Close
Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 107
    Une besoj se feja e re e Shkencologjise eshte ajo qe i duhet njerezimit. Kur te krijohet nje shtet i bazuar mbi ate fe, atehere do shihet qe ai eshte i vetmi model qe funksionon. Shkencologjia eshte krijuar mbi baza humanitare dhe mbi barazine e te gjitheve keshtu qe asnje nuk do te jete i shtypur dhe te gjithe do te jetojme me mieqenie dhe paqe dhe jo si ne vendet mysliamne qe jane pa buke, apo ne ato europiane qe jane shthurur fare.

Citim Postuar më parë nga Norça.li Lexo Postimin
    N'cilin planet ke jetuar apo jeton ende ti?
    "Rrraketa ne drejtim te armikut..."
    ...ka hedhur serbi mbi cdo fshat (pa asnje ushtare ne to).

Nje gje qe se kuptoni e nuk do ta kuptoni dot tipat sikur ju eshte se nuk i njihni gjerat elementare (edhe te luftes):
    Per ju eshte njesoj si agresori si ai qe mbrohet.
    Jo cdo aktivitet i palestinezeve mund te justifikohet (e as kuptohet per ata qe lufterat i kane pare vetem nepermjet gazetave)...Por duhet kuptuar (megjithese jo gjithmone justifikuar) kur je i pushtuar me dekada... Kjo shkakton urrejtje aq te thelle sa qe ndodhin edhe aksione te padrejta edhe nga ana e mbrojtesit.
    Ama, nese kerkojme zgjidhje apo e kerkojme fajtorin, fajtori, ne rastin izrelito-palestinez, SHKAKU eshte Izraeli, Palestina eshte PASOJA. Pasoja nuk luftohet dot e as zhduket duke e luftuar ate, por SHKAKUN.
    Ky eshte Ligji i Natyres, Absolutes, Zotit apo sido qe e quajme...dhe kete s'mund ta ndale askush, aq me pak brockullat e tipave sikur ty.

*
    Se kuptoj cfare po thua. Serbi ka hedhur? Dakort. Ca lidhje ka kjo? Po flasim qe gjera te tilla shqiptaret si kane bere, se nuk jemi as si serbet, as si izraelitet e as si palestinezet. Edhe pse ishin te shtypur si palestinezet, nuk hodhen rraketa ndaj civileve e as nuk hodhen veten ne ere ne ndonje autobuz me serb. Prandaj e them dhe njehere, shqiptaret mos i bej terroriste per te justifikuar palestinezet.

Per mua jane njesoj si Izraeli e Palestina. Vrasin civile e femije sa te munden te dyja palet.

P.S. Komentet per mua leri menjane te lutem se nuk njihemi e se ke idene se cfare tipi jam un. Fol per temen nese ke gje per te thene.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Se kuptoj cfare po thua. Serbi ka hedhur? Dakort. Ca lidhje ka kjo? Po flasim qe gjera te tilla shqiptaret si kane bere, se nuk jemi as si serbet, as si izraelitet e as si palestinezet. Edhe pse ishin te shtypur si palestinezet, nuk hodhen rraketa ndaj civileve e as nuk hodhen veten ne ere ne ndonje autobuz me serb. Prandaj e them dhe njehere, shqiptaret mos i bej terroriste per te justifikuar palestinezet.

Per mua jane njesoj si Izraeli e Palestina. Vrasin civile e femije sa te munden te dyja palet.

P.S. Komentet per mua leri menjane te lutem se nuk njihemi e se ke idene se cfare tipi jam un. Fol per temen nese ke gje per te thene.
    Mos u prek ne seder per ate qe thash. Eshte dashur ta kuptosh esencen e shkrimit tim. Ose ate qe nuk e ke kuptuar dot cfare kam dashur te them.
    Edhe nje here.
    Me rendesi eshte se nga cila ane (fillimisht) niset e keqja. E keqja, herekurdo, kthehet atje prej ga eshte nisur (fillimisht). Ky eshte ligji.
    Ajo e keqe nuk te kthehet doemos ne te njejten forme. Mund te jet dhe ne forme hurricaine (stuhie), WTC, aksidenti ne komunikacion, vershimi, thatesie, vuajtje te ndryshme...Ato rraketat palestineze qe te pengojne ty jane njera nder format.
    Pasojat do t'i vuaje gjithesejcili, qofte individualisht (si person), qofte kolektivisht (si shtet).
    Sikur qe Gjermania eshte duke i vuajte pasojat e krimit ndaj tyre, mu keshtu do t'i paguajne edhe keta pasojat e veta.

*
    klipp&klar

Citim Postuar më parë nga Norça.li Lexo Postimin
    Mos u prek ne seder per ate qe thash. Eshte dashur ta kuptosh esencen e shkrimit tim. Ose ate qe nuk e ke kuptuar dot cfare kam dashur te them.
    Shprehje "tipa si ti" mos i perdor te lutem, se nuk njihemi dhe cdo gje qe nenkupton ti me ate, eshte me shume mundesi e pasakte.

Persa luftes andej, jam dakort vetem me ate qe thua qe pasojat so i vuajne te gjithe dhe prandaj izraelitet po jetojne me frike nga rraketat dhe palestinezet po vriten me qindra. Dhe nese vazhdojne keshtu kur s'kan per te pare paq mes tyre.

Por persa i perket temes, ky debat esht pa shume rendesi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Qyfyre : 05-12-2012 më 15:37

Une besoj se feja e re e Shkencologjise eshte ajo qe i duhet njerezimit. Kur te krijohet nje shtet i bazuar mbi ate fe, atehere do shihet qe ai eshte i vetmi model qe funksionon. Shkencologjia eshte krijuar mbi baza humanitare dhe mbi barazine e te gjitheve keshtu qe asnje nuk do te jete i shtypur dhe te gjithe do te jetojme me mieqenie dhe paqe dhe jo si ne vendet mysliamne qe jane pa buke, apo ne ato europiane qe jane shthurur fare.
    Smundet qe nji vegel te na behet fe,sepse kjo vegla e ashtequajtur shkence nuk e ka krijuar njeriun dhe per kete shkak nuk mundet asaj ti japim veti te larta,por thjesht ajo eshte nji vegel ne SHERBIM TE NJEREZIMIT,E JO NJEREZIMI NE SHERBIM TE SAJ.
    Por per fat te keq kete vegel shumica e keqperdorin kundra tjereve dhe ne fund kundra vetes se tyre.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    Shprehje "tipa si ti" mos i perdor te lutem, se nuk njihemi dhe cdo gje qe nenkupton ti me ate, eshte me shume mundesi e pasakte.

Persa luftes andej, jam dakort vetem me ate qe thua qe pasojat so i vuajne te gjithe dhe prandaj izraelitet po jetojne me frike nga rraketat dhe palestinezet po vriten me qindra. Dhe nese vazhdojne keshtu kur s'kan per te pare paq mes tyre.

Por persa i perket temes, ky debat esht pa shume rendesi.
    "Tipat si ti", nuk e kam pedorur ne baze te pamjes fizike te dikujt e as statusit civil/qyetetar qe e ka.
    Une bazohes sipas shkrimeve te tyre, drejtimit ideologjik, orientimit filozofik...qe permban shkrimi.
    Nese ndjehesh e prekur, atehere lexoji shkrimet e tua e me trego pastaj gabimet i mia ne vleresim (te drejte a te gabuar).
    Nese kam gabuar, kerkoj falje. Ne te kudnerten...

P.S.
    Nje pyetje:
    Cfare eshte kjo shprehje "shkencologji"?
    A mos ka te beje me ate qe sot e njohim si "scientology" apo eshte ide tjeter?!

*
    klipp&klar

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Citim Postuar më parë nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Ne myslimanet kudo ne Bote jemi vllezer . Nese palestina nuk na ka njohur , na kane njohur ata palestinez-arab te cilet kane ardhur per ta dhen jeten ne Kosove ne luften e fundit 1999 . Ty askush nuk mund te njehe nese rrin ti ne zyre , dhe nuk mundohesh te kontribosh per shtetin tend , por mendon vetem per tenderet i nderuar ! E politkanet e Kosoves nuk e kane mendjen per ta njohur dikush, por deri vone intres i tyre ka qene se si te pasurohen . E me thuaj si e arsyeton tani mos njohjen e shteteve Islamike , kur Berisha e perkrah Israelin dhe krimet e Israelit ndaj vllezerve myslimane te Sali Berishes . Sepse Berisha emrin e ka myslimane , ndoshta edhe ai nuk eshte si Enver Hoxha Ateist .
    Kjo pune e Berishes na lindi dje, po ku ishin vllezrit tu tash sa vjet qe nuk e pranuen. Nuk mundesh me thene se nuk ka pase lobime, por kane ra ne veshe te shurdher te atyre vllezerve tuej me challma

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga Shtimjanii Lexo Postimin
    Lexo mir cfar thash nuk thash ne drejtim te beogradit se skishim kaqik me shum ,kishim vetem afer 11 mij qlirimitar dhe ate me armatim shum te leht, sepse po te posedonim edhe ne beograd do sulmonim, kishim trima pak dhe ndihm pak nga populli
    Perseri je gabim resp. po ja fut kot!

Shqipetaret nuk kane hedhur raketa as ne drejtim te Serbise (qyteteve te Serbise) as ne drejtim te serbeve (civilisteve resp. qyteteve te banuara me serb)...
    Shqipetaret kane hedhur raketa pothuajse ekskluzivisht ne drejtim te ushtareve, paramilitareve dhe policise serbe, dhe ne shumicen e rasteve nga pozitat mbrojtese, d.m.th. kur ushtria, paramilitaret dhe policia serbe kane rrethuar dhe sulmuar fshaterat apo territoret e kontrolluara nga UCK .

Ndersa Hamas nuk hedhe raketa ne drejtim te Izraelit sepse "ka kaqik" apo se eshte ndonje pune e madhe te prodhosh raketa primitive qe fluturojne disa kilometra, por sepse ne Gaza nuk ka (me) ushtare, paramilitar dhe polici te Izraelit, te cilet per cdo dite i rrethojne dhe sulmojne fshatrat dhe shtepite e tyre, per ti detyruar qe ta pranojne pushtetin dhe administraten e okupatorit (sic ishte rasti i Kosoves). Ne Gaza pushtetin dhe cdo gje e ka ne dore Hamasi, perfshi edhe ushtrine dhe policine. Hamasi thjeshte sulmon territore dhe qytete civile te nje shteti te njohur nderkombetarisht, sepse i konsideron si territore te veta qe dikur ishin ose jo pjese e nje Palestine arabe, e cila ne realitet nuk ka ekzistuar kurre.
    Eshte e ngjashme sikur shqipetaret e Kosoves te sulmonin Kragujevcin, Nishin ...ose edhe Shkupin, Manastirin, Ohrin etj. me raketa, vetem pse para disa dekadash ishin pjese e vilajeteve osmane te banuara me shumice ose shume shqipetare dhe musliman, te cilet u vrane dhe u debuan me dhune nga sllavet.
    Prandaj, mbroj sa te duash Hamasin dhe palestinezet, por mos e flliq luften e paster vetembrojtese dhe per mbijetese absolute te shqipetareve duke e krahasuar me aktete agresive dhe terroriste te primitiveve islamik, sic jane Hamas-i...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 06-12-2012 më 00:33

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832
    Citim Postuar më parë nga MaDaBeR Lexo Postimin
    Po mire tani, sipas jush dhe Palestinezeve, qe kritikoni Berishen, Kosova nuk paska te drejte njerezore te jete shtet? Palestina, me ate qendrim qe ka mbajtur, ka perkrahur genocidin serb mbi Kosoven. Dhe, Shqiperia e Kosova nuk mund te pajtohen me kete gje kurresesi. Po pse, hapat e Kosoves drejt OKB nuk jane hapa per drejtesi e paqe ne Bote sipas jush e palestinezeve?
    .
    Interpretimi yte shume i gabuar i nderuar ! Kosova nuk eshte ne gjendje lufte dhe gjenocidi si Palestina . Mos votimi i Shqiperis eshte aprovim i krimeve dhe gjenocidit hebrej . Kosoven edhe pse nuk e ka njohur Palestina ,nuk luan rol te madhe , sepse eshte shtete i sovran i pavarur dhe eshte ne gjendje paqeje. Mos njohja e Kosoves nuk do te ndikojke si ne rastin e votimit te Shiperis ne OKB .

Citim Postuar më parë nga MaDaBeR Lexo Postimin
    Nese ti e ndjen veten me shume palestinez se sa Kosovar apo Shqiptar, atehere jeni i lutur te shkoni ne token tuaj ne Palestine e mos te ngaterroheni me punet e Kosoves e Shqiperise.
    I tere shkrimi yte eshte i bazur ne patriotizmin ''fallco '' , dhe te demshem qe din te jete nganjehere ! Tema nuk eshte kush eshte me patriot ketu , por tema eshte per te drejten e nje populli per te jetuar i lire dhe ne paqe . E prap e mbeshtes tezen time se , si cdo populle tjeter ne Bote edhe populli palestinez e meriton te drejten per te jetuar ne liri .

E sa i perket asaj se kush eshte me shqiptare , veprat tregojn me se miri ! Me shqiptar dhe kosovar na bejen veprat tona qe kane qellime te larta njerezore .

Nuk besoj se nje shqiptare eshte me shqiptare qe i mohon popujve te tjere lirin , e ne shqiptaret me se miri e kuptojm se cka do te thote liria i nderuar . Po Besrisha dhe ju qe mendoni si ai , ju ore vella si mos te ishi shqiptar fare .
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832
    Citim Postuar më parë nga Gjyka Lexo Postimin
    Kjo pune e Berishes na lindi dje, po ku ishin vllezrit tu tash sa vjet qe nuk e pranuen. Nuk mundesh me thene se nuk ka pase lobime, por kane ra ne veshe te shurdher te atyre vllezerve tuej me challma
    Vendet arabe i kane ore vella hallet e veta me Dikatatoret e vete . As nje shtete ne Bote nuk eshte Shtete ISLAM me plot kuptimin e fjales ! Te gjitha ato shtete i udheheqin njerez si puna e Hashim Thaqit dhe Sali Berishes , njerez te shfrenuar , te korruptuar , njerez te verber mbas kesaj Bote . Po edhe njohurit per Kosoven nuk jane edhe aq te mjaftueshme nga ata sic mendoni ju .
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •