Kjo teme me kujtoi ate ish-mjeker'pordhesidentin e Iranit, Ahmedinexhad, kur e pyet nje gazetar amerikan ne lidhje me menyren e trajtimit e homoseksualeve ne Iran. Ai pergjigjet menjehere, pa u menduar as edhe nje sekonde - ne Iran nuk ka njerez me orientim te tille!

(dmth kete te ben trushplarja arabo-mahmudiane!!)
Mbaj mend ne te mesme, nje eksperience personale, ku nje prej cunave te klases shoqerohej gjithnje me femra, fliste ne nje menyre te cuditshme(ze i holle, i pazakonte) plus edhe ne ecje, levizjet i kishte te tilla aq te shpejta duke u perdredhur sa majtas sa djathtas. Te gjithe mendonin se ishte homo, pa diskutim. Ne pushim, e ngacmonin ata "te fortit" e klases(godisnin me shkelma, fyerje nga me banalet e muhabete kesisoj) Une per vete jo vetem qe s'mund t'u bashkohesha cubave, por gjendja e tij e mepastajme me ngjallte nje keqardhje kaq te madhe sa s'mund ta pershkruaj. Pamvaresisht, edhe une vete aso kohe isha i ndikuar(presion i pashmangshem i mendjes kolektive) nga paragjykimet e turmes. E megjithate, fatmiresisht, niveli im i botkuptimit megjithese i pjesshem, nuk me lejonte t'u bashkohesha ceceneve! Ky personi ne fjale(i konsideruar tip Pedroje) sot e kesaj dite ka familjen e tij(grua dhe femije) Selman bir Selmani, kujt do i kishte shkuar ndermend ky lloj perfundimi.
Tani, ne lidhje me temen, une e kam te veshtire te depertoj trurin(psikologjikisht) e nje homoseksuali, per te kuptuar cka e shtyn/terheq ate drejt seksit te njejte. Thjesht nuk posedoj kredencialet e nje psikologu/mjeku etj. Por, ne pune nje prej kolegeve eshte i atij orientimi dhe per aq kohe sa e kam njohur mendoj se eshte robi me persembari qe do te mund te gjesh ne cdo te perditshme, per te krijuar nje miqesi te mirefillte. Megjithate, kur e kam njohur ne fillim, ndihesha disi ne siklet ne menyre te pashpjegueshme, por me kalimin e kohes munda te pranoj se edhe ai eshte si gjithe te tjeret, shumica(hetero).
Kjo teme, me sa lexova, eshte nje tjeter prove se fetaret(fondamentaqenet dua te them) jane toca e kaluar tocave!! Injoranca e ktyre egersirave eshte e klasit I-re, me pese yje!

Krijoni Kontakt