Close
Faqja 6 prej 13 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 121
    Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    wow,

Edhe aparate trajningi ka.....akoma si paska dale ideja per clirimin e "krishterimit" nga islami......the one man army is ready.....pas 22 vjet.............sidoqofte, Rambo na deshmoj para disa viteve, se edhe me 60 vjet je i afte per me ja qare semen nje bataljoni te terre, madje edhe ne mes te xhunglles....

selam
    albanish by nature

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Shtimjanii Lexo Postimin
    E kemi par ne Lidhjen e Pejes
    E kemi par se islami eshte pjes e pandashme e shqiptarve dhe Shqiperis edhe me 28 Nentor 1912; nga 47 nenshkrusit e pavarsis 27 kan qen prijes islam Hoxhollar
    Te cilet e lane vellane turk dhe erdhen ne realitet qe nuk mund te kete vellazeri me nje perandori qe shikon vetem interesat e veta dhe qe ben pazare me fatin e shume popujve. Kete ke harru ta cekesh, se ishin po keta myslimane qe u ftohen nga sjelljet e perandorise osmane ne dem te shqiptareve. Jane po keta hoxhallare qe ua shtrine doren krishtereve shqiptare dhe luftuan krah per krah dhe bene ate qe islami rreptesisht e ndalon, marreveshje me jo myslimanet. Dhe ti qe mendon se Islami ka sjelle pavaresine e Shqiperise je shume gabim, se po ishin patriotet qe u inspiruan nga qendresa e Gjergj Kastriotit, ndersa hoxhallaret e tu krejt te fundit u futen nen cadren e Shqiperise.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,397
    Postimet në Bllog
    22
    Me vjen keq qe e ke kete mendin, ngase dhimbshem me tregon nje "verbersi" tenden, qe dyshoj se burim e ka fundamentalizmin fetare tendin !!!. Nese eshte puna per PAZARLLEQE, atehere duhet me e dijt zoteri Albo, se NUK JE TI AI, qe ka per te shit, por UNE !!!, komuniteti musliman eshte shtetformues, shtetmbajtes, dhe, duke u nis nga fakti se bashkesite islame nuk jane te cetralizuara nderkombetarisht, ku do te kish influence te huaj (sic eshte puna tek kisha orthodokse ose llatine), edhe per FATIN E ATDHEUT, vendimtare, ngase se paku qendrimi i muslimaneve shqiptare do te ish me i kulluar, sa i perket athdheut, ngase ka shume me pak hapesire per indoktrinim te huaj.
    Izolimi i shqiptareve nga bota, nuk eshte nje tradite komuniste. Komunistet e Enver Hoxhes vetem sa vazhduan politiken 500 vjecare te Portes se Larte e Sulltanit. Te gjitha ato ligje diskriminuese ndaj shqiptareve qe ti rendita me lart, ne raport me popujt e tjere fqinje nen Perandorine Otomane, Sulltani i ndoqi pikerisht per ti kthyer shqiptaret kunder tradites se trasheguar te te pareve te tyre, kunder fqinjeve te tyre, kunder botes se qyteteruar. Vetem ne kete menyre pasardhesit e atyre qe e priten me lufte pushtuesin osman si asnje popull tjeter ne Ballkan e Evrope, mund te ktheheshin ne manaret e Sulltanit e Perandorise. Dhe duke gjykuar nga mendimi qe ti shpreh sot, 100 vjet pas pavaresise se Shqiperise, politika anadollake ishte e suksesshme atehere, eshte e suksesshme edhe sot.

Ndikimi i huaj nuk eshte dicka negative, eshte dicka pozitive. Popujt qe izolojne vetveten jane si puna e atij ujit ne nje kenete qe nuk rrjedh, dhe uji qe nuk rrjedh qelbet ere. Ajo qe eshte negative eshte izolimi dhe mentaliteti i prapambetur qe ju shtyn ju te besoni se nuk duhet te mesoni e pervetesoni vlerat e popujve te tjere te botes, e ti beni per vete. Amerika eshte sot ajo qe eshte, pikerisht se eshte e hapur per cdo ide e cdo ndikim te huaj nga te gjitha kulturat e botes, per aq kohe sa kjo e ben jeten amerikane me te larmishme dhe te pasur.

Komuniteti musliman eshte komuniteti me i madh mes shqiptareve, por ajo qe ti shpreh se eshte "shtetformues" e "shtetmbajtes", eshte njesoj si ti besh qejfin vetes pa u mbeshtetur ne faktet historike. Komuniteti musliman eshte komuniteti me i madh mes shqiptareve me kontributin me te vogel ne ceshtjen tone kombetare. Komunitetet e krishtera, ai orthodhoks dhe romano-katolik, edhe pse shume here me te vegjel ne numer se ai musliman, dhane nje kontribut shume here me te madh per ceshtjen tone kombetare se sa komuniteti musliman. Ti thua edhe dicka shume interesante qe ne vetvete nxjerr ne pah injorancen tende: per ty pavaresia e Shqiperise nuk erdhi nga kontributi e sakrifica e pashoqe e patrioteve shqiptare, por si nje "vazhdimesi e Portes se Larte". Pra sipas teje, ne duhet t'ia dime per nder Sulltanit dhe Portes se Larte shpalljen e pavaresise, edhe pse ky akt e ky dokument ne vetvete deshmon qe ne nuk jemi pjese e kesaj perandorie, ne nuk jemi turq, por jemi nje popull me histori te lashte autokton e liridashes.

Ajo qe ti zbukuron, pasi aq njohje te historise ke, eshte fakti qe shqiptaret asnjehere nuk ngriten armet kunder Perandorise Otomane per te fituar me lufte pavaresine e tyre, ashtu sic bene gjithe popujt e tjere Ballkanike 100 vjet para nesh. Dhe kjo eshte "merita" e komunitetit musliman shqiptar, qe ne vetvete nuk eshte nje merite por dobesia me e madhe e ceshtjes sone kombetare. Shqiptaret nuk ngriten armet kunder pushtuesit qe te shpallnin pavaresine e tyre pasi ishin nje popull i asmiluar nga pushtuesi si fetarisht, si kulturalisht. Per ty kjo gje eshte "merite", per mua e plot te tjere eshte arsyeja perse shqiptaret duhet te vuanin 100 vjet me shume se fqinjet roberine osmane. Shqiptaret nxituan te shpallnin pavaresine vetem kur Perandoria Otomane kapitulloi, dhe kjo eshte nje e vertete historike te cilen as mund ta mohojme e as nuk mund ta zbukurojme sipas shijeve personale.

Me duhet te bej edhe nje dallim te rendesishem: eshte e lehte te besh gabimin e futjes se gjithe shqiptareve ne nje thes kur flet per "komunitet musliman" mes shqiptareve. Me duhet te sqaroj, se kur flasim per "komunitet musliman" mes shqiptareve kemi te bejme me komunitetin sunit dhe ate bektashi. Te dy komunitetet ndryshojne si nata me diten me njeri-tjetrin. Komuniteti sunit ka nje kontribut te vogel ne ceshtjen tone kombetare ne raport me perqindjen e popullsise. Kontributi i komunitetit bektashi nga ana tjeter ne ceshtjen tone kombetare eshte i jashtezakonshem. Bile une do te thosha, Shqiperia ka ekzistuar si shtet ne keto 100 vjet fale nje aleance te heshtur mes bektashijve dhe orthodhokseve, qe jane dy komunitetet me vetedijen me te larte kombetare mes shqiptareve. Kete e deshmon periudha e rilindjes sone kombetare, kete e deshmon edhe periudha e pavaresise.

Sidoqofte, nuk ka argumente objektive per ate qe pohon, me kete, detyrimisht edhe ajo qe shkruan eshte thjesht e konstruktuar dhe paketuar. Edhe komunizmi nuk beri gje tjeter, edhe ai e perforcoi motivin ndares nga e kaluara ne kohen e re. Enveri e beri me qellime te qarta, te formoje SHQIPTARIN MODERN, ti e ben per cka ???, kultura e krishtere dhe ajo muslimane nuk kane shume dallime, perpos natyrisht atyre ne doktrinen fetare, mirepo, sic e pohon edhe disa here, me dokrtinen fetare nuk ke probleme, apo ???, apo nuk te shkakton probleme se ne kete rast te sherben per motivin tjeter ???
    Nuk e ke kuptuar ate qe une kam shprehur me lart qe eshte shume kuptimplote. Po mundohem te ta shpjegoj perseri aq qarte sa mundem. Ketu nuk behet fjale per "cila fe eshte me e mire se tjetra?". Ketu nuk behet fjale as "cili komunitet fetar ka dhene nje kontribut me te madh ne ceshtjen tone kombetare". Keto jane gjera qe duhen diskutuar e vleresuar objektivisht, bazuar ne fakte historike dhe me nje gjykim te ftohte e te kthjellet. Ajo qe une po them e ajo qe ti nuk kupton eshte se "islamofonia" nuk e ka burimin tek "feja islame", sic iu pelqen ju ta shikoni, e ka burimin tek prapambetja kulturore brenda komunitetit musliman shqiptar. Ti me mendimet qe ke shprehur ne kete teme je burimi i islamofobise tek ata qe te lexojne. Dhe kur te drejtohem ty, kam parasysh te gjithe ata qe mendojne si ty. Kur ti del e ben deklarata si ato me lart qe bien ndesh me historine tone kolektive si popull, ti je duke shkaterruar simbiozen sociale te popullit shqiptare: gjuha shqipe, kujtesa kolektive historike, aspirtarat me te mira per te ardhmen, jane ato qe na bashkojne ne si popull, pavaresisht nga besimet e ndryshme fetare. Duke mos patur kurajon qe te pranosh me plot goje qe pushtuesi osman na i ka dhunuar ne shqiptareve keto te treja per 500 vjet per hir te planeve asimiluese qe kish per ne, ti je duke e vecuar vetveten nga pjesa tjeter e shoqerise shqiptare. Dhe kur shqiptaret e tjere lexojne apo degjojne kendveshtrime te tilla, ne mendjen e tyre lind natyrshem pyetja: si mund te themi qe ne shqiptaret si popull ndajme te njejten vetedije kombetare te ngritur mbi ato tre shtylla, kur ky nuk mendon si une e si shumica e shqiptareve qe une njoh?! Kjo pasohet me pesimizem per te ardhmen, kjo pasohet me zhgenjim dhe humbjen e besimit ne nje te ardhme me te mire se bashku mes popullit shqiptar.

E perseris, nese mendoni se islamofobia e ka burimin tek feja islame, gaboheni rende. Islamofobia e ka burimin tek prapambetja kulturore e trasheguar osmane mes shqiptareve. Te gjithe shqiptaret liridashes te respektojne ty te drejten te besosh e praktikosh fene tende islame per aq kohe sa ti ke kurajon qe te perqafosh e pranosh te vertetat historike te popullit tend, sado te hidhura apo te pakendshme ato mund te jene nga kendveshtrimi. Ti mund ti mbushesh mendjen vetes se shqiptaret islamofobe te sulmojne ty vetem se je musliman. Por une do te thosha qe e ke gabim, ata te sulmojne pasi ti nuk perqafon te njejten vetedije kombetare qe trashegojme nga brezi i rilindasve e patrioteve qe na sollen pavaresine si popull.

Albo

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Ju merreni me individin, por nuk merreni me problemin. Reagimi i Anton Kcires dihet pse erdhi, po te mos perdorte Anton Kcira fjale te pamatura 90% e shqiptareve do te ishin me te. Ne 'Islamofobi' krejt gjindemi, perfshire shumicen e myslimaneve tradicionale, dhe jo vetem tek ne.
    Leri prrallat o mesi, anton kcira eshte pisi i shekullit shqiptar !
    Po te kishim shtet te "vërtet", kciren do ta shpallnim si antar non grata ne vendin e 1.9 milion qejve !
    Po thu ti ai gezon autoritetin e te huajve, te njerezve te korruptuar dhe shetit bishtin neper Shqipni e Kosove !

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Leri prrallat o mesi, anton kcira eshte pisi i shekullit shqiptar !
    Pse, vetem se jua perplasi turinjve paturpesine dhe pabesine qe treguat ndaj Amerikes a??!!
    Po te kishim shtet te "vërtet", kciren do ta shpallnim si antar non grata ne vendin e 1.9 milion qejve !
    Ne Shqiperi s'ka vend per "qej" dhe Kçira foli per "qej"!!! Kush e ndjen veten "qen", eshte problemi i tij!!
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Pse, vetem se jua perplasi turinjve paturpesine dhe pabesine qe treguat ndaj Amerikes a??!!
    Ne Shqiperi s'ka vend per "qej" dhe Kçira foli per "qej"!!! Kush e ndjen veten "qen", eshte problemi i tij!!
    Kur te shof qe mban ane si servil ne forum nuk te quaj qen se do ishe shum o respektum por kelysh.

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Jo, sepse qe prifterinjt shqipfoles na shajn e na mallkojn si qej e dim te gjithe. Por qe dikush si kcira merr guximin, kjo eshte nje premiere !

Kcira foli per 1.9 milion qej te Kosoves. Sigurisht nuk e permendi Shqiperin, ngase beson se atje qejt jan be kaurra. Iluzionist ky kcyrri.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Jo, sepse qe prifterinjt shqipfoles na shajn e na mallkojn si qej e dim te gjithe. Por qe dikush si kcira merr guximin, kjo eshte nje premiere !
    Kçira nuk tha asgje me shume se ç'do te kishte thene njeshqiptar mysliman nese ndonje kerme shqiptare si vellezerit Duka, do te kishte bere atentat ndaj Uçk-se!!!
    Nese edhe ti mbeshtet vellezerit Duka, me vjen keq qe edhe ti je ne rradhet e "qejve"!!!
    Kcira foli per 1.9 milion qej te Kosoves. Sigurisht nuk e permendi Shqiperin, ngase beson se atje qejt jan be kaurra. Iluzionist ky kcyrri.
    Kje eshte teza e perkrahesve te Dukajve dhe plehrave te tjera qe luftojne Ameriken!! Kçira vetem sa shprehu me fjale mendimin e kujtdo shqiptari ne ate çast historik per Kosoven!!
    E pra, nese te gjithe kosovaret do te ishin si vellezerit Duka, atehere, vertet do te ishte dashur qe Amerika t'i kish lene te vdisnin si "qej" prej dores se bishave serbe!!
    Kete tha Kçira e kete them edhe une, me vetedijen e plote se kosovaret jane krejt ndryshe nga vellezerit Duka e aq me pak njerez qe presin ne bese mikun, prandaj ata plehrat qe hodhen videon ne Youtube, nuk e bene ne çastin kur u be, pasi kosovaret do t'i kishin djegur te gjalle, por e bene dy vjet me pas, kur ky popull me kujtese te shkurter, e kish harruar tashme tragjedine!!
    E ju qe lihni pa pushim kunder Kçires, deshmoni vetem se ndjeheni "qej"!!
    Jarigas

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Citim Postuar më parë nga Tori Lexo Postimin
    Kur te shof qe mban ane si servil ne forum nuk te quaj qen se do ishe shum o respektum por kelysh.
    Ne xhamine ne France po u lejoshin edhe pedofilet.
    “Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669

Shiko, ti po rren, po rren shume.

Krahasuar me gjuhen extreme raciste qe perdoret neper Xhamia, nuk krahasohet asesi me gjuhen e urrejtjes neper Kisha, une po foli per Kisha Katolike ne Kosove. Une ne asnje rast asnjehere nuk kam degjuar nje prift dukd perdor gjuhe urrejtje ndaj nje komuniteti fetar. E njejta nuk thuhet asesi per xhamia, eshte shume e rrall ndonje rast kur Hoxha nuk ofendon nje besim fetar tjeter.
    “Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”

Faqja 6 prej 13 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •