Close
Faqja 11 prej 14 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 132
    Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

Pėr: Si te binden Ateistet qe egziston Zoti ?

"What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence" CH.H
    Qe ketu mund tja filloni.
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Cili besimtar me zgjidh kete,kur vullneti e mposhte besimin.

- Une besoj qe munde te vrapoj cdo mengjez te themi 5 km.
    - Te mirat e vrapimit ndaj shendetit jane te qarta.Jo vetem qe besoj qe ky aktivitet i sherben per te mire shendetit,por edhe e di qe eshte keshtu !
    - Ne shkallen time te vlerave ( dhe me siguri edhe te c`do kujt), shendeti eshte me i rendesishem se sa p.sh. te shikosh TV.

- Po perse nuk me ipet asesi te vrapoj c`do dite,te pakten ne mengjez ?
    Pergjigja - Mungese vullneti.

VULLNETI,vullneti te con perpara.E jo besimi ai eshte vetem konstrukt,ndjenje fluide.

E sikur ta shiqosh nga ky kend ?

Cili ateist me zgjidh kete,kur besimi e mposhte vullnetin.

- Une besoj se egziston 1 Zot.
    - Te mirat e Zotit ndaj shendetit, moralit, mirqenies dhe egzistencės sone mbi toke jane te qarta.Jo vetem qe besoj qe Zoti krijoi materjen dhe krijoi shpirtin,por edhe e di qe eshte keshtu pasi vet jam i perbere nga materja dhe shpirti i cili e kontrollon kete materie ne te cilin eshte !
    - Ne shkallen time te vlerave ( dhe me siguri edhe te c`do kujt), besimi ne Zot eshte me i rendesishem se sa p.sh. te mohosh egzistencėn e njė Fillimi universal.

- Po perse nuk me ipet asesi te besoj c`do dite,te pakten ne mengjez ?
    Pergjigja - Mungese besimi.

BESIMI, besimi te con perpara.E jo vullneti i cili eshte nje ndenje jo-konstruktive/jo-fizike, fluide.

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857

Cili besimtar me zgjidh kete,kur vullneti e mposhte besimin.

- Une besoj qe munde te vrapoj cdo mengjez te themi 5 km.
    - Te mirat e vrapimit ndaj shendetit jane te qarta.Jo vetem qe besoj qe ky aktivitet i sherben per te mire shendetit,por edhe e di qe eshte keshtu !
    - Ne shkallen time te vlerave ( dhe me siguri edhe te c`do kujt), shendeti eshte me i rendesishem se sa p.sh. te shikosh TV.

- Po perse nuk me ipet asesi te vrapoj c`do dite,te pakten ne mengjez ?
    Pergjigja - Mungese vullneti.

VULLNETI,vullneti te con perpara.E jo besimi ai eshte vetem konstrukt,ndjenje fluide.

Ketu po flitet se si te bindet nje Ateist (nese vertet eshte ateist, sipas shpjegimit te Nuhes, i drejt apo jo, ceshtje tjeter) qe ekziston Zoti, e jo se cka te con apo jo perpara.

Kur po te them une ty se ti po i nderron kuptimin e problemit/ceshtjes per te cilen behet fjala, ti me akuzon mua se une vetem se po kam deshire te te kundershtoj, ashtu kot. Jo....edhe njeher JO!!! Nuk kam deshire as ty as kerknd ta akuzoj, kundershtoj apo apo....por perkundrazi, kam te dehsire te gjithe t`i lexoje (ndegjoj) sepse gjithmone jam kurreshtar te ndegjoj, studioj e pastaj duke i analizuar e krahasuar me ate qka di apo mendoj une, mesoj dicka me teper. Por kur thuhet apo shkruhet dicka qe nuk ka fare te beje me temen/ceshtjen/problemin, e aq me teper kur po ka kundershtime te pahijshme (me epitete te ndryshme ofenduse) edhe me teper "ju (not onli ju) go mi on the nerven" dhe per ate them nganjeher (nga zemra e plast); "spo du, bre vlla, me te ndegju me, fare, ose s`me intereson fare mendimi apo qendrimi yt, se edhe ashtu eshte krejt tjeter (ndonjeher, sic thash edhe me lart, ofendues), nga ajo qe duhet thene/shkruar". Pikerisht, sepse mungon VULLNETI i te shprehurit i sinqert.

Vullneti (deshira), Besimi, jane virtyte te vetedijes dhe ndijshmerise (ndjenjave) njerezore, produkte te nje Logjike e Arsyeje te shendoshe, qe jane te lidhura njera me tjetren. Pa Vullnet + ME Besim = asgje.. dhe anasjelltas.
    Une te BESOJ ty, nese me tregon (e argumenton) se nje semundje e caktuar eshte e demshme per mua ( ose tymosja e duhanit se e tymosi) por nuk kam VULLNET ta ndaloj se tymosuri. Mirepo, nese ne te dy kemi VULLNET (deshire) te bejme dicka te caktuar, por nuk kemi BESIM, pra nuk BESOJME se eshte e drejt apo e mire, nuk e bejme...mungon Argumenti, Arsyeja, Logjika e drejt...Pra, perseri...hic, asgje.

Per ekzistencen e Zotit eshte folur e sterfolur gjer e gjat ne tema te mehershme, ata qe besojne ne ezistencen e Zotit, besojne...kane Argumentet (relative) e tyre. Ata qe nuk e besojne, nuk e besojne...poashtu kane Argumentet e tyre (edhe ato Relative).
    Ajo qe eshte me rendesi te vecant: eshte RESPEKTI I NDERSJELLE, jo vetem per qendrimet, (mos)besimet tona, ndaj njeri-tjetrit (ateist-besimtar), por edhe ndermjet Besimeve/Feve tjera!!!

Ne teme: Se, a te bindim dikend (ateistin) per EKZISTENCEN E ZOTIT, se pari ti (hapesi i temes) pergjigju ne pyetjen time; A e di ti, se ekziston zoti apo beson se ekziston AI?

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816

Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin
    E sikur ta shiqosh nga ky kend ?
    Aha,ti qenke nga ata qe ne pyetje te pergjigjet me pyetje !...exellent.
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Po per ne qe ishim ne fe dhe u larguam , cili eshte shkaku... d.m.th i zberthyer ne Kuran se kshu tekstualisht e kam lexuar !?
    Nuk mjaftojne disa ushtrime fizike per tu quajtur besimtar. Ti vertete mund te kesh falur 5 vaktet por te te siguroj qe veprimet qe ti ke bere kane qene me teper robotike. Nese ke lexuar rreth fese Islame medoemos do jesh informuar qe te jesh besimtar duhet te besosh ne Allah , ne egzistencen e tij. Qe ai eshte krijuesi i gjithesise ,Allahu eshte nje . Ai eshte i pari dhe ai eshte i fundit. As nuk eshte i lindur e as nuk lind. E keto fjale nuk mjafton thjeshte ti belbezosh por duhet ti kuptosh dhe te jesh i bindur ne saktesine e tyre pa me te voglin dyshim. Nese e kalon kete prag i qarte dhe pa dyshim atehere nuk ka shance qe te kthehesh ne ateist. Por problemi me ty dhe te tjere qe krekosen se kane qene dikur besimtar e kane marre patenten e besimtarit pa e kaluar testin ndaj dhe shume shpejt aksidentohen si ateiste .

Jam plotesisht dakord me ty angmokio ! Por pasi ta ken shpjeguar ne menyren e tyre ( me aq sa dine ose me aq sa kan lexuar " nese kan lexuar " ) duhet te thone qe Allahu e di me se mire... dhe jo ta len pyetjen thjesht me shprehjen Allahu e di me se miri. Per ta ilustruar qe te me kuptosh me mire. Ta zem se e pyes hoxhen : O Hoxh cfar eshte Buraku ? Ai pergjigjet : Allahu e di me se miri !
    Ndoshta je keqkuptuar Eurostar. Pergjithsisht dijetaret Muslimane kur nuk kane njohuri te mjaftueshme ne dicka thone '' Allahu e din '' e kjo per mendimin tim eshte nje modesti e jashtezakonshme qe karakterizon Muslimanet duke mos marre persiper shpjegimin e ndonje ceshtjeje pa qene kompetent. Sigurisht qe Shqiptaret me natyren e tyre te gjithdijshem i ben pershtypje qe dikush te shprehet ne kete menyre por realiteti eshte qe askush nuk mund te pretendoje per dituri te jashtezakonshme duke qene ne gjendje ti pergjigjet gjithckaje.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008

Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin

Kerkova nje shpjegim per ajetin ne fjale

qafiri nuk "bindet" perderisa Allahu nuk ja hap zemren

Pse Allahu nuk ja hap zemren 6 Miljard njerezve te sotem dhe qindra miljardave njerez qe ishin para nesh dhe qe do vijne pas nesh ?

...dhe... pse Allahu jua mbylli zemren qindra e miljona njerezve qe ishin ne fe dhe u larguan nga ajo ?

Po flas per veten time. Une isha nje besimtar qe i falja 5 vaktet. Sot nuk jam. Arsyeja ? Une nuk fajsoj as Allahun dhe as veten. Ajo qe une fajsoj jane kontraditat ose mungesa e shpjegimit te shume ajeteve ose haditheve nga Imamet / Hoxhallaret. Hoxhallaret ne vend te shpjegimit te tyre , mjaftohen me shprehjen " Allahu e di me mire " Nese je hoxhe "dijetar" a ku di une, d.m.th qe ke mar persiper te shperndash fen e Allahut, duhet edhe ti shpjegosh paqartesit ne vend qe te thuash Allahu e di me mire. Sepse kur une te pyes nje here, dy here , tre here, nje qind here, per paqartesi ne ajete dhe hadithe dhe ti si hoxh ne vend qe te me shpjegosh dhe te me heqesh dyshimet, me thua Allahu e di me mire...! Atehere a mund te pyes une ty hoxh i nderuar per cfar dreqin je ti ne krye te xhematit kur nuk di te shpjegosh paqartesit qe besimtaret ndeshin ne fe ?

Pershendetje
    Eurostar
    Hapja/mbyllja e zemres...hapi i pare duhet te behet nga personi e jo nga Zoti.
    Nese ti tregon vullnet per te qene i hapur (open minded), s'ka kush te ndihmon.
    Sepse, sikur te ishte ashtu sic po thua (mendon) ti, atehere dhe do t'i kishim 6/7 miliarde njerez me zemra te hapura.
    Zemrat hapen/mbyllen varesisht nga personi. Kjo ka te beje me eskperiencat e njeriut gjate jetes (prej lindjes e deri me sot). Shuma e pergjithshme e eksperiencave quhet botekuptim. Botekuptimi, ne anen tjeter, eshte nje lloj bllokade e vetevetishme. Ose, serish, "mbyllje e zemres".

Kurse, kjo qe thua per hoxhallaret, faji qendron me se shumti, per te mos thene kryesisht, ne ty.
    Kemi dy rruge me kete rast:
    Rruga e rezistences me te vogel dhe ajo e rezistences me te madhe.
    Kurse ti ke zgjedhur te paren, me te lehten. Prandaj dhe je i deshperuar, gje qe pergjigjet e hoxhallareve te duken kontraditore. Hoxhallaret, imamet... nuk jane njerez te gjithedijshem. Prandaj dhe veprojne me vend duke thene: "All-llahu e di me se miri".
    Kerkesa jote per pergjigjet eshte me se legjitime. Edhe une vet kam shume pyetje, pergjigjet e te cilave kisha dashur t'i di. Ndoshta me me deshire se ti. Ama, per fat te keq, gjerat nuk shkojne ashtu.
    Jo te gjitha gjerat frymerore (ku ben pjese dhe feja) shpjegohen me definicione...
    Ta zeme, a e ke pyetur veten sa kunderthenese jane pyetjet tua, para se te thuash se pergjigjet e hoxhallareve me duken kunderthenese?
    Me siguri se jo.
    Duke u bazuar, mund ta kem gabim natyrisht, ne disa pyetje qe i ke shtruar ti, ato kane te bejne me pak me 'qafirin' (nga Surja Kafirun) e me shume me injorantin provokues nga Surja El bekare.
    Surja el Bekare thuajse e tera merret me shembullin e injorantit talles, shpotites..."Si dukej ajo lope? Sa cm brinat i ka? A eshte briu i djathte me i gjate se i majti? A eshte lopa e kuqe? Sa e kuqe? Cfare rezolucioni? Sa MB, GB, TB...?"... jane me shume pyetje shpotitese se sa pyetje te dikujt qe eshte seriozisht i interesuar te dije me gjere.

Qe te mos harroj, te dyten... rrezistenca me e madhe.
    Rrezistenca me e madhe eshte rruga me e veshtire, ama dhe me efikase. Cfare dmth kjo? Dmth se duhet t'i pervjelesh manget e te punosh, bie fjala, ne gjetjen e pergjigjeve ndaj pyetjeve qe te mundojne.
    E jo te servuara ne pjate... me rrugen e rrezistences me te vogel.
    Fundja, te gatshmet e servuara ne pjate mund te mos duken dhe aq te shijshme. Duhet ngandonjehere te gatush dhe ti vete per te nxjerre konkluzione rreth shijes dhe mundit qe duhet bere gjat gatimit.

*
    klipp&klar

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Aha,ti qenke nga ata qe ne pyetje te pergjigjet me pyetje !...exellent.
    Edhe kjo eshte pergjigje.

Me pelqyen te dy shkrimet e juaja te nderuar angmokio & Norca

Por gjithnje me kthehet ne koke shprehja filozofike : Nese Zoti kerkonte besim nga ne, pse e shpiku inteligjencen/llogjiken ?

d.m.th Llogjika ime nuk e pranon qe Muhamedi hipur mbi nje kafshe as gomar dhe as kale i quajtur burak mund te fluturoje ne stratosfera e per me teper duke kaluar der ne der te parajsave dhe duke pershendetur ish profetet ne cdo kat ! Me ngjan me tregimet me Odisen.

Zakonisht pyetjet e mija rreth fes kan te bejne me gjera jetesore dhe jo me fantastiko/shkencore. Prandaj dhe me vjen keq qe nuk gjej pergjigje nga "dijetaret" qe marrin rroge per te hapur besimin e Zoti-t
    Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Nuk mjaftojne disa ushtrime fizike per tu quajtur besimtar.
    Ti vertete mund te kesh falur 5 vaktet por ... qe te jesh besimtar duhet te besosh ne Allah , ne egzistencen e tij.
    Patjeter mjaftojne...
    Askush me mendje te shendoshe (normale) qe nuk beson ne Allahun, nuk i fale 5 vaktet. Se paku jo shpesh ose rregullisht.
    Nuk ka asnje instance kompetente ne toke, e cila ka mundesi te percaktoje se cilet nga ata qe i falin 5 vaktet dhe ju permbahen te gjitha rregullave themelore te islamit, nuk jane besimtar te vertete ose te bindur te Allahut.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008

[QUOTE=EuroStar1;3590771]Me pelqyen te dy shkrimet e juaja te nderuar angmokio & Norca

Por gjithnje me kthehet ne koke shprehja filozofike : 1)Nese Zoti kerkonte besim nga ne, 2)pse e shpiku inteligjencen/llogjiken ?
    Te me falesh pakez, ama pikerisht kjo thenie, jo qe nuk eshte filozofi, por s'ka as logjike.
    E dyta (2)eshte pikerisht per ate pune qe ta konstatosh te paren (1) Perse kerkoni Zoti besim nga ne...
    Nuk eshte, te themi kushtimisht, interes i Zotit per te besuar ne Te, sa qe eshte ne dobi tenden...per kete kerkohet logjika, ama ajo e shendoshe njerezore.

d.m.th Llogjika ime nuk e pranon qe Muhamedi hipur mbi nje kafshe as gomar dhe as kale i quajtur burak mund te fluturoje ne stratosfera e per me teper duke kaluar der ne der te parajsave dhe duke pershendetur ish profetet ne cdo kat ! Me ngjan me tregimet me Odisen.
    O.K.
    Megjithese kjo eshte metafore, megjithate permbane dhe shume fantazi.
    Kjo ngjarje, ne fakt, ka te beje me iniciacionin (gje qe nuk mesohet ne fe rreth kesaj ceshtjeje).
    Arritja e kesaj shkalle te iniciacionit eshte arrtije shume e madhe ne evolucionin e njeriut. Ne fakt eshte dhe takimi i pare, sic e permendin te krishteret, me Atin ne qiell.
    Kjo, pra, eshte arritja e shkalles se trete te iniciacionit/evolucionit, shkalle e, sic thuhet ne anglisht, soul-infused (i injektuar nga shpirti).
    Dy shkallet e para arrihen permjet Frymes se Shenjte, apo Krishtit (jo Krishtit ashtu sic e perceptojne krishteret e sotem...).
    Prandaj dhe ne Bibel thuhet (afersisht): "Nuk do te arrini te Ati pos permjet meje".
    Ama, per vet INICIACIONIN duhet studjuar nje kohe, ne menyre qe sadopak te kuptohet ajo qe e thash me lart.

*
    klipp&klar

Faqja 11 prej 14 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •