Urime .. ishte e shkelqyshme .. me plote merite e more ēmimin '' The voice of ITALY''
Urime .. ishte e shkelqyshme .. me plote merite e more ēmimin '' The voice of ITALY''
Te lumte Elhaida!
AUTOCHTHONOUS
kesaj vajze i lumte, e i uroj te ngjitet sa me lart duke na dhene momente te bukura artistike.
sa per dhurimin krenarise ndaj shqiptareve, te kujtoj se, Ti dhe te tjeret qe ndihen si ty, nuk keni bere asgje per tu ndjere krenare.
nuk mund te ndihesh krenar me meritat e tjetrit.
Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru
U lodhe kot o teta Teta se une i qendroj atyre pakez parimeve qe kam, dhe kjo eshte qe njeriu nuk mund te jete krenar per arritjet e te tjereve. I vetmi rast eshte kur nje pjesetar i familjes eshte krenar per pjesetarin tjeter ne momentin qe ka dhene kontributin e duhur, si psh nje prind qe rrit nje femije etj etj.
Tani llogjikisht nese ti i jep vetes te drejten per te qene krenare per elhaiden, atehere lind pyetja: A ndihesh ti e turperuar se nje x shqiptar eshte pedofil? Psh ai rasti atij pedofilit qe ishte para nje muaji, a duhet te ndihemi te turperuar meqe ai pedofili eshte shqiptar? Apo ne ato momente i nderpret te gjitha lidhjet patriotike dhe thua "ai eshte kafshe dhe nuk ka lidhje me ne".
Pikerisht nese ti nuk merr dot fajin e te tjereve as moralisht as ligjerisht, atehere pse ia ben qefin vetes dhe behesh krenare per arritjet pozitive te dikujt tjeter? Nuk mund te zgjedhesh, ose i merr te gjitha persiper, pra dhe krenarine dhe turpin, ose mos merr asnjeren.
E kam gabim?
Dhe meqe jemi ne teme dhe kam ca kohe qe ia bej vetes pyetjen, ēfare lloj emri eshte "Elhaida"? Nuk me duket emer shqip.
Nese do te ishte ashtu si thua ti, atehere postimi i cfardo vepre te keqe te ndonje shqipetari, sic e ben ti shpesh, do te ishte e pakuptimt dhe humbje kote e kohes...
Sepse, nese nuk mund te ndihemi krenar per meritat e tjetrit, atehere nuk kemi as pse ta ndihemi keq apo ne cfaredo forme pergjegjes per veprat e kqia te cilitdo shqipetar.
Jo, nuk e ke gabim...
Ashtu edhe ndodh ne realitet.
Pavaresisht faktit se te gjithe njerezit (jo vetem shqipetaret) preferojne qe veprat e kqia te nje bashkekombasi ti indiividualizojne dhe ato te mirat ti shoqerizojne. Nderkohe qe jo-shqipetarer apo armiqte e shqipetareve tentojne ta bejne te kunderten: Veprat e mira i individualizojne dhe ato te kqiat i shoqerizojne.
Jo se ne fitojme gje personalisht xfiles por prape nuk eshte keq te krijohet pershtypja qe pervec shitesa femrash, hajduta kemi dhe ca ane te mira.Vet se kam ndjek the voice of Italy por urime vajzes e suksese te metejshme!
Feelings change - memories don't.
Krijoni Kontakt