keshtu e kuptova une te pakten. sikur e kishte per shqiperine. presim sqarimin e hapesit te temes.
sdq edhe une udhetoj shume shpesh me tren. e pelqej komoditetin e trenit ku mund te lexoj ndonje liber apo gazete, mund te shikoj ndonje film, te flej apo thjeshte te admiroj peisazhin. gjera qe me makine nuk mund t'i bej dot.
udhetimi me i bukur me tren ka qene kapercimi i alpeve. e kam bere disa here.
para disa viteve shkoja nga italia ne gjermani dhe kapercimi i alpeve zvicerjane ishte dicka e mrekullueshme ne cdo stine te viti.
ne dimer dominonte ngjyra e bardhe kudo. ndersa ne vere e pranvere e gjelbra.
admiroja nje peisazh perrallor qe te linte pa fryme. malet e larta qe ishin te bardha edhe ne maj, lendinat e gjelbra me lope, liqenet.....
me mungojne shume ato udhetime.
Vasudhaiva Kutumbakam
Po mundohem te kujtoj heren e fundit qe kam hip ne tren, por ....Me duket se ne shkolle te larte. E lame me shoqet te iknim me tren. Ato trenin e merrnin shpesh. Mbaj mend qe pritem per nje kohe te gjate ne stacion, por se nderuam mendje apo jo s'jam shume e sigurt. Plus qe ato flisnin aq shume per historite e tyre ne tren sa me duket sikur kam qene dhe une me to.Njera njohu burrin ne tren. Tjetra ne autobus. Udhetoni cik me shpesh ju beqaret se nuk i dihet.
![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 13-05-2013 mė 16:07
Feelings change - memories don't.
Po ne furgon, o martu nonjona?
![]()
--- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...
---voudou.. ---
Fugonat i kam pat frike. Ngacmime plot, por ... nahhh. S'kishte njerez te hajrit neper fugona. S'para i preferonim.![]()
Feelings change - memories don't.
me trenat e SHqiperise, behen dhe kalamajt se aq gjate i bie per te arrit Tirane - Durres....hahha
sa keq eshte per te ardhur, vetem vendi yne nuk funksionon ne linjat hekurudhore, nderkohe qe bota i ka shume te avancuara...
hahahahaha ku i gjen kto batuta oj ti goc.
mbaj mend para disa vitesh kur vendosem te iknim me shoqet e fakultetit ne plazh ne durres, me tren. Arritem pas 1 ore e 10 min ne durres, nderkohe qe me makine behet per 30-40 min.
Pervec kesaj, udhetimet me tren kane nje lloj romantizmi te pashpjegueshem besoj une.![]()
above all don't fear any difficult moment, the best comes from them..
Krijoni Kontakt