Close
Faqja 7 prej 40 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 399

Pėr: Ramush Haradinaj ne lufte kunder islamisteve

Citim Postuar mė parė nga Antiproanti Lexo Postimin
    Pse shkruan ti ne internet, kur dihet se kjo nuk eshte e domosdoshme dhe per shume arsye eshte ne kundershtim me fene (islamin)...!?
    Edhe interneti nuk eshte i feve, por i djallit...
    Ku shkruan se interneti na qenka i djallit?Mvaret me ēfar qėllmi e pėrdor si me ēdo mjet tjetėr.Edhe kėpucėn,nėse e veesh pėr tė bėrė haram (zina,imoralitet,spiunim,vrasje,...etj) njilloj e ka gjykimin si interneti.Pra njisoj edhe me organet e trupit a i pėrdor nė rrugė hallall ose haram pra ose nė rrugėn e Zotit ose nė rrugėn e djallit.Pa ēdo gjė ėshtė sprovė,njeriu ėshtė nė sprovė ose pėr tė mirė ose pėr tė keqe rrugė tė tretė nuk ka.
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar mė parė nga KNFC Lexo Postimin
    Une nuk urrej njeri per besim ... sinqerisht as virtualisht nuk te urrej ... debatoj ... dhe kam bindjet e mia ... po nuk ndjej apo kam urrejtje !!!

Sa per kapjen e mendjes,duhet ta pranosh se ne te krishteret jemi me te prirur drejt shkollimit,mesimit,perparimit,e rrjedhimisht edhe me mendje me te zhvilluara !!!Te jete per muslimanizmin ne kuptimin e tij ,bota do ishte e gjitha shkretetira e gamile,tavlla e carcafe !!!

Dhe nje gje qe duhet ta dish ... une nuk jam person fetar ...nuk praktikoj Fe ... por jam shume krenar brenda vetes time qe te paret e mi kane treguar karakter te forte ne kohe te veshtira dhe kane ruajtur fene e krishtere ...
    Me t'vertet, ju te krishteret s'keni fije TOLERANCE dhe Fal ZOTIT qe keni ngel keshtu sic edhe na u paraqiteni : Si shkie shqipfolės !
    Me kete mentalitet qė keni, ju sikur kerkoni ndarjėn nga pjesa dėrmuese e shqiptareve te besimit ISLAM !

Mbledhni mend nga shetet e azise dhe te lindjes se cfar ndodhi me tradheti te tilla !
    … ///

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-04-2009
    Postime
    368

Ramush ke batis keq ke hy dikun nga ku spo mundesh me dal don me u nxjerr me at se un jam kunder islamit me mjekerr jo islamit Autokton po kush po ti han ty kto fora te mykta keto fjal te njejta i thon dhe katoliket shqipfoles dhe atyre sju pengon islami Traficional me cakrru gotat bash per vitin e ri.. po hajt ramush se i ke be gropen vetit po ofendon nje popull po ofendon njerz qe mbajn mjekrra kur nga po ata njerz qe ti sot i ofendon kan dhen gjakun per ket kosov ...

Smundem mos me then se ti Ramush gjithqka mundesh te jesh pos nje intelektual s`ke kry bre me zor s`shkon.
    Nuk lejohen adresa Interneti ne Firme. Stafi i Forumit.

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Edhe sikur t'mos ishte Anti-Islamist Ramushi, thjesht,... duhet me qen njeriu me 2 ditė shkolle, pėr t'ia dhen votėn kėtij analfabeti qe 2 fjal shqip nuk din t'i lidhe !
    … ///

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anėtarėsuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979

ne nji intervist per kosovapress ramusha nder te tjerat per flliqtanat tha:
    --------------------------------------------------

Ai ka thėnė se nė Kosovė ende ka shumė njerėz qė janė tė ndėrlidhur me shėrbimet e ish Jugosllavisė dhe Serbisė.

“Nė Kosovė, plot ki njerėz qė janė tė ndėrlidhur ende me ish shėrbimet e ish Jugosllavisė dhe Serbisė, se kanė jetuar 50 vjet kėtu. Ka nė Kosovė plot rryma politike qė kujtojnė se Kosovės mundet me ju dhanė njė kahje tjetėr. Kjo ka vdekė nė 99-tėn. Kosova duhet m'u reformuar, m'u zhvillu standardi reformues, tė trokitet pėr anėtarėsim nė Evropė”, ka shtuar ai.

Brenda njė periudhe tė shkurtėr, Haradinajt i'u kanė hapur shumė konflikte.

E konflikti i radhės ėshtė themeluesi i LISBA-s, Fuad Ramiqi, dhe personat e anėtarėsuar nė tė qė Haradinaj i pati quajtur “Flliqtana me mjekra”.

Ai, ka thėnė se nė Kosovė ka tendencė qė me i'u imponuar qytetarėve tė vendit, jetės shoqėrore, normat, standardet dhe vlera, tė cilat nuk janė shqiptare.

Ai ka thėnė se kėto imponime janė fonde qė vinė nga Beogradi dhe qė e rrezikojnė Kosovėn dhe shumė njerėz bien viktimė e tyre.

“Kryesisht janė fonde qė vinė nga Beogradi, janė agjenda qė me e prezantuar Kosovėn si njė rrezik pėr tė tjerė janė fonde tė zeza janė indirekt, janė mekanizma pėr me e penguar Kosovėn nė rrugėn e vet. Plot qytetar tė Kosovės bien viktimė e tyre se ėshtė njė skamje, jetė e vshtirė, e rėndė, ta keqpėrdorin gjendjen e njerėzve tonė, ta keqpėrdorin pamundėsitė e njerėzve tonė me kriju perspektiva nė jetė, dhe i shkaktojnė probleme vendit, vetės dhe shoqėrisė qė si tė tillė janė kryesisht kėta, rasti konkret pėr zotėrinė merreni biografinė dhe e shihni se kush ėshtė ai”, ka deklaruar Haradinaj.
    Do t“i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin
    Edhe sikur t'mos ishte Anti-Islamist Ramushi, thjesht,... duhet me qen njeriu me 2 ditė shkolle, pėr t'ia dhen votėn kėtij analfabeti qe 2 fjal shqip nuk din t'i lidhe !
    Absurd...
    Si mund te jete dikush si Ramushi anti-musliman kur dihet se vete eshte musliman, eshte i lindur dhe i rritur ne familje tradicionale shqipetare te perkatesise fetare muslimane, i gjithe farefisi eshte musliman, praktikisht cdo gje ne jeten e tij te perditshme ka qene dhe eshte e nderlidhur me rregulla dhe tradita te islamit "autokton" ose te zakonshem shqiptar...!

Jo, Ramushi nuk eshte anti-musliman, sic nuk jane shumica absolute e shqipetareve.
    Ramushi si shume shqiptar tjere eshte kunder nje islami te caktuar, cfare predikohet nga "flliqtanat me mjekra" te deges se UDB-se, LISBA etj., i cili jo vetem per Ramushin por edhe per shumicen absolute te shqipetareve eshte i huaj, i paperputhshem me shumicen e traditave fetare dhe kombetare shqipetare, intolerant, i pazbatueshem brenda nje vendi dhe kombi me tre fe, qe eshte nje nder vecorite me te cilat krenohemi dhe mund te krenohemi para tjereve dhe ne kundershtim absolut me ambiciet dhe interesat kombetare dhe qytetare te shumices se shqipetareve europian ne boten moderne.
    Nuk jane muslimanet e rendomte ata qe po " luftojne" R. Haradinaj me propagande te sajuar ne Beograd dhe rrethe antikombetare ne shqipetari, por eksponentet ekstremiste te LISBA dhe te islamit fundamentalist dhe ekstremist apo "flliqtanat" me dhe pa mjekra te kesaj kategorie.
    Dhe gjithashtu nuk eshte rastesi qe cak i sulmit te tyre eshte pikerisht Haradinaj dhe jo p.sh. Thaci!

Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar mė parė nga ExTaSy Lexo Postimin
    ... po hajt ramush se i ke be gropen vetit po ofendon nje popull po ofendon njerz qe mbajn mjekrra kur nga po ata njerz qe ti sot i ofendon kan dhen gjakun per ket kosov ...

....

"Kan dhen" mu...!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar mė parė nga Antiproanti Lexo Postimin
    Absurd...
    Si mund te jete dikush si Ramushi anti-musliman kur dihet se vete eshte musliman, eshte i lindur dhe i rritur ne familje tradicionale shqipetare te perkatesise fetare muslimane, i gjithe farefisi eshte musliman, praktikisht cdo gje ne jeten e tij te perditshme ka qene dhe eshte e nderlidhur me rregulla dhe tradita te islamit "autokton" ose te zakonshem shqiptar...!

