Close
Faqja 11 prej 16 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 160
    Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga Norēa.li Lexo Postimin
    angmokio
    me lexim te Kur'anit nuk mund te konstatohet radhitja kronologjike.
    Sic e thash edhe nje here, Suret qe i kemi ne Kur'an (SOT) nuk jane radhitje kronologjike. Prova (e I-re): Fjala "IKRE" nuk gjindet as ne Suren e pare e as ne fjalen e pare te Kur'anit qe ke ne dore.

Ku s'qenkam i sakte prandaj?

*
    Nuk thashe qe suret e kuranit jane radhitje kronologjike por njekohesisht nuk jane radhitur ne baze te gjatesise.
    Pas cdo ajeti qe i vinte profetit a.s i e bente renditjen dhe sigurisht renditja qe kemi ne sot eshte e frymezuar prej Allahut xh.sh

P.s Shfleto Kuranin dhe do shikosh p.sh suren Rra'd e cila renditet e 13-ta me 43 ajete te shkrurtra nderkohe qe ka shume sure te gjata pas saj , si p.sh sure Ta-ha qe renditet e 20-ta por qe ka 135 ajete.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin

Gjithsesi bani kete puna ka , merr 1 hiq 10 shto 5 dhe i del Rashad Khalifja.

e fort kjo
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    Nuk thashe qe suret e kuranit jane radhitje kronologjike por njekohesisht nuk jane radhitur ne baze te gjatesise.
    Pas cdo ajeti qe i vinte profetit a.s i e bente renditjen dhe sigurisht renditja qe kemi ne sot eshte e frymezuar prej Allahut xh.sh

P.s Shfleto Kuranin dhe do shikosh p.sh suren Rra'd e cila renditet e 13-ta me 43 ajete te shkrurtra nderkohe qe ka shume sure te gjata pas saj , si p.sh sure Ta-ha qe renditet e 20-ta por qe ka 135 ajete.
    Po nejse angmokio, po e zeme se ke te drejte. Megjithese une e kisha fjalen per kronologjine ne pergjithesi.

S'di prej nga je i sigurte se si eshte bere renditja dhe, gjithashtu, nuk e di se cfare nenkupton ti me fjalen "frymezim". Prandaj…

*

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Po nejse angmokio, po e zeme se ke te drejte. Megjithese une e kisha fjalen per kronologjine ne pergjithesi.

S'di prej nga je i sigurte se si eshte bere renditja dhe, gjithashtu, nuk e di se cfare nenkupton ti me fjalen "frymezim". Prandaj…

*
    Sa here qe profetit a.s i vinte shpallja prej engjellit Xhibril a.s i tregohej njekohesisht dhe renditja e tyre.

P.s Nuk eshte per te thene ta zeme se kam te drejte . Eshte e sakte 100% , mund ta verifikosh vete po te duash. Ose qe ta kesh me te thjeshte krahaso suren Ikhlas e cila eshte e 112-ta me Nas e 114-ta. Sigurisht qe Sure Ikhlas eshte me vogel .Ose edhe sure 108 kewther me vetem 3 ajete te shkurtra.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    Sa here qe profetit a.s i vinte shpallja prej engjellit Xhibril a.s i tregohej njekohesisht dhe renditja e tyre.

P.s Nuk eshte per te thene ta zeme se kam te drejte . Eshte e sakte 100% , mund ta verifikosh vete po te duash. Ose qe ta kesh me te thjeshte krahaso suren Ikhlas e cila eshte e 112-ta me Nas e 114-ta. Sigurisht qe Sure Ikhlas eshte me vogel .Ose edhe sure 108 kewther me vetem 3 ajete te shkurtra.
    Ani.. une fola dicka tjeter, e ti tjeter…

Permbledhja, radhitja e Kur'anit, mu sikurse emertimi i Sureve, eshte bere pas vdekjes se Profetit… dhe s'ka te beje me frymezim, per dometheninen e se ciles (me duket) te pyeta...
    Kurse ti, mu sikurse ky bani e ca te tjere mundeni te besoni sic t'ua ka qejfi.

*

Rashid Khalifa ka deklaruar ashtu sic deklarojne dhe me mija "Rashida" te tjere sot, te cilet mendojne se kane qene apo jane "profeter", "te derguar", "emisare", "ambasadore"... loparė

P.S.
    Po shume paska adhurues (lexo: tifoze radikal) te kesaj "xhamise shqiptare" te Khalifave te Rashidajve more

*
    une nuk e di dhe nuk e kuptoj se kush ua ka dhene te drejten te ofendoni...
    megjithate ti me pare duhet te me kthesh pergjigje se , nese ti mendon qe te gjitha ato kalkulime matematikore qe plotpjestohen qe te gjitha me nr 19 jane rastesi apo jo???

sa per sqarim ....nga 1 deri tek 100 jane vetem 5 numra qe plotpjestohen me 19 , qe jane 19-ta,38-ta,57-ta,76-shta,-95-sa,...dmth ne 100 numera , vetem 5 plotpjestohen me nentembedhjete...kupto te lutem propabilitetin e rastesise ...se sa eshte i mundshem..
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Une, megjithese e di qe Suret e Kur'anit nuk jane te shenuara kronologjikisht, megjithate e di se eshte jashtezakonisht veshtire te percaktohet renditja e sakte kronologjike e tyre.
    Por, sic thua ti, nese i marrim numrat prej 1 - 100, pa marre parasyshe se cfare renditjeje kane rezultati del i njejte

*
    ne foton qe solla per renditjen kronologjike te sureve , nuk jane mbledhur numrat ,..por jane vene ne vije te drejte njeri pas tjetrit duke formuar nje numer te gjate...kjo hedh poshte mundesine e asaj qe thua ti ne te kuqe..

*

po ta kthej une pergjigjen ..besoj se nuk me keqkupton..
    nderlidhi keto ajete..ajetin 1 te sure Hud dhe ajetin 9 te sures Hixher:
    surja Hud:

1. Elif, Lamė, Ra, (ky ėshtė) Libėr, ajetet e tė cilit janė radhitur
    (nė mėnyrė tė pėrsosur, njėkohėsisht) edhe shkoqitur nga i Dijshmi i tė
    gjitha ēėshtjeve nė hollėsi.

surja Hixher
    9. Ne me madhėrinė Tonė e shpallėm Kur'anin dhe Ne gjithsesi jemi
    mbrojtės tė tij.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 24-10-2012 mė 15:38

Norca.li , lexo me teper Kur'an dhe do ta shikosh qe nuk eshte e sakte kjo qe kam nenvizuar me te kuqe.

Gjithsesi bani kete puna ka , merr 1 hiq 10 shto 5 dhe i del Rashad Khalifja.

nje gje me thuaj ..
    a e pranon qe Kurani ka nje kod matematikor te bazuar ne numerin 19
    dhe si e shpjegon faktin me poshte:

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    po ta kthej une pergjigjen ..besoj se nuk me keqkupton..
    nderlidhi keto ajete..ajetin 1 te sure Hud dhe ajetin 9 te sures Hixher:
    surja Hud:

1. Elif, Lamė, Ra, (ky ėshtė) Libėr, ajetet e tė cilit janė radhitur
    (nė mėnyrė tė pėrsosur, njėkohėsisht) edhe shkoqitur nga i Dijshmi i tė
    gjitha ēėshtjeve nė hollėsi.

surja Hixher
    9. Ne me madhėrinė Tonė e shpallėm Kur'anin dhe Ne gjithsesi jemi
    mbrojtės tė tij.
    E cfare deshe te thuash me kete? Une nuk kuptova gje.

*

Faqja 11 prej 16 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •