Tė bindish dikėnd , nuk ėshtė e shėndetshmeekzistenca apo mos ekzistenca janė natyrė e kulturės personale .
Tė bindish dikėnd , nuk ėshtė e shėndetshmeekzistenca apo mos ekzistenca janė natyrė e kulturės personale .
Cili besimtar me zgjidh kete,kur vullneti e mposhte besimin.
- Une besoj qe munde te vrapoj cdo mengjez te themi 5 km.
- Te mirat e vrapimit ndaj shendetit jane te qarta.Jo vetem qe besoj qe ky aktivitet i sherben per te mire shendetit,por edhe e di qe eshte keshtu !
- Ne shkallen time te vlerave ( dhe me siguri edhe te c`do kujt), shendeti eshte me i rendesishem se sa p.sh. te shikosh TV.
- Po perse nuk me ipet asesi te vrapoj c`do dite,te pakten ne mengjez ?
Pergjigja - Mungese vullneti.
VULLNETI,vullneti te con perpara.E jo besimi ai eshte vetem konstrukt,ndjenje fluide.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 16-02-2013 mė 05:08
Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !
Njeriu beson vetem ate qe shikon , prek dhe e pranon qe eshte. Zoti eshte pjelle e mendjes njererzore e lindur nga injoranca e kohes dhe e mgritur ne sistem nga njerez ose te padituria ose inteligjenca e tyre duke e pare si nje mjet te mire per te perfituar prej saj. Thjesht duke pare historine e fese dhe dhimbjet e madhe qe i ka shkatuar dhe po i shkakton njerezimit do te ishte e mjafte per te thene se ZOT SKA.
Shkenca e re mbėshtetet nė spekulim, pasiguri dhe hamendėsim, gjė e cila nxjerr nė pah faktin se teoritė e ateistėve rreth origjinės sė jetės nuk janė shkencore. Ēfarė kanė pėr tė treguar ateistėt pėr dy shekuj teorizimesh? ASGJĖ thelbėsore. Pėrsėri, si njė peshkatar qė hedh grepin nė tė njėjtin vend, nga i cili nuk ka kapur asnjė peshk, ateisti optimist gėrmon tokėn dhe heton qiejt me njė qėllim nė mendje: tė vėrtetojė se nuk ka Perėndi.
"Nuk them qe nuk ka Zot,por shkenca mund te spjegoj krijimin e gjithsise edhe pa ndihmen e zotit"!Stephen Howking
Nuh !
Kerkova nje shpjegim per ajetin ne fjale
qafiri nuk "bindet" perderisa Allahu nuk ja hap zemren
Pse Allahu nuk ja hap zemren 6 Miljard njerezve te sotem dhe qindra miljardave njerez qe ishin para nesh dhe qe do vijne pas nesh ?
...dhe... pse Allahu jua mbylli zemren qindra e miljona njerezve qe ishin ne fe dhe u larguan nga ajo ?
Po flas per veten time. Une isha nje besimtar qe i falja 5 vaktet. Sot nuk jam. Arsyeja ? Une nuk fajsoj as Allahun dhe as veten. Ajo qe une fajsoj jane kontraditat ose mungesa e shpjegimit te shume ajeteve ose haditheve nga Imamet / Hoxhallaret. Hoxhallaret ne vend te shpjegimit te tyre , mjaftohen me shprehjen " Allahu e di me mire " Nese je hoxhe "dijetar" a ku di une, d.m.th qe ke mar persiper te shperndash fen e Allahut, duhet edhe ti shpjegosh paqartesit ne vend qe te thuash Allahu e di me mire. Sepse kur une te pyes nje here, dy here , tre here, nje qind here, per paqartesi ne ajete dhe hadithe dhe ti si hoxh ne vend qe te me shpjegosh dhe te me heqesh dyshimet, me thua Allahu e di me mire...! Atehere a mund te pyes une ty hoxh i nderuar per cfar dreqin je ti ne krye te xhematit kur nuk di te shpjegosh paqartesit qe besimtaret ndeshin ne fe ?
Pershendetje
Revolution 1848
Eurostar, Muslimanet besojne se gjithcka ne univers ndodh me vullnetin e Allahut xh.sh. Historia na tregon se ka pasur qafira te cilet e kane kundershtuar fene Islame forcerisht dhe me pas kane deshmuar Shehadetin e duke bere Muslimane te devotshem. Kur themi qe Allahu nuk ja hap zemren ndonje qafiri kemi bindjen se Allahu xh.sh me se miri e din se cka ne brendesi te zemres se njeriut. Nje person edhe pse nuk beson ne zot prape ne ate person ka miresi dhe Allahu xh.sh pikerisht per ate miresi qe ai person mbart e bekon me besimin ne te duke ja hapur zemren. Por ka prej njerezve te cilet i kane te semura zemrat e tyre dhe pikerisht per keta Allahu xh.sh thote ne Kuran se Allahu jua shton atyre edhe me teper semundjen ne zemrat e tyre duke i lene te vdesin si pabesimtar. Argument per kete eshte Ebu Lehebi te cilin Allahu xh.sh e ka shprehur qarte ne Kuran qe do vdese si qafir ne nje kohe kur kishte plot qafira te tjere qe ndoshta ishin akoma me te keqinj se ai por prape me vone u kthyen ne besimtar.
Per sa i perket shprehjes Allahu e do me se miri , nuk besoj se duhet te kete ndonje arsye per keqkuptim ketu. Allahu eshte i gjithdijshmi , kjo eshte ajo qe Muslimanet besojne. Eshte shume e veshtire qe te shprehesh per dicka duke dhene versionin absolut. Perhere egziston mundesia e nje perqindjeje qe dicka te mos jete e sakte dhe kjo jo vetem ne fushen teologjike por edhe ne shkence shume nga teorite e famshme sot jane relative . Mirepo kur flasim per diturine e Allahut ajo eshte absolute sepse ai eshte krijuesi i gjithesise dhe vetem ai ka aftesine e diturise absolute per gjithcka qe egziston ne univers.
"And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"
Po per ne qe ishim ne fe dhe u larguam , cili eshte shkaku... d.m.th i zberthyer ne Kuran se kshu tekstualisht e kam lexuar !?
Jam plotesisht dakord me ty angmokio ! Por pasi ta ken shpjeguar ne menyren e tyre ( me aq sa dine ose me aq sa kan lexuar " nese kan lexuar " ) duhet te thone qe Allahu e di me se mire... dhe jo ta len pyetjen thjesht me shprehjen Allahu e di me se miri. Per ta ilustruar qe te me kuptosh me mire. Ta zem se e pyes hoxhen : O Hoxh cfar eshte Buraku ? Ai pergjigjet : Allahu e di me se miri !Per sa i perket shprehjes Allahu e do me se miri , nuk besoj se duhet te kete ndonje arsye per keqkuptim ketu. Allahu eshte i gjithdijshmi , kjo eshte ajo qe Muslimanet besojne. Eshte shume e veshtire qe te shprehesh per dicka duke dhene versionin absolut. Perhere egziston mundesia e nje perqindjeje qe dicka te mos jete e sakte dhe kjo jo vetem ne fushen teologjike por edhe ne shkence shume nga teorite e famshme sot jane relative . Mirepo kur flasim per diturine e Allahut ajo eshte absolute sepse ai eshte krijuesi i gjithesise dhe vetem ai ka aftesine e diturise absolute per gjithcka qe egziston ne univers.
Revolution 1848
Me argumentin tend, cdo krim do te mund te justifikohej si vullnet i Allahut... dhe parimisht do te duhej te ishte i padenueshem.
Parakushti kryesor: Krimineli vetem do te duhej te thirrej ne emer te Allahut ose te islamit.
Allahu nuk mund te jete hakmarres ndaj sjelljeve dhe veprimeve te njerezve (krijesave te veta) te pafajshem....
Por ka prej njerezve te cilet i kane te semura zemrat e tyre dhe pikerisht per keta Allahu xh.sh thote ne Kuran se Allahu jua shton atyre edhe me teper semundjen ne zemrat e tyre duke i lene te vdesin si pabesimtar. Argument per kete eshte Ebu Lehebi te cilin Allahu xh.sh e ka shprehur qarte ne Kuran qe do vdese si qafir ne nje kohe kur kishte plot qafira te tjere qe ndoshta ishin akoma me te keqinj se ai por prape me vone u kthyen ne besimtar.
Allahu vete ka lejuar dhe lejon cdo sekond dhe cdo dite qe njerezit (krijesat e tij) te lindin jo musliman, katolik, budiste, te bardhe, te zi, te verdhe, te shendoshe, te semure etj. Prandaj, nje Allah i mire dhe i drejte (per dallim nga nje Allah diktatorial dhe tekanjoz) nuk mund ti denoje/shperbleje njerezit e lindur dhe te palindur pa asnje baze te kuptueshme dhe logjike dhe ne kundershtim me cdo parim te barazise ose te shancave te barabarta...
Allahu s'luan ko.e me krijesat e veta!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Antiproanti : 18-02-2013 mė 06:52
Krijoni Kontakt