Close
Faqja 39 prej 85 FillimFillim ... 29373839404149 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 381 deri 390 prej 847
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,198
    Postimet nė Bllog
    22

Pėr: KOASH: Nese shteti nuk na rikthen Kishen ne Permet, do ti drejtohemi Strazburgut

Citim Postuar mė parė nga Ingenuous Lexo Postimin
    Mjaft me! Tregoni se ky vend ka zot, duke:

Rikthyer statusin e themelimit te kishes Autoqefale Shqiptare, duke larguar "Zyren e Qeverise Greke ne Shqiperi-Janullatosin".
    Parlamenti te nxjerre nje ligj shqiptar, ku te cilesohet se ndalohet sherbimi fetar, liturgjite, etj. ne objektet e kulteve fetare ne Shqiperi (te krishtere apo muslimane), te individeve qe nuk kane lindur ne Shqiperi e nuk jane me origjine shqiptare. Kjo do beje te mundur qe te largohen njehere e mire tere spiunet greke veshur me rason e priftit ortodoks.

Shqiperia do shpetoje po e beri kete.
    E beri kete gje presidenti Sali Berisha ne 1994 me "projekt-kushtetuten" e famshme qe kish nje nen qe kish per qellim te perzinte Kryepeshkopin Anastas nga Shqiperia. Berisha beri fushate ne mbare Shqiperine per referendumin e kushtetutes, dhe kur votat u numeruan, deshtoi totalisht. Nga 2/3 e votave qe duhet te merrte, mori vetem gjysmat e votave. Dhe njeriu qe i kish vene detyre vetes, Berisha dhe falangat e tij, Bashkim Gazidede qe drejtonte SHIK e kohes, jo vetem qe nuk ia arriten qellimit, por i zurri Perendia me gurre. Tre vjet me vone, ne 1997, ishte Gazidede dhe familja e Berishes qe u larguan nga Shqiperia, e jo Kryepeshkopi Anastas qe nuk e ka braktisur Shqiperine e Kishen per 22 vjetet e fundit.

Te gjithe ata qe vene dore mbi Kishen, fati i Bashkim Gazidedes i pret!

Albo

i/e regjistruar Maska e KORCARI 2
    Anėtarėsuar
    26-12-2012
    Vendndodhja
    Thesaloniqi
    Postime
    360

Pėr: KOASH: Nese shteti nuk na rikthen Kishen ne Permet, do ti drejtohemi Strazburgut

Une nuk e kuptoj o Albo ,ne te krishteret jemi shqiptare apo grek? Kete pyetje ja bera babait,gjyshit,tetos,dajos dhe te gjithe mu pergjigjen qe jemi te krishtere shqiptare.Pyetja ime Albo eshte ; Pse ky reagim histerik nga ana greqise? A eshte ky problem i brendeshem shqiptar?

i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anėtarėsuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027

Citim Postuar mė parė nga KORCARI 2 Lexo Postimin
    Une nuk e kuptoj o Albo ,ne te krishteret jemi shqiptare apo grek? Kete pyetje ja bera babait,gjyshit,tetos,dajos dhe te gjithe mu pergjigjen qe jemi te krishtere shqiptare.Pyetja ime Albo eshte ; Pse ky reagim histerik nga ana greqise? A eshte ky problem i brendeshem shqiptar?
    Kete pyetje ja kan bere nja 30 veta deri tani , edhe pergigje nuk ka dhene . Te gjithe ortodokset shqiptare mbrojne autoqefaline e kishes shqiptare , ky na tregon peralla me mbret , duke i bere dem kauzes ortodokse ne shqiperi !

Me behet qejfi tej mase qe pervec albos ( i cili fatkeqsisht ka edhe kete forum ) , te gjithe ortodokset shqiptare dalin ne mbrojtje te se drejtes se te pasurit nje kryepeshkop te etnise edhe kombesise shqiptare .

Sipas rregulave te autoqefalise kombesia edhe etnia e kryepeshkopit duhet te jete SHQIPTAR EDHE PIK !!!!

Nejse janullatosi eshte ne moshe madhore tani , nuk ka qene do e mos njeri i keq , thjesht nuk ka qene shqiptar , edhe sic me dhimbset mua shqiperia sikur edhe president i greqise te behem , edhe atij i dhimpset greqia .

Nje te mire e beri janullatosi , e ri-ngriti na themelet ortodoksismin shqiptar , sherbeu sipas mundesive , ama duke bere favore edhe leshime ndaj greqise ...

Duke pasur moshe madhore , eshte ceshtje kohe deri sa te kaloje ne 'pensjon te perjetshem' ... Kryepeshkopi tjeter do jete i etnise edhe kombesise shqiptare , sepse eshte rreguli me elementar per tu bere kryepeshkop i KISHES AUTOQEFALE SHQIPTARE .

i regjistruar Maska e Breshka
    Anėtarėsuar
    10-06-2002
    Postime
    351

Eshte me shume se problem shqiptar, eshte problem i te drejtave te njeriut, eshte problem kristjan.Pse fusni grekun si problemin me te madh te kesaj ceshtje.....nuk eshte! Greku flet me ze me te larte sepse eshte me i lidhur me besimin fetar kristjan se shume vende te tjera te evropes sot.Por prit, shpejte evropa do flasi, por mund ta degjosh ne gjuhe tjeter"te drejtat e njeriut" p.sh. Megjithese, pak nga miopia e shume nga ju nga urrejtja, po te kujtoj se kishen aty nuk e ndertoj greku, e ndertuan permetaret 1700, nuk ju a morri greku, por komunistet e djallit te drejtuar nga e.h. por te ndjekur nga pas nga qindra mijra shqiptar me kazma e vare per ti rrafshuar apo ndryshuar pamjen kishave, nuk ja dha mbrapsh greku ne 1998 por qeveria shiptar pasi paguan 8500000 lek, dhe se fundi nuk ja mori greku por shteti islam shqiptar me trima nga katundet e ahmet zogut. Tashti mbasi behen te gjitha keto, mbasi hidhen ne kamjon drush ikonat dhe kryqet, shtuhen prifterijte dhe merret forcerisht kisha, fajin na e paskan Greket...... kjo eshte per te vene kunjen.
    Ty mami e tetoja mire te kan thene, por ca duhet ti dishe edhe vete, psh cili shtet evropian ka pranuar emigrant ne masen 10% te popullsise vendase sic ka bere greku???? Ne kohen kur amerika,kanadaja,australia pranojne emigrant te kualifikuar dhe te shkolluar, greket megjithese me potencial shume here me te vogel, pranuan dembelet,te pakualifikuarit,pa gjuhe,kriminelet,te llastuarit universitar,pordhacet nga qytete kryesore qe kujtonin se kishin vajtur per tu pispilluar...... dhe i mesuan punen,i mesuan kapitalizmin,dhe te gjith ata qe DESHEN mesuan dhe hecen perpara, dhe sot kane shtepia, punra te mira,bile dhe bisnese, dhe femijte e tyre hecin me hapin e femijve grek.
    Eshte krejte e normalshme qe nje lider fetar te interesohet per fene e tij, ju thoni pse ai eshte i huaj.....Nuk ka te huaj ne fe, feja nuk ka komb, ne Rome ka 33 vjet qe nuk eshte nje Pape romak/italian.....c'fare duhet te bejne italianet ....... o harrova ato nuk jane musliman. Ketu eshte problemi or mik, qofsh miop apo urryes!

Anėtarėsuar
    26-12-2012
    Vendndodhja
    Thesaloniqi
    Postime
    360

Citim Postuar mė parė nga Breshka Lexo Postimin
    Eshte me shume se problem shqiptar, eshte problem i te drejtave te njeriut, eshte problem kristjan.Pse fusni grekun si problemin me te madh te kesaj ceshtje.....nuk eshte! Greku flet me ze me te larte sepse eshte me i lidhur me besimin fetar kristjan se shume vende te tjera te evropes sot.Por prit, shpejte evropa do flasi, por mund ta degjosh ne gjuhe tjeter"te drejtat e njeriut" p.sh. Megjithese, pak nga miopia e shume nga ju nga urrejtja, po te kujtoj se kishen aty nuk e ndertoj greku, e ndertuan permetaret 1700, nuk ju a morri greku, por komunistet e djallit te drejtuar nga e.h. por te ndjekur nga pas nga qindra mijra shqiptar me kazma e vare per ti rrafshuar apo ndryshuar pamjen kishave, nuk ja dha mbrapsh greku ne 1998 por qeveria shiptar pasi paguan 8500000 lek, dhe se fundi nuk ja mori greku por shteti islam shqiptar me trima nga katundet e ahmet zogut. Tashti mbasi behen te gjitha keto, mbasi hidhen ne kamjon drush ikonat dhe kryqet, shtuhen prifterijte dhe merret forcerisht kisha, fajin na e paskan Greket...... kjo eshte per te vene kunjen.
    Ty mami e tetoja mire te kan thene, por ca duhet ti dishe edhe vete, psh cili shtet evropian ka pranuar emigrant ne masen 10% te popullsise vendase sic ka bere greku???? Ne kohen kur amerika,kanadaja,australia pranojne emigrant te kualifikuar dhe te shkolluar, greket megjithese me potencial shume here me te vogel, pranuan dembelet,te pakualifikuarit,pa gjuhe,kriminelet,te llastuarit universitar,pordhacet nga qytete kryesore qe kujtonin se kishin vajtur per tu pispilluar...... dhe i mesuan punen,i mesuan kapitalizmin,dhe te gjith ata qe DESHEN mesuan dhe hecen perpara, dhe sot kane shtepia, punra te mira,bile dhe bisnese, dhe femijte e tyre hecin me hapin e femijve grek.
    Eshte krejte e normalshme qe nje lider fetar te interesohet per fene e tij, ju thoni pse ai eshte i huaj.....Nuk ka te huaj ne fe, feja nuk ka komb, ne Rome ka 33 vjet qe nuk eshte nje Pape romak/italian.....c'fare duhet te bejne italianet ....... o harrova ato nuk jane musliman. Ketu eshte problemi or mik, qofsh miop apo urryes!
    Cfare them une e cfare thua ti!
    Nuk me intereson propaganda qe po ju ben grekeve ti sepse nuk kam nevoje ce kam ardhur ne greqi qe ne moshen 3-4 vjec. I di mire ce cfare rrace gjifti jane ce i kam perdite ketu po jetoj e jo ne hene!
    Po bre ashtu eshte si thua ti " feja nuk ka komb" !
    Pyetja ime eshte ;
    Si ka mundesi qe nje shtet si Greqia qe pretendojne qe jane paseardhesit e heleneve te lashte,fusin hundet ne menyren me brutale,qesharake dhe histerike ne punet brendeshme te nje shteti sovran?
    Mos valle ajo te krishteret shqiptare i konsideron greke?
    Ne ortodokset ne Shqiperi jemi grek?
    Vllahet qe jane ( arumune ) ortodokse i konsideron greke?
    Keto jane pyetjet e mia zoteri!
    A ka ndonje expert ne forum te na sjelle prova mbi te verteten???

Anėtarėsuar
    26-12-2012
    Vendndodhja
    Thesaloniqi
    Postime
    360

Pastaj mo breshka cfare krahasimi qesharak ben?
    Papa i Romes! Atje eshte selia e shenjte qe perfaqeson te gjithe katoliket qe ndodhen kudo ne bote.
    Neve ortodokseve ku e kemi seline e shenjte??? Kush na perfaqeson ??? Mos valle Greqia?
    Te gjithe ortodokset kudo qe ndodhen ,nuk kane seli te shenjte,por jane Autoqefale neper shtetet e tyre,si Serbia,Bulgaria,rumania,gjeorgjia etj

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,198
    Postimet nė Bllog
    22

Pergjigjen e gjen ne temen me poshte:

http://www.forumishqiptar.com/thread...-P%C3%ABrmetit

Albo

i/e regjistruar Maska e mitjuk
    Anėtarėsuar
    19-05-2005
    Vendndodhja
    Monaco
    Postime
    900

E keqja qe Albo dhe shum forumista te tjer ne kete forum nuk e kuptojn ndoshta se me komentimet e tyre jan pro greqizimit te shqiptarve jan pro nderrimit te nacionalitetit nga Shqiptar ne Grek,sepse Politika Greke sebashku me politikat e Anastasit dhe klerikve Greko fil qe ēdo njeri qe di greqisht pa dadhim se nese eshte turk harab shqhiptar avganistanas maroken etj etj keta i quajn Grek e sidomos Ortodoksit Shqiptar e ne zell te madh qe ti asimilojne siē kan ba me arvanitasit siē kan ba edhe me nje pjes te turqve ne qipro po ashtu kan ba edhe Turqit me shqiptart dhe me nje pjes te popullsis greke,prandaj edhe jan mardhenjet Greqi turqi te acaruara nga pak kur do turku biles edhe i provoko me fluturimet mbi hapsirat e Grqis, dhe e fundit desha te di nga Albo qe sme pergjigjet ne as nje koment timin, po e pyes edhe njeher dhe sinqerisht dhe me ndergjegje te paster dua pergjigje pa u munduar te bej bisht asaj qe dua te me pergjigjet Zotnia ne fjale.Albo a je me shum Pro kombit e kundra Politikave shoviniste Greke apo ēfar nese ke ndonje pergjigje.Albo si thua ti a je dakort qe nese Greqia dhe Klerikt Grek kan politika qe ortodoksit shqiptar te kthehen e te quajn veten Grek e jo shqiptar sa je pro Keti mendimit qe po komentoj nese ke ndonje pergjigje dhe me sinqeritet doja ta dija,jo per gje por kam kriju pershtypje ndoshta te gabuara ne drejtimin tuj,dhe do e mirprisja nese do jesh predagonisti i par i keti forumi qe do hapesh nje tem kundra Greqizimit te Ortodoksve shqiptar dhe te jepje mendimin tuaj personal,se di nese je i gatshem me qen se je zot e shkop si i thon nje fjale ne kete forum,ta siguroj qe do kesh rrespektin e gjith forumistave nese do e Hapje nje tem te kesaj Natyre megjithse do e hap edhe une vet personalisht ,por duke e menduar se do me fshihet kjo TEM sa po ta shifni ju apo ndonje administrator qe mund te ju perkrahin ju padrejtesisht ne kete moment.Albo ju falenderoj per mirkuptimin dhe te jeni te bindur se nuk jam munduar te jem fyes ndaj jush dhe nuk e dua kete ,thjesht jam kundershtar i mendimeve tua dhe shum shkrimeve qe ju flisni dhe jeni pro grekeve dhe Klerikve Grek,se per pak harrova sa je i bindur dhe sa deshir keni ju personalisht qe ne kishat ortodokse te mbizoteroj klerizismi shqiptar e jo ai Grek,Albo pse ju personalisht nuk hapni tema per masakrat qe gerqia ka ber me popullsin shqiptare te quajtur arvanitas,Z Albo sa pro te drejtave ēame jeni ju per pasurit e tyre ne tokat e tyre mem qe sot jan nen administrimin Grekofil,Falenderoj gjithata qe do marrin pjes ne kete debat si ktu ashtu edhe ne temen qe do pres ndoshta to e hapni ju urrej gjithata qe mundohen te bejn servilizmin dhe mundohen te bejn avokatin e Albos ne kete Rast,te jeni te bindur ju qe mund te merrni mundimin e avukatis qe .Albo eshte i shkolluar di me shum seē kujtoni dhe mend ka aq sa ju sua pret menja ju, dhe nuk ka nevoj per avokat mrojtes ,gjithsesi nese ai sdo e hap do e hap une edhe pse jam i vetedijshem qe do e fshini si tem ose do me perjashtoni nga forumi
    Sa bukur eshte kur ne shpirt ke gjithmone ngrohtesi. FaLeMiNdErIt.

Anėtarėsuar
    26-12-2012
    Vendndodhja
    Thesaloniqi
    Postime
    360

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Pergjigjen e gjen ne temen me poshte:

http://www.forumishqiptar.com/thread...-P%C3%ABrmetit

Albo
    Une jam dakord qe kisha ta rimarri pronen dhe te veje ne vend te gjitha padrejtesite.
    Problemi im eshte ,qe une spo e marr vesh ,pse Greqia? Pse protestoi ? Shume mire mund te protestonin te gjitha vendet me besim ortodoks si Serbia,bullgaria,Rumania,etj?
    Pse Greqia ?
    U dhunua nje kishe ne permet dhe jo komuniteti grek!
    Kjo eshte enigma ime

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,198
    Postimet nė Bllog
    22

Une jam dakord qe kisha ta rimarri pronen dhe te veje ne vend te gjitha padrejtesite.
    Problemi im eshte ,qe une spo e marr vesh ,pse Greqia? Pse protestoi ? Shume mire mund te protestonin te gjitha vendet me besim ortodoks si Serbia,bullgaria,Rumania,etj?
    Pse Greqia ?
    U dhunua nje kishe ne permet dhe jo komuniteti grek!
    Kjo eshte enigma ime
    Ne Selanik jeton, greqisht di, merre ne telefon ministrine e jashtme greke dhe pyete.

Albo

Faqja 39 prej 85 FillimFillim ... 29373839404149 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •