Belvedere eshte e mision i paarritshem per ta vizituar ...hehe
    Kam vizituar Belvederen,eejjjj dhe te gjithe do bienin ne toke nga zilija
    Cka bene gje te mencur austriaket ???..........PO SOT ???....eshte gje e mencur me u VONUAR 500 vjet ???......e kap llogjiken ketu ???
    Per nje njeri qe thot se eshte i rritur ne Wienne,prisja me shume se sa nje Reductio ad absordum.

p.s: nuk shkrova asgje tjeter,pervec se dic te cuditshme qe kam hetuar duke i lexuar forumistet qe anojne shume nga Islami.Ajo eshte qe e urrejne me te madhe katolicizmin dhe per cudi flasin bute dhe me simpati per ortodoksine ... paj,ortodoksija fqinje eshte sllave ore,ndersa katolicizmi shqiptar e ka shkruar per here te pare gjuhen shqipe.
    Per mua e cuditshme,por bota ka milion cudira.

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga semiku Lexo Postimin
    Une cdo kujt ja deshiroje te miren.
    Paj nuk e di,nga ajo qe lexoj nga TI ke nota nostalgjike dhe lavderuese per P.O...me siguri sheh dicka qe NE te tjeret nuk e shohim.
    Do te ishte e mirsearrdhur per te dyja palet,te tregoje cka ka te mire te shtrirja e P.O ne trojet shqiptare ( jo ketu,por ne ndonje teme tjeter)..
    Cka PRESIM ne te shohim ???. Une nuk e kam lavderuar perandorine osmane, vetemse nuk e kategorizoje ashtu qe te paloje ajo ne kallepet politike qe jane thurre per interesse te ndryshme. Mua me ka interessuar, me interesson dhe do te me interessoje VETEM e verteta ne kontekst me popullin tim. Per mua ka VLERE nje mehmed kavaja ose ali tepelena, per mua kane vlere personalitetet shqiptare brenda asaj periudhe, pra, tejet ceshtje praktike dhe normale, jashta kontekstit politik. Deri me tash, nuk kam hasur ne ato natyra qe ja pershkruajn qarqet e ndryshme politike qe zakonisht kane qene ne "armiqesi" me perandorine osmane, rrjedhimisht edhe ne armiqesi me popullin tim. Une, jam pakez perverz, aman aq perverz nuk jam, saqe te ja bej varrin vetvetes time, e me se paku, kur ne asnje forme nuk kerkon askush LLOGARI nga une. Ne, sic e kam cek disa here, ne kete kontekst tregohemi ne shkalle te larte sadomazohist.

Tani paramendoje te kunderten,qe te NE te ishte shtrire Pernadorija Austro-hungareze ... kete fat e paten kroatet,madje pak kohe edhe boshnjaket.Duhej vetem trupat perandorake te kalonin Boka-kotorin dhe ishin ne Shkoder..
    Dhe ???, perpos stileve arkitektonike cfare trashigimie do te kishim ???, te impresionojne rruget e beligradit, zagrebit ose sarajeves ???, cfare ka ndryshuar ne mentalitetin e kroatit, serbit ose boshnjakut ?, te ta kujtoje pakez periudhen 1991-1996 ???..........ke qene ne OHER (e mbrojtur nga unesco, i rregulluar dhe kujdesur nga jugosllavia e titos), apo rri nje dite ne lagjen e vjeter te shkupit tane diten dhe imagjinoje ate te renovuar dhe te paster....

Nje gje nuk e kuptoje, PSE jeni kaq siperfaqesor, ja edhe ti ku je viktime e bling-blingut.....a nuk eshte BUKURIA e vertete ajo qe eshte BRENDA njeriut ???, cili per ty eshte me i "bukur" ne kete senz, SERBI, KROATI apo BOSHNJAKU ???, apo don te thuash se do te kishim trasheguar "univerzitete" e "fabrika" e, e, e, e,.......per kete prap po te ktheje tek serbet, boshnjaket e kroatet....pse atehere dallojne ketu SLLOVENET ???, serbia eshte synonym i te keqese ne europen bashkkohore.....ku eshte ajo trashigimi ???

Po leji keto fore,mendon qe Belvedere eshte e mision i paarritshem per ta vizituar ...hehe
    Kam vizituar Belvederen,eejjjj dhe te gjithe do bienin ne toke nga zilija

Per nje njeri qe thot se eshte i rritur ne Wienne,prisja me shume se sa nje Reductio ad absordum.
    Se kape pointen....sot ne vjene jetojne diku mbi 200 000 turq (mbi 10%, statistika nuk ka, ngase pjesa dermuese jane shtetas austriak)....Vjena anno 1500 dhe vjena anno 2000 jane dy gjera te ndryshme....ku eshte dallimi ???, cka beri KLIK tek njerezit qe sot te jemi ketu ku jemi ????

p.s: nuk shkrova asgje tjeter,pervec se dic te cuditshme qe kam hetuar duke i lexuar forumistet qe anojne shume nga Islami.Ajo eshte qe e urrejne me te madhe katolicizmin dhe per cudi flasin bute dhe me simpati per ortodoksine ... paj,ortodoksija fqinje eshte sllave ore,ndersa katolicizmi shqiptar e ka shkruar per here te pare gjuhen shqipe.
    Per mua e cuditshme,por bota ka milion cudira.
    Edhe kjo mesele eshte shume e thjeshte, orthodoksia ka jetuar me islamin ne "harmoni" per qindra vjete....katolicizmi JO.....pra, eshte DISTANCA shekullore ajo qe i mban njerezit ne rezerva....dhe KISHEN KATOLIKE, qe nuk eshte vetem armike e islamit, por edhe e orthodoksise, duhet me patur cdohere ne fokuz, panderprere, mundesisht me e shkateruar sistemin e saje qindrashekullore qe ushqehet me GJAK njeriu....eshte rreziku i vetem qe i kanoset njerezise akoma !..........fjalori i disa forumisteve PIKERISHT eshte prodhim i shkolles se saje (gjyko vete, dallojne llatinet me orthodokset ne kete forum sa i perket fjalorit ???)....ti nodshta vet nuk ke njohuri, por une kam njohuri te sakta, se kisha katolike punon me sistem te forte propagandistik duke i shfrytezuar te gjitha mjetet me moderne te komunikimit (shih sa te shpejte jane iliria e para ose mesia me lajme te radio vatikanit, tash me pak, por me heret edhe nje thes oriz te rrotulloheshi ne afghanistan, vershoheshi forumi me lajme), ku fokuzi kryesore i saje eshte diskreditimi i islamit me ngritje te analogjive te drejteperdrejta ne cfaredo fushe, ku meritat e civilizimit perendimore pervetesohen si te saja per te krijuar keshtu nje iluzion te ithtaret se, ajo, eshte arsyeja e progressit ekonomik, social, kulturore etj.....ndoshta e ke lexuar ne nje teme tjeter shokun jarigas ku me krenari e pershkruajti processin e konvertimit ne te krishtere si "shkollim" me perfundimin me nje "provim".....shih ne gjermani partine politike Christliche Mitte, e cila programmin politik e ka te ndertuar pikerisht mbi analogjite katolicizem vs. islam, shih te djathtet europjan qe poashtu me te njejten methode propagandistike dalin ne gjah per vota, duke e kultivuar nje FRIGE rrenjesore nder votuesit ndaj islamit....prodhim i kesaj shkolle eshte edhe bindja e forte e jotja, se "katolicizmi" ka shkruar i pari gjuhen shqipe.....gjuha shqipe shkruhet me shekuj me rradhe, nese eshte FOLE, atehere edhe eshte shkruar, ngase jemi ne epiqender te tokave antike ku jane kryqezuar rruget e civilizimeve, te tregetise etj....por per te hulumtuar duhen PARA, qe nuk i kemi ne, aman i ka kush ???...sakte, kisha katolike me qendren e saje ne ???, tamam, ne vatikan..... nje nder arsyet kryesore te suksesit te saje eshte CENTRALIZIMI i fuqise....kush ka PARA, ai ka PUSHTET.....ki eshte LIGJ natyrore....muslimanet ne kete kontekst jane krejtesisht ndryshe, islami e kultivon DECENTRALIZIMIN....tek neve nuk ka as xhami qendrore, as hoxhe boterore, as banke qendrore....ngase ne e kultivojme individualizimin e perkryer, muslimani VET, pa ndihhmen e pa mbrojtjen e askujt do te "varet per kemben e vet", si thot populli....kjo kushton MUND, aman shperblimi eshte me i lezetshem, ja din hajrin shume me shume punes tende....

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Edhe kjo mesele eshte shume e thjeshte, orthodoksia ka jetuar me islamin ne "harmoni" per qindra vjete....
    Ortodoksija ka jetuar ne harmoni me Islamin me qindra vjet !!
    Epo historija tregon ndryshe.Pikerisht Islami shkaterroi Ortodoksine.Ku i ke tani qendrat me te medha te krishterimit Lindor ?
    Ku eshte Antiohija,Aleksandrija,Konstandinopoja,Jerusalemi sot ... keto qendra i kane dhene vulen dhe dinamiken e Krishterimit Lindor ( lexo Ortodoksise).Para paraqitjes se Islamit,Ortodoksija ishte e shtrire dhe stabile ne tere Mesdheun,Afriken Veriore,Azine e Vogel,.Te mos ishin misionet e krishterimit te sllavet barbar,Sot me gjase Ortodoksija do te ishte tkurrur Vetem ne Greqi dhe tek-tuk ne Kaukaz.
    Ortodosise Islami i vuri thiken ne fyt,por e shpetuan sllavet....Ortodokset perjetuan masakra te medhe ,edhe nen kalifet e Islamit edhe nen pushtetin e Sulltaneve dhe realisht ishin qytetar te rendit te dyte,te trete,te katert (zgjedh vete rangun)....paj,priterinjt grek varreshin para Kishave te tyre edhe ne kerkesat me te vogla derguar Sulltanit.
    Une nuk kam cka e mbroj Ortodoksine,sepse Ajo (te fqinjet ka qene/eshte promotori politik dhe faktori kryesor ne shkaterrimin e kombit shqiptar) ... kush ishte Sv.Sava ?
    katolicizmi JO...
    E cka i ka bere Katolicizmi Islamit ?
    Pervec incidenteve te Kryqezateve (qe ne fund dolen fitimtare Muslimanet) ,gjate historise nuk ka ndonje gje per te shenuar.Une kam hulumtuar nje kohe se cili ka qene qendrimi,deklarata te Papeve per Islamin dhe Muhamedin dhe askund,ama askund nuk kam hasur ndonje fjale Kunder apo denigruese ( e kunderta te Protestantet),por vetem heshtje nga Vatikani zyrtar...
    pra, eshte DISTANCA shekullore ajo qe i mban njerezit ne rezerva....
    Flasim per Shqiptaret,dhe une nuk shoh distanca,por te kunderten.... nje pjese e madhe e Shqiptareve qe gjindet Sot nominalisht ne Islam kan simpati per Katolicizmin.Kete nuk munde ta mohoj askush.... dhe per ate te shkrova qe kete disponim te eger anti-katolik e sheh vetem te Islamiket e zjarrte ,qe jane nje pakice e paperfillshme.
    dhe KISHEN KATOLIKE, qe nuk eshte vetem armike e islamit, por edhe e orthodoksise, duhet me patur cdohere ne fokuz, panderprere, mundesisht me e shkateruar sistemin e saje qindrashekullore qe ushqehet me GJAK njeriu....eshte rreziku i vetem qe i kanoset njerezise akoma !..
    " Rrezik per njerezimin,duhet shkaterruar Kishen katolike ..."... Djalli eshte te Ata,Ne (bashke me vellezerit e vogel ortodoks) jemi Engjej,yll ndricues,,, ehooo.
    E kush ta shkaterroj Vatikanin ( si udheheqes dhe simbol i katolicizmit ),... Ju,Ata miqte/aleat sllave Ortodokse ?!
    Po Vatikani eshte institucioni me i vjeter qe ka mbijetuar deri me Sot.Ka kaluar te gjitha,dhe jane mjeshter te gjithckaje.
    Ndersa sot llogaritet e kunderta,qe Islami ne pergjithesi i kanoset njerezimit ,sepse nuk eshte i reformuar dhe shoqerite muslimane nuk jane laicizuar...
    gjyko vete, dallojne llatinet me orthodokset ne kete forum sa i perket fjalorit ??
    Ma nuk e lexoj seriozisht kete Forum,nuk ka cka te lexohet.Por ajo qe konstatoj eshte qe Forumistet musliman ne pergjithesi jane me te eger,me te paemanicipuar,me te paedukuar,me te paarsimuar.Sorry.... Ja fakti me larte "llatin" ,cka ti thuhet kesaj ?
    prodhim i kesaj shkolle eshte edhe bindja e forte e jotja, se "katolicizmi" ka shkruar i pari gjuhen shqipe...
    Hajde de,propaganda e Vatikanit me paska mbushur mua mendejn qe prifterinjte katolik shqiptar e paskan shkruar te paret Gjuhen Shqipe !!! Po ky eshte Fakt zoteri.Ke probleme me pranimet e fakteve...po edhe Allahu yt hesht para fakteve... Po te mos ishin shkrimet e prifterinjeve katolik ( me sakt ATA Franceskan),ku do ishim Sot ... Po ata e shkruan edhe Historine tone,paramendo po te mos ishte vetem Njeri Marin Barleti,Pjeter Bogdani - cfar do ishim dhe do egzistonte per te hullumtuar dic ne historine tone ?
    (Ah,Ai Barleti ju ka prishur shume pune,juve te zjarrteve haha)....
    nje nder arsyet kryesore te suksesit te saje eshte CENTRALIZIMI i fuqise....kush ka PARA, ai ka PUSHTET.....ki eshte LIGJ natyrore....muslimanet ne kete kontekst jane krejtesisht ndryshe, islami e kultivon DECENTRALIZIMIN....tek neve nuk ka as xhami qendrore, as hoxhe boterore, as banke qendrore....ngase ne e kultivojme individualizimin e perkyer ...
    Individualizem i perkryer ne Islam ..?? hehe
    Nuk eshte deshira e muslimaneve dhe Islamit decentralizimi,por ja imponuan rrethanat historike ... Kalifi ishte me shekuj,e pasuan Sulltanet por gjenerali nga Manastiri ja futi shqelm ne prapanice dhe e dergoi ne egzil,perjetesisht.
    Nuk eshte perparesi qe nuk ka nje autoritet qendror ne besimin tuaj,por eshte njera nder arsyet kryesore qe muslimanet gjinden ne kaos.

Ne pergjithesi ate qe shkruan ne teresi eshte subjektivitet i semure ... ndryshe thuhet Subjektivitet deri ne koēe (cojins) ...!

7. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar semiku pėr postimin:

jarigas (09-05-2014)

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga ganimet Lexo Postimin

Ke e thrret ky mesazh?O njerz mos i luftoni te dobtit por edhe mos lejoni te ju shtypin"Pra kujt i drejtohet ky mesazh?A mos vall te presim qe lirin te na e dhurojn kufaret...duhet gjak te derdhet ne rrugen e shpetimit per te dy botrat.Edhe kti deshmori Allahu ia hapt rrugen per ne xhenetin Firdevs,dhe pa dyshim vendi me i mir ju takon atyre qe luftojn per ta plotsu emenetin e Profetit Muhamed as.Allahu qoft i knaqur me te gjith shehidet amin,
    Lirine e demokracine na dhane perendimoret zemer mire qe u breu ndergjegjia kur i shihnin te tjeret te vriteshin e te masakrahoshin, qe ju i quani kufare. Po te mos ishin keta kufare siq i quan ti, ti dhe njerez si ti do te ishit nja 2 metra nen dhe, do te te vrisnin serbet kadal kadale. Por mire qe ta dhane ty kete liri kufaret sepse atehere nuk do te mund te shperndaje urrejtje e te i quaje keta kufare. Po them mire qe ta shpetuan ate mendjen e qelbur nga feja sepse pastaj ska kush shperndan urrejtje per te tjeret qe nuk i takojne fese tende.
    Edhe sirianeve shpresoj qe te ua bijne lirine po keta 'kufare', Afganistanit e Somalise ua prune lirine xhihadistet, po ajo cka prune ata mund te quhet gjithcka perpos liri, nder, e demokraci. Allahu nuk po mujka me i zhduk qafirat, duhet qe te vriten keta nga myslimanet.

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anėtarėsuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023

Edhe nje shqiptar humbi jeten ne Siri , per budallaki edhe serbi .

10. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar busavata pėr postimin:

mesia4ever (11-05-2014)

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga referi_1 Lexo Postimin
    Si e kutpon ti fjalėn UMMET?Ēka ėshtė ummeti musliman,ose ummeti i Muhammedit salallahu alejhi ue sel-lem?A pėrfshihen vetėm arabėt nė kėtė fjalė?
    Pse amkerikanėt quhen komb,kurse janė tė pėrbėri me mbi 100 nacionalitete? Pse thotė profeti se edhe pse disa do ti pėrshkruhen nga ummeti i tij,nė fakt thotė se ata nuk janė nga ummeti i tij sebeb kėtij dhe atij shkaku?
    si e kupton ti hadithin : ''Jam urdhėruar qė ta luftoj secilin derisa ti bindet fjalės LA ILAHE ILALLAH''
    Ose hadithin :...Kam ardhur me shpatė...
    Ose kur ju drejtohet Mekasve se ka ardhur pėr tua kėputur kokėn..etj.
    Normal se nė fillim ka qen i sulmuar..por ma vonė ai ka sulmuar tė tjerėt..
    Si ka mbrri islami deri nė skajet e botės? Duke na sulmuar apo duke i sulmuar?
    Ka dy lloj xhihadi : mbrojtės dhe sulmues..

Edhe nėse muslimani vdes pa e vrarė serbi po ta kesh akiden (kredon islame) tė pastėr pa ndyrėsirat e shirkut dhe kufrit,shkon nė xhennet dhe je martir i ndonji kategorie qė na ka treguar profeti jonė,sepse edhe martirėt ndahen nė shkallė shkallė...
    Dhe unė kredon,besimin tim e kam tė tillė,nėse dikush ka argumente tjera le tmi sjellė..
    Referi faleminderit qe me ne fund po u tregon ketyre injoranteve se cka eshte Islami. Forumit i kane munguar kahere njerez qe e dine fene Islame si ti. Keta ndjekin 'Islamin tradicional' qe nuk ekziston ASKU perpos ne boten e tyre imagjinare. Tregoju gjithashtu se hadithet nuk jane 'propagande kishtare' por shkrime dhe plot here fjale te vet Muhamedit (paqja qofte me ata qe kane pune me fene e tij).

Tregoju se hadithi ku thuhet se Muhamedi i cili kishte se paku 11 gra 'martoi' edhe nje vajze 9 vjece e cila ishte bija e shokut te tij Ebu Bekrit i cili sipas Hadithit e konsideronte sikur vella Muhamedin. Kallxoju vella qe njerez si une nuk po shpifim per Muhamedin por se ato gjera kane ndodhur, dhe ato fjale i tha vet Muhamedi. Pra eshte realitet historik qe Muhamedi ne moshen 51 vjecare kishte nje 'grua' (qe vetem grua nuk mund te quhet) e cila ishte ne moshen 9 vjecare.

Vellacko i madh je, pak njerez kane mbetur qe flasin te verteten ne kete forum, ndoshta numerohen me gishtat e njeres dore. Na sill edhe te tjera Hadithe (si Hadithi ku Muhamedi thote qe te vriten qente, apo kur thote se shurra e deves duhet te mirret si ilaq 'sepse ka efekt sherues' lol) dhe ajete nga Kurani kur vetem 'a madman' do te i konsideronte ato 'fjale te Perendise'.

Referi nje pyetje qe me kane mbetur borxh myslimanet e ketij forumi ishte kjo?

Kur u krijuan hyrijat, pas krijimit te njeriut apo para krijimit te njeriut?! Dhe tregona se si eshte e mundur te martohesh me 72 gra (hyrija) ne te njejten kohe.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesia4ever : 11-05-2014 mė 22:38

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Ish-ushtari i UĒK-sė nga Kumanova humb jetėn nė Siri

Emri:  thumbnail.php?file=lfutime_869442518.jpg

Shikime: 290

Madhėsia:  2.4 KB

Adnan Rexhepi nga Kumanova ėshtė luftėtari i radhės shqiptarė qė u vra tė shtunėn nė luftimet nė qytetin Sham nė Siri, informon agjencia e lajmeve INA.

31 vjeēari ka qenė pjesė e kryengritėsve sirian kundėr regjimit tė diktatorit Bashar Al Asad. Siē mėsohet ai ka ndėrruar jetė tė shtunėn, ndėrsa sot zyrtarisht janė informuar tė afėrmit e tij.

“Sot morėm lajmin se vėllau jonė Adnani ra shehid nė tokėn e Shamit, All-llahu e past mėshiruar , ndjehemi krenarė qe e patėm shok”, kanė shkruar shokėt dhe miqtė e tij nė rrjetin social ‘facebook’, duke shprehur ngushėllime edhe pranė familjes sė tij.

Adnan Rexhepi ka qenė ish-luftėtarė i Ushtrisė Ēlirimtare Kombėtare nė luftėn e vitit 2001 nė rajonin e Karadakut tė Kumanovės, duke qenė pjesė e njėsisė speciale. Nė vitin 2003 ai u arrestua dhe u dėnua me 4 vjet burg, si viktimė e njė procesi tė montuar pėr gjoja vendosjen e bombave nė qendėr tė Kumanovės. (INA)

http://ina-online.net/maqedoni/42748.html
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Faqja 11 prej 15 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •