Jo shtet artificial, por shtet tamon shtet. Jane shume me te organizuar se shteti i Kosoves, jane te forte ushtarakisht, jane shume largpames dhe cka eshte me rendesi kane mjaft aleate te forte ne bote, duke perfshire edhe USA dhe disa vende te fuqishme evropiane. Ketu jane disa shqiptare si ti qe shohin endrra dhe jetojne me prralla 1001 nete. Krejt kombet evropiane punojne per atdhe, ju enderroni te derdhni gjak per fene islame duke rene shehid ne tokat arabe dhe duke na prishur edhe ate pak miqesi qe kemi me disa vende perendimore te forcuar sidomos ne luften e Kosoves me 1999. Kur Bushi bente plane qe ta armatoste ushtrine e Kosoves ju bum dolet vrate ushtare amerikane ne Gjermani dhe tani fusni islamizmin radikal ne trojet shqiptare (kjo do te thote forcim i Serbise ne Kosove, po behet realitet dita dites), kjo eshte futje thike pas shpines interesave kombetare dhe tradheti ndaj deshmoreve e patrioteve.
Kjo eshte arsyeja se perse ne jemi te deshtuar si komb ne krahasim me shtetet qe kemi perreth, per shtetet evropiane mos te flasim, keta jetojne 1 milenium perpara nesh dhe keta skemi gjasa t'i nxejme ndonjehere. Por shyqyr qe nuk jane krejt shqiptaret si ju, se do qeroheshim me kohe, por kane mbetur edhe pak patriota qe luftojne per komb.
Tjeter gje eshte qe i urren, por urrejtja nuk ben te verteten, realiteti ben te verteten. Une nuk i urrej as serbet e as maqedonasit, por kam deshire qe te kemi shtet me te forte se ata. Edhe une jam per t'i mundur ata, si ekonomikisht ashtu edhe me forcim te ushtrise. Kur ta besh nje force ushtarake dhe nje ekonomi te forte ne i kemi mundur edhe Serbine por edhe Maqedonine. Kurdo do te jemi humbes te medhenje nese ne si shqiptare nuk vetedijesohemi.
I nderuar sipas teje kur vjen kjo 'neser', sepse u bene 100 vjet dhe ne de fakto po sundohemi nga ta?!

Krijoni Kontakt