Jo, Ramushi nuk eshte anti-musliman, sic nuk jane shumica absolute e shqipetareve.
    Ramushi si shume shqiptar tjere eshte kunder nje islami te caktuar, cfare predikohet nga "flliqtanat me mjekra" te deges se UDB-se, LISBA etj., i cili jo vetem per Ramushin por edhe per shumicen absolute te shqipetareve eshte i huaj, i paperputhshem me shumicen e traditave fetare dhe kombetare shqipetare, intolerant, i pazbatueshem brenda nje vendi dhe kombi me tre fe, qe eshte nje nder vecorite me te cilat krenohemi dhe mund te krenohemi para tjereve dhe ne kundershtim absolut me ambiciet dhe interesat kombetare dhe qytetare te shumices se shqipetareve europian ne boten moderne.
    Nuk jane muslimanet e rendomte ata qe po " luftojne" R. Haradinaj me propagande te sajuar ne Beograd dhe rrethe antikombetare ne shqipetari, por eksponentet ekstremiste te LISBA dhe te islamit fundamentalist dhe ekstremist apo "flliqtanat" me dhe pa mjekra te kesaj kategorie.
    Dhe gjithashtu nuk eshte rastesi qe cak i sulmit te tyre eshte pikerisht Haradinaj dhe jo p.sh. Thaci!
    Si mund te jete dikush musliman kur nuk beson ne islam ...vet e ka pohu qe asnje rregull te islamit nuk praktikon!!
    Edhe une jam lind e rrit ne familje me tradite muslimane te ashtuquajtur tradicionale ,prinderit e mi ishin ateist ,nga islami tradicional kishim vetem festen e Bajramit te cilen e "festonin" sa per sy e faqe ..tani ..jam une muslimane?

Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Si mund te jete dikush musliman kur nuk beson ne islam ...vet e ka pohu qe asnje rregull te islamit nuk praktikon!!
    Edhe une jam lind e rrit ne familje me tradite muslimane te ashtuquajtur tradicionale ,prinderit e mi ishin ateist ,nga islami tradicional kishim vetem festen e Bajramit te cilen e "festonin" sa per sy e faqe ..tani ..jam une muslimane?
    Musliman si cdo musliman tjeter ne ate regjion...
    Nese e dine si kane qene dhe si jane muslimanet e asaj ane, atehere je ne perparesi.

Se kush eshte musliman dhe cka eshte muslimane praktikisht nuk e percakton asnje instance.
    Jane fundamentalistet dhe ekstremistet (neoislamist) apo "flliqtanat me mjekra" qe deshirojne ta uniformojne islamin, madje edhe ne pamje te jashtme.
    Prandaj eshte e kote te diskutohet per keso ceshtjesh, te perkufizimit te sakte te asaj se cfare eshte muslimane dhe cfare jo, dhe posaqerisht qe ne baze te kesaj te percaktohet se kush eshte dhe kush nuk eshte musliman ne Kosove dhe nder shqiptar.
    Per ata qe e i marrin per baze interpretimit me strikte apo strikte te Kuranit dhe rregullave te islamit sipas Kuranit apo shkollave te ndryshme te Afrikes dhe Azise, praktikisht gati asnje shqipetar nuk do te duhej te llogaritej si musliman. Por kjo nuk eshte menyra standarde e trajtimit dhe klasifikimit. Keta i trjatojne si jo-mulsiman p.sh. edhe muslimanet e Iranit dhe praktikisht cdo musliman qe nuk vepron dhe sjellet ne perputhje te mjaftueshme me ideologjite e tyre fetare-politike.

Praktikimi i fese nuk eshte i domosdoshem per te qene pjese e nje komuniteti fetar.
    Ka dallim te madh ne mes te mospraktikimit te fese islame dhe te qenurit jo-musliman, lere me anti-musliman.
    Perndryshe, kur une permendi muslimanet nuk nenkupoj automatikisht besimtaret e devotshem, te cilet jetojne mbi bazen e parimeve (strikte) te Kuranit apo interpretimeve perkatese. Si ne cdo situate tjeter te perditshmerise njerezore ku nuk ekziston vetem nje menyre, forme apo standard strikt i perballjes me sfida te ndryshme, ngjashem ekzistojne edhe menyra dhe forma te ndryshme te ballafaqimit me Zotin, fete dhe cdo gje qe nderlidhet me keto. Ne te kunderten, cdo individ do te duhej minimalisht te ishte besimtar si hoxha apo prifti per t'u llogaritur si pjesetare i nje komunitetiti fetar apo i nje kulture te ndikuar nga tradita dhe vlera te nje feje te caktuar.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

...neper viset Shqiptare kemi:nje pakice qe praktikon fene muslimane(jane keta flliqtinat,per te cilen u ngjall ky debat),pastaje nje pjese e konsiderueshme qe praktikon fene e Krishtere(tek te trija sektet),mandej kemi nje shumice qe nuk praktikon asnjeren fe,mandej vjen ne konsiderate edhe nje pjese e kosiderueshme qe jane akoma laraman....E tani lindet pyetja se nga cila pjese kemi pengesa ne ecjen si Komb dhe si vendet tona ne pergjithsi ??/!!..e ketu kam besimin e plote se shumica e popullit do te pergjigjej,se pengesa kryesore e kombit tone jane keto flliqtinat se na flliqen rracen me islamin e pakistanit,arabise,Afganistanit etjetj.

Faqja 7 prej 40 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •