Close
Faqja 13 prej 21 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 206
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga EXODUS Lexo Postimin
    Tani, ti mund edhe te kerkosh qe une te te mesoj shqip kur te te teket brima ty, po kjo nuk do te thote qe une do 'i bindem' tekave te tua si per jarabi.
    O njeri, une thash te na e gjesh nje fe e cila i jep lirine absolute cdo individi, se me sa e di une asnje fe monoteiste nuk te jep kete liri qe kerkon ti!

Une nuk permenda per asnje moment Liri Absolute. Ti nuk di te ndash kontekstin lidhes mes dy togfjaleshash te pavarur e pastaj ke b0le te kundershtosh kaq hapur, o jenicer?!
    'Liria absolute e individit' dhe 'perparesia absolute qe i ipet lirise se individit'-Ku qendron dallimi ne mes te pares dhe te dytes sipas jush?? Ketu nga e dyta fitohet e para i nderuar dhe i rrespektuar, qe mua me quan jenicer dhe me pyet cfare kam e cfare nuk kam. Te dyten e the ti, kurse te paren e thashe une

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    (1) Perparesi absolute = Prioritet i padiskutueshem
    (2) Liria e Individit = Liria e Individit

...prioritet te padiskutueshem Lirise se Individit!!!

O njeri, une thash te na e gjesh nje fe e cila i jep lirine absolute cdo individi, se me sa e di une asnje fe monoteiste nuk te jep kete liri qe kerkon ti!
    Feja eshte sajese per te nenshtruar individin e llojit tend. Si per shembull: liria jote 'absolute' ka kuptim vetem ne 'mesimet' e fese qe ti ndjek...cdo lloj 'forme' tjeter e lirise se individit eshte e papranueshme nga feja jote.

Koncepti "Liri e Individit" ne plan te pare eshte vetem nje shprehje, por qe mbart nje kuptim shume te gjere......

Liria absolute NUK egziston!!

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    ...ahahahahhaah....pra, u dashka te te besojme pa prova??!! Ku i ke statistikat, silli!!! Apo pretendon edhe ti si puna e turqve qe t'u besojme atyre per historine tone, pa asnje lloj prove historike........ahahahahhahahahahaha....hajde Tunxh, hajde!!
    Statistikat jane mare nga libri "historia e shtetit, shoqerise dhe qyteterimit osman", faqe 502, 503 dhe 504 (botim ne shqip - 2009, ISBN 978-99956-713-3-4), nga autore te ndryshme. Eshte liber me riperseritje faktesh nga periudha osmane perfshire gjithe sferat.

Ne vitin 1844 numri i pergjithshem i popullates nen kuader te perandorise osmane ish 35 000 000, nga keto ishin 58 % musliman, dhe 41,4 % te krishtere (39 % orthodoks, ca. 2,5 % katolike), dhe 0,5 % cifute. Raportet thuajse kane mbet te njejta qe nga fillimi i shek. 16.

Vetem ne ballkan (rumeli), jetonin 15 500 000 shtetas, nga ky numer ishin:

Shqiptare 1 500 000
    Turk 1 100 000
    Rumun 4 000 000
    Grek 1 000 000
    Armen, Cifut e Tatare 700 000
    Sllav 7 200 000

Ne faqen 504, tabella numer 3 jepet ki perpjesetim per fete ne rumeli ne 15 500 000 fryma:

Musliman 3 800 000 .............22 %
    Jomusliman 11 700 000 .............78 % (vetem orthodoks 11 350 000, tjeret katolik, cifut, ect.)

Ja pra, jo fifty/fifty, por shumica ka qene ne fene e "te pareve"..........perpos shqiptareve, te cilet autoret i quajn populli me i madh i muslimaneve ne rumeli, edhe para sllaveve musliman !!!

Dhe si me larte shenuar, keto perpjesetime kane ekzistuar qe nga shek. i 16, dhe ndryshojn tek pas trazirave qe shkaktojn lufterat e shek. 19. Ku sic e dijm, numri i muslimaneve ne "rumeli", zvogelohet ne perpjesetimet qe i kemi sot.

Sa per kuriozitet, numri i pergjithshem i shqiptareve eshte me i larte se i kurdeve, apo per 500 000 me i vogel se i grekerve(1,5 mio. vs 2,0 mio).....ku jane keto popuj sot karshi shqiptareve me numer, dhe ku jane shqiptaret, kur e dijm se natalitetii i jone nuk ka qen me i ulet karshi atij te permendurve !!!, pra llogjiko Jari trimi, ku jan shqiptaret ???, massakra holokaustiane nuk njeh historia, pra, si mendon ???

hajt me shnet.....
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Pra, DOZA e "lirise individuale" eshte subjektive ???, nga e merr atehere gjithe kete guxim per nentonin apelativ qe ka "mendimi" i jot ???, ndikimi i indoktrinimit fetare ???, nese PO, pse atehere e sheh vehten ne ndonje forme "perparesie" karshi nje muslimani ??, per arsye te "kohes" ???, pra FEJA eshte mode per teje ???

tungi
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Musa,

une e kuptoj qe ti ke dyshimet e tua per fene qe ti je 'perbetuar'(pasi frigohesh...) te respektosh. E verteta eshte ajo qe eshte; feja myslimane eshte influence e Arab Muhametit me te cilin ne si shqiptare(po ta kesh parasysh se ku bie, ndodhet gjeografikisht Shqiperia) nuk kemi as edhe nje lloj lidhje, aq me pak trashegimore(bismilara qoftlargu)

Tani, persa i perket "perparesise" time dhe nje myslimani te devotshem, une jam(qendroj, por edhe i shmangem ndonje kanosje muhaxhiri) disa qindra vite larg nje lloj ndikimi te tille despotik, roberues!

Eshte shume e thjeshte, Xhindi eshte vetė myslimanizmi! Vigjilenca po thėrret!

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Shqiptaret musliman nuk kane nevoje per kompromise, ngase nga ata nuk kerkohet ne asnje forme nje kompromis !!!, apo ke ndonje argument per kete ???
    Thirra per kompromis vetem ata bashkembesimtar te religjionit tuaj,qe ju ka erresuar mendja dhe shohin gjithkund Musliman e jo Shqipetar.Ata qe kane shkuar ne extrem.Dele te humbura,te kthehen ne rruget te mbare.Meqenese jan aq te indoktrinuar duhet nje kompromis dhe nje arsye e shendosh qe ti pranojne vlerat Shqiptare,e jo te budallepsen se si duhet bere Urinen (shurren upsss ) "Ne kembe apo ulur" !.Apo te hjekin Ferexhene se paku ne + 40 .
    Pra te ikin prej identitetit te rreme.
    Pjesa apsolute e Shqipetareve nuk kane nevoje per kompromis ,sepse Shqiptarija e tyre eshte ashiqare,e muslimanizmi eshte ne margjina.Pra,i padukshem me kete edhe i parrezikshem si fenomen.
    Dua te te them qe Muslimanizmi qe ti shikon dhe i ve shenja barazie nje Shqiptari me kete ideologji,eshte nje ILUZION i yti.
    Nuh ti dhe ata qe kane bindjet e tua ,jeni ne minorance apsolute te ky komb.Pra,asgje nga "Revulucioni eshte afer",ai revulucion Islamik qe ti enderron nen nofken tende munde te ja varish maces tende ne bisht

PS: flüchtigkeitsfehler sind keine freud'schen versprecher !!!, die fehler in der orthographie kommen von meiner hohen schreibfrequenz, ich kann nicht nur fehlerfrei, sondern auch ohne rechtschreibfehler schreiben, ich habe aber weder die lust, noch die zeit dazu !!!, in der tat wollte ich "ronaldo" schreiben, in diesem fall ist es schlicht zufall, dass aufgrund der vertauschten buchstaben der name "rolando" enststanden ist, das war nicht auf dich bezogen, sondern es hätte genauso die kombination "rodnalo" entstehen können....
    Gabimet pavetedije ndodhin,jo nga intenziteti i shkrimeve dhe pakujdesise tende por sepse ka arsye per keto Gafe.
    Te rekomandova Frojd-in sepse ai per fillestaret eshte me i kapshem.Ndersa problemi eshte shume me kompleks,quhet Sinkronicitet.Per fat te keq me shume patologji ndesh neper kokteje ,ne ndeja dhe neper shkrime forumistesh se sa neper ordinanca
    He, me thuaj qe gabimet e pavetedishme i pari i ka spjeguar Hazreti Alija ,e jo keto shkencetaret Kaur .( keshtu me thonte nje dite nje Islamik,madje ofronte edhe hadithe !!!)

Tjeta Babush .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 05-09-2012 mė 21:11
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    (1) Perparesi absolute = Prioritet i padiskutueshem
    (2) Liria e Individit = Liria e Individit

...prioritet te padiskutueshem Lirise se Individit!!!
    Kur lirise se individit i ipet perparesi absolute, atehere patjeter se do te fitohet nje liri absolute..

Feja eshte sajese per te nenshtruar individin e llojit tend. Si per shembull: liria jote 'absolute' ka kuptim vetem ne 'mesimet' e fese qe ti ndjek...cdo lloj 'forme' tjeter e lirise se individit eshte e papranueshme nga feja jote.
    Se pari, ne asnje menyre nuk guxon te ndash dhe klasifikosh individet ne lloje, sepse vetem kafshet klasifikohen ne ate menyre. E ne se e llogarit veten ne mesin e kafsheve, kjo eshte e pritshme nga ana juaj, qe te klasifikosh njerezit keshtu.

E dyta, ne se feja na qenka sajese per te nenshtruar njerezit, e cfare qenka shteti ne kete rast? A nuk i nenshtroheni ju ligjeve te shtetit tend?! Ku qendron tani dallimi ne mes te fese dhe te shtetit? Ne mes shteteve, ka disa nga ata qe e posedojne ligjin e denimit me vdekje, por ka edhe disa qe nuk e posedojne. Por dallimi eshte, se paku ne shekullin tone, qe nuk mund t'a zgjedhesh shtetin sipas deshires tende per arsye te ligjeve dhe denimeve, ku disa i kane me te renda e disa me te lehta dhe ti deshiron te shkosh e te jetosh ne ate shtet qe denimet jane me te lehta. Ndersa ndryshe nga shteti, fete jane ato qe posedojne ligje dhe doktrina te ndryshme ku nuk te imponohet zgjedhja qe t'i permbahesh atyre ligjeve, ti je i lire te zgjedhesh cilen fe te deshirosh, mund ta ndrrosh ate. Ajo cfare dua te them eshte se njeriu ne kete bote me pak ka liri kur i nenshtrohet shtetit dhe ligjeve te tij se sa kur i nenshtrohet fese qe ai zgjedh. Ligjet e fese nuk i ke te detyrueshme ne shek XXI, ndersa te shtetit i ke te detyrueshme dhe ne se nuk i zbaton ato, atehere do te ndeshkohesh.

Koncepti "Liri e Individit" ne plan te pare eshte vetem nje shprehje, por qe mbart nje kuptim shume te gjere......

Ne se thua se liria absolute nuk ekziston dhe feja eshte sajes per te nenshtruar njerezit, atehere ti qenke nje i pa fe, i cili nuk pranon t'i nenshtrohet askujt, por deshiron qe te jete i lire maksimalisht, mirepo ne te njejten kohe ti je i detyruar t'i pergjigjesh kerkesave te shtetit, cka do te thote je i nenshtruar ndaj shtetit, ne se nuk i pergjigjesh kerkesave te shtetit, atehere pason ndeshkimi. Thone se ateizmi te jep 'lirine absolute', por pas kesaj lind pyetja, a ka njerez ne kete bote qe mund te praktikojne ideologjine ateiste ne menyre te mirefillte dhe pa u penguar nga askush? A jane te lire ata t'a praktikojne kete ide? Ne se jo, nga kush nuk jane te lire dhe kush i detyron te nenshtrohen? A ka ateist vertete ne kete bote?

Lirine absolute e enderrojne ta kene ne kete bote te ashtuquajturit 'ateist'ne ate menyre, e cila te jep jeten e shfrenuar per cdo gje, madje edhe krimin e arsyteon me lirine e veprimit, edhe e verteta dhe e mira te kundershtohet per hire te liris se fjales etj. Ndersa per besimtaret qe deshirojne te fitojne lirine absolute ne boten tjeter ('liri' kjo e cila nuk ngjason me 'lirine e lartepermendur'), ata duhet te punojne dhe t'i nenshtrohen rregullave te moralit ne kete bote..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 06-09-2012 mė 04:19

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Thirra per kompromis vetem ata bashkembesimtar te religjionit tuaj,qe ju ka erresuar mendja dhe shohin gjithkund Musliman e jo Shqipetar.Ata qe kane shkuar ne extrem.Dele te humbura,te kthehen ne rruget te mbare.Meqenese jan aq te indoktrinuar duhet nje kompromis dhe nje arsye e shendosh qe ti pranojne vlerat Shqiptare,e jo te budallepsen se si duhet bere Urinen (shurren upsss ) "Ne kembe apo ulur" !.Apo te hjekin Ferexhene se paku ne + 40 .
    Pra te ikin prej identitetit te rreme.
    Pjesa apsolute e Shqipetareve nuk kane nevoje per kompromis ,sepse Shqiptarija e tyre eshte ashiqare,e muslimanizmi eshte ne margjina.Pra,i padukshem me kete edhe i parrezikshem si fenomen.
    Dua te te them qe Muslimanizmi qe ti shikon dhe i ve shenja barazie nje Shqiptari me kete ideologji,eshte nje ILUZION i yti.
    Nuh ti dhe ata qe kane bindjet e tua ,jeni ne minorance apsolute te ky komb.Pra,asgje nga "Revulucioni eshte afer",ai revulucion Islamik qe ti enderron nen nofken tende munde te ja varish maces tende ne bisht
    Roli,

Se paku ne rastin tim nuk ke deshmi per keto akuza me larte. Une cdohere jam "objektiv", me qellimin e nenvizimit te fjaleve qe them. Kur them se populli shqiptare eshte dermueshem musliman, kete nuk e them se ato perpikshem i zbatojn 33 shartet, por thjesht, ne aspektin "modern" te kohes, ku perpjesetimte behen ne baza te gjykimeve siperfaqesore. Per mua eshte cdo njeri musliman, i cili nuk e mohon rrenjen e vet, dhe nuk eshte dukshem dhe bindshem i konvertuar ne nje fee tjeter. Shih edhe me larte statistikat qe i kam sjelle, ku poashtu ne "interes" te shtetit eshte numri "objektiv", e jo "qejfi" i individit, se si e sheh apo si vepron ai me "fene" e vet. Kjo eshte tejet sekundare, dhe ne keto diskutime asnjehere mua nuk me ka hijt ne llogari, dhe asnjehere nuk do te me hije.....kjo do te ish nje teme krejtesisht tjeter, dhe do te diskutohej me pretekse tjera.

Halli, se disa individe te posacem, qe une lakmueshem i quaj "army of lovers", e potencon ate "realitet" ne diskutimet e ketushme ka te beje me mungesen e argumenteve, dhe ato ju sherbejn si "killing arguments" per te fituar ne diskutimet nje epersi subjektive.....andaj cuditshem, te gjithe anetaret e grupit te lartpermendur diskutimet ketu i quajen "debate".....duket sikur pa mos e "fituar" debatin, nuk i kapen gjumi i nates.....dhe recete e pamohushme per "fitore" jane pikerisht argumentet "vdekjeprurese"...

.....pse mendon se une e kam ndermend "revolucionin islamik" ???, pse, Mursi i egjiptit te duket islamik ???, INXHINJER eshte o rolandoooooo......pritja ime eshte ne zhvillim e siper........signturen e kam nderuar, nese nuk gaboj, diku ne vitin 2006 ose 2007, ose edhe me heret, e kam haruar krejtesisht !!!.....shume para pranveres arabe........"parandjenjat e mia" aman u bazuan asaj kohe ne pergjithesi ndaj frymes internacionale karshi islamit, ndaj senzibilizimit te njerezve, dhe jo, nuk kishin as me zgjedhjen e obames te bejne, nuk me motivoj emri "husein" i tij....

Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Gabimet pavetedije ndodhin,jo nga intenziteti i shkrimeve dhe pakujdesise tende por sepse ka arsye per keto Gafe.
    Te rekomandova Frojd-in sepse ai per fillestaret eshte me i kapshem.Ndersa problemi eshte shume me kompleks,quhet Sinkronicitet.Per fat te keq me shume patologji ndesh neper kokteje ,ne ndeja dhe neper shkrime forumistesh se sa neper ordinanca
    He, me thuaj qe gabimet e pavetedishme i pari i ka spjeguar Hazreti Alija ,e jo keto shkencetaret Kaur .( keshtu me thonte nje dite nje Islamik,madje ofronte edhe hadithe !!!)

Tjeta Babush .
    Rolanda i kam DY si fiksime ne koke, njeri eshte "bravare hekuri", tjetri "bravare alumini"......(schlosser, alubauer).....me ata punoj gati 15 vjet........teje te kam nen nofken "Roli" fiksim....pra, mos u lodh shume.....gabimet "orthographike" kane te bejne thjesht me shpejtesine e shkrimeve....zakonisht i rilexoj vetem NJE here para postimit, dhe e kam ne vemendje senzin e shkrimit, e jo kualitetin gramatikore te tije (per kete pune e kam sekretarin privat, Jarin)....edhe nese DHJET her ta lexoja shkrimin, prap nuk do ti hasja gabimet, ngase nuk kane rrendesi per mua......ne perditshmeri ki problem ne gjermanishtet quhet edhe ndryshe "betriebsblindheit".....pra, me ROLAND une ndergjegjesisht e nderlidhi punen e perditshme qe kam........me ROLI te lidhi teje.............por te jesh i sigurt, se ato dy rolandat e mi jane aq larg "futbollit", si "shejtani me ujin e shejte"...pra, as ata nuk ishin ne ndergjegjen time....gjith kjo pra, nuk ka lidhje kausale mes "faux pax"-it tim, dhe teje.........pyete freud-in si te duash. Perndryshe te kisha lut mos me marrish kohe me kete nonsens me tutje, edhe pse skepticizmi qe ke ne shpirte nuk do te lene rehat pa mos replikuar edhe njehere, edhe njehere, edhe njehere, edhe njehere, edhe njehere........

tungi
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Musa,

une e kuptoj qe ti ke dyshimet e tua per fene qe ti je 'perbetuar'(pasi frigohesh...) te respektosh. E verteta eshte ajo qe eshte; feja myslimane eshte influence e Arab Muhametit me te cilin ne si shqiptare(po ta kesh parasysh se ku bie, ndodhet gjeografikisht Shqiperia) nuk kemi as edhe nje lloj lidhje, aq me pak trashegimore(bismilara qoftlargu)

Tani, persa i perket "perparesise" time dhe nje myslimani te devotshem, une jam(qendroj, por edhe i shmangem ndonje kanosje muhaxhiri) disa qindra vite larg nje lloj ndikimi te tille despotik, roberues!

Eshte shume e thjeshte, Xhindi eshte vetė myslimanizmi! Vigjilenca po thėrret!
    feja e krishtere eshte influence e arabit (semitit) krisht !!!, ata jan kusherinj per nga gjaku !!!, Goni ta ka dhan pergjigjen e sakte dhe kausale sa i perket "mendimit" tend mbi keto hamendje.

Kujdes me prepotencen, se si zakonisht ketu ne kete mes gjithnje autorit 'ju eshte kthyer si boomerang dhe ja ka troshijt turrinjet....

Me "qoftelargu" na bere nje "outing" si orthodoks, apo ???

tungi
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Statistikat jane mare nga libri "historia e shtetit, shoqerise dhe qyteterimit osman", faqe 502, 503 dhe 504 (botim ne shqip - 2009, ISBN 978-99956-713-3-4), nga autore te ndryshme. Eshte liber me riperseritje faktesh nga periudha osmane perfshire gjithe sferat.

Ne vitin 1844 numri i pergjithshem i popullates nen kuader te perandorise osmane ish 35 000 000, nga keto ishin 58 % musliman, dhe 41,4 % te krishtere (39 % orthodoks, ca. 2,5 % katolike), dhe 0,5 % cifute. Raportet thuajse kane mbet te njejta qe nga fillimi i shek. 16.

Vetem ne ballkan (rumeli), jetonin 15 500 000 shtetas, nga ky numer ishin:

Shqiptare 1 500 000
    Turk 1 100 000
    Rumun 4 000 000
    Grek 1 000 000
    Armen, Cifut e Tatare 700 000
    Sllav 7 200 000

Ne faqen 504, tabella numer 3 jepet ki perpjesetim per fete ne rumeli ne 15 500 000 fryma:

Musliman 3 800 000 .............22 %
    Jomusliman 11 700 000 .............78 %
    (vetem orthodoks 11 350 000, tjeret katolik, cifut, ect.)

Ja pra, jo fifty/fifty, por shumica ka qene ne fene e "te pareve"..........perpos shqiptareve, te cilet autoret i quajn populli me i madh i muslimaneve ne rumeli, edhe para sllaveve musliman !!!
    Ku e ke ate fifty/fifty-n tend ketu??! Dhe ku i ke perpjestimet e shqiptareve??!!Mban mend se ēfare pellitje me lart:
    Ne rumeli, gjate gjithe historikut perpjesetimet fetare kane qene, ala amerikance, "fifti-fifti", se ti nuk ke njohuri mbi historine tone une nuk te kam faj.
    Tungi
    http://www.forumishqiptar.com/showpost.php?p=3479219&postcount=83
    More vesh tashi se shkrimet e tua jane thjesht "nuhizma"e vetem per kesi hajvanlleqesh ia vlen te ta varim teneqen ne qafe??!!
    Dhe si me larte shenuar, keto perpjesetime kane ekzistuar qe nga shek. i 16, dhe ndryshojn tek pas trazirave qe shkaktojn lufterat e shek. 19. Ku sic e dijm, numri i muslimaneve ne "rumeli", zvogelohet ne perpjesetimet qe i kemi sot.
    Islamizimi me dhune i shqiptareve, filloi pikerisht ne shekullin 16, prandaj, edhe keto jane llogjet e Nuhit!
    Sa per kuriozitet, numri i pergjithshem i shqiptareve eshte me i larte se i kurdeve, apo per 500 000 me i vogel se i grekerve(1,5 mio. vs 2,0 mio).....ku jane keto popuj sot karshi shqiptareve me numer, dhe ku jane shqiptaret, kur e dijm se natalitetii i jone nuk ka qen me i ulet karshi atij te permendurve !!!, pra llogjiko Jari trimi, ku jan shqiptaret ???, massakra holokaustiane nuk njeh historia, pra, si mendon ???
    E ē'pune kane shqiptaret me kurdet, Tunxh efendi??!! Po hypi nojhere gamorit mare mer ēun, se njele po s'prapthi!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga jarigas : 06-09-2012 mė 10:04
    Jarigas

Faqja 13 prej 21 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •