Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 22
    i/e regjistruar Maska e kapllani
    Anėtarėsuar
    11-06-2009
    Postime
    190

Vleresimi i njeriut sipas karakterit apo sipas kombesise?

Pershendetje,

para ca vitesh i kam filluar studimet dhe ne boten akademike thone se keto gjera si nacionalizem apo racizem nuk hasen aq shpesh ne perditshmerine normale. Eshte e vertete se njerezit me te edukuar permbahen kur vjen puna per te shprehur mendimin e tyre per nje komb tjeter, megjithate, me ka ndodhur goxha shpesh qe kam degjuar ca studente (shqiptare, gjermane etj.) duke folur keq per kombe te tjera, dicka qe me ka bere pershtypje. Tani, meqe Ballkani eshte i njohur per urrejtje te motivuar nga nacionalizmi i tepruar, dua te di se si mendoni ju per fqinjet tane, dmth serbet, maqedonasit, greket? Si do t'i quanit, cfare mendimi keni per ta, madje a keni shoke te tille? Une per vete s'e them as nje fjale te keqe per serbet para te tjereve, edhe pse nuk kam shoke te tille dhe s'do te kem kurre. Pergojimi per mua s'ka dobi dhe ne radhe te pare bie pre i tij duke e vene veten ne pozite te keqe. Nga ana tjeter, kam pershtypjen se gjithe kjo hasmeri me njeri-tjetrit e shkakton politika, ketu e kam fjalen kryesisht per problemet mes shqiptareve dhe grekeve. Si mendoni ju?

i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anėtarėsuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorė
    Postime
    1,938

Pėr: Vleresimi i njeriut sipas karakterit apo sipas kombesise?

Citim Postuar mė parė nga kapllani Lexo Postimin
    Pershendetje,

para ca vitesh i kam filluar studimet dhe ne boten akademike thone se keto gjera si nacionalizem apo racizem nuk hasen aq shpesh ne perditshmerine normale. Eshte e vertete se njerezit me te edukuar permbahen kur vjen puna per te shprehur mendimin e tyre per nje komb tjeter, megjithate, me ka ndodhur goxha shpesh qe kam degjuar ca studente (shqiptare, gjermane etj.) duke folur keq per kombe te tjera, dicka qe me ka bere pershtypje. Tani, meqe Ballkani eshte i njohur per urrejtje te motivuar nga nacionalizmi i tepruar, dua te di se si mendoni ju per fqinjet tane, dmth serbet, maqedonasit, greket? Si do t'i quanit, cfare mendimi keni per ta, madje a keni shoke te tille? Une per vete s'e them as nje fjale te keqe per serbet para te tjereve, edhe pse nuk kam shoke te tille dhe s'do te kem kurre. Pergojimi per mua s'ka dobi dhe ne radhe te pare bie pre i tij duke e vene veten ne pozite te keqe. Nga ana tjeter, kam pershtypjen se gjithe kjo hasmeri me njeri-tjetrit e shkakton politika, ketu e kam fjalen kryesisht per problemet mes shqiptareve dhe grekeve. Si mendoni ju?
    Pas gjithe kesaj "sallate" qe ke bere kerkon pergjigje? E para raciste jane te gjithe perfshire edhe te edukuarit, provo te jetosh me llumin e pastaj do te flasim. E dyta ne cdo qytet, fshat, shtepi, shoqeri, ka njerez te mire dhe te keqinje. Varet nga deshira jote ke do te zgjedhesh. Kur thua nacionalizem i tepruar a nuk eshte ky nje lloj racizmi?
    Si do t'i quanit --> do t'i quaja greke, serb, maqedonas si e ke thene vete.
    cfare mendimi keni per ta --> nga ato qe kam lexuar, njohur, dhe komunikuar mendim pozitiv per momentin
    a keni shoke te tille --> jemi perpjekur por ka qene gjuha qe s'mund te komunikonim
    kam pershtypjen se gjithe kjo hasmeri me njeri-tjetrit e shkakton politika --> jane vete njerezit qe krijojne dhe u pelqejne hasmerite, vet injoranca qe ata mbartin dhe qe ti nuk je racist
    problemet mes shqiptareve dhe grekeve --> sido te jene greket ishim ne shqiptaret qe vajtem ne greqi dhe greket mund te sillen si te duan se jane ne shtepine e tyre, gje qe nuk varet nga ne.
    Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Citim Postuar mė parė nga Elian70 Lexo Postimin
    problemet mes shqiptareve dhe grekeve --> sido te jene greket ishim ne shqiptaret qe vajtem ne greqi dhe greket mund te sillen si te duan se jane ne shtepine e tyre, gje qe nuk varet nga ne.
    futja pordh dhe ti,ti kujton se greket na urrejn se shkuan emigrant aty??-je gabim,se urrejtja eshte shekullore dhe buron nga arsye te tjera,po te permend vetem nje,qe ata akoma kane ne sy jugun e shqiperise,madje e quajne ate te roberuar nga shqiperia dhe shqiptaret.

Anėtarėsuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorė
    Postime
    1,938

Citim Postuar mė parė nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    futja pordh dhe ti,ti kujton se greket na urrejn se shkuan emigrant aty??-je gabim,se urrejtja eshte shekullore dhe buron nga arsye te tjera,po te permend vetem nje,qe ata akoma kane ne sy jugun e shqiperise,madje e quajne ate te roberuar nga shqiperia dhe shqiptaret.
    ti a i ke kufijte ne shqiperi???? Pooooooo, atehere pse emocionohesh????? Po pe punen tende s'te urren njeri jo, por kur s'ka pune sigurisht do fillojne ca pordhace te flasin gjithnje per te kaluaren duke mbetur gjithnje aty. Shihni perpara se eshte me mire dhe mos u merni se c'thote njeri apo tjetri se kufijte i kane vene qe nje shekull perpara.

1.2.3...I
    Anėtarėsuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967

Racista.....ka kudo,e ka secili popull,dikush me te theksuar dikush me pak,por qe nje popull e ka te zhdukur fare racizmin mua me duket si ato historit e sajuara te gjyshes kur nuk donin te na tregonin se ku kan ik prinderit dhe se kthehen shume shpejt te ne,edhe pse ata mund te ktheheshin vetem pas 2 diteve,lol

Populli shqiptare.....per mendimin time,nese ka popull qe ju eshte imponu racizmi,ateher ata jemi ne!

E quaj imponim mbase kushtimisht per arsye gjate gjithe historis asnjeher asnje lufte nuk beme per pushtim,sic ben fqinjet tane me neve!
    Asnjeher nuk u perpoqem te shtypim popujt e tjetre ashtu sic u perpoqen fqinjet tane me neve!

E shume arsye te tjera,qe tregojn se racizmin tek ne e imponuan vet ata...

As une se shaj asnje serb...asnje grek...pastaj nuk shaj fare,as nuk me shkon,ka mundesi as nuk di,lol...por nuk me ben jo-raciste ndaj tyre...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

ti a i ke kufijte ne shqiperi???? Pooooooo, atehere pse emocionohesh????? Po pe punen tende s'te urren njeri jo, por kur s'ka pune sigurisht do fillojne ca pordhace te flasin gjithnje per te kaluaren duke mbetur gjithnje aty. Shihni perpara se eshte me mire dhe mos u merni se c'thote njeri apo tjetri se kufijte i kane vene qe nje shekull perpara.
    grekun me liberant dhe tolerant te pyetesh do te thote qe ''voriopirdhi'' eshte greqi,madje kjo mesohet dhe ne shkollat e tyre,pra kete gje e thojne dhe te rinjte jo vetem ata te moshave te medha,pra kur ai tjetri synon territorin tend,ti nuk mund te fishkellosh sikur nuk ndodh asgje dhe te thuash shikojme perpara,kur te tjeret nuk ta lejojne kete gje,hajt se po te them dhe nje shembull tjeter-qe greku ka akoma ne fuqi ligjin e luftes me shqiperine,pra sic e shikon keta gjera skane lidhje fare me emigrimin qe ti the

Anėtarėsuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorė
    Postime
    1,938

grekun me liberant dhe tolerant te pyetesh do te thote qe ''voriopirdhi'' eshte greqi,madje kjo mesohet dhe ne shkollat e tyre,pra kete gje e thojne dhe te rinjte jo vetem ata te moshave te medha,pra kur ai tjetri synon territorin tend,ti nuk mund te fishkellosh sikur nuk ndodh asgje dhe te thuash shikojme perpara,kur te tjeret nuk ta lejojne kete gje,hajt se po te them dhe nje shembull tjeter-qe greku ka akoma ne fuqi ligjin e luftes me shqiperine,pra sic e shikon keta gjera skane lidhje fare me emigrimin qe ti the
    po na bejne "nder" se po ta kishim ne edhe ate toke qe thua ti me hashash do e kishim mbjellur ne
    sa per ligjin ke gje frike ti? jo, atehere duaj dhe rrespekto greket e mire dhe prapa diellit ata qe s'na duan. pike.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

po na bejne "nder" se po ta kishim ne edhe ate toke qe thua ti me hashash do e kishim mbjellur ne
    sa per ligjin ke gje frike ti? jo, atehere duaj dhe rrespekto greket e mire dhe prapa diellit ata qe s'na duan. pike.
    cdo te thuash me ate qe bera me bold???ajo toke e jona eshte dhe brenda kufijve tane,apo mos dhe ti e ve ne dyshime kete??-po pyes se nuk e kuptoj ate cka the..,jo un skam frike per asgje,por jane gjera qe tregojne politikat agresore te ''fqinjit'' ndaj teje,jo un nuk dua asnje qe nuk me do dhe nuk me respekton mua.

E vertete qe raciste ka ne ē'do popull.
    Por qe raciste eshte me i prirur nje popull qe e ka kaluar mbi shpine racizmin..., pra ai popull
    qe me emigrim ka provuar edhe keqtrajtim me motiv racist, ka shume probabilitet qe edhe te jete racist.
    Por qe urrejtjet ne Ballkan nuk kane te bejne fare me rracizem, pasi jemi te nje rrace te gjithe, por me dallime
    fetare, ku dikur nje fraksion komandonte dhe perfitonte nga mbeshtetja e pushtuesit, u soll ne nje menyre e kur
    gjendja u ndryshua, topi u rrotullua edhe rolet u shvedosen..., por me e rendesishme ne rastin qe flasim eshte
    shumica ne ēfare krahu qendron sot, pra nese eshte me aresye ky racizem apo thjesht "shperblim" kortezie!
    Neve shqiptaret, nuk jemi me pak nga tjeret, ne ē'do drejtim...!!!
    Mėsoi tė tjerėt me jetėn tėnde dhe jo me fjalėt e tua

Anėtarėsuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorė
    Postime
    1,938

cdo te thuash me ate qe bera me bold???ajo toke e jona eshte dhe brenda kufijve tane,apo mos dhe ti e ve ne dyshime kete??-po pyes se nuk e kuptoj ate cka the..,jo un skam frike per asgje,por jane gjera qe tregojne politikat agresore te ''fqinjit'' ndaj teje,jo un nuk dua asnje qe nuk me do dhe nuk me respekton mua.
    kur linde ti kufijte ishin vene, atehere cfare kerkon? do te urresh? Urre s'te ndalon njeri, por s'besoj te urresh kuturu sic mendon ti per cdo grek apo per cdo fqinj. Ajo qe ke nenvizuar do te thote qe: ne nuk po punojme token tone dhe punojme ate te te tjereve dhe pastaj ne te njejten kohe duhet t'i urrejme. kjo ishte ne lidhje me punen e emigracionit. po t'i urreje kaq shume atehere pse shkuam te gjithe ne greqi ne ate vend qe ne i urrejme?

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •