Ku te lexojshe hebrejte kunder Krishterve e muslimanve?
Gjithmone do ti mundon pse e mbyten Hazreti Isen?
Interviewer: To what extent are you influenced by [the teachings of Jesus]?
Einstein: As a child I received instruction both in the Bible and in the Talmud. I am a Jew, but I am enthralled by the luminous figure of the Nazarene.
Interviewer: You accept the historical existence of Jesus?
Einstein: Unquestionably! No one can read the Gospels without feeling the actual presence of Jesus. His personality pulsates in every word. No myth is filled with such life. How different, for instance, is the impression which we receive from an account of legendary heroes of antiquity like Theseus. Theseus and other heroes of his type lack the authentic vitality of Jesus.
Interviewer: Ludwig Lewisohn, in one of his recent books, claims that many of the sayings of Jesus paraphrase the sayings of other prophets.
Einstein: No man can deny the fact that Jesus existed, nor that his sayings are beautiful. Even if some them have been said before, no one has expressed them so divinely as he.
Einstaini ishte i mire ne fizike por kjo nuk d.m.th. se ai mund te dije dicka dhe kjo duhet te mirret nga ne si 100 % e vertete.
Ai ka folur mire edhe per Jezusin dhe nuk e ka mohu ekzistencen e Jezusit, por megjithate nje fjale e Einstainit apo nje shkencetari nuk e ben valide Biblen por nuk e ben gjithashtu edhe si te pa besueshme.
Po ta marr shembull Muhamedin. Edhe Muhamedi bente imoralitet te madh ne jeten private te tij, qe nga lakmia ndaj gruas se nipit e deri tek kryerja e marrdhenieve seksuale me Aishen e cila ishte shume e re, mos te flasim per martesen e pare qe shihet se e beri per interes material e jo nga dashuria. Por Muhamedi ka folur shume mire per Jezusin, keshtu qe jeta e tij private nuk d.m.th. se ai person e vlereson Biblen apo jo apo Jezusin, se paku ky eshte mendimi im.
Le te mos flasim me kaq pak respekt per figura te tilla si Profeti i Fundit dhe me i perkryer, Muhamedi. Une vet nuk i perkas besimit myslyman, por kam studiuar mbi figuren e ketij njeriu/profeti . Eshte e papranueshme menyra e te folurit per te ne menyren e mesiperme. Ai nuk ka folur as mire as keq per Jezusin, por e ka PRANUAR ate si profet para tij. Bibla eshte nje informacion i drejtuar/shtremberuar me kalimin e kohes.. sic mund edhe te shtremberohet Kur'an-i ne sekte te ndryshme te fese islamike. Nje gje eshte e sigurt: Qe besimi i predikuar nga Profeti i Fundit dhe me i Perkryeri , Muhamedi, eshte totalisht me i perkryeri , gje kjo qe ne fakt mund te vije edhe si rrjedhoje e te qenurit Profeti i fundit. (Mendimi im ky!)
What goes around---comes around
Nuk e di a jam ne forumin e duhur, por desha t'i pergjigjem Sorkadhes, Bibla mbaron me fjalet:'Kush i shton ketij libri, Perendia do t'i shtoje vuajtjet ne Librin e Jetes, e kush i heq, Perendia do t'i heqe pjese nga Libri i Jetes', keshtu qe mendoje nese Muhamedi eshte profet i fundit apo i rreme....
Sepse ateistet besojne ne provat fizike te gjerave dhe me kohe ne studime e pranojne evolucionin si nje sqarim te logjikshem. Kur nje njeri i futet ne koke teoria e evolucionit qe nga mosha e re ai normal se del ateist. E pse ne mesjete shumica e shkencetareve ishin te krishtere si p.sh. Isak Njuton e Galileo Galilei, Nikolla Koperniku e shume e shume te tjere, mos te them 99% e tyre megjithese e mohuan fene katolike kishin besim ne Zotin dhe Jezus Krishtin.
Edhe po te mos jete shkencetar por te jete nje njeri pa 1 dite shkolle nese e beson teorine e evolucionit dhe big bangun ai do te dale ateist. Evolucionistet e mbeshtetin idene se bota eshte e vjeter 'miliarda vite' ndersa Bibla me sa kam njohuri nuk e mbeshtet kete pikepamje (megjithese nuk cakton kohe pervecse nese deshiron me e interpretu vet), ne anen tjeter shumica e shkencetareve ne perendim besojne se toka eshte miliarda vite e vjeter.
Kjo ide e juaja qe nje njeri qe perfundon me shume shkolle e studime e din nje te vertete nuk mund te mbeshtetet. Profesoresha ime e filozofise ne shkolle te mesme ishte myslimane dhe e mbronte Kuranin me zell dhe ishte 100% e sigurte se ky liber na jep te verteten dhe sillte lloj lloj argumenti, e une qe nuk kam kryer shkolle sa ajo nuk e besoj Kuranin nuk d.m.th. se ajo ka te drejte e une nuk kam te drejte. Cdo gje eshte relative, vetem e verteta nuk eshte relative.
Mos harro se kurre nuk u gjeten fosile qe do te tregonin se nje kafshe shnderrohet ne nje kafshe tjeter, por kemi peshk-peshk, dinosaur-dinosaur e nuk kemi peshk-gjirafe, apo elefant-dinosaur, keto nuk permenden nga ateistet. Eshte e pamundur gjenetikisht, biologjikisht te shndrrohet nje zeber ne lope p.sh., apo nje gjirafe ne majmun, e le me te shndrrohet nje majmun ne njeri. Ne per cdo dite mund te vrojtojme, prekim e ndiejme qe bota eshte krijuar dhe dizajnuar ne menyre shume komplekse me qellim qe te kete jete ne te, ju perseri thoni se kjo mund te ndodhe edhe pa nje Krijues dhe bota megjithe kompleksitetin e saj mund te krijohet nga nje shperthim i nje atomi, dhe krejt rastesisht bile e pa asnje shkak.
Te pershendes, ia kalo mire
Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 13-10-2012 më 21:19
Krijoni Kontakt