Close
Faqja 5 prej 17 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 170
    Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Citim Postuar mė parė nga Kryeengjelli Lexo Postimin
    Ky mesazh iu drejtohet vetem ORTHODHOKSEVE atyre qe nuk iu pelqen si jo orthodhokse apo cfardo qofshin le te mos e lexojne, nuk eshte per ta dhe nuk iu takon te ngaterohen si miza ne dhalle, sepse edhe faqja iu rezervohet orthodhokseve

[I nga i Kthyeri
    ]Kėto shifra qė paraqiten pėrsa i pėrket Komunitetit Orthodhoks janė qesharake dhe tė turpshme, sepse qė do tė kishte manipulime kjo dihej, por qė kėta lloj njerėzish nuk dinė as tė gėnjejnė kėtė nuk do ta besoja nė kėtė masė. Por le tė thėrresim njė Hosana pėr Berishėn, qė mqs nuk e bėri dot Rokun Kardinal i riti komunitetin. Hosana!

[/I]

More le ta bejne Rokun cfare te duan ajo qe me shqeteson mua eshte nje lloj genocidi ne leter ndaj komunitetit orthodhoks dhe i bej thitrrje cilitdo qe ka nje ndjedsi othodhokse se ka erdhur koha per te reaguar edhe shume ashper madje, se kjo qe permendet sot si shifer neser do te thote te drejta me pak, nje ze te reduktuar qellimish nga qarqe te caktuara te cilat sa nuk po dalin haptazi kunder nesh.
    Le te mblidhemi sot sikunder perpara 500 vjetesh rreth istitucionit Kishe qe perfaqeson secilin nga ne orthodhokset dhe te mbrojme identitetin tone te dhunuar dhe rrezikuar si ne kohet otoman, por sot ne kohe te tjera ndoshta nga e njejta fryme.
    Shifrat qe ne pranojme per veten jane te pakten 800.000 banore qe jane pjese e komunitetit orthodhoks, pa llogaritur ketu emigrantet. Por pavaresisht shifrave jozyretare po pres dhe nje reagim qofte jozyrtar te deputeteve orthodhokse qe kur ju duhen vota vijne dhe ja marrin ato komunitetit duke perdorur karten e besimit, kua jane keta njerez qe presim ne te mbrojne dhe perfaqesojne interesat tona, apo mos valle duhet dhe ne te rishikojme qendrimin tone ndaj tyre.
    identiteti jone si orthodhokse sot eshte me i rendesishem se kurre pranaj o orthodhokse zgjohuni, reagoni dhe mos flini. Sot duan tiu marrin identitetin neser ...
    Po, pak a shume kete mesazh qe permend ti kam hedhur ne shume postime dhe ne 3 nenforume, pavaresisht se mund te paragjykohem, nuk mund te heshtim e te shohim se si merret neper kembe dinjiteti yne...., behem pjese e shqetesimit tend, sidomos per politikanet orthodhokse dhe roli qe duhet te luajne ata ne kete moment,...ne orthodhokset duhet te tolerojme, por toleranca ka nje kufi, pasi nese p.sh. toleron djegjen e Kishave Orthodhokse ne Kosove dhe nuk prononcohesh qarte si orthodhoks per keto raste, ne emer te paqes, kjo nuk do te thote se problemi u mbyll, ai eshte aty dhe ja ku shpertheu me force dhe me nje shperfillje te jashtezakonshme ndaj nesh dhe Kishes sone....
    Duke vazhduar edhe ne te ardhmen te ruajme tolerancen fetare, respektin ndaj bashkekombasve tane, le te mos mbyllim syte, te prononcohemi qarte per gjithcka, ti themi te bardhes e bardhe dhe te zezes te zeze, ..pasi te percaktojme pozicionet tona, te trajtojme gjithcka me tolerance dhe dashamiresi, duke shpresuar ne ndihmen e Zotit..
    Duaje te afermin tend si veten

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anėtarėsuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    une personalisht do ti bej leter KOASH-it. me kerkese qe te filloje punen per censusin.
    madje do shkoj vete te mitropolia ne tirane.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Citim Postuar mė parė nga Akili-A Lexo Postimin
    une personalisht do ti bej leter KOASH-it. me kerkese qe te filloje punen per censusin.
    madje do shkoj vete te mitropolia ne tirane.
    Nuk ka nevoje te shkosh se puna ka filluar tashme me deklarimet e personave,...nese je i interesuar shko tek Katedralja "Ngjallja e Krishtit", ne hyrje te se ciles plotesohen deklarimet, te cilat me pas do te ballafaqohen me te dhenat e censusit..
    Besoj qe keto formulare jane shperndare ne te gjitha Kishat...

Anėtarėsuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    Nuk ka nevoje te shkosh se puna ka filluar tashme me deklarimet e personave,...nese je i interesuar shko tek Katedralja "Ngjallja e Krishtit", ne hyrje te se ciles plotesohen deklarimet, te cilat me pas do te ballafaqohen me te dhenat e censusit..
    qe neser do jem atje, madje do lajmeroj edhe te tjere besimtare, te cilet jo te gjithe jane te informuar.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-08-2009
    Postime
    389
    Ketu ke folur mire Bledi, ..pasi per ne orthodhoset i pari eshte besimi,...Fan Noli ka qene thjesht karrierist per politike dhe jo besimtar i devotshem..megjithe rrason qe mbante, te cilen e shfrytezonte per te arritur qellimet tij...
    gjithsesi eshte nje figure bardh e zi, te bardhen ja kemi permendur shpesh, per rolin qe luajti per te futur gjuhen shqipe ne Kishe,.., dhe per autoqefaline e Kishes shqiptare,...tani po i permendim kusuret..
    ne orthodhokset duhet te jemi te sinqerte
    ilia, edhe une jam ORTODOKS dhee jam krenar per kete, por ketu ke bere nje gabim te madh pasi motoja e SERBEVE-RUSEVE-GREKEVE ,qe jane qe te gjithe ORTODOKSE nuk eshte e para FEJA por eshte ATDHE-FE-FAMILJE domethenia e tre gishtave te ngritur nga Serbet eshte pikerisht kjo ose nga Greket PATRIS-THRISKIA-IKOGENIA
    ,e pra edhe per ne Shqiptaret ORTODOKSE kjo duhet te jete motoja ATDHEU-FEJA-FAMILJA

Anėtarėsuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar mė parė nga Kermilli Lexo Postimin
    ilia, edhe une jam ORTODOKS dhee jam krenar per kete, por ketu ke bere nje gabim te madh pasi motoja e SERBEVE-RUSEVE-GREKEVE ,qe jane qe te gjithe ORTODOKSE nuk eshte e para FEJA por eshte ATDHE-FE-FAMILJE domethenia e tre gishtave te ngritur nga Serbet eshte pikerisht kjo ose nga Greket PATRIS-THRISKIA-IKOGENIA
    ,e pra edhe per ne Shqiptaret ORTODOKSE kjo duhet te jete motoja ATDHEU-FEJA-FAMILJA
    do shkosh te regjistrohesh te censusi i Koash-it???

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-08-2009
    Postime
    389
    Citim Postuar mė parė nga Akili-A Lexo Postimin
    do shkosh te regjistrohesh te censusi i Koash-it???
    Natyrisht nqs behet fjale vetem per ORTODOKSINE dhe jo per ata qe "jane" me gjoja prejardhje Greke,
    SEPSE UNE JAM ORTODOKS SHQIPTAR

Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Nuk mund ta dime gjithe manipulimin e kryer, por e mendojme se eshte skandaloz,..perqindja e orthodhokseve duhej te ishte te pakten 20%,...megjithate ne po bejme punen tone ne kete drejtim,...Drejtesine e jep vetem gjykata ne fund te fundit..., nuk e di ne fakt se deri ku do te shkohet me procedurat, sepse sapo kane filluar, por them se do t`i shkohet procesit deri ne fund...,

Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    O Kermill, une nuk e di se sa i pershtatet kjo qe thua ti kanoneve te Kishes Orthodhokse..., por jam i sigurt se feja d.m.th. orthodhoksia eshte e para, pastaj vijne te tjerat, nese ata qe thua ti zbatojne kete moto, atehere jane ne kundershtim me kanonet e Kishes, ciletdo qofshin,..

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-08-2009
    Postime
    389
    O Kermill, une nuk e di se sa i pershtatet kjo qe thua ti kanoneve te Kishes Orthodhokse..., por jam i sigurt se feja d.m.th. orthodhoksia eshte e para, pastaj vijne te tjerat, nese ata qe thua ti zbatojne kete moto, atehere jane ne kundershtim me kanonet e Kishes, ciletdo qofshin,..
    ilia, eshte pikerisht keshtu sic po e pershkruaj , sepse edhe ne Rusi-Serbi-Greqi ,feja zyrtare eshte ORTODOKISA, dhe Kisha ne te gjitha rastet ne keto vende e mbeshtet kete moto packa se jo shume hapur, Por a nuk ishte Kisha Greke ajo qe hapte shkollat e fshehta per mesimin e gjuhes Greke kur Greqia ishte nen pushtimin e Osmanllinjve,dhe mire bene,e pra dua te them qe FEJA JONE eshte e lidhur drejtperdrejt me Atdheun, dhe keto jane dy gjera te pa ndara, Kujdes them me ATDHEUN jo me politiken
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kermilli : 10-12-2012 mė 17:47

Faqja 5 prej 17 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •