Ky nuk eshte mendim i gjithe shqiptareve!
Eshtre vetem i juaji, e pastaj me sallam gjithe diten juve..., fol o shqiptar ne shqip, se late nam!
Si eshte shenderruar e folura nder ju,po keshtu jeni edhe tjetersuar..., aq sa jeni krenar qe jeni ndryshe nga rrenjet e kombit.
Si ka mundesi qe nje te jet kaq i siperfaqshem e te mos gjykoje me realizem, si pra jeni krenar qe jeni si jeni, ndonse kjo nuk perkon me interesat kombetare.
Mundet nje indian i Amerikes te jete krenar pse flet anglisht?! Ku te jete krenart nje indios qe flet spanjisht dhe te vetkonsiderohet, spanjoll!?
Po duhet ta kete pasqyren se mbrapshti, e te shikohet permes saj ne mes te territ..., kjo ndodh edhe me ju...
Duke konfermuar qe islami sundon Kosoven, juve konsideroheni me ndergjegje te plote, jo evropian..., pasi si e pohoni vet; Vertetohet ekuacjoni...- evropian=i krishter.
Juve pra me deshire hani buken e Evropes, dhe ktheni kupen e tradhetise! Ku qendron tradhetia? - Ne kthimin e identitetit me deshire, kur sot jeni te lire te zgjidhni.
Pastaj une, nuk perfaqesoj as kishe e as Vatikan..., une jam thjesht shqiptar, qe ruaj me fanatizem identitetin kulturo-fetar qe na ka karakterizuar me shekuj, sikur bota na njohu
ne histori, shkelqyem perpara popujve evropian nje here, sot kemi ulur koken, pikerisht prej jush qe; "jeni krenar qe i ngjani popujve me te prapambetur te rruzullit tokesor"!
Kur nje diēka nuk di se si ta emertosh, mish o peshk ..., me e mira eshte;-Flake tej!
Nese me fjalen sinqeritet juve nenkuptoni tjetersim, jam dakort, edhe dosa zhgerryehet ne lyren e baltes..., pastaj lahet e pastrohet..., per pastaj te zhgerryehet prap ne lluc!
Ajo eshte krenare qe ka lindur keshtu..., aq di dhe aq mendon, po juve ?.........., keni sy e shihni, nuk dini te lexoni, mjafton pak per te qen realiste. Kjo nuk do shume komente...
Po te kishte ndodhur edhe nje here lufte midis kualicjonit ballkanik dhe turko-aziatik..., nje lufte jo probabile por edhe pse hipoteze, kerkohet nje pergjigje retorike ...,
- juve ne ē'llogore do te qendronit..., ne nje krah me jevgjit,
po te kenaqur juve, te kenaqur te gjithe!
Ja kalofshi mire, diten e djele, dite pune per juve! ...

Krijoni Kontakt