ti beson ne kuran sepse beson se kurani eshte fjala e zotit. pra ti beson ne fund fare te dicka qe thjesht e beson dhe asgje tjeter sepse nuk ka asnje baze qe kurani eshte liber i zotit. nuk po them qe ben keq qe e beson pune per ty por ai eshte nje besim. keshtu si ky besimi jot eshte dhe ai besimi tjeter ne trinitet a ku e di une. dmth pune besimi ska rendesi ne kuran ne bibel apo diku tjeter sepse sido qe te jete nuk mund te pyesesh se ku bazohesh por thjesht respekto besimin.
edhe une te justifikoj ty sepse eshte bere trend andej nga besimet dhe nga besimtaret e ndryshem te gjykojne apo te kerkojen baza per besimet e tjera nderkohe qe skane baza per vete ne besimet e tyre sepse sic e thashe jane besime nuk mund te kerkosh baza.
Paqe!
Muhamedi pbuh eshte profeti i Allahut, dhe kjo eshte e qarte per c'do person qe e lexon librin e arte dhe te persosur qe e solli ky person zemerarte pbuh. Mjafton te lexosh Kur'anin qe ta shikosh se te tera qe jane shkruar jane te verteta, por me shume se kaq. I marre ne teresi ky liber i persosur eshte i perkushtuar njerzimit, dhe te jep nje plotesim shpirteror qe nuk e ndjen me asnje lloj ideologjie tjeter. Kur iu dhurua ky liber i persosur njeriut, kerkimi i tij mbaroi. Duke lexuar kete liber te tere idete dhe deshirat e fshehura dhe natyrale te njeriut aktivizohen dhe na vene ne dijeni se kjo veper i perket krijuesit tone te persosur, Allahut. Kjo eshte dhurata e gjithe njerzimit, qe me perket mua aq sa ty. Prandaj, i dashur vella te bej thirje qe te hapesh zemren dhe te pranosh udhen e drejte, ate te Islamit, ate te krijuesit, ate te Allahut. Ne fillim lexo Kur'anin, dhe mundet te flasim bashke. Une do jepja c'eshte e mundur per te kthyer ty ne udhen e drejte.
Gjithe te mirat!
Ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah ahaha
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hof : 11-10-2013 mė 23:33
"An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"
Ėshtė njė nga cilėsit mė tė kėqija qė kam parė nė forum qė tema bartet nė njė pikė krejtėsisht tjetėr edhe pse mund tė ketė ndonjė ndėrlidhje. Mendimi im ėshtė se kjo nuk do duhej tė ndodhte por sidoqoftė...
Tema kėtu ėshtė qė dikush ka kėrkuar tė shpjegohet feja e krishterimit e cila bazohet nė Bibėl, pra tė shpjegohet Bibla thėnė mė saktė dhe jo ju tė ma shpjegoni fenė time mua, mund tė pyesėsh por jo tė ma shpjegosh sepse je injorant ndaj fesė time, kaq. Unė askund nuk thash se Bibla askund nuk ka bazė, askund, por thjeshtė pyeta diēka dhe vėra diēka nė pikėpyetje nė mėnyrė qė dikush t'a shpjegojė atė pėr tė cilėn kam pyetur.
Pas kėsaj, unė nuk kam sjellur fjalėt e mia por kam sjellur vargjet biblike dhe mendimet e vet mendimtarėve tė krishterė dhe pėrkthimit dhe komentimit tė tyre.
Sa i pėrket besimit tim ka bazė nė Kur'an dhe Hadith, kėto janė dy burimet themelore tė Islamit dhe ka mjaftė argumente qė dokumentojnė se kjo ėshtė feja e vetme e pranuar tek Allahu dhe se vetėm Atij i takon adhurimi me meritė e askujt tjetėr pėrveē Tij, njė dhe i vetėm, i pari pa fillim dhe i fundit pa mbarim.
"... Sikur tė ishte (Kurani) prej dikujt tjetėr, pėrveē prej Allahut, do tė gjenin nė te shumė kundėrthėnie." (Kur'an, 4:82)
"E ti thuaj: “E vėrteta ėshtė nga Zoti juaj, e kush tė dojė, le tė besojė, e kush tė dojė, le tė mohojė..." (Kur'an, 18:29)
"Jo ashtu! Nė tė vėrtetė kėto janė kėshilla. Kush don, merr mesim nga ai (Kur’ani) (i cili) ėshtė kėshillė nė flet tė ēmueshme, me vlerė tė lartė e tė ruajtur." (Kur'an, 80:11-14)
Paqe!
Pyetja i eshte drejtuar te krishtereve, jo hoxhallareve!!
Te njejten gje mund te thote nje i krishtere per ty!!dhe jo ju tė ma shpjegoni fenė time mua, mund tė pyesėsh por jo tė ma shpjegosh sepse je injorant ndaj fesė time, kaq.
Pra, je ti qe devijon temen!!Unė askund nuk thash se Bibla askund nuk ka bazė, askund, por thjeshtė pyeta diēka dhe vėra diēka nė pikėpyetje nė mėnyrė qė dikush t'a shpjegojė atė pėr tė cilėn kam pyetur.
Pra, je aq i "zgjuar" sa te mos kuptosh se hapesi i temes nuk kerkon paēavure nga sitet islamike, por debat me te krishteret??!!Pas kėsaj, unė nuk kam sjellur fjalėt e mia por kam sjellur vargjet biblike dhe mendimet e vet mendimtarėve tė krishterė dhe pėrkthimit dhe komentimit tė tyre.
Sill nje prove te vetme!!Sa i pėrket besimit tim ka bazė nė Kur'an dhe Hadith, kėto janė dy burimet themelore tė Islamit dhe ka mjaftė argumente qė dokumentojnė se kjo ėshtė feja e vetme e pranuar tek Allahu
Jarigas
Jam kurioz per nje gje. Ti qe thua se beson ne kur'an mundet ti pergjigesh pyetjes meposhte qe e bera per nje anetar tjeter.
Une nuk kam problem me dalje jashte teme, se ndryshe i ve zinxhir njerezve, me mire te bisedojne lireshem. Kuptohet qe prap jame i interesuar ne temen.
"An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"
Krijoni Kontakt