Close
Faqja 8 prej 17 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 164
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar mė parė nga Edvin83 Lexo Postimin
    Ku e sheh urrejtjen per njerezit ti? Une dua te prandaloj luftra me gjakderdhje. Emigrimet e vendosjet masive te njerezve ne nje vend qe ka popullsi vendase, kane sjelle vetem lufte e gjakderdhje ne te ardhmen. Eshte si te thoja ne shekullin e 8-te "s'kemi pse te lejojme ardhjen e emigranteve sllave qe po na mbushin gadishullin ilirik" e ti te me thoje "je fashist nese nuk lejon ata sllave te vendosen ketu te ne".
    Urrejtjen ku e shoh? Le mos t'i kerkoj ato qe i ke shkruar me heret e ti citoj pastaj.

Te behesh i pasur, i nderuar mjedisor, mund te behesh vetem ne kurriz te dikujt tjeter. Kurse ky "dikush tjeter" varferohet. Sa me shume qe te pasurohet ky i pari, aq me shume varferohet ky i dyti. Megjithese ky i dyti eshte shume me i madh se i pari. Dhe po vazhdon te rritet edhe me tutje... Me ne fund po mbeshtetet per muri dhe po i duhet te vendose: ose te vdese urie ose te shkoje te i pasuri ta kerkoje buken, nje rriskė... Cfare te keqe paska ketu? Cfare lidhje ka ketu se kush njerez jane? Cfare feje kane? Cfare rrace jane? Prej nga vijne?
    Ata, pra, ose do te vijne ose do te eksplodojne ne cfaredoqofte forme. Meqenese nuk kane alternative tjeter.
    Ta marrim shembull shqiptarin. Shqiptari, megjithese sipat te gjitha kritereve arrine poziten nen nivelin mesatar afrikan, megjithate e ndjene veten europian (megjithese me mendesi te eger) sepse ashtu deshiron. Deshiron te jet, te jetoje... sikur te pasurit, atje ne Perendim.
    E perse atehere me duhet t'ia mohoj dikujt te njejten deshire, te njejten nevoje vetempse ka prejardhje aziatike, afrikane...?
    Keshtu sa i perket temes.
    Sa te perket ty personalisht, me vie mire nese paskam gabuar ne vleresimin qe kam bere ndaj teje si person (edhe ate person me detyre te shenjte: mjedisor)

*

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar mė parė nga Norēa.li Lexo Postimin
    Urrejtjen ku e shoh? Le mos t'i kerkoj ato qe i ke shkruar me heret e ti citoj pastaj.

Te behesh i pasur, i nderuar mjedisor, mund te behesh vetem ne kurriz te dikujt tjeter. Kurse ky "dikush tjeter" varferohet. Sa me shume qe te pasurohet ky i pari, aq me shume varferohet ky i dyti. Megjithese ky i dyti eshte shume me i madh se i pari. Dhe po vazhdon te rritet edhe me tutje... Me ne fund po mbeshtetet per muri dhe po i duhet te vendose: ose te vdese urie ose te shkoje te i pasuri ta kerkoje buken, nje rriskė... Cfare te keqe paska ketu? Cfare lidhje ka ketu se kush njerez jane? Cfare feje kane? Cfare rrace jane? Prej nga vijne?
    Ata, pra, ose do te vijne ose do te eksplodojne ne cfaredoqofte forme. Meqenese nuk kane alternative tjeter.
    Ta marrim shembull shqiptarin. Shqiptari, megjithese sipat te gjitha kritereve arrine poziten nen nivelin mesatar afrikan, megjithate e ndjene veten europian (megjithese me mendesi te eger) sepse ashtu deshiron. Deshiron te jet, te jetoje... sikur te pasurit, atje ne Perendim.
    E perse atehere me duhet t'ia mohoj dikujt te njejten deshire, te njejten nevoje vetempse ka prejardhje aziatike, afrikane...?
    Keshtu sa i perket temes.
    Sa te perket ty personalisht, me vie mire nese paskam gabuar ne vleresimin qe kam bere ndaj teje si person (edhe ate person me detyre te shenjte: mjedisor)

*
    Ore, une vete po punoj e jam gati qe te shkoj t'i ndihmoj aziatiket e afrikanet ne vendet e tyre. Se nuk jam barbar qe kenaqem me vuajtjen e tjetrit. Por shtepia ime eshte shtepia ime. Me thuaj ti se si pritet nje evropian ne Kongo apo Zimbabve e pastaj te them se si duhet te sillemi dhe ne me te huajt qe vijne. Ne Afriken e jugut, i vrane barbarisht emigrantet e tjere afrikane nga Zimbabveja dhe Eritrea. Pra, qe te jemi ne te hapur, duhet dhe pala tjeter te jete e hapur. Apo je me jezusin ti qe kur i i binin ne njeren faqe kthente tjetren?

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anėtarėsuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    Epo admiral nuk them se ske te drejte,por te prezantohet tjetri me nje fytyre aziatike e te te thote qe eshte francez sikur ska lezet .... Nejse une shkruajta si do me pelqente,por dihet qe eshte e pamundur dhe mbase me mire keshtu.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    Ore, une vete po punoj e jam gati qe te shkoj t'i ndihmoj aziatiket e afrikanet ne vendet e tyre. Se nuk jam barbar qe kenaqem me vuajtjen e tjetrit. Por shtepia ime eshte shtepia ime. Me thuaj ti se si pritet nje evropian ne Kongo apo Zimbabve e pastaj te them se si duhet te sillemi dhe ne me te huajt qe vijne. Ne Afriken e jugut, i vrane barbarisht emigrantet e tjere afrikane nga Zimbabveja dhe Eritrea. Pra, qe te jemi ne te hapur, duhet dhe pala tjeter te jete e hapur. Apo je me jezusin ti qe kur i i binin ne njeren faqe kthente tjetren?
    O Edvin mjedisori
    Gjendja e vertete s'mund te pershkruhet me raste te rralla porse si mase duhet te merret ajo qe ndodhe me se shumti/shpeshti. Kurse ajo qe ndodhe me shpesh eshte se njera pale ka te drejte te shkoje (dhe shkon) kaht te doje, kurse pales tjeter i ndalohet e njejta. Per arsye se eshte i varfer.

Fundja, nuk jane afrikanet e aziatiket ata qe po plaēkisin por jane te pasurit ata qe po i plaēkisin, po ua marrin pasurite natyrore (lendet e para) ketyre te fundit.

Kush te paska ardhur ty ne shtepine tende se?!

*

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar mė parė nga Norēa.li Lexo Postimin
    O Edvin mjedisori
    Gjendja e vertete s'mund te pershkruhet me raste te rralla porse si mase duhet te merret ajo qe ndodhe me se shumti/shpeshti. Kurse ajo qe ndodhe me shpesh eshte se njera pale ka te drejte te shkoje (dhe shkon) kaht te doje, kurse pales tjeter i ndalohet e njejta. Per arsye se eshte i varfer.

Fundja, nuk jane afrikanet e aziatiket ata qe po plaēkisin por jane te pasurit ata qe po i plaēkisin, po ua marrin pasurite natyrore (lendet e para) ketyre te fundit.

Kush te paska ardhur ty ne shtepine tende se?!

*
    Degjo, meqe ju qenkeni te zellshem per te marre emigrante e per t'i integruar. Romet, erdhen ne shekullin e 15-te nga India. Kane kaluar 6 shekuj, dhe ende shihen si emigrante, e nuk i qas njeri. Para se te shtosh dru ne zjarr, mundohu te integrosh keta emigrante qe ke 6 shekuj qe nuk i do e nuk i integron. Ajo France qe na thua ti eshte e hapur per emigrante, pse nuk i merr romet qe kane 6 shekuj ne Evrope? Apo nuk arrijme t'i integrojme indianet e para 6 shekujve, o burra te marrim indiante te tjere. Ne shtepine time kane ardhur sllave me shumice e me kane marre 7/10 te shtepise, me kane ardhur greke qe me kane marre 2/10 e shtepise, e me kane vrare e zhdukur 9/10 te popullsise. Apo harrova se ti je jezus krishti, dhe fal cdo gje, edhe shtepine po ashtu.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    Degjo, meqe ju qenkeni te zellshem per te marre emigrante e per t'i integruar. Romet, erdhen ne shekullin e 15-te nga India. Kane kaluar 6 shekuj, dhe ende shihen si emigrante, e nuk i qas njeri. Para se te shtosh dru ne zjarr, mundohu te integrosh keta emigrante qe ke 6 shekuj qe nuk i do e nuk i integron. Ajo France qe na thua ti eshte e hapur per emigrante, pse nuk i merr romet qe kane 6 shekuj ne Evrope? Apo nuk arrijme t'i integrojme indianet e para 6 shekujve, o burra te marrim indiante te tjere. Ne shtepine time kane ardhur sllave me shumice e me kane marre 7/10 te shtepise, me kane ardhur greke qe me kane marre 2/10 e shtepise, e me kane vrare e zhdukur 9/10 te popullsise. Apo harrova se ti je jezus krishti, dhe fal cdo gje, edhe shtepine po ashtu.
    pse i ngaterron gjerat o zoteri i ke bere lemsh,dhe po ta kthej pyetjen sikur me logjiken tende te venin dhe vendet ku jemi ne shqiptaret emigrant,dhe nga frika se shqiptaret do ju marrin toka apo gjera te tjera sic thua ti,se shqiptaret pjellin dhe shum nga nga 2 femi e lart,te fillonin kthimin e shqipatreve,ca do thoshe ti ?dhe nuk na thua asgje per kriminalitetein e shqiptareve qe un dhe Norēa.li te permenem disa here,pse i shmangesh?sepse un jam i sigurt se po t pyesesh europianet se duke u nisur nga sjellja dhe pervoja se cfare emigrantesh do pranonit ne vendin tuaj shqiptar apo aziatik,do te thonin aziatik
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BLEDI_SH : 17-09-2012 mė 16:30

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar mė parė nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    pse i ngaterron gjerat o zoteri i ke bere lemsh,dhe po ta kthej pyetjen sikur me logjiken tende te venin dhe vendet ku jemi ne shqiptaret emigrant,dhe nga frika se shqiptaret do ju marrin toka apo gjera te tjera sic thua ti,se shqiptaret pjellin dhe shum nga nga 2 femi e lart,te fillonin kthimin e shqipatreve,ca do thoshe ti ?dhe nuk na thua asgje per kriminalitetein e shqiptareve qe un dhe Norēa.li te permenem disa here,pse i shmangesh?sepse un jam i sigurt se po t pyeseh europianet se duke u nisur nga sjellja dhe pervoja se cfare emigrantesh do pranonit ne vendin tuaj shqiptar apo aziatik,do te thonin aziatik
    ti je me ne apo me shqiptaret?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    Citim Postuar mė parė nga drague Lexo Postimin
    ti je me ne apo me shqiptaret?
    kush jemi ne?-cdo te thote kjo :-ti je me ne apo me shqiptaret?-nuk e kuptova,un jam shqiptar por para se te flaseh per te tjeret duhet te flasesh me pare per veten tende dhe keto po bej,nejse un mendimet e mia i shfaqa ne kete teme mun ti lexosh dhe te gjykosh
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BLEDI_SH : 17-09-2012 mė 16:37

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    pse i ngaterron gjerat o zoteri i ke bere lemsh,dhe po ta kthej pyetjen sikur me logjiken tende te venin dhe vendet ku jemi ne shqiptaret emigrant,dhe nga frika se shqiptaret do ju marrin toka apo gjera te tjera sic thua ti,se shqiptaret pjellin dhe shum nga nga 2 femi e lart,te fillonin kthimin e shqipatreve,ca do thoshe ti ?dhe nuk na thua asgje per kriminalitetein e shqiptareve qe un dhe Norēa.li te permenem disa here,pse i shmangesh?sepse un jam i sigurt se po t pyesesh europianet se duke u nisur nga sjellja dhe pervoja se cfare emigrantesh do pranonit ne vendin tuaj shqiptar apo aziatik,do te thonin aziatik
    Cfare ngaterrese pe ne komentin tim? Nese shqiptaret vijne ketu ku jam une e kerkojne azil e te hane e te pijne me taksat e mia, do te isha une i pari qe do t'i ktheja. Pse ca u bona une, nene Tereza?
    Ne cmendet me kete kriminalitetin e shqiptareve. Po te marresh numrat e statistikat, e kemi me te ulet per capita se shume popuj tjere ne BE.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Edvin83 : 17-09-2012 mė 16:50

o hapesi i temes,mbase je i ngaterruar me veten tende?dhe nuk di se cbehet?-me lart na solle ca shkrime me informata nga greqia,italia,e franca,pe gjekundi ti qe ne keta shkrime te flitet per kombesine e emigranteve?-dmth te thone qe ne duam ata apo keta emigrant?-cili eshjte problemi yt me ne fund.eshte emigracioni ne pergjithesi apo emigrantet me prejardhe dhe me nje fe te caktuar?-un dhe me lart te bera ca pytje por nuk je i zoti sic duket te pergjigjesh,po te pyes perseri,sikur vendet me lart per te cilat na solle dhe shkrimet,vendosin qe emigrantet qe do largojne,per arsye te ndryshme, do jene dhe shqiptar,sepse autoritet e ketyre vendeve ne vendin e tyre jane dhe vendosin ata se cile emigrant do largojn,cdo thuash ti?pse largojn shqiptaret dhe jo te tjeret?-do te thone ata se ne vendim tim jam dhe ke te dua largoj
    Ore , ke mar vesh ti se UE do antarsoje edhe Afro-Aziatiket ? C'me ben derr derr gjoja po argumenton ? C'pun ke me emigrantet Shqiptar ? Ne jemi ne Europe. Nese kan vajtur Shqiptar ne Afrike ose Azi dhe ju ka zen frymen atyre atje, le ti perzene dhe le te rehatohen vendalit. Mos me bej krahasime mes nesh dhe atyre "me nder" se si shume i permenda dhe akoma s'kam ngren darke

Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin

kinezet jane nder popujt te cilet integrohen me pak se te gjithe. jane nder popujt qe nuk mesojne fare gjuhen e vendit ku jetojne. nuk duan. nuk u intereson fare (flas per mentalitetin e shumices derrmuese).
    pa permendur pastaj te drejtat e njeriut. ik shko ne prato (toscana) ku jeton komuniteti me i madh ne europe i kinezeve dhe pastaj na fol per te drejtat e njeriut.
    Ama nuk te imponojne asgje nga kultura e tyre dhe nuk jane problem per shtetitn ku jetojne. Pervec ketyre, kane investuar shuma te medha parash duke i sjell nga vendi i tyre. Te kunderten kan ber kebabet e tu. Fitojn para ne UE dhe hopa parat ne Afrike, plus qe pervec kebabit dhe kriminalitetit jan te paket ata qe bejne pune tjeter

Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin
    Tem palidhje kjo. (Raciste) Sepse ka po aq te bardhe ne kontinentet tjera sa ka ne evrope.

Pershembull ne Ameriken veriore, sipas autorit po u deshka te debohen te bardhet !

Shembull tjeter, nga Australia !
    Ti ngaterron dollarin me veten
    Revolution 1848

Faqja 8 prej 17 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •