Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 32
    i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anėtarėsuar
    14-10-2010
    Postime
    542

Pėr: Krishtere, ku e bazoni besimin se Jisui eshte Perendi?

Citim Postuar mė parė nga Elytony Lexo Postimin
    Ne e bazojmė besimin se Muhamedi, paqja e Zotit qoftė mbi tė, ishte i dėrguar, nė fjalėt e Allahut nė Kur'an.
    aaaaa ne kuran!!!(dhe me kete kujton se e jusitifikove besimin tend, une e prisja kete pergjigje dhe kote nuk e bera ate pyetje). po besimin qe kurani eshte libri i zotit ku e bazon?!!!

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015

Citim Postuar mė parė nga Kanina Lexo Postimin
    aaaaa ne kuran!!!(dhe me kete kujton se e jusitifikove besimin tend, une e prisja kete pergjigje dhe kote nuk e bera ate pyetje). po besimin qe kurani eshte libri i zotit ku e bazon?!!!
    Besimi qė Kur'ani ėshtė libri i Zotit e bazojė nė Kur'an, ngase Kur'ani ėshtė fjala e Tij.

Unė nuk e justifikova besimin tim por tė tregova, megjithatė unė tė justifikoj ty pėr kėtė gjykim qė mė dhe...s'ka gjė, ''trend'' ishin kėtu kėto.

Paqe!

i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anėtarėsuar
    14-10-2010
    Postime
    542

Besimi qė Kur'ani ėshtė libri i Zotit e bazojė nė Kur'an, ngase Kur'ani ėshtė fjala e Tij.

Unė nuk e justifikova besimin tim por tė tregova, megjithatė unė tė justifikoj ty pėr kėtė gjykim qė mė dhe...s'ka gjė, ''trend'' ishin kėtu kėto.

Paqe!

ti beson ne kuran sepse beson se kurani eshte fjala e zotit. pra ti beson ne fund fare te dicka qe thjesht e beson dhe asgje tjeter sepse nuk ka asnje baze qe kurani eshte liber i zotit. nuk po them qe ben keq qe e beson pune per ty por ai eshte nje besim. keshtu si ky besimi jot eshte dhe ai besimi tjeter ne trinitet a ku e di une. dmth pune besimi ska rendesi ne kuran ne bibel apo diku tjeter sepse sido qe te jete nuk mund te pyesesh se ku bazohesh por thjesht respekto besimin.
    edhe une te justifikoj ty sepse eshte bere trend andej nga besimet dhe nga besimtaret e ndryshem te gjykojne apo te kerkojen baza per besimet e tjera nderkohe qe skane baza per vete ne besimet e tyre sepse sic e thashe jane besime nuk mund te kerkosh baza.

Paqe!

Muhamedi pbuh eshte profeti i Allahut, dhe kjo eshte e qarte per c'do person qe e lexon librin e arte dhe te persosur qe e solli ky person zemerarte pbuh. Mjafton te lexosh Kur'anin qe ta shikosh se te tera qe jane shkruar jane te verteta, por me shume se kaq. I marre ne teresi ky liber i persosur eshte i perkushtuar njerzimit, dhe te jep nje plotesim shpirteror qe nuk e ndjen me asnje lloj ideologjie tjeter. Kur iu dhurua ky liber i persosur njeriut, kerkimi i tij mbaroi. Duke lexuar kete liber te tere idete dhe deshirat e fshehura dhe natyrale te njeriut aktivizohen dhe na vene ne dijeni se kjo veper i perket krijuesit tone te persosur, Allahut. Kjo eshte dhurata e gjithe njerzimit, qe me perket mua aq sa ty. Prandaj, i dashur vella te bej thirje qe te hapesh zemren dhe te pranosh udhen e drejte, ate te Islamit, ate te krijuesit, ate te Allahut. Ne fillim lexo Kur'anin, dhe mundet te flasim bashke. Une do jepja c'eshte e mundur per te kthyer ty ne udhen e drejte.
    Gjithe te mirat!

Ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah ahaha

po ti shkencetar ku e bazon besimin se muhameti ishte profet i zotit?!!(me siguri mysliman je perderi sana ben pyetje te tilla)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hof : 11-10-2013 mė 23:33
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Argumentim rrethanor (cirkular reasoning) ... Jo,jo.

Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015

ti beson ne kuran sepse beson se kurani eshte fjala e zotit. pra ti beson ne fund fare te dicka qe thjesht e beson dhe asgje tjeter sepse nuk ka asnje baze qe kurani eshte liber i zotit. nuk po them qe ben keq qe e beson pune per ty por ai eshte nje besim. keshtu si ky besimi jot eshte dhe ai besimi tjeter ne trinitet a ku e di une. dmth pune besimi ska rendesi ne kuran ne bibel apo diku tjeter sepse sido qe te jete nuk mund te pyesesh se ku bazohesh por thjesht respekto besimin.
    edhe une te justifikoj ty sepse eshte bere trend andej nga besimet dhe nga besimtaret e ndryshem te gjykojne apo te kerkojen baza per besimet e tjera nderkohe qe skane baza per vete ne besimet e tyre sepse sic e thashe jane besime nuk mund te kerkosh baza.

Paqe!
    Ėshtė njė nga cilėsit mė tė kėqija qė kam parė nė forum qė tema bartet nė njė pikė krejtėsisht tjetėr edhe pse mund tė ketė ndonjė ndėrlidhje. Mendimi im ėshtė se kjo nuk do duhej tė ndodhte por sidoqoftė...

Tema kėtu ėshtė qė dikush ka kėrkuar tė shpjegohet feja e krishterimit e cila bazohet nė Bibėl, pra tė shpjegohet Bibla thėnė mė saktė dhe jo ju tė ma shpjegoni fenė time mua, mund tė pyesėsh por jo tė ma shpjegosh sepse je injorant ndaj fesė time, kaq. Unė askund nuk thash se Bibla askund nuk ka bazė, askund, por thjeshtė pyeta diēka dhe vėra diēka nė pikėpyetje nė mėnyrė qė dikush t'a shpjegojė atė pėr tė cilėn kam pyetur.
    Pas kėsaj, unė nuk kam sjellur fjalėt e mia por kam sjellur vargjet biblike dhe mendimet e vet mendimtarėve tė krishterė dhe pėrkthimit dhe komentimit tė tyre.

Sa i pėrket besimit tim ka bazė nė Kur'an dhe Hadith, kėto janė dy burimet themelore tė Islamit dhe ka mjaftė argumente qė dokumentojnė se kjo ėshtė feja e vetme e pranuar tek Allahu dhe se vetėm Atij i takon adhurimi me meritė e askujt tjetėr pėrveē Tij, njė dhe i vetėm, i pari pa fillim dhe i fundit pa mbarim.

"... Sikur tė ishte (Kurani) prej dikujt tjetėr, pėrveē prej Allahut, do tė gjenin nė te shumė kundėrthėnie." (Kur'an, 4:82)

"E ti thuaj: “E vėrteta ėshtė nga Zoti juaj, e kush tė dojė, le tė besojė, e kush tė dojė, le tė mohojė..." (Kur'an, 18:29)

"Jo ashtu! Nė tė vėrtetė kėto janė kėshilla. Kush don, merr mesim nga ai (Kur’ani) (i cili) ėshtė kėshillė nė flet tė ēmueshme, me vlerė tė lartė e tė ruajtur." (Kur'an, 80:11-14)

Paqe!

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Tema kėtu ėshtė qė dikush ka kėrkuar tė shpjegohet feja e krishterimit e cila bazohet nė Bibėl, pra tė shpjegohet Bibla thėnė mė saktė
    Pyetja i eshte drejtuar te krishtereve, jo hoxhallareve!!
    dhe jo ju tė ma shpjegoni fenė time mua, mund tė pyesėsh por jo tė ma shpjegosh sepse je injorant ndaj fesė time, kaq.
    Te njejten gje mund te thote nje i krishtere per ty!!
    Unė askund nuk thash se Bibla askund nuk ka bazė, askund, por thjeshtė pyeta diēka dhe vėra diēka nė pikėpyetje nė mėnyrė qė dikush t'a shpjegojė atė pėr tė cilėn kam pyetur.
    Pra, je ti qe devijon temen!!
    Pas kėsaj, unė nuk kam sjellur fjalėt e mia por kam sjellur vargjet biblike dhe mendimet e vet mendimtarėve tė krishterė dhe pėrkthimit dhe komentimit tė tyre.
    Pra, je aq i "zgjuar" sa te mos kuptosh se hapesi i temes nuk kerkon paēavure nga sitet islamike, por debat me te krishteret??!!
    Sa i pėrket besimit tim ka bazė nė Kur'an dhe Hadith, kėto janė dy burimet themelore tė Islamit dhe ka mjaftė argumente qė dokumentojnė se kjo ėshtė feja e vetme e pranuar tek Allahu
    Sill nje prove te vetme!!
    Jarigas

Jam kurioz per nje gje. Ti qe thua se beson ne kur'an mundet ti pergjigesh pyetjes meposhte qe e bera per nje anetar tjeter.
    Citim Postuar mė parė nga hof Lexo Postimin
    2) Ja ku eshte ne shqip:

KUR'ANI i SHENJTĖ
    2.Suretu Al-Bekare
    178. O ju qė besuat, u ėshtė bėrė obligim gjurmimi pėr dėnim pėr mbytje: i liri pėr tė lirin, robi pėr robin, femra pėr femrėn. Kurse atij qė i falet diēka nga vėllau i vet atėherė ajo le tė pėrcillėt (e atij qė e fal) kuptueshėm dhe shpagimi (nga dorasi) atij le t’i bėhet me tė mirė. kjo ėshtė njė lehtėsim dhe mėshirė prej Zotit tuaj. E kush tejkalon pas kėtij (pajtim), ai ka njė dėnim tė idhėt.

Zere se nje person i vrau skllavin nje tjetri, ose gruan. Ti thua se eshte e drejte qe ai te hakmerret dhe ti vrasi skllavin apo gruan te parit? Hakmarrje me vete kriminelin nuk kam problem une por po te pyes keshtu qysh eshte ne Kuran.
    http://www.iium.edu.my/deed/quran/albanian/a2.html
    Une nuk kam problem me dalje jashte teme, se ndryshe i ve zinxhir njerezve, me mire te bisedojne lireshem. Kuptohet qe prap jame i interesuar ne temen.

Ėshtė njė nga cilėsit mė tė kėqija qė kam parė nė forum qė tema bartet nė njė pikė krejtėsisht tjetėr edhe pse mund tė ketė ndonjė ndėrlidhje. Mendimi im ėshtė se kjo nuk do duhej tė ndodhte por sidoqoftė...

Tema kėtu ėshtė qė dikush ka kėrkuar tė shpjegohet feja e krishterimit e cila bazohet nė Bibėl, pra tė shpjegohet Bibla thėnė mė saktė dhe jo ju tė ma shpjegoni fenė time mua, mund tė pyesėsh por jo tė ma shpjegosh sepse je injorant ndaj fesė time, kaq. Unė askund nuk thash se Bibla askund nuk ka bazė, askund, por thjeshtė pyeta diēka dhe vėra diēka nė pikėpyetje nė mėnyrė qė dikush t'a shpjegojė atė pėr tė cilėn kam pyetur.

Sa i pėrket besimit tim ka bazė nė Kur'an dhe Hadith, kėto janė dy burimet themelore tė Islamit dhe ka mjaftė argumente qė dokumentojnė se kjo ėshtė feja e vetme e pranuar tek Allahu dhe se vetėm Atij i takon adhurimi me meritė e askujt tjetėr pėrveē Tij, njė dhe i vetėm, i pari pa fillim dhe i fundit pa mbarim.

"... Sikur tė ishte (Kurani) prej dikujt tjetėr, pėrveē prej Allahut, do tė gjenin nė te shumė kundėrthėnie." (Kur'an, 4:82)

"E ti thuaj: “E vėrteta ėshtė nga Zoti juaj, e kush tė dojė, le tė besojė, e kush tė dojė, le tė mohojė..." (Kur'an, 18:29)

"Jo ashtu! Nė tė vėrtetė kėto janė kėshilla. Kush don, merr mesim nga ai (Kur’ani) (i cili) ėshtė kėshillė nė flet tė ēmueshme, me vlerė tė lartė e tė ruajtur." (Kur'an, 80:11-14)

Paqe!
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Pyetja i eshte drejtuar te krishtereve, jo hoxhallareve!!
    Te njejten gje mund te thote nje i krishtere per ty!!
    Pra, je ti qe devijon temen!!
    Pra, je aq i "zgjuar" sa te mos kuptosh se hapesi i temes nuk kerkon paēavure nga sitet islamike, por debat me te krishteret??!!
    Sill nje prove te vetme!!
    O idiot i cekėt, o injorantė e o xhahil... mijėra herė tė kam thėnė se ti nuk je e as unė nuk jam gategori e ytja as e imja nuk je! I paedukatė, morraē!

Zhduku!

Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015

Citim Postuar mė parė nga hof Lexo Postimin

Une nuk kam problem me dalje jashte teme, se ndryshe i ve zinxhir njerezve, me mire te bisedojne lireshem. Kuptohet qe prap jame i interesuar ne temen.
    Nė rregull, pse jo. Por mua mė shqetėsoi fakti se asnjė i krishterė nuk pėrgjigjej aty, sidoqoftė, unė tė tregova pėr bazėn e besimit tim. Unė nuk them se besimi i krishterė nuk ka bazė...por siē thash mė lartė qė mos t'a pėrsėris kėtu e tė bėhet tema ''chat''.

Paqe!

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •